Скоро МАРТенчетата ни всички,ще са седнали в колички!

• 10 002
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
Ние днес си хапнахме пюре от круша на Сънвал с голям кеф. Flutter За пръв път не ми се е въртял,изяде около 160 гр за нула време и го спрях аз,че докато погледан бурканчето от 190 почти беше свършило. Party Даже не се омаза.Много се радвам,вече определено по-добре се храни от лъжичка,пу-пу!Кайсия реших да не давам за сега.То не съм сигурна дали от нея имаше газове вчера,но за всеки случай.
А преди малко съм го взела  полулегнал в мен пред компа,той ми се свлича,сърди се,ужас! ooooh! И накрая го вдигнах да седне,е няма такъв кеф!Извади ръцете човека и взе да натиска по клавиатурата! hahaha Радост голяма!Почти си е готов да седи седнал,ще питам дали може на консултацията другата седмица.И за проходилката ще питам педи да видя какво ще каже,защото който го види,казва,че е много жилав и подвижен като за по-голямо бебе.И той няистина още от почти новороден успяваше да си задържа главичката доста дълго време. Simple Smile
А вчера на рождения  ден на племенницата,малееее.Не го бях виждала толкова превъзбуден,ще кажеш,че като дрогиран беше,не мога да го усмиря да заспи! ooooh! То страшен народ,малки дечица викат,крякат,поне 3-4 го вземаха да му се радват,ужас.И накрая взе да реве само като види ново лице и го взехме с татито малко на разходка до реката да топне крачетата. Laughing (на аватара)
Явно наистина е много впечатлително мойто чАдо. Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 31 юли 2009, 11:59 от АлЕкС-мама

# 226
  • Варна
Ние лануго нямаме, но пък имаме няколко ситни бели пъпчици по нослето, като мастни топченца. Има ги още от раждането и макар да мислех, че са от хормоните и бързо ще минат, още си стоят. Има ли други като нас и имате ли идея кога ще се махнат?
Не помня дали съм писала (ако се повтарям - да ме извините), че си купих шампоан против косопад Дефлувал и има видим ефект - косопада намаля и косата ми е по-хубава. Мамите с косопад могат да пробват.

# 227
Gery Moore,аз съм със страшен (според мен) косопад. Tired Взех си Ревалид,ама ефект не виждам особено.Косата ми е по-лъскава сякаш,но си пада.Ще пробвам и този,който казваш. Praynig Hug

# 228
  • София
Здравейте пак от нас. Калин днес е особено мрънколив, само иска гушкане, как са вашите бебоци днес конкретно  newsm78

ДЕСЕТА ЮБИЛЕЙНА СОФИЙСКА СРЕЩА: 01.08.2009 г. събота в Борисовата градина от 11 ч. Среща около езерото Ариана на сянка. Който има желание, може да се включи след срещата в похода в подкрепа на кърменето.

записвам: зелено човече, Дивена, Тони_ст, Глафира, dideto, мирамар

Световна Седмица на Кърменето 2009 - програма, активности, присъединете се! (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415334.0)

СОФИЯ
1 август (събота) от 17:00 ч. Поход в подкрепа на кърменето От пл. „Св. Неделя” по бул. „Витоша” до НДК, вход на bTV
18:15 ч. Пикник „С мама на кафе”, С подкрепата на Сдружение «Настоящи и бъдещи майки», Теми: „Кърмене и работа”, „Кърменето в извънредни ситуации”, Заведение Delano Garden (на полянката пред bTV на свободна консумация)

# 229
Привет!
Ние се прибрахме от разходка. Хапнахме и сега Марта спинка до мен. Довечера сме на гости на мама и тати.

За нощното будене - бебка спря да се храни нощем някъде от началото на третия месец. После за една седмица в началото на четвъртия се будеше в 5:00, 5:10 да яде, но пак спря. Сега от около 10 дни между 3:00 и 4:30 се буди или започва да мрънка на сън. Татито не може да устои и я взима при нас в леглото. Заспива мигновено. После я връща в нейното легло. Сутрин пък като тръгна за работа пак я слага при мен и така спим най-много до 7:30.

Gery Moore
, този "Дефлувал" от аптеките ли се купува  Rolling Eyes ?

# 230
И аз имам проблем с косопада след раждането, някакъв ужас е в къщи! Минавам всеки ден с прахосмукачката, и след няколко часа пак е кошмар. Все едно не жена има в къщи, ами .. как се казваше - чубака! Знам, че е нормално и ще отмине, обаче се безпокоя за детето. Като почне да лази ако все още съм така направо не знам.. Капе си като за световно. Добре, че се подстригах средно късо, че иначе щях да се разхождам в козинка направо. (Преди имах коса до средата на гърба). Това е нормална реакция на организма и не знам изобщо дали се повлиява от козметика, но може и аз да опитам. Този Дефлувал колко струва?

