Лятно слънце и море НОЕМВРИйчето зове

• 12 615
  • 298
  •   1
Отговори
# 120
Аз нещо съм пропуснала с люспите на доматите. Не ги беля. Но също мия бананите, а най- мразя да готвя нещо зелено с листа - спанак или лапад. Готвенето ми отнема пъти по-малко време от миенето на листенцата. Беля абълк ии круши задължително заради нагниването отдолу, което понякога не се вижда.
И ние ядохме диня снощи, Младен и Иво се върнаха с една и понеже Иво изпадна в истерия, я разрязахме и ометохме половината. След вечеря - и останалото  Mr. Green Дани понякога плюе костилки, но не мога да му разчитам, че няма да се задави и обикновено чистя черешите. Маслини не обича, но как налита на стар лук и кисели краставички... Младен има теория, че децата ни харесват пикантни неща и бонбони и шоколад, понеже съм им готвела все безсолно и беззахарно  Rolling Eyes  Според мен е въпрос на личен вкус. Оня ден бяхме из квартала и пазарувахме вечерта. Аз не бях яла от обяд и като се прибрахме в 8, почна да ми прималява. Младен, естествено, ме попита защо не съм си взела нещо сладко от магазина. Ами аз сигурно съм единствения човек на света, който никога не би се сетил да си купи бонбон или вафла - ям, ако ме почерпят, даже са ми вкусни, но никога не би ми хрумнало да си купя ей така от магазина. Виж, ако бях мернала блокче шоколад, сигурно щях да си взема  Mr. Green но вафла или снакс или някоя от закуските тип нестле лайън, баунти, марс - някак си ги възприемам само като шарени опаковки и ги подминавам.
Един много злобен комар ни е нахапал с Дани тази нощ.

Ще продължа после, че Дани много ме ревнува от компютъра.

За ноктите да кажа - липсата на витамини се отразява на растежа и вида на ноктите, сам оче не гледайте ноктите на краката, а тези на ръцете. Ако ноктите на ръцете изглеждат нормално и се налага да ги режете всяка седмица, всичко е наред. Ноктите на краката се чупят много поради неправилното ходене, влаченето на краката, ритането, ходенето боси, пълзенето - Дани вече е с полуобелен нокът на палеца, аз понеже съм страхла, карам МЛаден да го преглежда от време на време да не нагнои. Иво беше същият и се оправи наскоро - преди 2-3 месеца забелязахме, че вече не се  налага през 2-3 дни да кълцаме някое забелено ъгълче от палците на краката. Затова най-добре е да ходят със затворени отпред сандали, ако кракът позволява.

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 09:01 от Шлябада

# 121
Ехоо,ник`ви ви няма Naughty
Роси много са ти сладки децата,Лилито верно се оправя перфектно самостоятелно Hug И вие с Катюша сте хубави,какво само се оплакваш Hug
Еличке как ти завидях самооо Crazy искам и аз на такава командировка Crazy,поне мога да помечтая де Sad Добре ти се е отразило мисля Hug

Аз доматите ги беля почти винаги,сега след поста на Роси задължително! Sick
Ивчето е със запушен нос,реимунизацията се отлага пак незенайно за кога Confused То трябваше на 18 мес.,а сега...не знам. Препоръчайте ми хубаво и сигурно столче за кола около 100-ина лв Embarassed
Друго какво..няма ново около нас,трябва да поработя малко,а нещо не ми се отдава,чувствам се изчерпана на тая работа и съответно съм разсеяна и не я работя добре Blush
Чао засега!

# 122
  • София
Хилоу! Да се отчета набърже, че довечера имам сватба и ще засядам над китките  Crazy

Днес съм много разконцентрирана, защото ми съобщиха нещо, което ме хвърли в голяма чуденка...не че трябва да реша още днес, де. Отваря се възможност за работа по един проект, работата е супер, любима ми е, пак е в мойта сфера, с много добри пари. Другото хубаво е, че ще обикалям цял свят, но това значи да ме няма поне 300 дни в годината  Confused Наистина е възможност, която идва един път на милион, но не знам дали съм готова да си зарежа детето. Със сигурност ще има много желаещи да се наместят и трябва да реша дали да се боря за това, защото очаквам да съм първата поканена. Абе пълна каша ми е. Да не говоря много, че тя рибата още в морето.

Довечера, като се върна, почвам работа за утрешната сватба, която е голяма, на открито, и има много работи за правене. Пак ще откарам до нощите. Тоя път наистина не знам как ще издържа физически, утре от сутринта до вечерта съм на педал  Tired Пожелавам ви хубав ден и весел уикенд!  bouquet

# 123
Добър ден приятелки,
Аз съм цъфнала днес  Flutter Crazy

Цеце - малеее 300 дни в годината си е направо като да те няма цялата година, супер звучи, но и много страшно, нож с 2 остриета. Знам че си на кръстопът, защото тези предложения идват винаги, когато решенията са много трудни за взимане. Просто се възхищавам още веднъж на ентусиазма, силата и невероятния талант, който притецаваш. Успех довечера и утре на откритата сватба.

Роси - Катюш - страхотни мадамКи сте ми, сладки, бон-бонки. Росич, честита ви диничка.

Сладурче - рови се в нета и ще си намериш, скоро коментирахме, нозависи колко често ще се возите и какво столче търсите.

Ели - ама и ти си попътувала, хич да не е.... Не звучи сухо, личи си че ти е било интересно. Впленена си от Италия. Там съм ходила и имам много приятни спомени.

Юле - съсипа ме с теорията си за шарените опаковки на шоколадите и вафлите, аз ги гледам и не само...  Mr. Green Sick

Утре, към 10-10,30ч сбирка на всички Ноемврийски деца, мами и татковци в клубчето на Зита!
От София и не само, заповядайте.....

# 124
Искам столчето да е максимално подсигурено,до 36кг,но и да е около 100-ина лв,нямам възможност за по-скъпо...гледах в нета разбира се,но искам реално мнение.

# 125
Ами за тези около 100 лв , не мога да кажа, защото на мен ми се наложи да дам 300лв. Модел Concord Trimax 18 kg

# 126
  • София
Привет,

Ние имаме майстор вкъщи и кърти и такъв шум се вдига...ама е за хубаво.

Сладурка, според мен по-добре купи столче от 9 до 18 кг - то може да се използва до към 4 годишна възраст, а като гледам Ивчето каква е дребна може и повече. Тези, които са до 36 кг в повечето случаи са с колана на колата и няма да е удобно за толкова малко дете.
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/1708

Цеце, 300 дни в годината...успех в решението ти  Hug

За беленето - мъжО не признава никакви люспи, та почти всичко се бели в нас.

За ноктите - тя Юлчето вече е писала и при Таня и при Стефан ноктите на краката са натрошени. При Таня реших проблема с лакирване, ама при дребния не върви. Когато се натроши много на палеца го облепям с лейкопласт, че поне да позарастне.

Отивам да доготвя, че съм мариновала тука едни неща и...

# 127
За нокътчетата на децата - на Ники на крачетата се доста странни, леко изродясали, не са нормални тънки нокти /като на ръчичките/, а дебели и сраснали,извити и грозни  Twisted Evil Rolling Eyes, срам ме е да го водя босичък /по сандалки примерно/, незнам що така  newsm78, дано се оправят с израстването на крачетата, ама се притеснявам като ги погледна. То на баща му са леко смешни, ама пък неговото е притеснително грозно.... , може и да преувеличавам малко, но не е съвсем нормално .....

# 128
  • София
Е*****си, писах, писах и вместо ч натиснах esc и всичко изчезна  Mr. Green

За нокътчетата на децата - на Ники на крачетата се доста странни, леко изродясали, не са нормални тънки нокти /като на ръчичките/, а дебели и сраснали,извити и грозни  Twisted Evil Rolling Eyes
същата работа, аз затова питах, ама щом всички ноемврийчета са с грозен педикюр, ще се успокоя  Mr. Green
Галакси, направи ли снощи грисчето?Така с лаптопчето много ми харесваш, дано ви го подарят  Hug

Цеце, труден избор, стискаме палци каквото и да решиш, след време да не съжаляваш  Hug.Ти имаш усет за повечето неща, та и сега смятам, че ще остъпиш правилно и само ще ни осведомиш  Wink.Целувки за теб и Васето, ще се видим в неделя във вашето паркче, на количките  Laughing

Сладурче, аз мрънках преди време за столчето, ама сега да си кажа пак:
Ние /нали сме скъпи на триците и евтини на брашното  Embarassed/, взехме на Чиполино столче за около 70-80лв, на някаква промоция беше, за сигурност, не знам, но се надявам да е достатъчно обезопасено, но пък толкова трудно го закопчавам, че не си заслужава нервите  Sad.От друга страна, ако не пътувате често, дали би дала 300 лв като Галето  smile3534

# 129
TalYYYY  Mr. Green  ти утре не разбрах ще идваш ли или НЕ /!????/ на срещата.  newsm78
За грисчето - ДА , направих го и яде сутринта душата, Лаптопеца - няма шанс да ни го подарят, а и скоро няма да си купим, така че още 1 седмица "живот" на широко с него и после пак в забвение Sad лелята си идва и си го взима.

# 130
Таш не често,ами даже много рядко пътуваме,ама наскоро четох едни неща и...абе по-добре да си взема столче за мое успокоение по-скоро.

