БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване

• 24 803
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте - ние се дохранваме с около 30 мл. фризолак - от 3-4 дни бебка има много силни колики. Давам капки инфокол и донякъде я облекчават, но не напълно. Чудя се дали мога да й сменя млякото и дали изобщо е необходимо!? Какво ще кажете за аптамил!? - може ли смяната на млякото да й се отрази и на коликите!? newsm78

# 331
Смяната на АМ може да се отрази на коликите, като ги засили. Изобщо смяната на АМ става постепенно.
Освен това коликите не е ясно точно от какво се предизвикват, но не може да се каже че от АМ спират.
Коликите ще преминат от само себе си.
Много са неприятни, спор няма, особено за родителите, които се чувстват безсилно, но това е положението.

# 332
  • Варна
Здравейте - ние се дохранваме с около 30 мл. фризолак - от 3-4 дни бебка има много силни колики. Давам капки инфокол и донякъде я облекчават, но не напълно. Чудя се дали мога да й сменя млякото и дали изобщо е необходимо!? Какво ще кажете за аптамил!? - може ли смяната на млякото да й се отрази и на коликите!? newsm78
А защо се дохранвате? И кой ти каза точно 30мл, а не повече или по-малко? Млякото можеш да смениш с марка каквато ти предпочиташ, но по-вероятно коликите да се засилят. По съдържание на хранителните и полезни съставки всички АМ са сходни, така че изборът е твой. Последно изключва хипоалергенните и др. специализирани млека.

# 333
Млякото се сменя постепенно.Аптамилът е едно от най-добрите млека на пазара - аз давах него. Но защо не пробваш просто да даваш по повече мляко - да не би детето ти да е гладно? newsm78

# 334
Благодаря на всички за бързите отговори!  bouquet

Явно за сега няма да го сменям! А се дохранваме защото в болницата бебката беше на антибиотик и не ми я даваха за кърмене - от това, а и от стреса почти ми спря млякото - въпреки, че се цедих. Като се прибрахме постепенно намалих добавката до 30 мл. и ми дойде малко повече мляко - с помпа някъде средно 60 мл. успявам да изцедя от двете гърди. Пробвах 3 дни само на кърма - хранихме се почти на всеки час, но повече мляко така й не ми дойде, пък малката си беше нон стоп гладна. Не ми се ще да я мъча повече и давам тези 30 мл. струват ми се добре - с тях е спокойна и не си смуче ръцете след хранене. Даже сутрин й са малко много - просто си усещам, че тогава имам повече кърма.

# 335
Някой дава ли смокини и от кога ?Ние сме на година и малко и се чудя дали мога да му дам . А иначе яде всякакви плодове , и онзи ден баба му му донесе смокини , по - точно за баща му де , ама се яудя дали да му дам , като имат семки . При педи ще ходим на 30 септември , а до  тогава няма да ги има ... Wink

# 336
  • Варна
Смокините са като ягодите, по-добре да се въздаржиш от даването имоще една година, поне.

# 337
  • Горна Оряховица
Аз дадох смокини на навършени 10 месеца.Нямаше странични реакции,много му харесаха,но трябва да са доста узрели.Не знаех,че са чак такъв алерген.

# 338
Май така ще стане , ама питах ,защото май някъде видях че пишеше че са храна , която не предизвиква алергии , та мислех да пробвам . Ама живот и здраве другата година ще ги опита .  Wink

# 339
  • Горна Оряховица
Май така ще стане , ама питах ,защото май някъде видях че пишеше че са храна , която не предизвиква алергии , та мислех да пробвам . Ама живот и здраве другата година ще ги опита .  Wink

http://inkataaa.multiply.com/journal/

Ето тук можеш да прочетеш Simple Smile

Ето и цитата точно:

Смокини
- 8-10 месеца: пресни или стерилизирани
- 18-36 месеца: сушени, на парченца или цели
- обикновено се въвеждат на по-късна възраст: няма под каква подходяща форма да се приготвят и предложат по-рано, както и опасност от задавяне от сушените плодове
- слаб алерген
- различни витамини, отличен минерален състав (няколко важни минерала накуп)
- много добър източник на калций (сушени)

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 15:06 от galq_j82

# 340
galq,ами то точно в линка който си дала пише,че пресните смокини може да се дават от 8-10м.
А детето е над годинка вече.И не са силен алерген.Особенно щом са домашни мисля,че няма проблем.
За купените-Не помня за пресни или сушени ставаше въпрос съм чела,че не е добре да се предлагат тъй като било възможно да са третирани със сяра.Не знам доколко е истина,но го запомних защото ме впечатли доста.

# 341
Ми тогава ще ги пробваме още следобяд  Peace  Пробвахме и ягодите даже само че доста пообрязани . Wink  , но щом доки ни позволи .
Благодаря ви момичета за отговорите .

# 342
  • Горна Оряховица
galq,ами то точно в линка който си дала пише,че пресните смокини може да се дават от 8-10м.
А детето е над годинка вече.И не са силен алерген.Особенно щом са домашни мисля,че няма проблем.
За купените-Не помня за пресни или сушени ставаше въпрос съм чела,че не е добре да се предлагат тъй като било възможно да са третирани със сяра.Не знам доколко е истина,но го запомних защото ме впечатли доста.

Именно,казах че не знаех,но аз лично реших да дам на моето  Peace Всеки сам си решава.

# 343
  • Горна Оряховица
Смокините са като ягодите, по-добре да се въздаржиш от даването имоще една година, поне.

А ето това мнение ме накара да кажа именно,че не знам, че са силен алерген  Peace

# 344
кое първо се въвежда - жълтък или месо  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт