АВГУСТ започва в този час, радости да донесе за нас

• 14 083
  • 332
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Шер, ще се оправи малката, още малко време й трябва.

Много ми е хубаво да вървя по улиците и от всяка срещната будка да ме гледа муцунката на малка Бела. Simple Smile

# 256
  • София
Шерче,ще се оправи миличката,но трябва време,много е гаден вируса и бавно минава.Задължително да е на диета поне още 2 дни след спиране на дрисканерто,че иначе пак се започва.Кора от нар на чай помага страшно много!
Не слагай обаче захар,защото засилва дрискането и повръщането.Давай и варени или печени кафтори,ориз,кус кус или попарка без мало и с обезсолено сиренце.Аз давах и от тези безмлечните каши,като ги правих с вода.Много са вкусни печените ябълки - аз ги намачквах после и давах с бискитки.Но и Жоро имаше период от няколко дни,в който не хапваше нищо.

# 257
Шерче дано бързо се оправи шоколадка! Hug Hug Hug
Гледах снимките ви от Обзор - прекрасни сте! Ние за малко да се засечем- щяхме да ходим и ние там , но милото не успя да излезе в отпуска и почивката пропадна.
Кики Ники, Бела е голяма хубавица! И със Жори наистина са страхотна двойка! Heart Eyes
Зори много красиви места сте посетили! А в басейна с Жори сте много сладки! Wink
Светленце ама и вас с Дари да ви изпапка човек! eat Между другото много хубави предмети си е избрал на прошъпулника. Wink
Рони честито ви християнче!  bouquet Голяма кукличка, ама много я криеш. Дай снимчици да и се порадваме.
Жабче двете бандитки са големи сладурани.  bouquet
Весе ти се появи! Hug Къде се губиш? Колко много е пораснал малкия ти мъж само. Сигурна съм че ще има много обожателки като порастне! Heart Eyes
Лилибонче, желая ти много успех на конференцията! Peace
Ние с бебо сме добре. Вече от две седмици съм в Хасково при нашите. Тук баба така ме глези,че имам чувсвтото че ще стана 100 кг. Само ме кара да хапвам и вика че аз и да не искам, бебчето можело да иска. Mr. Green Иначе вече съм в седмия месец и малкия ми мъж е много по -активен. Особено като започна да чета Гражданското право ( а аз нали си чета на глас) и така започва да рита. Явно не му е много интересно. Mr. Green
Надявам се тези дни милото да си вземе малко почивка и да мине да ни вземе да отидем на моренце. Така ми се ходи вече. А пък ако не дойде вземам някоя приятелка и отиваме по женски. Mr. Green
После като се приберем в София и ремонтче ни чака. Трябва да подготвим стаята на бебо!
На 11 -ти септември сме на 3-тата ФМ при всеобщия ни любимец д-р Марков.Тогава ще видим и колко е пораснал бебко. Wink
Гушкам ви много! Hug Hug Hug

# 258
  • Варна
Elektra_86, радвам се, че се появи. Хубаво, че си в настроение и се наслаждаваш на грижите на баба си, но не й се връзвай напълно за яденето. Изследванията показват, че прекалено многото качени килограми не са от полза нито за бременната, нито за раждащата жена. 10-12 кг е нормално и полезно и за мама, и за бебе.

Тия суеверия, че бременната трябва да опита всичко, което види са създадени във времена на глад. Мисля, няма смисъл човек да си усложнява живота с излишни килограми, само защото баба му му пробутва идеи от преди 50 г.

Прочети и това, ще ти е интересно, предполагам:

"Независимо дали жената е имала секцио или не, Клер не се умори да подчертава колко изключително важно е доброто хранене на майката и подходящата двигателна активност.

Плодовете не трябва да присъстват в повече от една порция за деня, заради високото съдържание на захари; менюто трябва да съдържа много тъмнозелени листни зеленчуци (за калций и желязо), само пълнозърнести храни, минимални количества мляко и млечни продукти; риба, пилешко, яйца, по възможност предимно органична храна. Сладкишите и сладоледът са табу заради захарта, която води до по-големи бебета и евентуално по-трудно раждане.  И все пак, ако майката не може да се откаже от тях, Клер съветва да се отдаде на изкушението веднъж седмично, с удоволствие и без скрупули, но непрекъснато да намалява количеството, като към края на бременността вече да може спокойно и без това (като си помисли човек 40 седмици са достатъчно дълго време за плавен отказ J).

Аз като заклет вегетарианец не можах да приема идеята за месо и яйца, знаейки, че и без тях може да се изкара здрава бременност и да се роди безпроблемно здраво дете, но доброто хранене на всеки човек си е негова лична грижа.

Поддържането на добра физическа форма е другият ключов фактор – според Клер, бременната жена трябва да ходи пеша поне по миля на ден (1,5 км), а би било много добре да се занимава и с йога, предвид ползите от тази практика не само за тялото, но и за съзнанието. Ако майката е свикнала да бъде активна – да се разхожда редовно в планината, да плува, да язди кон, или да гребе в лодка, Клер не вижда основания тези дейности да бъдат ограничавани. Единственият й съвет в тази посока беше майката да не поема необичайни за нея физически натоварвания именно през бременността. Т.е. ако не е правила всяка седмица няколкочасови преходи в планината, най-добре е да се въздържа от такива именно когато е бременна. Но ако това е обичайно за нея, може да продължи спокойно да го прави.  "

Още за препоръките на тази опитна хавайска акушерка - http://megyd.multiply.com/journal/item/4/4

# 259
Здравейте момичета!
Шерче,  Hug за Вики за теб. Дано минава бързо пущината, че ми се доплака като те четох. А толкова сладки и щастливи сте на снимките. Да минава и да се забрави лошото и още утре да се отчетеш че се връща усмивката на на любимата ни Шоколадка-сладка  Praynig
Ники, Белка едва я познах. Кога е била такова мъниче  Heart Eyes
Лилибонче, желая ти успех  Peace и се възхищавам на силата и желанието ти да помогнеш на други хора.  Hug
Зори, много интересна почивка, отивам за още снимки Peace И много се радвам, че Жори ми изглежда напълно възстановен вече. /На една от предишните снимки ми се стори страшно отслабнал/
Светълче,  smile3501 бурни аплодисменти за Даренцето. Изпреварихте ни вие с двете най-хубави думички Mr. Green, и с прощъпулника. А за предметите, какво да кажа явно детето ще е винаги сито, с парички и дано е много, много щастлив с това което ще прави Peace

Ние сме мноого далеч от думичката мама. Дени изобщо няма буква М в репертоара си. /Чух нещо наподобяващо а-ма-ма-ааа, когато беше със запушено носле на 8-9 месеца и го възпроизведе при един рев, но от тогава ТЦЪ. За сметка на това пък татьо се кефи, защото нали живеем в смесен район, когато първата и думичка беше "баба", мои познати се шегуваха, че това е тате на турски Mr. Green, после каза "па-па" и естествено това беше тате на руски, а на края за капак каза и "тате" на български и  Crossing Armsмама да духа супата. Но да ми е жива и здрава пък някой ден ще си получа титлата.
 Hug ви всички

Последна редакция: вт, 25 авг 2009, 17:58 от Lili_X

# 260
  • София
Шерче, стискам палци за бързо възстановяване на Шоколадчето. Praynig Hug
Лилибон, и на теб за успешна конференция.

# 261
Шерче, дано бързо си възстанови силчките мъничката ни шоколадка. Hug

Ники, днес ми е скапан ден и както си ходя по улиците като гръмоносен облак в един момент съзирам Бела да ме гледа от една будка. И като се нахилих.  Heart Eyes

За сметка на това пък татьо се кефи, защото нали живеем в смесен район, когато първата и думичка беше "баба", мои познати се шегуваха, че това е тате на турски Mr. Green, после каза "па-па" и естествено това беше тате на руски, а на края за капак каза и "тате" на български и  Crossing Armsмама да духа супата.

Ех, как се смях на това не е истина просто. Абе и Дарето отдавна вика тате ама не мисля,че знае кой е тати. Пък мама мисля, че си знае. Grinning

Електра,  Hugпочини си хубаво сега,че после един мъничък мъж няма да ти дава тази възможност. Но това е най-слдаката умора на света. Heart Eyes

Лилибонче,пък ако знаеш аз по колко много качвам. То си ми и личи де. Но си имам и оправдание -имам хипофункция на щитовидната жлеза.  Tired

Исе, какво става с вас не проумявам вече. ooooh! Измъчихте се. Изпращам ви кураж и силички.

Зори, вярвам че сте си прекарали добре, а впрочем в Карлово имаме  еленче, подобно на това http://mart2008.snimka.bg/other/jori-na-angels-zg.225953.14390556 И май не само Жори не е излизал от басейна. Grinning Разгледах и по-старите ви снимки и ми стана едно такова милооо -спомних си времето, когато се роди слънчо мамин. Heart Eyes

Рони, присъединявам се към молбата на другите за снимки на сладунка Мария. Embarassed

Мацки,имам нужда от познанията ви. Коя е горната граница на кръвно изследване на глюкоза. Пишете ми само ако сте сигурни.

# 262
Добро утро
 Светле аз си изследвах скоро глюкоза-горна граница е 5.5,а долна 2.Защо питаш,притесни ме този твой въпрос

Лили ще си я получиш таз желана титла,но когато Дени реши Wink,да ти кажа и Хриси каза първо ТАТА

Електра много Hug и погал по preggo

Шерче дано днес вече сте по-добре,че сватба наближава Laughing

# 263
  • Стара Загора
И Слави е с Т...39 от снощи Tired Днес няма да ходя на работа и сега го чакам да стане та да го водя на доктор Tired Цяла нощ съм слухтяла как диша...луда работа Crazy
Светле немога да отговоря на въпроса ти Confused
ЦалиФ на всички

