Бихте ли дарили яйцеклетка?

• 14 041
  • 334
  •   1
Отговори
# 195
Сигурна съм, че повечето съгласни изобщо не са запознати с процедурата по стимулация и изтегляне на яйцеклетки. Обикновено донори стават, жени които така или иначе правят опит за ин-витро.

И аз мисля така  Peace

# 196
Друг е въпроса колко от тези, които са казали, че ще дарят, ще го направят в действителност.

Даааа, точно това исках да кажа - колко наистина биха дарили.
За това съм учудена.
  Peace

# 197
Друг е въпроса колко от тези, които са казали, че ще дарят, ще го направят в действителност.

Да, точно за това става въпрос.
Най-общо погледнато, жените, които имат нужда от донорска яйцеклекта, може да се окажат дори по-малък брой от тук показалите готовност дарителки! Simple Smile Но на мен ми се струва, че повечето от изразилите желание за даряване май чакат специална покана някой конкретно да ги покани да дарят, мдааа......

# 198

Да, точно за това става въпрос.
Най-общо погледнато, жените, които имат нужда от донорска яйцеклекта, може да се окажат дори по-малък брой от тук показалите готовност дарителки! Simple Smile Но на мен ми се струва, че повечето от изразилите желание за даряване май чакат специална покана някой конкретно да ги покани да дарят, мдааа......

Типично изказване за Българина, ако може така нещо по-черногледо да каже, да извади някоя лоша статистика или и на хубавото да се погледне с лошо око..

# 199
Типично изказване за Българина, ако може така нещо по-черногледо да каже, да извади някоя лоша статистика или и на хубавото да се погледне с лошо око..

Аз пък не виждам нищо "черногледо".
Просто си разсъждаваме на глас, дали всичките, заявили, че "ще" дарят наистина са готови да го направят.
Или по- скоро изразихме съмнения.

# 200
  • София
По първосигналната система моя отговор беше "да", но помислих, отговорих с "не".
Така, че най-вероятно много са гласували първосигнално. "Да, идеята е чудесна, защо не, ще помогна" и т.н. Но действителността е малко по-различна.

# 201

Katinche, аз се гордея, че съм Българка!!!!!!!

Съжалявам, но аз не намирам нищо хубаво в това да се дари яйцеклетка, респ. сперма.

# 202
По-скоро не.

# 203
По първосигналната система моя отговор беше "да", но помислих, отговорих с "не".
Така, че най-вероятно много са гласували първосигнално. "Да, идеята е чудесна, защо не, ще помогна" и т.н. Но действителността е малко по-различна.
И аз си мисля това.Аз в петък също писах "Да,защо да не дам и да помогна на някоя двойка да си има така желаното детенце" .Но преди да го пусна се замислих дълбоко и го изтрих.

# 204
  • Варна

Аз пък не виждам нищо "черногледо".
Просто си разсъждаваме на глас, дали всичките, заявили, че "ще" дарят наистина са готови да го направят.
Или по- скоро изразихме съмнения.

Все пак въпросът на темата е: БИХТЕ ли... а не ЩЕ дарите ли!
Мисля, че от многото ЗА и ПРОТИВ се разми темата. Наистина мисля, че е добре, ако има повече опции, защото нещата не са само черни или бели. Има жени, които биха дарили само на непознати, има такива, които искат да познават реципиента, други биха го направили само за сестрите си. Не бива да забравяме, че може в анкетата да са участвали и жени над 35г или такива, които още нямат деца! Все пак, ако идеята е да се разбре какви са настроенията по този въпрос във форума, мисля, че става ясно, но ако искате да разберете колко жени наистина са готови в кратки срокове да станат дарителки, както и условията за това, трябва да добавите още опции за гласуване! Peace
Аз вече се възползвах от добавената опция! Благодаря!

# 205
Все пак въпросът на темата е: БИХТЕ ли... а не ЩЕ дарите ли!
Мисля, че от многото ЗА и ПРОТИВ се разми темата. Наистина мисля, че е добре, ако има повече опции, защото нещата не са само черни или бели. Има жени, които биха дарили само на непознати, има такива, които искат да познават реципиента, други биха го направили само за сестрите си. 

Мисля, че не си прочела първия ми пост.
Питам изрично дали бихте дарили на НЕПОЗНАТА жена.
Така че, този аргумент със сестрите ми се струва абсолютно неуместен в случая.

# 206
Бих дарила, но само една-без стимулация. Не съм съгласна да се тровя с хормони и химикали за да дам куп яйцекелтки. Ако могат без да ми навредят да извадят яйцекелтка при овулация, чудесно. Няма да ми е лесно да знам, че има мое дете някъде и не знам как го възпитават и дали се отнасят с него както трябва, но предполагам, че ако семейството е чакало дете много време и не е могло да има дете, ще цени и уважава детенцето.Не е лесен избор.Разбирам тези жени, които не са съгласни да дадат.

# 207
  • Варна
Миличка, прочетох го, както и цялата тема и то много внимателно, защото ме интересува. Но болшинството от писалите в нея не отговарят на въпроса за непознатата жена, а обясняват какво щели да направят ако им била сестра или роднина и т.н... Затова написах, че темата се ползва по-скоро да се изкаже мнение по въпроса по принцип и вероятно част от гласувалите са видели само заглавието както често става ooooh! Това е проблема в големите форуми - често хората се изказват без да са запознати само и само за да се изкажат (да не говорим, че някои пишат едносрични отговори само да им се брои за постинг под аватара ooooh!)

# 208
Да, за съжаление си права.
И най- вероятно за това има и толкова положителни отговори.

# 209
  • София
сопред мен ако жена над 35 например отговори че би го направила(да кажем има дете и е здрава физически), си е чиста проба  лъжа....ако би го направила...е щяла вече да го направи.....
А тези без деца....дали наистина след като си родят първото ще го направят? Много се съмнявам.....

Общи условия

Активация на акаунт