Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо лекарят не препоръчва 3D ултразвук по време на бременност?
Какви са потенциалните рискове и последствия от честните ехографии или ултразвукови изследвания по време на бременност?
Какви са мненията относно потенциалната вреда от 3D ултразвука по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо лекарят не препоръчва 3D ултразвук по време на бременност?
Лекарят може да не препоръча 3D ултразвук поради възможността за повишено нагряване на клетките в ранните етапи на бременността, което може да доведе до химични реакции. Това обаче не е научно доказано и е предмет на дебати. Някои лекари предпочитат да ограничат броя на ултразвуковите изследвания, за да намалят потенциалните рискове.
-
Какви са потенциалните рискове и последствия от честните ехографии или ултразвукови изследвания по време на бременност?
-
Какви са мненията относно потенциалната вреда от 3D ултразвука по време на бременност?
Мненията относно потенциалната вреда от 3D ултразвука по време на бременност варират. Някои хора смятат, че е безвреден, докато други изразяват загриженост относно възможните рискове, като повишено генериране на топлина. Тези рискове обаче не са окончателно доказани и остават предмет на дискусии в медицинските среди.
-
Какви са потенциалните рискове, мнения и странични ефекти от ултразвуковите изследвания по време на бременност?
-
Какви са мненията за потенциалните вреди от ултразвуковите изследвания върху наследствеността?

-става въпрос за ултраЗВУКОВИТЕ вълни,а не ултравиолетовите
(
)

при
? Аз лично не бих се пробвала
Кой знае още колко неща са открили хората. Виж, нали не смяташ (и останалите), че мога да ви копна тук още доказателства. Първо аз не съм някаква "събирателна" на всичкото инфо в нета по темата. Благодаря за високото мнение, ако мислите така, но не съм.
Но си зарявайте главите в пясъка и си чакайте някой да ви "представи" специално на вниманието още и още доказателства. Така да се каже ходете си без контрол на УЗ, докато не се докаже нещо лошо при хората със сигурност. То хората и без това умират.
Аз ходех, но защото не знаех нищо по въпроса. Може би само от далеко бях чувала нещо от някой, но преди много време и нищо не си спомнях конкретно и като не чух и лекар да ми обърне по-специално внимание (само взимат парите на частно, не отказват УЗ преглед, нищо че по закон се ДОПУСКАТ само 2 прегледа, освен ако няма сериозни медицински показания за повече!!!) и си ходех доверчиво - колкото повече, толкова по-сигурна, че всичко с бебето е наред.