# 264
Чета ви редовно, ама нещо съм сдухана и като няма с какво да ви зарадвам не пиша... Оказа се че Шошко има или запушен или стеснен слъзен канал, доктора каза по вероятно е да е стеснен, изпуснали сме възможноста за оправяне на проблема само с масажи, той каза че това ставало само до 6-тия месец.Сега се опитвам да запиша час за доц.Контрова във Варна.
Другото което ме тормози е че имам най-злоядото дете, ужа се захранваме ама толкова неуспешно че нямам думи, капризен е яде по-малко и съответно последния месец не е наддал мног, за 20 дена само 90 гр.
Фивърче, снощи си мислих много за тебе ... надявам се оттук нататък да ни носиш само хубави новини, а много скоро най-хубавата  Hug
Светле радвам се за сестричката ти, пожелавам и много спокойна бременност и едно пухкаво и здраво бебче
Лилибон на тебе ти пожелавам късмет, а после да ни разкажеш как е минало
Херка да оздравявате бързо
Прегръдки и целувки на всички

Мацки,имам нужда от познанията ви. Коя е горната граница на кръвно изследване на глюкоза. Пишете ми само ако сте сигурни.
Ако е взета кръв от пръста горната граница с 5.55, ако е взета кръв от вената границата е 6.11

# 265
  • София
Светле,лабораториите имат различни горни граници,но в повечето случаи е 6.5.

Нефче,не се притеснявай за Шошко - ще се оправи.Жоро го имаше това и на двете очички - промивахме само с физиологичен р-р ,но много бавно мина.В Белгия ни казаха,че ако до 1г. не се оправи,тогава се намесват лекарите.При него се оправиха нещата към 8-9-ти месец някъде.Там отричат хирургична намеса преди детето да направи 1г.,защото често нещата се оправят сами.Тук обаче не всички са на това мнение и на Бобчо на Весето му правиха операция(е то не е точно операция де ,а отпушване,но е под упойка) и всичко мина безпроблемно.
За яденето - не се плаши,малък е още.От кога захранваш,някои деца не могат да свикнат лесно с друга храна.Жорко изяжда добри количества много,но яденето винаги е съпроводено с програма - то не са песни,хора,играчки,клипчета на компютъра и т.н.Отделно като започвахме и имаше храни,които не харесваше,за да свикне му ги смесвах с нещо,което обича.Той тиквичките не ги хареса грам и започнах да смесвам 2 л. тиквички с 5 картоф примерно и постепенно увеличавах тиквичката.

# 266
  • Варна
Шерче, как е днес Вики? Надявам се да е по-добре.
Хера бързо оздравяване и на вас!

# 267
 Hug сладурки сте ми вие бе. Heart Eyes

Исе, за мен става въпрос, ами завишена ми е глюкозата   Confused ама предвид факта, че последната седмица си късам нервите за една глупост, може би е нормално, ще изчакам малко и ще повторя изследването.

Херко, освен Т има ли друго? Уф, много е гадно като боледуват. А като се отпуснат от високата Т каква тъжна картинка са мъничките ни човечета.  Sad Пиши като минете през доктора.  Дано е нещо леко.  Praynig

Шерче, как е шоколадка днес?

Нефче, затъжила се бях за теб, наистина. Ох, а за неяденето - това е моята болна тема. Ние още и едно хранене не сме заменили като хората. Обаче последните дни ми писна да го гоня с лъжицата и изобщо не предлагам друго освен кърма. Щото нерви мам вече с това хранене. В общи линии ние няма да стигнем долната граница на кг за една година. Sad А се роди такъв голям. Но пък за сметка на това ми е много жизнен, здрав и жилав.  Така че се опитвам много-много да не му мисля пустите килограми.Ще го кърмя докато се ожени,пък после ще видим жена му на какво мнение е, ама няма заради една снаха да си оставя детето глядно я. Naughty А за оченцето - това, което Зори казва ми звучи много логично.Ако има вариант да се изчака природата сама да си свърши работата сигурно е най-добре. Съжалявам, че не съм компетнтна по въпроса. Confused

Лек и слънчев ден на всички и болничките ни малчовци да оздравяват! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 268
  • Стара Загора
Ами диването е със зачеврено гърло и леко подути лимфни възли Tired и е пак с Т. Друго освен това няма....то ще кажеш, че и това не е нищо ама поне на фона на другите неща..... Tired
Това разбира се не му пречи да обръща къщата и да филосовства Mr. Green Моят омаля на 40 градуса...преди това неможеш да го разбереш ако не го пипнеш Crazy
Нефи за захранването аз да кажа - Слави не искаше друго освен АМ до годинката...то едва тиках една лъжица от нещо и го водех захранен защото повече не поемаше Twisted Evil На една година беше 10 кг. Blush
За каналчето - дано се оправите без друга намеса Heart Eyes

# 269
Херка, а малчо оплаква ли се, че го боли гърлото? Има ли проблеми като се храни т.е.  неприятно ли е преглъщането? И друг път съм споменавала - много съм доволна от Ангиспета на д-р Тайс - на билкова основа, но много ефективен. Гадното е, че е лютичък и децата не го тачат много-много. Бързо да оздравява малчо и все така да обръща къщата и философства.  Grinning Че да не ви е скучо  на вас с тати.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт