Лятно слънце и море НОЕМВРИйчето зове

• 12 605
  • 298
  •   1
Отговори
# 90
В тази възраст някои деца ставали по-капризни, защото вече знаят, че ще има хапване и по- късно, а и че има и други варианти, от които да избират. И се пробват. Mr. Green
С това уцели в десятката. Peace Точно капризничи и иска да избира измежду много варианти Laughing - винаги, когато трябва да яде показвам всичко и питам - каша, бисквита, зеленчуково пюре, плодово пюре, йогурт и той си избира. Лошото е, че рядко избира зеленчуково пюре, май чете етикетите  Joy, когато сам си го избере - яде, иначе - не. Днес е на 300 гр плодов йогурт /поне плодовете бяха 3 вида/ с бисквита, дано поне като се събуди да яде нещо свястно. Пресен плод отказва. Bече сме много далеч от здравословното хранене. Confused

# 91
Еоооо,оооо-ооо  Crazy Crazy Crazy
Донесоха ми новото парфюмче.  Hug Peace Grinning Mr. Green

Ники поспа много малко предиобед, хапна също толкова малко и искаше да излиза да играе, и само повтаря Кате-Кате, КАте...., еми заведох го при Катето в Клуба, а аз се върнах да поизчистя, почина и изкъпя на спокойствие, като бял човек!  Mr. Green Naughty

Канелска многo, много мерси за линка и крема, ще го взимам и аз, преди 2 седмици го видях в един магазин за козметика и го зачетох, но не му обърнах сериозно внимание, сега след прочетените коментари съм навита много Simple Smile  Peace
Не страдам от свръх окосмяване, смятам, че това ще ми свърши работа, щом удължава периода на израстване на косъма, е за мен....
Прочетох всичко изписано от теб за ваксините!  Hug Не е на  хаус.
Просто си мисля и само чета, за сега. Аз повече питах за нашето ваксиниране, а не за децата.
Бояна добре дошли и прибрали се пак на село.  Stop Laughing верно сте големи скитниици вие.
Дианче Павката без количка ли го водиш някъде, че го изтощаваш толкова това сладко детенце?  Flutter Браво. Ники никъде не ходи без коликчта, само го нося, защото го е страх от колите по улицата и иска само да го нося, чувства се сигурен.

# 92
Аз повече питах за нашето ваксиниране, а не за децата.
А, за нашето ваксиниране ли било?! Не загрях. За нас няма страшно - eдиният начин за заразяване с хепатит В е по полов път, т.е. ако сме послушни сме в безопасност. Хепатит А - като си мием ръцете и не ядем в подозрителни заведения, не пием вода от подозрителни източници - всичко е ОК. Хепатит В и С се предават и по кръвен път - в болници и поликлиники следим манипулациите - ръкавици, нови игли, стерилни инструменти и прочие. Останалите видове хепатит ги пропускам. Crazy
Честито ти парфюмче! Flutter

Роси, и аз мия банани, портокали, лимони, всичко, което се сетиш и също съм за присмех в България. Освен това доста прихващам от свекърва ми - примерно, започната от Рони бисквитка и неизядена веднага се изхвърля, защото бактериите от устата започват да се делят и става срашно, Joy Пюренце, до което се е докосвала лъжичка, облизвана от него, се изхвърля - това го намирам за съвсем нормално /лекарката така каза и на бурканчето така пише/, но точно за това най-много подигравки обирам, даже от Ангел. От чужда чаша, чиния, не мога да вкуся нищо.

Това беше за днес, оставям ви намира. Joy

# 93
Ехо!

Симона се е обзавела с едни сополи, цяла сутрин киха. Tired Забърках едни клееви тинктури и физиологичен разтвор, дадох осцило-ала-бала, да видим. smile3540 Иначе беше много весела цяла сутрин, много закачлива с децата, научи се да казва името на нейната приятелка - Никол и цяла сутрин търча след нея и повтаря Никол! Никол! Храни я със солети, милва я, май я вземаше за куклата си Mr. Green, ама беше весело. Захрани се и с джанки, голямо ядене на тия киселяци падна. Grinning Сутринта в 5 пак направи вчерашния номер - събуди се, искаше "какабау", ужассс. Аз едва гледах и ги оставих да се оправят с баща й . Та той я донесе приспана към 6.30. Crazy Сега ме е страх да не й стане навик това разбуждане призори. Съвети?? Да кажа, че пробвах и с твърд глас, и с пълен игнор, и с добро...резултата е набиране и рев. Crazy Дано е нещо временно. Всъщност и ние очакваме кучешките, венците й там са мамма мия - бели, подути, с кървави нишки. bite

