3Д ехографа е вреден-думи на лекар?!

• 18 267
  • 320
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Добре де, щом е доказано, дайте ги тези резултати, колко деца и жени са увредени?
Защото мишките не са хора и да не се окаже, че това, което е ултразвук за нас, е инфразвук за тях, това би обяснило резултатите от изследванията  Peace  

Така ли, а тогава как се получва изображението на монитора..?  newsm78

Ехография
Метод за визуализиране и диагностика, който използва отразяването на ултразвуковите вълни, излъчвани от апарата, от различините тъкани и органи на тялото.

Ултразвуковите вълни са най-обикновен звук, лъчение няма.

Сори мила, ама си далеч от истината Ултазвука не е е прото звук, а ЧЕСТОТА от диапазона на Ултазвуковия обхават. Честотния диапазон на звука (това което можем да чуем) е многоо далече от УКВто, иначе нямаше да име нужда от радио за да слушаш радиостанция.

# 151
Сори мила, ама си далеч от истината ...

И аз сори, но пиша, каквото ми диктува мъжът ми (инженер Комуникации).

# 152
Не се препоръчват толкова,а толкова се поемат от ЗК.
И аз също съм ходила на Ехограф,всеки месец-но Нито веднъж не съм си платила за прегледа,или съм изявявала желание да бъда гледана.На всяка консултация доки ме гледа по своя преценка.

Толкова се препоръчват и се поемат от ЗК.
Но никой не може да спре никого, ако настоява за допълнителни.  

Можеш да направиш справка за страните от ЕС, и всички по-развити държави, колко ехографии се правят.
Там не е позволено да се самоназначава УЗ, прави се само при препоръка от лекар, ако има причина.

# 153

То лъчение няма, а затопляне под въздействие на вълни с определена дължина. и микровълните нямат лъчение, ама виж каква работа вършат тези хубави печки Simple Smile

# 154
То лъчение няма, а затопляне под въздействие на вълни с определена дължина. и микровълните нямат лъчение, ама виж каква работа вършат тези хубави печки Simple Smile

В едния случай говорим за звукови, в другия за електромагнитни вълни. Не че микровълновата не е по-използвана от ултразвука  Laughing

# 155
да, така е. Имах предвид, че не е нужно да има лъчение, за да вреди, не че на храната и вреди микровълновата Laughing Laughing

# 156

А той като е инж. дали е компетентен доколко УЗ вълните могат да вредят?  newsm78

# 157

А той като е инж. дали е компетентен доколко УЗ вълните могат да вредят?  newsm78
ДА

# 158
ДА

Може би е лекар, микробилог, или.. някаква специалност, свързана с медицината..?
Сигурно е по-компетентен и от специалистите в FDA..? newsm78

# 159
Лекарят (АГ) е по-компетентен да разбере това, което се вижда на ехографа, а не по отношение на това как работи ехографа. Не им вменявайте на лекарите задължението да имат технически познания.

# 160
ДА

Може би е лекар, микробилог, или.. някаква специалност, свързана с медицината..?

Сестра му е доктор по микробиология, в момента каца на летището, като я докара, ще ти пиша и нейното мнение  Mr. Green

# 161
ДА

Сестра му е доктор по микробиология, в момента каца на летището, като я докара, ще ти пиша и нейното мнение  Mr. Green
Няма нужда, аз си набирам информация от достоверни източници, а не от "някой каза..".  Mr. Green

# 162
ДА

Няма нужда, аз си набирам информация от достоверни източници, а не от "някой каза..".  Mr. Green
Е нали искаше микробиолог? Или вече не е интересно?  Mr. Green

# 163
И аз това се чудя, нали искаше мнение на микробиолог? Явно подбора на източниците е субективен, приемаш само тези, които пасват на мнението ти Peace

# 164
Е нали искаше микробиолог? Или вече не е интересно?  Mr. Green

Интерсно е, как не..  Да си сверим часовниците.Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт