За лошите деца и съжалението, че не набих едно такова

• 16 947
  • 359
  •   1
Отговори
# 225

Глупости! Ако не е искало да гази наред изобщо не би минало през малкото детенце, а щеше да го заобиколи или да подкара колата в друга посока! Толкова ли не можете да го проумеете!
Важното е, че ти си го проумяла, нас не ни мисли.  Stop
Ей, това е лошото хубаво би било да мислим и за тези около нас.

Дано все пак не смятате ,че децата ви на воля могат да нараняват другите около тях .

# 226
като видя , че ответното дете хвърля пясък в очите на моето и майка му не реагира - скачам веднага , махам я и не я допускам да се доближи  до него Imp
а от вътре ми идва да го хвана и да го '' напердаша '' Imp
Детето ми е от тези , които веднъж до сега не е удряло  НИКОЙ , имам чувство , че дори през ум не й е минавало .
Контактна е - сама ходи при всяко дете / не пропуска нито едно на площадката / , говори им , разглежда им играчките , хваща ги за ръка . Има деца , които я гледат '' малоумно '' и понеже не се сещат как да реагират - вдигат ръка и са готови да я ударят .

А ако на всиките тези деца не им е приятно да ги хващат за ръка и да им разглеждат играчките ?!? .. за нея може да е контактно - за тях да е неприятно..
да - със сигурност им е неприятно . Тя държи играчка в ръката си , иска да види на детето  играчката - дава първо нейната и след това взема неговата . То гледа '' умно '' , а майка му  казва '' ...вземи си играчката ''  ooooh!
В пъти ми е правило впечетление : реакцията на майката отговаря на възпитанието и характера  на детето !

# 227
  • София
Китана, Илиана и всички, които писахте колко лоши са 6-годишните деца (или нещо в този дух),

Когато моите деца бяха в бебешката си възраст (2-3, че и 4-годишни) бях неотлъчно до тях и направо луда ставах, ако някое тръгне в обратната посока. И то точно, защото бях абсолютно наясно, че дете не може да пази дете, независимо колко е голямо. Не съм си позволявала да съм на повече от 1-2 метра от тях и преценявах къде за тях е безопасно и къде е опасно. Дори нарочно ги дръпвах по-далеч от местата, където има по-големи деца. Крайно време е майките на толкова малки деца да осъзнаят, че не му е грижа на целия свят да пази техните деца.

А по случай това, че казвате, че 6-годишните са много съзнателни се сетих една случка, която ми разказа една жена в болницата и става въпрос за нейните деца (а тя лежеше с внучето). Когато едното й дете е било 5-6-годишно се ражда бебе. И съответно всички обръщат внимание на бебето. Един ден майката простира на двора. В един момент влиза в стаята и заварва голямото дете, опряло нож в гърлото на бебето. Късмет, че ножът е бил с тъпото напред. Можете да си представите какво е изживяла тази жена. Да не мислите, че голямото много е осъзнавало какво прави? След тази случка то не е могло изобщо да отговори на въпроса "защо", а само е гледало втрещено и се е разплакало. Та, толкова по въпроса за преценката на 6-годишните.

Последна редакция: вт, 23 юни 2009, 23:01 от Andariel

# 228
да - със сигурност им е неприятно . Тя държи играчка в ръката си , иска да види на детето  играчката - дава първо нейната и след това взема неговата . То гледа '' умно '' , а майка му  казва '' ...вземи си играчката ''  ooooh!
В пъти ми е правило впечетление : реакцията на майката отговаря на възпитанието и характера  на детето !

Аз винаги казвам на сина ми "дай да я види детето" или "играйте си двамата" (примерно или нещо от сорта .. ) Обаче винаги доста често си прави точно на обратно - "Няма да дам" .. С някои деца си играе, с други даже не иска да ги доближи.. А ако те настояват - става дори агресивен - да може и да посегне - след като е показал, че не му е приятно, а детето продължава да иска да е наоколо и да му дърпа играчките..
Е! .. Какво се прави във втория случай? Или трябва винаги всички със всички да искат да си играят примерно?  Rolling Eyes

На мен също не ми е приятно да общувам с определни хора - и не го правя.. Разбира се, не реагиам първосигнално като дете - да ударя или да го бутна човека?!? .. или детето може би трябва с думи от пиесата на шекспир да обясни на другото дете колко е физически, икономически и социално неизгодно да бъде в този момент около него?
Как реагират децата според вас освен физически? Та дори и 6 годишните ..

На кумата ми момченцето е 1ви клас.. Ами като си играят с моя - точно са на един акъл, даже баткото понякога направо като бебе започва да се държи  ooooh!

# 229
Китана, Илиана и всички, които писахте колко лоши са 6-годишните деца (или нещо в този дух),

Когато моите деца бяха в бебешката си възраст (2-3, че и 4-годишни) бях неотлъчно до тях и направо луда ставах, ако някое тръгне в обратната посока. И то точно, защото бях абсолютно наясно, че дете не може да пази дете, независимо колко е голямо. Не съм си позволявала да съм на повече от 1-2 метра от тях и преценявах къде за тях е безопасно и къде е опасно. Дори нарочно ги дръпвах по-далеч от местата, където има по-големи деца. Крайно време е майките на толкова малки деца да осъзнаят, че не му е грижа на целия свят да пази техните деца.
Сори,аз говорех за конкретното дете.Не се притеснявай за моето.Аз му вървя точно зад дупето точно за да не се налага да се разправям по какъвто и да било начин с невъзпитани и агресивни деца.

# 230
3а последен път по темата - Не знаете и не е доказано, че детето/голямото е прегазило малкото нарочно. Ако е искало да гази наред въобще нямаше да спре. Изобщо не вярвам на авторката и нейната интерпретация на случката.
Глупости! Ако не е искало да гази наред изобщо не би минало през малкото детенце, а щеше да го заобиколи или да подкара колата в друга посока! Толкова ли не можете да го проумеете!
А ако колата е била в неизправност и детето се е опитало да завие, ама не се е получило Confused

Пак си измисляте. Ако колата е била в неизправност със сигурност собствениците не биха си "сложили главата в торбата", давайки я под наем защото после те ще носят отговорност ако детето което я кара нарани себе си или някой друг.

/ако сте прочели внимателно предните страници колата не е на 6-годишното дете, а взета под наем/

# 231
  • София
Китана,
 Не всички деца по подразбиране са невъзпитали или агресивно, щом не правят път и не се покланят на детето ти. Може просто да са деца и да са погълнати от себе си или от играта, а не от мисълта как да пазят твоето дете.

# 232
Аз му вървя точно зад дупето точно за да не се налага да се разправям по какъвто и да било начин с невъзпитани и агресивни деца.
Мда.. и аз на моето постоянно вървя по дупето..
За да не ми се налага да ми се навикват майки на дечица, растящи в саксия..
Синът ми вече има такава фобия от това, че постоянно му НЕ-кам да стои далече от малките деца, защото колкото и да ме слуша е ДЕТЕ.. и понякога бута къде нарочно, къде без да иска някое по-малко или .. по-голямо ама изненадано..
Понякога ако някое дете на площадката се разплаче идва при мен и със страх в гласа " Мамо, не съм го бутнал аз, дори не бях близо" .. Е нормално ли е да живее детето ми в страх, че за всичко лошо което става е виновен той, само защото някои майки ги е страх децата им да си паднат на дупетата или да лапнат малко пясък?!?

Дано туй пазене не ти изиграе лоша шега.. като го тресне пубертета.. Че тогава не се знае кой накъде понякога.. Колкото и да е бил ангелче до скоро..

# 233
Ако колата е била в неизправност със сигурност собствениците не биха си "сложили главата в торбата", давайки я под наем защото после те ще носят отговорност ако детето което я кара нарани себе си или някой друг.

Чак пък.. И точно защото е под наем.. Нали ги виждам какви трошляци се карат тука "под наем" .. от 3г. не са ги сменяли..
Много по-вероятно е да не е наред точно, защото е под наем..

# 234
  • София
Зная ги тези колички под наем. Обикновено имат едно пространство, в което се въртят. Дори избягвам да минавам там, защото винаги се намира някое дете да кривне от курса или да натисне здраво педала. Уж скоростта им е малка, но дори възрастен човек ако се заблее някъде може да пострада, а какво остава за едно малко дете.

# 235
Китана,
 Не всички деца по подразбиране са невъзпитали или агресивно, щом не правят път и не се покланят на детето ти. Може просто да са деца и да са погълнати от себе си или от играта, а не от мисълта как да пазят твоето дете.
Откъде знаеш какво имам аз предвид под "невъзпитани","агресивни".Или се познаваме?

Много ми е интересно как всеки почва да си лепи етикети и да дава определения и да си вади изводи от едното писане във форум....Явно е пълно с врачки,.

# 236
  • София
Не зная какво точно имаш предвид, но много майки на малки деца имат предвид всяка неотстъпчивост от страна на по-големи деца. Скоро една майка на малко дете напираше да свали моите деца от люлката, защото "били по-големи и трябвало да отстъпят". И беше много възмутена, когато децата ми отказаха и то най-учтиво. И ако не се бях намесила сигурно щеше да стане много неприятно. Все едно чувам едновремешното "вие сте пионери и трябва да уважавате възрастните" с онзи, назидателния тон.

# 237
Аз разбирам какво имаш ти предвид.Но разбери,че няма как да знаеш как си гледам детето и какво за мен значи "невъзпитано " и "агресивно" дете от едното "срещане" във форума.Аз не съм онази майка.Аз съм съвсем различен човек.

# 238

Аз винаги казвам на сина ми "дай да я види детето" или "играйте си двамата" (примерно или нещо от сорта .. ) Обаче винаги доста често си прави точно на обратно - "Няма да дам" .. С някои деца си играе, с други даже не иска да ги доближи.. А ако те настояват - става дори агресивен - да може и да посегне - след като е показал, че не му е приятно, а детето продължава да иска да е наоколо и да му дърпа играчките..
Е! .. Какво се прави във втория случай? Или трябва винаги всички със всички да искат да си играят примерно?  Rolling Eyes

В случай , че децата не си допадат е най добре да не си играят заедно ,  а не да се удрят.
Хващам я и я махам. Запомням детето.

като усетя , че детето я отблъсква буквално с ръка й казвам : '' остави го не му е приятно..'' ,  тя се отдръпва.
а на тях , че не им е приятно НЕ е , но и не показват никакъв интерес.
Моето е много наивно - обръща внимание дори на всяко куче и котка по площадките и минавайки по улицата.
Вчера имаше легнало кученце - ходи говори му , разказва му нещо си там / на 2 г 11 мес е / .........поиграе и пак тича при него.....половин час нито едно дете не забеляза , че има куче на площадката.

и сега по темата : не оправдавам нито едната нито другата страна
поне моето дете на 1 г 5 мес не го оставях да бяга на 10 м подвиквайки от зад
това дете с акумулаторната кола - нищо , че е на 6 г - надзора също трябва да бъде изкъсо . След като е бутнало '' бебе '' трябва баба му или която е била там заедно с детето да се извинят на родителите.

Последна редакция: вт, 23 юни 2009, 23:23 от poli_

# 239
Вчера имаше легнало кученце - ходи говори му , разказва му нещо си там / на 2 г 11 мес е / .........поиграе и пак тича при него.....половин час нито едно дете не забеляза , че има куче на площадката.
Е това какво общо има не разбрах  newsm78 Ако не забележе детето животно, че има на площадката е лошо и агресивно  newsm78

Синът ми също си "говори" с кучета и котки - здравей, къде отиваш или там каквото му е на акъла Simple Smile Ама ако си играе на пързалката или търчи наоколо е най-вероятно да не го види Simple Smile Или и да го - да не обърне внимание..

По същия начин - ако дете се е заиграло и дойде някое друго и му прекъсне играта, без значение колко е добродушно настроено или само иска да види нещо, да пипне - еми нормално е да реагира - а как.. вече си е до дете..
Тук вече идва намесата на майката да оцени реакцията на детето и да прецени дали да реагира или да ги остави да се разберат по детски (Или за вас това не е вариант? Винаги трябва да се изкаже някой от ГОРЕ какво да стане.. )

Общи условия

Активация на акаунт