Бакси, ама, че случка. Как е Ангелчо днес? Гуш от нас. Hug

Роска, много хубаво сте си изкарали с Катето.  Wink

Веси, голям смях със Стелка. Joy Да я нацелуваш! lovekiss

Гале, Ванилия, и аз се заинтригувах с този крем. И колко чини туй чудо? Thinking

Симона е далче от самостоятелно хранене. И аз много не я натискам. С плодовете сме 6, ама зеленчуци - тцъ. Sick Пък зимата така сладко си хапна домат. Сега що така?? newsm78

Таш, я ми прати насам затворените обувки да се сдобрим.  Whistling Mr. Green Този Тинго ми порастна на пъпа вече. Мразя го. #2gunfire Laughing Другото, което Моната гледа са едни чичита - The Wiggles. Много се забавляваме с тях, те пеят разни детски песнички, танцуват и там има бау и каки... Mr. Green

Отивам да преслушам един близък, евтин магазин. Flutter

# 94
Гале, Ванилия, и аз се заинтригувах с този крем. И колко чини туй чудо? Thinking
Eх, не мога да си изпълня обещанието. 19.90 лв и ако се използва за крака, стигал за 3 месеца. Следователно, за други, по-малки зони -  за още повече време.

# 95
Simple Smile Ванилия -, е няма да се разберем така, уж каза, че се махаш, а пак тук, и аз така.... Simple Smile хахха,
ама поне изчистих хладилника, измих стъклата му, че бяха омазани от малкия принц Николай, той отваря и взима нещо, най-често шунка, кашкавал, краставица или чушка, ръфка си ги и е много щастлив, затова всичко стои измито в хладилника и е готово за дегустация, само взимам да обеля и пак връщам. Яде с кеф домати, краставици,тиквички /вчера опита сурова  #Crazy/, ама днес нищо му няма, незнам дали има  причина да се притеснявам? Вчера и ягодки си хапна, бяха му много вкусни.Череши също яде, ама с костилките после ги фиксирам в пампито Simple Smile  hahaha, костилките на маслините ги плюе обаче...
Дита - браво на Монката.

# 96
... малкия принц Николай, той отваря и взима нещо, най-често шунка, кашкавал, краставица или чушка, ръфка си ги и е много щастлив... Яде с кеф домати, краставици,тиквички /вчера опита сурова  #Crazy/, ама днес нищо му няма, незнам дали има  причина да се притеснявам? Вчера и ягодки си хапна, бяха му много вкусни.Череши също яде, ама с костилките после ги фиксирам в пампито Simple Smile  hahaha, костилките на маслините ги плюе обаче...
E, не мога да повярвам направо...  Shocked Блазе ти с такъв лакомник! Simple Smile От всичко изброено Рони е ял само варена тиквичка, чушка и готвен домат и 1-2 пъти разтопен кашкавал, но не му хареса. А, и ягоди, но на пюре, за пресните даже и не предполага, че стават за ядене. Joy
Нищо им няма на суровите тиквички - и аз така си ги ям - настъргани с чесън, зехтин, оцет, копър, сол и т.н.
Ти хубаво изми хладилника, а аз oще нищо не съм свършила, само обикалям из форума и се чудя какво да чета и къде да се изкажа. Joy

# 97
Гале, за храненето -  може да се каже, че Лили вече се храни напълно самостоятелно, като изключим редките случаи, в които я храни свекито  Twisted Evil Затова избягвам да ни се налага. Справя се успешно както с лъжица, така и с вилица  Peace Естествено, че около нея става свинщина, но пък нито аз се тормозя, нито тя - яде колкото си поиска, не я зоря за повече  Peace Съмнява ме, че нарочно цапа повече, за да има какво да почиства след това  ooooh! Голяма чистница се извъди моята щерка . Дано и на по-късен етап е така  Whistling

Юле,  Joy ти ме уби с този пост  Heart Eyes Ей на , имало и други като мен  Whistling Беше ми писнало да храня Ицко в устата до голям и то пак със зор, затова оставих Лили от малка да прави каквото си ще  Laughing Явно затова по-малките деца в голяма степен и в повечето случаи са по-оправни и по-самостоятелни   Laughing

Вики, и на мен Мишката ми изглевда, че ще да е голяма бърборанка  Heart Eyes

Арабелче,  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Хайде , да не се срамуваш, и аз ще си кажа, че ми е ужасно тягостно да вися по градинки, затова и нашето извеждане и разходки се свежда предимно до ходене по магазини или други задачки  Peace
За свекърите ще те оборя - не, не прекарват по 2-3 часа на ден с Лили  Mr. Green Въпреки, че по адресна книга живеем в една къща, времето , което прекарваме в нея е нощният сън  Crazy Та на седмица може да се каже , че прекарват 2-3 часа с Лили. Не мога пък съвсем да ги лиша от това удоволствие  Blush И да, не  седмица, а 1 час им е достатъчен да обсебят децата, до такава степен, че после да предпочетат тях пред родителите си. Просто в писмен вид ми е много трудно да представя ситуацията, затова и ви го спестявам. Може би някой друг път  Wink Само ще каже, че едва ли има дете, на което няма да му хареса да бъде приц/еса  Whistling

Леле, Бакси,  ooooh! Силна прегръдка от мен за теб и Ангелчо  Hug Ама цялото зъбче ли падна, или само парченце се отчупи?

