Колко е игриво МАРТенско дете красиво!

• 9 503
  • 293
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Днес ми се отвори малко време на компютъра и да взема да попадна на това: http://www.blizodobebeto.com/2009/04/23/cascade/ Безопасни ли са бебешките храни в ЕС?

Цитат
Проектът обхваща обикновени, хипоалергенни и соеви адаптирани млека, пюрета, готови менюта и напитки за бебета. Фокусът на изследването е наличието в храните на замърсители от околната среда, но също и по-специално въздействието на индустриално произведените храни върху хормоналния статус на бебетата.

# 211
Това последното е интересно, но май не е нищо ново под слънцето..  И аз гледах етикета на пюрето онзи ден - пишеше "...захар, ..." а на другата страна "без добавена захар" - е, на кое от 2те да вярвам? Иначе на вкус беше леко блудкаво, но за съжаление нямам толкова чувствително небце, за да преценя захарното съдържание. За справка - става дума за пюре на HIPP, само не помня дали круши или праскови беше, а може и да са били и двете.

А това за АМ - то е ясно, че кърмата е най-доброто, а това, което се продава на пазара - като едни простосмъртни родители можем само да се надяваме, че няма да навреди на дечицата ни. Надзор не знам дали е възможен - подобни "проверки" се правят през 1г (ако не и по-често), но каква е реалната полза от тях?  newsm78 Някой подобрява ли храните действително (долколкото е възможно) и вземат ли се предвид "новите научни открития"? В крайна сметка последните са нови само няколко месеца, така, че...  Thinking

# 212
  • София
Зори, аз бях тази с пасираните пресни плодове. Всъщност, аз с тях започнах захранването като питах майка ми дали може и тя каза, че става, ако не са някакви много целулозни плодове (пак да кажа, че тя е педиатър, за да не звучи шокиращо). След двадесетина дни и педиатърката ми каза, че може да започна да му давам и пресни плодове, т.е. оказа се, че според нея малко съм подранила, но пък не забелязах никакъв негативен ефект върху Илийчо. Точно обратното- оправи му се запека. Laughing И мен това с ограничението на домашните плодове и зеленчуци ми звучи много странно.
 Да кажа, че и аз съм "за" една среща с преспиване на Витоша. Откога се каня да се кача горе...

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 18:33 от Дърта маймуна

# 213
И мен това с ограничението на домашните плодове и зеленчуци ми звучи много странно.
На мен също - какво им е на пресните български плодове? И аз съм замразила за Рая праскова, круша и нектарина за малко по-натам. newsm78

Gery Moore, прекрасни са дечицата - красавици светлооки. Hug Вижда се, че и снимките са перфектни - без червени очи... Embarassed Дотолкова ми стигат на мен познанията за хубава фототехника.... Embarassed

# 214
  • София
анастасия22, аз съм виждала също да пише, че има захар в пюретата, но обикновено има пояснение със звездичка, че това не е добавена захар, а естествена такава.

natsti,  welcome Whaasup

# 215
Ох,писна ми вече с тези истерии по бебешките продукти.То не бяха АМ,че спорове около захранвания,бисфеноли...В крайна сметка,вярно,че и аз искам най-доброто за детето ми,но нас са ни хранили с колко по-непретенциозни храни,марки и т.н.Жива съм,здрава съм.Тука наоколо като питам кой какво пюре е давал или дава,все Ганчев ми казват.Е аз не го тача,но това не значи,че нещо е станало на другите деца.Просто ми иде в повече вече. Crazy
А тука няма Лактана Био-АМ.Направо... dohВ чуден град живея.В сряда щяло да има уж.Взехме на малкия пак Нутрилон,така мразя да сменям млеката,ама кой те предупреждава! ooooh!
И като нямаше ей сега за храненето в 6 часа,гледай как се нагъва оризова каша! tooth Не обичал ли?!Яде,че "аам"вика като си отваря устичката.Направо си паднах от смях. hahaha

dohвидяхте ли?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=419322.0;topicseen

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 19:46 от АлЕкС-мама

# 216
Да се разпишем и ние  Grinning Едвам успях да ви дочета какво сте писали тези дни.

Гледам, че манджите са си пак основна тема  Mr. Green При нас нищо ново по този въпрос. Сега обмислям какво да направя та да накарам това мойто бебе да вземе да ме остави поне за малко нощно време с това сукане  ooooh!
Мисля на следващата консултация края на месеца, да питам педи за някакво АМ. Първо ещ пробвам да й правя кашата с АМ, че съм взела една безмлечна и я правя с вода. Ако и това ен помогне, мисля да започна да й давам по малко АМ последното хранене  Rolling Eyes Ми то не се трая  Tired Тя, като новородено не се будеше толкова често и си правеше хубава пауза от 6 часа  Rolling Eyes
На всичкото отгоре едната ми гърда пак е с буци  ooooh! Ама този път не иска да се разнесе толкова бързо. Пак ще напирам на компресите и този път май ещ опра и до помпа.

За избора на пюрета беше писано по-назад. Аз вчера отидох до един магазин ан Нишава в Стрелбище и оставах очарована от супер богатия избор  Peace Магазина се намира от дясната страна на улицата, като се тръгне от Южния нагоре. Пада се малко по-нагоре от Сладкишницата. На партера на един нов блок. На ъгъла. Той е голяма бебешки магазин с колички и столчета за хранене на витрината. Има супер богат асортимент пюрета на Хипп, Семпер, Сънвал, Алете, Пласмон, Гербер, абе всичко  Party Но няма Ганчер, Овко и подобни.
А вчера видях и едно много хубаво магазинче пак на Нишава от същата страна малко след Фантастикото. Жаба или Жабче беше. Има страхотни турски и български дрешки. В момента има намаление на летните модели. Аз напазарувах за 60лв и ми направиха 15% отстъпка  Peace Колко повече пазаруваш ти расте отстъпката. Макс беше 25% за над 150лв. Имаше и хубави обувки. Аз вече си набелязвам магазините с детски дрехи, които правят сезонни намаления и ще си пазарувам от там  Peace

# 217
  • София
veselina_s_p, аз вчера посетих същите 2 магазина, може да сме се засекли, но да не сме се познали  Joy
нашата принцеса от няколко дни е страшна лигла, иска целувки и прегръдки само  hahaha
може и зъбки да го мъчат милото  Rolling Eyes

# 218
Без малко да забравя! ooooh!
Тоби днес става на 5 месеца.

Честита месечинка на Крис! baloni

# 219
  • София
Здравейте пак от нас. Я да зачекна две не-бебешки теми  Mr. Green

1) В метрото има контрола - в самите вагони. Ако пътувате с хартиен билет, маркирайте го внимателно, защото миналата седмица бях свидетелка на скандал...

2) Камерите из града работят - мъж ми получи акт и - 8 точки за минаване на жълто  Shocked Shocked Shocked За минаване на жълто минус осем точки - не е истина  Shocked Shocked Shocked Процедурата е следната: получава се известие (собственикът на колата) - покана да си види нарушението и тогава се пише акт. Не помня кой ми каза, че имало 3 000 покани пуснати, а едва 600 души са отишли да им се връчи акт. Дето се вика, може и вие да имате  Shocked

За нощното хранене
, Калин си го спря сам съвсем наскоро - съвсем в началото се будеше много често, после започна в 2 ч. по часовник (+/- и в 4 или 5), после започна да променя часа и така една нощ пропусна и спа 7 непрекъснати часа. После пак се будеше и от време на време пропускаше. Постепенно започна от време на време да се буди и сега по-скоро не се буди. Но не съм правила нищо, за да го спирам, само 1 път опитах да му дам вода - голям рев падна.... А и неговото будене е културно: буди се, яде, заспива. Поне засега, де...

Моля Софийските мами бързо да кажат за евентуалната среща в Банкя у Тони_ст мнение, за да видим как се очертават нещата.
Ето аз казвам за себе си, че нямам претенции за деня - ако мъж ми е на работа, ще ни хвърли някъде из Банкя преди работа, ние ще се разходим (хем да разгледаме, че никога не съм ходила натам) или просто ще дишаме чист въздух на някоя пейка до часа на срещата и готово. Вечерта пак така.

аа и още: зелено човече, какво му е на прясното мляко/освен че е скъпо /та го избягваш...опс ограничаваш?  newsm78

Ами не се препоръчва да се прекалява (за кърмачки) във връзка с евентуални алергии - непоносимост към белтъка май беше или нещо подобно... в момента не мога да се аргументирам официално (ако трябва, да пускам търсачката), защото още докато бях бременна проучвах и си набелязвах тези неща, но ясно си го спомням - с киселото няма проблеми, но прясното да се ограничава.

И аз гледах етикета на пюрето онзи ден - пишеше "...захар, ..." а на другата страна "без добавена захар" - е, на кое от 2те да вярвам?

Ами не е ли, че някоя съставка сама по себе си съдържа захар, а не е добавяна допълнително един вид - аз така го разбирам....

# 220
Ми честита месечинка на Тоби и на останалите бебоци.

Ние луднахме сега- дребното така го сърбят зъбите, че се дере. То не беше мазане, то люшкане, то песни. Сега се успа и си пропуска часа за къпане. Добре че след разходката я изкъпах.

за срещата в Тони съм навита. Ако е позволено може и с татковците. Близката седмица нямам проблем за деня (по не за сега). Но ако ще се събираме да вземем да се организираме коя какво да носи като хапване и пииване.

Хайде лека и мека от нас Hug

# 221
Божее Дез,добре че ме подсети  doh,направо бях забравила коя дата е  Crazy
почерпете се от наше здраве ,порастнахме с още един месец    newsm38
Честито и на Тоби  Hug  bouquet
А за тази слуучка просто нямам думи,какви са тия хора бе   Shocked,какъв човек трябва да си да ходиш да инжектираш хора е така,безвредно било  #2gunfire,луда работа,ей изврати се тоя свят,няма майтап  smile3514
За вредно и невредно няма  да коментирам,то по тая логика трябва да го затворя в една стерилна стая и да не излезе цял живот от там,всичко е вредно,което можем ще избягваме,което не...здраве да е  Whistling
май и нас ни мъчат зъбки  newsm78,много е крив,не иска да яде,а само дъвче бибата,а странно вечер не се буди  Thinking (е като изключим папането  Mr. Green ),аз за това се чудех дали  всички се будят  Rolling Eyes

# 222
Здравейте мамита
аз влизам само да ви се похваля - днес Лора става на половин годинка   Laughing
Ние сме добре, страхотно си почиваме при моите родители, не знам как ще си тръгваме като му дойде времето ...
Аз ви следя от време на време, но не мога много често че постоянно сме на вън
Поздрави на всички ви , до скоро

# 223
за срещата в Тони съм навита. Ако е позволено може и с татковците. Близката седмица нямам проблем за деня (по не за сега). Но ако ще се събираме да вземем да се организираме коя какво да носи като хапване и пииване.

Разбира се, че може и татковци... Тъкмо нашият тати няма да е като изгонен с толкоз мами. Joy Ние си откарваме доста време там сега, а през седмицата е супер спокойно и сме точно до реката, та е и прохладно. А ако не ви притесняват родителите на мъж ми /ама те са симпатични/ нищо не пречи и да е събота, или неделя. Най-много, ако косят тревата да ни мирише на прясно окосена трева. Wink

Зеленко, къде ще те оставя мъж ти?!?! Та ние сме на 3-4 километра от центъра... ти не се тревожи, тя и Рая става в 7. Така че, направо да те докарва в къщи, пък ще се справим с две раноставащи бебета... Peace

Честито на всички месечинковци, кой на 5, кой на 6 месеца...всичките да са живи, здрави и послушни. Party

# 224
Честити месечинки на дребчовците сладки!Да са ви много послушни,здрави и усмихнати дечица! Heart Eyes
И специално едно голямо честито на Криси! baloni

Общи условия

Активация на акаунт