Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо обсъждането на Рамадан може да бъде неподходящо?
Какво е Рамадан и какво представлява?
Какви са празниците Рамазан и Шекер Байрам?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо обсъждането на Рамадан може да бъде неподходящо?
-
Какво е Рамадан и какво представлява?
Рамадан е свещеният месец на пост за мюсюлмани, през който те се въздържат от храна, напитки и светски удоволствия от изгрев до залез слънце. Този период се свързва с духовност, пречистване и смирение. Рамадан е светият месец за мюсюлмани, през който те постят от изгрев до залез слънце. Това е време за духовно обновление, пречистване и по-голяма преданост към Аллах. Постът включва въздържане от храна, напитки, пушен и сексуални отношения през дневните часове. В края на Рамадан се празнува Ид ал-Фитр, който е време за радост и събиране със семейството.
-
Какви са празниците Рамазан и Шекер Байрам?
Рамазан и Шекер Байрам са мюсюлмански празници. Рамазан е периодът на пост, докато Шекер Байрам е празникът, който се отбелязва в края на Рамадан. Той е израз на радост и благодарност след успешно издържан пост. Рамадан и Рамазан са едно и също, просто се използват различни имена в различните култури. В Турция се използва името Ramazan, докато в арабските страни се използва Ramadan.
-
Какво е ифтар?
-
Какво представлява Ид ал-Фитр?
имаме там само 4 саксии,но все с хубави цветя,обаче сега всички,освен Нолината са изсъхнали. 

Много се радвам наистина, защото не искам да повтарям, а и учих доста. Сега чакам оценките по психология. Ммм дано съм взела и него

Пак ти пожелавам мноко щастие и дано да си останете тука!!! И Паулинче има много араби християни. Незнам как не си знаела но човек се учи докато е жив. Миналата година във София арабин-христианин Владика води служба във Александър Невски. А най-стария христиански манастир във който все още се говори на езика на Христос се намира във Сирия. Там има много христиански светини за които се грижат много добре. Не съм ги виждала на живо-знанията ми са от Discolevery and National Giografic и от книгите които засягат тази тема. За Сирия може да говори от първа ръка Доня за тези неща . Главата на Св.Йоан е във Дамаск във една много красива джамия- за срамотиите сега само ми се върти името и във главата ми и немога да се сетя ама явно още ми е кофти- и аз бях болна тия 2,3 дена и немога да се освестя сутринта.

няма да ти се размине!

Само...на няколко пъти се ядосах много от поведението на големите-въздрастните спрямо децата.
-ами ,ако не бива да ходи,ами ако ....просто хиляди Ако-ще попитам за родителя ,ще помоля да го извади-а ако има място ,както в случая