Абе, мами, спрете се, бе . Не мога да ви настигна с тва темпо на писане  Crazy Ами, до утре бих казала, не мога повече  Crazy

# 98
Привет  Party

Този весел емотикон е защото съвсем изперках  Crazy
Прочетох всички и мислено съм ви отразила  Peace писмено....  по - нататък. От извесно време превеждам едни неща от френски  ooooh! Използвам Гугълския преводач и понеже очаквам какво пише горе-долу се получава  Rolling Eyes Накрая ще стане "манджа с грозде", защото аз дори не различавам на френски кое е глагол, кое съществително и т.н. Сега пък ми се прияде дроб-сърма (споменатата по-горе "манджа с грозде").  Thinking

Само да кажа, че най-добре да си белим всичко (беля и доматите)  Mr. Green Шашава съм, но това е положението  Party

И още искам да пиша, но ще се включа довечера от вкъщи (на френски евентуално)  Wink

БаксиHug за Ангелчо

# 99
Ели включи се после на френски,тъкмо ще си го опресня,а Бояна ще помага Peace Mr. Green

# 100
  • София
Ехоооо, какво се разписахте такива, работа имам  Crossing Arms, ама нали да не изпусна краищата, само надничам  Joy Joy Joy

Ванилия, нали усещаш как ни зариби с тоя крем, довечера ще чета подробности.
Ти успя ли да се видиш с приятели /и с тоя най-добрия ти приятел-съмнителния  Joy Joy/.Хайде, използвай докато има кой да гледа Роналдиньо.Дано успеем да се видим това лято, нямам търпение  Hug.Това важи за всички варненки, няма да ви се размине  Mr. Green

За това ядене ме карате да се замисля.Александър не е злояд /то при тая майка няма шанс да бъде  Embarassed/, но не иска повечето неща, които изброявате.Яде основно кисело мляко, грис /Юлче,   bouquet/ и супата от броколи/пак Юлче  Hug/, сутрин и вечер-млякото и каквото им дават в градината-това му е  newsm78.Плодове, само ако съм ги сложила пасирани в гриса, само банани яде натюр.Но като цяло яде с охота и доста  Laughing

Ще си дописвам довечера, сега трябва да си доработя, че днес ще ходя да взема Али по-рано и може да се видим с Елица и Лена  Heart Eyes

Целувки на всички  Hug

# 101
  • София
Я дайте таз рИцепта за гриса, че отдавна искам да направя на Кари  Hug

# 102
Креми - аз ползвам тази рецепта от нета -

700 мл прясно мляко
6 равни с.л. грис
5 равни с.л. захар
1 с.л. масло
1 пак. ванилена захар

Млякото се слага на котлона и след като заври се слага захарта и започва да се ръси гриса като непрекъснато се бърка, за да не се получат бучки. След като се посгъсти, се слагат ванилията и маслото и се бърка до хомогенизиране. Докато е топло се сипва в купички.

П.П Гледате ли 1001 нощ? Аз съм доста впечатлена от сериала, поплаках си малко  Mr. Green Ай , не ми се хилете сегаааааааааа

# 103
  • София
А има ли някакъв заместител на захарта, който може да се използва?  Thinking
Хич не ми се иска да давам толкова захар на Кари отсега  Rolling Eyes

# 104
Креми, аз ползвам същата рецепта като Галето, но с малки изменения - слагам захарта в студеното мляко, така млякото загаря по-малко. Най-добре става, ако имаш подходящо тефлоново съдче. Количеството на гриса е малко по-голямо - аз слагам непълна кафяна чаша, а захарта ми е 4 лъжици с връх. Бърка се през цялото време, докато се сгъсти, за да не става на бучки. Като е готово, се прибавя маслото, ванилената захар, аз слагам и една ванилена или ромова есенция и малко лимонови кори. Една доза е за 4 порции, така че не е много захарта - пада се по супена лъжица на 200гр. Можеш да сложиш кафява захар - става кафяво или мед, но в такъв случай ги слагаш чак след като е готово - с ванилената захар, иначе няма да се сгъсти въобще.

Общи условия

Активация на акаунт