Ивчето пък има много хубави нокътни плочки и на ръцете и на краката,за разлика то мен,а и моите винаги са оръфани,защото ги дъвча,веднага се забелязва колко съм комплексирана Embarassed

# 131
  • София
TalYYYY  Mr. Green  ти утре не разбрах ще идваш ли или НЕ /!????/ на срещата.  newsm78
то и аз не разбрах   Mr. Green.Не съм сигурна още, ама за всеки случай беше "Оборище"80, нали?Може да дойда поне за малко, но към 11-11.30.Ще ви звънна, ако идвам, да не сте си тръгнали  Wink

Сладурче, ти пък от какво си комплексирана  newsm78 /мани, че комплексираш околните с тая визия, а пък недоволна  Laughing/

# 132
Привет!
Н съм се заглеждала в ноктите, ако не забравя ще обърна внимание дали са нецепени  newsm78
На ръцете растат много бързо. Режа, когато ги видя лълни с черно  Mr. Green /майтап, разбира се/
На краката - ако ми даде ги режа. Ако не, ги оставям да растат на воля  Mr. Green и те се чупят сами.
Цеце, много труден избор  Confused
Имаше едно време, когато често казвах, че искам да бъда в екипа на "Глобусът" или "Другата България"  Mr. Green  В тази връзка, разбирам, колко голямо е изкушението  Whistling
Не мога да давам съвети, но не мога да се стърпя да не кажа, как бих постъпила аз. Бих се изкушила и приела, само при следните условия:
1. Човек, на който мога да разчитам на 100% за гледането на детето. В смисъл, да съм сигурна че ще я обгради със същата любов, че има искрено желание да я гледа, а не го прави по задължение и че има физически възможности за това /здрав и прав/. И постоянно присъствие до нея, през това време, дори когато ти тук. Всякакво подхвърляне на детето по баби, братя, сестри, бащи и т.н, за да се улесняват в гледането, за мен, е неприемливо.
2. Проекта да е краткосрочен / в рамките на година - максимум две/
3. Парите, наистина да са значително повече, от това, което получавам в момента или пък  работата да е перспективна по отношение на бъдещи контакти, други проекти и т.н. Само пътуванията не биха ме задоволили, макар да са може би най-сладката част, но да ги поставям на една везна с други приоритети, едва ли биха натежали  Confused
4. Зависи как са разпределени пътуванията. Дали ще ме няма, примерно, два-три месеца накуп или седмица-десетина дни и след това ще следва почивка. Колкото по-кратки са разделите, работата би ми носила по-голямо удовлетворение и по-малко угризения.
5. И разбира се, мнението на половинката / не знам, как се вписва това в твоя пейзаж. сорри,ако нагазвам в дълбоки води  Blush/
Но е факт, че това е идеалната работа за несемеен човек  Confused В същото време, птичето рядко каца на рамото, в най-най-удобния момент и в тази връзка, не се знае за напред, ако пак кацне, дали момента няма да е напълно неприемлив.
За мен /сигурно ще се намери някой да ме обори/, колкото по-малко е едно дете, толкова по-лесни са разделите за него.
Роси, Катюша, големи сте сладурани  Simple Smile
Много са сладки Ицко и Лили с динята! И как си хапва Лили самичка  Laughing Резен диня или друг сочен плод, в ръцете на Елица, може да й се случи само на терасата или в двора на баба й  Crazy  Mr. Green
Направо ви завиждам на някои за търпението и спокойствието  Sunglasses
юлче , уби ме. Разни сникърси, марсове, снакс и подобни и аз никога не бих се сетила да си взема. Но шоколад и вафли, малеее - минавам със затворени очи пред щандовете   Crazy

От София и не само, заповядайте.....
[/size][/color][/center]
Благодаря, за поканата, но ние, най-вероятно няма да успеем  Mr. Green

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 14:44 от арабела

# 133
Оо Таш,аз никога не съм доволна,а и все ми се иска да съм поне близо до перфектна,ама пусто не става,пък и годинките си минават и умората си оказва влияние Wink По-важното е,че в момента наистина ноктите на краката са ми в ужасно състояние,оръфани и неравни,с големи кожи и лакирани в отваратително червено,на ръцете са ми изгризани Blush и вече 10 ден не намирам време да ги оправя Sad Само аз ли се чувствам така скапана в последно време Tired

# 134
Арабелче, я, тъкмо ми е дошло на ум, да те питам - случааайно да присъстваш измежду приятелите на Валето във Фейсбук Mr. Green От доста време се изкушавам да изпратя покана до въпросното девойче , но ме е страх да не объркам отново нещо, че няма да ми е за първи път  Embarassed Бих предложила също всички, които все още не са се присъединили към форумската ни грубичка, така да се каже  Crazy, да го направи, пък и тези , които нямат акаунти, да си съсдадат , ако имат желание Rolling Eyes Някак ми се струва, че е по-надеждно, че каквото и да се случи , никога няма да се "изгубим"  Blush А на мен лично не ми се иска да изгубч такива чудесни причтели като вас  Hug

По другите въпроси ще се изкажа по-късно, че ми изтръпна ръката, а и хващам неравномерно тен  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт