За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 11

• 14 790
  • 297
  •   1
Отговори
# 135
  • София
ох то за съжаление вирусите си летят... Confused
той и сина ми не е фен много на компресите, особено го дразнеха чорапките, но понеже усеща че го облекчава милото и стоеше от един момент нататък и безропотно понасяше инвазията на майка му с кърпите.... другото което пропуснах да те питам, нали я оставяш по-леко облечена, примерно по потниче или блузка и памперс само, за да не се загрява допълнително, общо взето да не е много навлечена? Hug

# 136
  • София
Естествено, аз не съм привърженик по принцип на навличането, само по памперс и потниче е, и като спи я завивам с пелена. Задължително на отворен прозорец, да влиза въздух. Може и от това, че вечно я оставям по-голичка да е настинала  newsm78 Не трябваше точно преди морето да се случва, но пък ако се беше случило там още по-лошо, защото няма да сме в БГ и си представям тогава. Hug

# 137
  • София
И аз го държа вечно гол на течение Йойо, още не се е раболял, да чукаме на дърво!

# 138
  • София
meggle, води ли Нели на УНГ? Според педиатърката на Дияна отит става при недоизлекувана настинка. Може и настинала да е, може и от зъбите да е. Алекс през деня у дома стои само по памперс. Завивам го когато спи с много тънка пелена. И двамата спят или на отворена балконска врата, или само на отворен прозорец.
Темп. би трябвало да спадне при 2-3 прием на АБ. Капки слагаш ли?
За темп. около 39 и повече можеш да вземеш свещички. Предполагам щом е започнала АБ няма да вдига темп. Над 39 можеш и хладка баня да направиш, или увиване в мокър чаршаф. И двата метода са кошмарни за децата.

# 139
  • София
ан мари, аз това с чаршафа го правих само веднъж, кошмар беше и за него и за мен, въпреки че постогнахме ефекта на сваляне на Т.
оказа се обаче че тази процедура е много опасна и детето може да направи фебрилен гърч или нещо такова б еше името. това девер ми ми го каза, който освен че е баща на две деца е и лекар, та му се доверих, защото си представих недай Боже да направи гърч, аз лично не знам как е адекватно да се реагира, какво се прави и изобщо много ме изплаши тази опция.... Rolling Eyes

# 140
  • София
Дияна само веднъж ми е вдигала такава темп. (при отит разбира се). 1во пробвах с чаршаф, след това и хладка баня. След това по спешност заминахме в спешния кабинет. Леко се бях панирала де.
аз лично не знам как е адекватно да се реагира
Няма да знаеш докато не ти се наложи да реагираш адекватно. Можеш и да се учудиш на какво си способна.

Ще копна един мой пост
1во веселата част. Идва време за обяд. Влизам в стаята, оглеждам я, Алекс го няма Simple Smile А той се скрил зад един огромен заек и заспал.

А тук започва ужаса.
Взимам го да го храня. настаняваме се в хола. Лапна една лъжичка, глътна, лапна 2ра лъжичка и каза само "ъъъ", не може да си вземе дъх. Почервеня целия. Обърнах го по корем, потупвам го по гърба, нищо. Продължава да не може да си поеме дъх.
Започвам да бъркам в устата и да вадя. При носоглътката напипвам нещо пластмасово. В 1вия момент си помислих, че е имало нещо в пюрето. Оказаха се част от пластмасова количка (гумите). Явно е разглобил количката и е заспал с гумите в устата. След това тези гуми са тръгнали към гърлото с 1вата хапка пюре.
Алекс не се уплаши, не плака. За разлика от мен. От многото напъни повърна 1вата хапка.
Развесели се и започна да ми пее, и да цвърка щастливо.
Успях да си спася детето.

# 141
  • Пловдив
AnMary ,случката с Алекс е страшна.Аз незнам дали ще мога да запазя такова самообладание

# 142
  • София
Капки слагам два вида. За всеки случай 1 път дневно и в здравото ухо, че можело и на него да се предаде, докато лекуваме болното. На УНГ не съм ходила, всичко педи изписа.
Правих и хладки душове, и оцет, и свещички слагам. Засега под 39 градуса не е падала температурата от вчера следобяд. Все пак само веднъж съм дала Суметролим.
За чаршафа и аз само съм го чувала, не съм го опитвала. Хладката баня изобщо не й харесва, както и оцетените чорапи, но няма избор.
An Mary  а това за Алекс нямам думи. Още помня, като го прочетох първия път.

# 143
  • София
Ако няма подобрение, отивай на УНГ. Да, и в здравото се слагат капки. Обикновено отит-ите на Дияна започваха от едното ухо, след това минаваха и в другото.
При нея всичко се оказа от трета сливица. УНГ специалиста ми каза да не бързам с операция. Не вярвах на приказката "нека стане на 7г". Но се оказа вярно, да чукна на дърво.

# 144
  • София
И мойта педи ми каза миналия път, че има преразвита трета сливица  Sad
Хрумна ми - дали немога да й слагам капките в ушите, докато спи  newsm78

# 145
  • София
И мойта педи ми каза миналия път, че има преразвита трета сливица  Sad
Хрумна ми - дали немога да й слагам капките в ушите, докато спи  newsm78
и наше приятелче е по този начин с 3тата сливица, милото изкара сигурно 2-3 отита един след друг но слава Богу след последния поне от 3 месеца не е имало проблеми.
за капането докато спи- аз така превързвах на коки пръстчето че беше забрало, защото ако не спеше на мига излиташе лепенката...

ан мари, сигурно щях да изкукам в такава ситуация, много страшно ми звучи определено. сигурна съм че няма да стоя безучастно, но и ще се панирам... Shocked

# 146
Момичета какво се прави при пропуснат прием на АБ?

# 147
  • Пловдив

като пропусна за себе си АБто го взимам като съм се сетила и после измествам следващите приеми според указаният-на 8 или на 12 часа.Обаче понякога се сещам,много късно и направо порпускам.

обаче за Биси незнам как ще е най-удачно

колко часа се разминават от часа на приема

# 148
  • София
И мойта педи ми каза миналия път, че има преразвита трета сливица  Sad
Хрумна ми - дали немога да й слагам капките в ушите, докато спи  newsm78
Можеш да слагаш капките докато спи. Хубаво да влезе капката навътре в канала, след това може и памук да сложиш.
Последният път когато Дияна я заболя ухо (май пак от форума почерпих инфо) й направих загряващ компрес с морска сол. Сложих солта в една торбичка и загрях с ютията. След това накарах Дияна да легне на торбичката. Ефект имаше. Не знам дали можеш да накараш толкова малко човече да лежи в/у нещо.
За сливицата - консултирай се с УНГ. Не бързай с операция.

А за Алекс... не мислех, действах машинално. Голям рев му ударих след това.

Обади се на педиатърката. Но и аз действам като Elfita. Давам АБ-то по-късно и измествам часа на следващият прием.

# 149
  • София
За Аб-то- като Елфита и Ан мари съм правила Peace

Общи условия

Активация на акаунт