Наднормено тегло и бременност?!?

• 78 364
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
бяла лястовица, и на мен ми ставаше така постоянно . Гледах винаги да имам нещо за хапване под ръка, обикновено бисквити .При мен това беше силно изявено нощем .Някъде към 6-7 месец отмина .Дано при теб отмине по-бързо Hug

# 496
Останах много разочарована от докторката си и след този преглед ми се иска да спра да ходя при нея и да потърся друг.До сега винаги съм била много доволна и с първата си бременност,но май от скоро е взела доста да цепи косъма на две.Първо не можах да докажа с нищо,че имах три дена високо кръвно.Сега ми го мериха и показа 125/80 ! А три поредни дена беше 155/90 ! Каза ми,че главоболието може да е от ниско кръвно също,а не от високо.Да,но аз не съм вчерашна.Знам как се чувствам при високо и как при ниско.След това и дадох описанието от професора,при който ходих на фетална морфология.Изришно той ми каза,че ме иска във 22 седмица отново,защото съм имала с първата си бременност гестоза и това си е основателна причина да ми се даде направление.Да,но днес моята докторка ми отказа под предтекст,че всичко е наред при първата фетална и нали затова ме следи и тя и ще разбере ако съм с гестоза или не.Накара ме да си платя таксата от 10 евро за тримесечието,а по принцип при бременните при нас (Германия) се освобождаваш от тази такса.И за капак на всичко ми се накара,че съм вече +3.Знам,че съм стартирала с наднормено тегло,но точно от това нямах нужда в момента.До пети месец не бивало да качвам и килограм,защото съм с повече килограми.И ми каза да отида да специалист-диетолог,който да ми изготви диета и да ми даде съвети за храненето.
Погледна ме и на видеозон за има няма две минути и не каза нищо,освен,че всичко е ок.Пълна претупвация !
Просто не съм на себе си от отношението.За първи път се държа така.И не мога да проумея защо беше такава днес.

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 15:15 от бяла лястовица

# 497
Може би и в чужбинско не им е приятно да се съветваш с друг специалист в областта. Това като шега, а иначе ако се случи на мен си сменям наблюдаващия и подавам оплакване за това, че неправомерно ми е поискана такса. Относно втората фетална морфология не знам как стоят нещата. И тук ако не сметнат за необходимо не дават. То всъщност тук често се случва да не дават и когато трябва да дадат ама това е друга тема. Успех.

# 498
Това,което много ме притесни,че ми каза,че трябва да отслабна.И до 4 месец е трябвало да не съм наддала нищо,а аз съм вече + 3. Confused Каза ми,че за моите килограми трябва най много до край да наддам от 5 до максимум 7 килограма. ooooh! Аз сега съм вече +3 ! Само още 4 посмъртно не мога да наддам. Sad Със сигурност ще са много повече.

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 20:58 от бяла лястовица

# 499
Е то това трябва да е само препоръка. Не, че е лошо да си в тези граници, но пък как да стане. Аз например водих изключително здравословен живот през бременността. Храних се като по книга и без да надвишавам препоръчителния прием на калории. При това съвсем не защото така трябва, а защото организма ми това си поиска. Почти не се прибирах у дома. Разходки с кучето целодневни и въпреки всичко качих 13 килограма. Не става дума само за ядене и застояване. Възраст, метаболизъм...изказването на докторката е малко крайничко мисля, въпреки че е за твое и на бебето добро. Посети диетолог и виж той на какво мнение ще е. Успех наистина ти желая и не се зареждай с лоши мисли. Отношението на лекарите в повечето случааи съвсем не е лично.

# 500
ооо,споко с тия килограми...аз престанах да се тръшкам вече...С наднормено съм, а до 4-я месец бях качила отгоре 6 кг.../ако това те  успокоява/ Mr. Green

# 501
zdraveite az su6to zabrameniah nad 70kg sega sum na 3m i polovina i teja83kg mnogo se pritesniavam ako produlja 6te mina 100te ne se tup4a izbiagvam i sladkoto daite ideia na kakvo bi moglo da se dulji

# 502
  • в белята
Бяла лястовица и аз съм на същото дередже вече съм +2 ,а трябва да кача само 6-7 кг.Мен ако питаш цаката е в яденето на повече чисти белтъци + зеленчуци и отвреме на време плод или нещо малко сладичко щото все пак сме бременни и ни се дояжда понещо.Аз защото ме водят ,че съм с гестационен диабет ,ми казаха,че мога да си хапвам по нещо сладко ама не на веднъж,а на равни порции през целия ден,зада няма пикове на кръвната захар.
Майка ми ,която е била с наднормено тегло,с преекламсия и още куп гадости е била през цялото време на извара,варено пилешко и сурови зеленчуци и е качила точно 6 кг.

# 503
  • ул. "Мечтание"
Бяла лястовица и аз съм на същото дередже вече съм +2 ,а трябва да кача само 6-7 кг.Мен ако питаш цаката е в яденето на повече чисти белтъци + зеленчуци и отвреме на време плод или нещо малко сладичко щото все пак сме бременни и ни се дояжда понещо.Аз защото ме водят ,че съм с гестационен диабет ,ми казаха,че мога да си хапвам по нещо сладко ама не на веднъж,а на равни порции през целия ден,зада няма пикове на кръвната захар.
Майка ми ,която е била с наднормено тегло,с преекламсия и още куп гадости е била през цялото време на извара,варено пилешко и сурови зеленчуци и е качила точно 6 кг.

Аз качих 6 кг за цялата бременност при това всичките ги качих във втория триместър. Не съм се ограничавала какво да ям, само в количествата, но пак си ядях нормални порции.

# 504
  • Пловдив
Аз забременях 95 кг Embarassed и отидох да раждам 109 Sick .Няколко дни след изписването бях 89 кг.През бременносттаядях по малко от всичко (също бях под забрана , заради висока кръвна захар )Ендото казваше да хапвам, шоколад с хляб,ако много ми се прияде .

# 505
  • софия
Аз засега залагам на нещо като разделно хранене-около 5 килограма съм свалила.Честно казано се надявам още известно време да не качвам нищо, даже ако спадна с още 2-3 ще съм много доволна-акушерката, с която си говорихме миналата седмица каза, че няма проблем ако сваля още 5 килограма до 5 месец и аз към това съм се прицелила, пък да видим

# 506
може ли малко по-подробно да обясниш за това разделно хранене - един ден ядеш само  една храна ли...или просто не смесваш определен вид храни

# 507
  • софия
Ами аз засега си избирам един вид храни за деня-белтъчини или въглехидрати.Като стана пия фреш от портокали и лимони и до обяд не ям нищо, ама то и ми се гади и не ми се яде.Ако съм избрала за деня белтъчини на обяд и вечеря ям белтъчен продукт(сирене, мляко, месо, риба, яйце) със салата.По принцип е най-добре да не се смесват 2 белтъчни продукта, но аз не винаги успявам-някой път например ми се яде шопска салата с някакво месо и си ги ям, но спазвам ако ям белтъци за обяд, пак да са белтъци за вечеря.Ако реша, че ми се яде нещо въглехидратно ям картоф или ориз основно със салата или някакви варива със салата, а един ден ядох хляб с лютеница-това е общо взето.Доволна съм, не съм гладна, може да си избираш разнообразни храни според това какво ти се яде.Досега съм успяла да направя и 3-4  разтоварващи дни-на плодове+салата или на салата и кисело мляко, но това е ако съм прегрешила нещо предишния ден Wink

# 508
  • Mediterraneo
Това е в основата на 90-дневната диета. Преди време свалих доста кг с нея.

Моята одисея завърши с плюс 22 кг. Влязох да раждам над стоте  Rolling Eyes В болницата съм оставила 8 кг. Сега ми остават едни 14 кг, които ще ми разкажат играта, докато ги махна.

# 509
  • софия
Това е в основата на 90-дневната диета. Преди време свалих доста кг с нея.

PeaceАз направо бях решила да я спазвам първите месеци от бременността, защото е много разнообразна, но момичетата, които в момента са на нея и пишат в темичката за диетата ми препоръчаха да ям повече белтъчини докато съм бременна и аз затова правя някакъв среден вариант, но съм много доволна

Общи условия

Активация на акаунт