Алекс-мама: мойто диване е същото, все едно за него си писала : "Почти си е готов да седи седнал,ще питам дали може на консултацията другата седмица.И за проходилката ще питам педи да видя какво ще каже,защото който го види,казва,че е много жилав и подвижен като за по-голямо бебе.И той няистина още от почти новороден успяваше да си задържа главичката доста дълго време." Ама с тия педита вече се виждам в чудо.  TiredВчера както казах ни прегледа заместничката на нашата и ви казвам още не ми е минал яда.. Как може да си толкова троснат с пациенти! Това са деца и родители в крайна сметка! Не са животни, на които можеш да се скараш и да ги приучиш как да се гледат! Толкова ли не може да се обясни спокойно, ами като учителка на първокласник - ама защо така не давате сокове, ама масажите се правят така и така, ВСЕКИ ДЕН!!! Ужас! Иди обяснявай, че се запекохме от първия сок преди 2 месеца, и че не обичаме да ни правят масажи!  #2gunfire

След като демонстрира колко лоша мама съм и как се правел масажа, мойто ревна та не можем да го успокоим! И това точно преди да ни бият Пентаксима! Идеше ми да и ударя шамар ви казвам! На всичкото отгоре мъжа ми реши, че  права за сокчето и настоя да му дадем слива - нали се беше запекъл.. да се разхлаби малко. Е няма оправия значи. И както съм недоспала - откачам вече! 

А, и още нещо - защо пък да не сме започнали с плодово пюре бе! Ами казвам - почнахме с тиква, за да му се урегулира стомахчето. Ама те били много хубави.. дрън-дрън.. Пууууу- хвана ме яд, че изобщо повдигнах въпроса!

Оххх- улях се, ще ме извините, ама тука нали си е нашия кош за душевни отпадъци и нерви..  #Crazy

# 231
  • Стара Загора
Elwing честит ви празник. Дълги години още да празнувате заедно.   bouquet
Роси честит рожден ден и на теб. Живот и здраве ти желая   bouquet.  И все се каня да те питам нещо - сестра ти докато бяхме бременни пишеше поне веднъж на ден в нашата тема - а от как родихме ни забрави. Защо така?

# 232
  • под кривата круша
Зеленко, днес конкретно спим вече близо 3 часа-никога не е било #Shocked Може би защото пих кафе сутринта Simple Smile Затова ръчкам целия форум и фейсбука Mr. Green
За масажа-винаги го правя след баня, друг е въпроса колко е масаж Rolling Eyes Гимнастика не правим-тя сама маха ръце и крака нон-стоп.
Е, събудихме се, мирясах...

Последна редакция: пт, 31 юли 2009, 13:15 от Есме Вихронрав

# 233
Ох, като ми олекна значи... Чакай да не пропусна честитките:

Elwing: Честита годишнина! Пожелавам ви любовта, която ви е събрала, да не угасва никога и да ви топли винаги! Нека уважението, спокойствието и романтиката не бъдат забравени и да ви съпътстват през семейния живот!  Hug

Роси: Честит рожден ден и на теб! Желая ти много здраве - на теб и любимите ти хора, много щастие, любов и красиви моменти! Нека бъдеш обичана жена, мама и съпруга!   bouquet

# 234
анастасия22,ама какво им се вържеш?!Туй си е твоето дете,който каквото ще да си приказва.Ама,че грубиянщина!Аз поне за това не мога да се оплача от консултациите-много мило отношение от двете сестри,педи  също не е лоша,но все бърза. Rolling Eyes
Масажи и аз не правя,който може да прави на засиняло от рев дете-моля,аз нерви и уши нямам. Stop

# 235
Честито на Елвинг-още дълги години да се обичате!
Честит рожден ден на Роси-жива и здрава и много щастлива!!!  bouquet
На всички с поводи за празнуване-честито, ние утре сме на сватба, не е истина просто-за 3 месеца, 3 сватби  Crazy Laughing Ба..х, мааму, тия хора ще ни разорят! Twisted Evil hahaha

# 236
Алекс-мама: Аз си знам, или по-скоро усещам какво е правилно за моето дете, но лошото е, че мъжо ми и той там и слуша какво казва тя и после си мисли, че е права. Аз нищо против нямам да си даде "компетентното" мнение, което понякога може наистина да е правилното, но не по този начин. В крайна сметка от дете до дете има голяма разлика. Не може всичките да си гледаме децата по един и същи начин.  Naughty

