Наднормено тегло и бременност?!?

• 78 354
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Matski, izvinete me 4e pi6a na latinica, no imam problem s komputara.Az sa6to sam s nadnormeno teglo i sam bremenna v 6 mesec.Moita lekarka dosega ne mie kazvala 4e se nujdaia ot niakakvi specialni griji.Az se 4uvstvam dobre i ne sam napalniala nito kilogram do momenta.Razbira se ne znam kakvo 6te stane do kraia Sad  No kato vijdam kakvi ne6ta se pi6at, zapo4vam da se pla6a.Mislite li 4e 6te imam problem pri rajdaneto???? Edinstvenoto koeto mi kazaha e , 4e moje bi 6te e po-dobre da rodia sas sekcio zaradi kilogramite.Naistina li  e tolkova opasno za bebeto??? Kravnoto mi e normalno za sega.Pi6ete molia vi i daite niakakav savet, za6toto zapo4nah da se strahuvam Sad((  P.S  v momenta sam 115 kilograma

# 571
Аз също бях с наднормено тегло,когато забременях.Лекарката ми каза,че няма да допусне да кача повече от 10 кг по време на бременността ио така стана-качих само 8 кг.-не съм се ограничавала в нищо,имах много лека бременност и родих със секцио здраво и едро момче.
Не трябва да се притеснявате да забременявате.

# 572
  • Пловдив
Лекарката ми каза,че няма да допусне да кача повече от 10 кг по време на бременността

Много са ми интересни подобни изказвания на лекарите.Как ще стане тоя номер с недопускането  #Crazy се опитвам да си обясня и не успявам

# 573
  • София
Лекарката ми каза,че няма да допусне да кача повече от 10 кг по време на бременността

Много са ми интересни подобни изказвания на лекарите.Как ще стане тоя номер с недопускането  #Crazy се опитвам да си обясня и не успявам

Да и аз. Както вече съм казвала - качих 22 килограма, родих голям мъж и на 20-ия ден след секциото бях свалила 24 кг.

# 574
  • Пловдив
Качването на килограми понякога не може да се контролира от жената, какво да говорим за наблюдаващия лекар ooooh!.

# 575
Ами честно да си кажа-мен също ме уплаши това изявление!Но факт е,че качих малко килограми,въпреки,че както казах,не съм се ограничавала.Може би и движението си оказва влияние.Или просто си е до организъм.

# 576
  • Пловдив
aseto75 , аз също качин малко кг ,които пък изчезнах с раждането.Но това си е до организъм.Акушерката на консултацията също ми казваше няма да ядеш, няма да дебелееш, но само с приказки не става работата.Така като чета май жените с повечко кг не качват много при бременност.

# 577
Не е точно така. Писала съм и преди. Аз се хранех изключително здравословно и далеч по-малко от преди. Не съм се спирала за миг, а имам и куче след което доста потичах, и въпреки всичко качих 12 кг. А някои мами с моя начин на хранене  в началото дори са сваляли. Става дума за начин на хранене, метаболизъм, виталност, начин на живот...

# 578
На мен тотално ми се обръща метаболизмът или хормоните, или кой знае какво по време на бременност и успявам лесно да контролирам килограмите си. Сега почна да ми става тежко нощем и за това спрях да вечерям след 18 часа и само за 5-6 дни свалих 5-6 килограма. Това при нормални обстоятелства не може да се случи никога, но когато съм бременна се получава. И според мен килограмите е много трудно, да не кажа е невъзможно да се контролират по време на бременност ако организма е склонен да наддава. Повечето бременни се хранят по-здравословно и по-балансирано от обикновено и въпреки това кантара е безмилостен.

Аз миналия път отслабнах малко в първите месеци, после качих свалените килограми и отидох да раждам точно толкова, колкото бях, когато забременях. Като ме попита анестезиолога колко съм качила, аз естествено му каза, че не съм наддала, а той ми се сопна доста ядно, че не съм избрала нито правилния момент, нито правилния човек, за да лъжа. Laughing

# 579
И според мен килограмите е много трудно, да не кажа е невъзможно да се контролират по време на бременност ако организма е склонен да наддава. Повечето бременни се хранят по-здравословно и по-балансирано от обикновено и въпреки това кантара е безмилостен.

ох, и аз дето уж се биех в гърди,че съм спряла да  обръщам внимание на кг, сега се разочаровах от кантара си....Уж ям по-малко, уж ям по-здравословно....а се оказва,че за тези 28 седмици бременеене съм качила 14 кг #Cussing out   и не стига ,че започнах и от доста кг      какво ли ще стане през следващите 2 месеца ме е страх да мисля
А после, дали ще  имам щастието като Нана 77 да ги сваля така бързо.... Embarassed Embarassed

# 580
  • софия
tuly , то малко останало- а за свалянето ще мислиш после Hug Hug

Аз заради гаденето драстично съм намалила яденето. Сега да не казвам голяма дума, ама май от 2 дни понамаля, дано преминава вече
А килцата са 9 свалени, от което майка ми е направо във възторг Grinning-е и аз де, че от година и половина не бях виждала "двуцифрена сума" на кантара Joy

# 581
tuly, аз свалих също почти веднага килограмите от бременността, но за жалост после всичко спря.  Sad Трябва да си сменя режима на хранене и точно сега е момента зарди детето. Преди бях много слаба, но се хранех няколко пъти дневно. Сега ям веднъж на ден и то след 22 часа. Правилен режим на хранене му е майката, но... Сега мисля да се хвана сериозно, че лято идва, на морето живея и ще  трябва да си водя детето на плаж. Няма да стряскам летуващите. Mr. Green

# 582
Здравейте момичета.Аз също качих малко по време на бременноста от 105 станах 112 кг.Ама сега в 9 месец и аз гледам да не ям след 17.30,че да не качвам повече.Моят анестезиолог каза,че не смятат качените по време на бременноста кг за упойката и затова питали ,колко са качени.Не знам дали има значение за коя упойка, обща или спинална, но наистина има резон да не смятат кг на бебето и плацентата ,защото се вадят още в началото на операцията.Иначе решихме да раждам с обща ,не за друго а защото съм бая страхлива и ще има да питам само какво става.За кг нищо не ми каза даже каза че за бременна съм си нормална и всичко ще бъде наред.Доста ме успокои и за сега не се притеснявам много,ще видим като дойде денят х как ще съм.

# 583
vanila, не си спомням, питах ли те къде ще раждаш, ще останеш ли в болницата ден-два преди секциото или направо за него ще отидеш? По мои спомени ти остава още съвсем, съвсем мъничко и сигурно вече не те свърта от нетърпение. Hug

# 584
Да,всичко си е до организъм и начин на живот.
Аз въпреки,че качих малко килограми,след това не можах да ги сваля. Embarassed
vanila,и мен ме оперираха с обща упойка-анестезиологът каза,че така било по-добре за по-пълните жени.

Общи условия

Активация на акаунт