Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо обсъждането на Рамадан може да бъде неподходящо?
Какво е Рамадан и какво представлява?
Какви са празниците Рамазан и Шекер Байрам?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо обсъждането на Рамадан може да бъде неподходящо?
-
Какво е Рамадан и какво представлява?
Рамадан е свещеният месец на пост за мюсюлмани, през който те се въздържат от храна, напитки и светски удоволствия от изгрев до залез слънце. Този период се свързва с духовност, пречистване и смирение. Рамадан е светият месец за мюсюлмани, през който те постят от изгрев до залез слънце. Това е време за духовно обновление, пречистване и по-голяма преданост към Аллах. Постът включва въздържане от храна, напитки, пушен и сексуални отношения през дневните часове. В края на Рамадан се празнува Ид ал-Фитр, който е време за радост и събиране със семейството.
-
Какви са празниците Рамазан и Шекер Байрам?
Рамазан и Шекер Байрам са мюсюлмански празници. Рамазан е периодът на пост, докато Шекер Байрам е празникът, който се отбелязва в края на Рамадан. Той е израз на радост и благодарност след успешно издържан пост. Рамадан и Рамазан са едно и също, просто се използват различни имена в различните култури. В Турция се използва името Ramazan, докато в арабските страни се използва Ramadan.
-
Какво е ифтар?
-
Какво представлява Ид ал-Фитр?

Личи ти, че си се заредила страшно позитивно. Много се радвам за тебе. Дано да имаш възможност по-често така да се зареждаш. Как е Малчото?
))
Така, че
Я да се опъне на някой дето може и е във възможностите да му разкаже играта да го видим тогава как ще клепа на парцали. А така се зъби и се заяжда със една студентка която не смее да се обади и да се защити защото от това зависят изпитите и. И се чувства велик. Комплексар от всички страни. Ако знаеш сега как го благослових ама не е за форума
Чак се хиля сама на глас
и като ревнах на улицата и звъня веднага на младежа,а той ми се смее,че сигурно са ми я вдигнали... е,така се оказа накрая
винаги спирам на едно и също място,обаче до сега не е имало никога проблем,но явно защото са били все почивни дни. и едно освобождаване ми струваше 80 лева. пууу, обирджии. отидоха ми новите обувки,явно следващия път.
.защото съм с две леви ръчички и хич не ме бива в кулинарията....закупих една готова и само трябваше да е приготвя.стана прилична.ето я-дано и да е вкусна
Ми освен китки незнам какво друго - или пък шампанско без сълзи и със шоколад
навсякъде имаше червени люспи от тютюна за наргилето, цялата къща миришеше на изгоряло наргиле
, навсякъде пепел от въглените, чиниите мити и омазани, хладилника целия в разни следи от пръсти и капки, плочките около печката и изобщо в цялата кухня бяха така омазани и опръскани... и двете спални бяха разхвърляни, куфари и дрехи по земята, по леглата...
моя младеж не обича така (а за себе си да не казвам)
! ама то нямаше изчистване. първата вечер почти нищо не сме оправили. втората започнахме,но където минем, този човек пак след нас си ръси пепел и червени люспи
... и днес като се хванахме двамката с любимия, аз пуснах прахосмукачката (добре,че се сетих да помъкна моята от Пловдив,че е доста по-силна и чисти перфектно! ), момченцето ми с температура и светещи очи търка плочки в кухнята,след мен изми пода навсякъде
... аз сгъвах и подреждах дрехи... оправихме най накрая лудницата! само да е посмял сега този негов приятел да омаже пак всичко
а на обяд,докато си лежеше моето момче, сложих масата,да обядваме,обаче неговия приятел се наяде първи и реши да си измие чинията.
какво беше това мятане на ръце не знам,но плочките,които преди това бяха идеално почистени и изтъркани,станаха всичките в пяна и печката също. направо ми призля