А и ние всички се интересуваме тук, четем до несвяст литература, информирани сме за доста неща. Може поне да коментира, а не да заповядва. А и както казах - мъжо ми избирателно ги слуша докитата и днес дадох сок от слива. Пи малко, ама нали си беше кривчо, не мога да преценя дали е ОК. Само дано не се изрине нещо, че тогава познай на кой ще набивам канчето! Иначе и нашата сестра е много приятна женица, много мила, обаче тази заместващата ми идеше да я убия вчера.. и то не толкова за това което каза, ами затова, че мъжо ми я слуша и вярва. Аз си знам какво да правя и приемам съвети, но като едно образцово теле - обръщам се и правя каквото аз реша!  Sunglasses

Белла : и ние сме на сватба на 22-ри. Я сподели от къде да се облека, че ума ми не го побира... Добре, че тия дни ще ходим до 2те баби (разбирайте Бургас и Плевен), та може от там да стане пазара.

# 237
Привет мами!

Белла за декларацията дето питах... и при мен тази дата е датата на термина ми,тъй че няма грешка.И на лични ми обясниха,та мерси момичета!  bouquet

Даниелка,надявам се скоро да ни се похвалиш първо на нас с хубава новина,радвам се че наминаваш и ни чувстваш близки!! Hug

Добре се поразходихме днес,Ади спа през цялото време,сигурно не и е било толкова топло,имаше си ветрец.Иначе в жегите по-малко ми спи навън.
Да споделя колко и харесва да и чеша венците с напръстника от Ненедент.Чудех се дали да не го изваря преди употреба,но понеже не пише може ли-не може ли,не посмях и само го измих.
Ей,голям кеф-отваря устата и седи като препарирана,а като си махна пръста се сърди и чак вика и фърчат лиги на поразия.. Laughing

Не помня дали съм писала (ако се повтарям - да ме извините), че си купих шампоан против косопад Дефлувал и има видим ефект - косопада намаля и косата ми е по-хубава. Мамите с косопад могат да пробват.

Ще го пробвам и него някой път,засега съм доволна от Рeвалид-шампоана,вече почти месец пия и капсулите,намаля ми косопада и косата наистина стана по-лъскава и "жива". Flutter

анастасия22 тоя пък доктор намерил вЕрно преди ваксината да ти разревава детето! ooooh! Много учат вярно,за да станат лекари,но за сетен път се убеждавам че за да си педиатър се изискват и други умения,дето ги няма в дебелите книги.Сещам се за голямата връзка ключове,дето бяхте писали че педито размахвало да не реве бебчето.. Peace

Ланугото падна отдавна,сега дори по ушичките няма(с каката мъжо се беше ошашкал така ли щяла да остане с косми на ушите  ooooh!) Имаме си косъмчета по крачетата,но са много тънички и те ще опадат сигурно.А на главицата отзад където се търка и беше опадала до голо косата,вече пониква нова!На пипане не я усещам,само като я цункам ми боцка новата косица. Grinning

Размразявах си хладилника,и открих забравени запаси кърма(от 13.03),и сигурно има и малко коластра,че ми жълтееше..Та Ади сутринта закуси 160 гр.коластро-кърма. Peace

Да ви забия с един може би лаишки въпрос:брашно-яйце-брашно,или яйце-брашно-яйце? Mr. Green За риба става въпрос..

И вече ми е изплагиатстан аватара,нета е пълен с картинки и баш мойта да вземат,ааама ха! Crossing Arms

Последна редакция: пт, 31 юли 2009, 13:46 от БОДЛИВКА

# 238
На мен още не ми е излязла мухата от главата  Mr. Green за нова количка и по този повод да питам - имате ли отзиви за Макларъните? Нашия тати каза, че ако ще купуваме нова количка иска да е Макларън - фен е на Ф1  Laughing .
Я вижте, каква хубава гризалка има тук: http://www.amazon.com/gp/product/images/B001ET5U2E/ref=dp_image? … &color_name=2

# 239
Incognito и аз съм се спряла на Макларън,приятел ще ходи до Англия тоя месец и ще поръчам на него,там поне са с 200 лв по евтини  Rolling Eyes
За буденето както бях писала се будим към 3 за АМ ,пробвала съм да не стана веднага и започва един рев  ooooh!,та предпочитам докато е сънен да си го изпие и унесе , отколкото да реве после 1 4ас  Peace
Честито на празуващите Роси,Елвинг  Hug  bouquet
Днес го дават да вали,дано да се размине,че ще се побъркаме вкъщи,а и сме сами  дни  Cry ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт