Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 87

• 40 244
  • 362
  •   1
Отговори
# 15
  • у дома
за съжаление нямам с какво да помогна за калинките  newsm78

но ето няколко варианта да се получи черно от други цветове:

1 - червено, синьо и жълто
2 - синьо, зелено и кафяво
3 - червено, зелено и синьо

а иначе мисля, че ще се получи тъмно от разтопен черен шоколад  Peace много лесно ще станат точици, капват се капки върху хартия за печене и като стегне - готово Simple Smile

barcela, тортите са супер.  Hug единествено не ми се връзват розите при първата, ама лично мнение  Laughing  Hug

# 16
Пепи, въпреки всичко, ти не ни забравяш   bouquet

# 17
Рая, а ти кога смесваш карамелизираното кондензирано мляко със сметаната? Т.е сваряваш млякото, изстива, после разбиваш сметаната и смесваш, така ли?

Да , млякото трябва да е изстинало ( аз или купувам готово сварено или като варя правя поне 4-5 ) . След това смесвам млякото с изстиналия пудинг и накрая си слагам разбитата сметана . Правих го веднъж само с мляко и сметана , но с пудинга е по- вкусен крема - стои по -"плътен" .

# 18
Много Ви моля,кажете пак за последно-Консервата с кондензирано мляко неотворена и покрита с вода се вари...Колко време!?
То няма ли да експлоадира това нещо!?Много се притеснявам.... Embarassed Embarassed Embarassed

# 19
Пепи, благодарим за темата!!!   bouquet

За калинката, по късно ще покажа една, всъщност съм я правила вече, но все пак....
Основата е купа, главата е отделно, по принцип свързвам с клечки, защото в тези горещини  за половин час се разпада, а в клуба където ще я носят едва ли ще я сложат в хладилник!

# 20
  • София
Много Ви моля,кажете пак за последно-Консервата с кондензирано мляко неотворена и покрита с вода се вари...Колко време!?
То няма ли да експлоадира това нещо!?Много се притеснявам.... Embarassed Embarassed Embarassed
Okoло 2,5-3 ч. я варя аз, като слабичко ври, а ако се наложи доливам вода, за да са покрити кутиите.

# 21
Иаз правя торта самоче с три калинки ,сякаш сме се наговорили Peace
Барчела,   поздрави за двете торти и най вече за шприца Hug

# 22
  • София
Няма да експлодира кондензираното мляко ако го следиш да е покрито с вода задължително.

# 23
Здравейте момичета, най-накрая и аз да успея да се разпиша тук. Първо искам да благодаря на Пепи и Виолетка за информацията за вафлените кори от Кадемлия, по-долу можете да видите резултата. Оказа се, че с тях се работи много лесно и бързо и определено им станах фенка.
Разгледах показаните торти, всичките са страхотни !   bouquet   bouquet   bouquet
Blueeye, просто нямам думи  newsm20
Antoan2006, откъде го вадиш това търпение незнам, но тортите ти са върха!
Албенче, ти си моето вдъхновение при работата ми със сметана.
Barcela, много сладурски торти, обувчиците върху футболната топка са много сладки.
Ето и моите произведения, има какво още да се желае, но постепенно ще се усъвършенствам.

# 24
И когато доливаш вода-задьлжително да е гореща!!!

# 25
Така....вари се вън на терасата...понеже ме достраша тук да го варя вътре,че децата са наоколо и нещо все се притеснявам...
Та един каза че след завирането да ври 1.5 час,другите 2- даже 3 часа!?
Колко е оптималното време в зависимост от броя и големината на консервите!?

Някои знае ли!?

# 26
 Сега ще задам един въпрос,който може и да ви се види тъп, ама аз току що бях изумена- защо варите кондензираното мляко? Аз много пъти правих крем Рафаело и никога не съм го варила млякото. Никъде не пишеше и аз изобщо не знаех,че трябва newsm78

# 27
Момичета немога да намеря комплекта за цветя на wilton в сайта им , моля за помощ

# 28
Та един каза че след завирането да ври 1.5 час,другите 2- даже 3 часа!?
Колко е оптималното време в зависимост от броя и големината на консервите!?
Някои знае ли!?
Упорито се инатиш и не прочиташ рецептата на Пепи..... то бива сръдня..... ама....  Rolling Eyes

Maria Ilva - Тебе никаква те няма.... и от време на време..... хоп - една камара вкусотии.... Поздравления!!!!
barcela - Страхотни торти!!!! Признавам си съвсем честно, че мен ме страх от шаблона за топката. Имам чувството, че няма да уцеля правилната големина на топката.....  Sad "Милиционерската" торта е уникална.....
Моята щерка отпраши на купон и естествено ме остави без Фото..... И тъй като утре рано-рано изчезвам.... ето ви тортата която ще нося на тате......
Пепиииииииииииииии - миналата година играхме шах с тебе.... Ела, да изиграем една табла...  Grinning

И ОЩЕ
Баща ми е любител на цветя, освен това на него съм се метнала с нестандартните неща, така че и таблата е нестандартна като нас двамата......  Joy Joy Joy

KikiNiki - Млякото се вари и по този начин то добива уникален карамелен вкус. След това се разбива по рецепта и става още по-уникален крем. Влез в библиотеката, в раздела за КРЕМОВЕ ЗА ТОРТИ и ще намериш рецептата КАРАМЕЛЕН КРЕМ ПЕПИ. Лично аз, не съм фен на карамела, но този крем си заслужава.... Освен това, влез в снимките от Семинара който правихме и там има снимки по правенето на самия крем.... Ще ги намериш в папката на Блю и на НелиДи ако не се лъжа..... ЕТО ТУК НЯКЪДЕ СА

Последна редакция: нд, 12 юли 2009, 15:06 от van444eto

# 29
Цитат
Упорито се инатиш и не прочиташ рецептата на Пепи..... то бива сръдня..... ама....  Rolling Eyes

Това,което твърдиш въобще ама въобще не е верно!

Цитат
Карамелен крем (_Пепи_)
250гр. масло
1 консерва подсладено кондензирано мляко (вари се както си е неотворено около 3 часа- консервата да е идеално покрита с вода)
1 пудинг карамел на д-р Йоткер (сварен по упътването)
100гр. карамелизирани орехи

Крема на Пепи го прочетох и ще го направя,даже и този на Рая ще пробвам,за да реша кой ми допада повече.Ако ти си чела скоро може би ще забележиш,че в рецептата на Пепи просто не е показано колко точно е консервата нито в мл,нито в гр.Затова ми е и въпроса,понеже тя е правила с 1 консерва,а други с 2 или 3 та си помислих,че времетраенето на варене би било различно при по-голямо количество.Но може и да греша?!Затова и питам.

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 23:37 от antoan2006

Общи условия

Активация на акаунт