Отговори
# 90
Делтич, този не му е постоянния съквартирант. онова момче е от Израел и за лятото си замина. но нали и моя младеж беше на морето 2 месеца и дал своите ключове на този техен приятел,за да има къде да чете на спокойствие,докато ги няма. обаче... разбрахте в какво състояние беше всичко. и днес,когато по телефона любимия ми каза,че приятеля му ще готви нещо,аз му пожелах приятно чистене след това  Joy   
аз разбирам,че мъжете не обръщат много внимание на разни неща,че не чистят по-прецизно от нас,но това чудо чак ме изнерви накрая и малко взе да ми става неприятен.
а съквартиранта също не се сеща да чисти,но когато му се каже да свърши нещо,го прави. може да мрънка,но го прави. обаче този,за когото се оплаках, хич не се сещаше поне да не цапа след нас или да внимава малко. всички продукти в хладилника бяха лепкащи, омазани... ужасни. ние изхвърлихме почти всичко! и още нещо - не се беше сетил да полее нито 1 път цветята. Sad имаме там само 4 саксии,но все с хубави цветя,обаче сега всички,освен Нолината са изсъхнали. Sad  на мен къщите без цветя са ми малко бездушни. зеленината придава живот на ъглите,на празни стени... Simple Smile

а къде сте всички днес? само Делтичка е писала тук. нещо ми се губите,ей! за наказание,да разказвате,какво сте правили и къде сте ходили!  Crossing Arms

# 91
  • Varna
ПАУЛИНКА Hug
шЪ мЪ прУщаваш Душа ама айде да не слагаме всички мъжове във кюпа. А тоз за който ми говориш си е жив мърляч и егоист ОТВСЯКЪДЕ!!!
Мене ме беше яд заради тебе. Вместо да му се радваш на твоето момче вие със него е трябвало да правите съботник и неделник. Просто загубено време. Не че е кофти да се чисти ама що ще му чистите боклуците на оня мърлЮ. Е аз ако бях щях да вдигна панаира не да му чистя!!!
Ти кажи как искарахте, де ходихте?

# 92
Делтич, спокойно. знам,че не са всички еднакви и се радвам,че моя за сега ми помага винаги в домакинските задължения. аз примерно до сега не съм чистила банята там,за кухнята винаги чисти повече и т.н. и го прави сам и с желание. но има и такива,на които не им прави впечатление,ако ще и в кочина да живеят. аз исках да кажа,че общо взето мъжете не се стараят толкова,като нас жените,но пак не говоря за всички де. аз познавам доста мъже,които се оправят сами перфектно (чистят си, готвят си, подреждат си, винаги изгладени и нагласени).
помня,че в Пловдив, по Главната се разхождаше един дядо все с бял костюм и бяла шапка. аз тогава работих там, в един магазин и с колежките ми много му се радвахме,че е толкова спретнат. един ден той ни заговори и взе да разказва разни истории от живота си, помнеше много от легендите на града,като Мильо. един ден каза: "знаете ли,защо изглеждам там?" и ние седим ухилени и нищо не казваме. а той продължи: "изглеждам така,защото цял живот се гледам сам. на младини имах жена,но се разведох,но когато бях женен никога не бях толкова спретнат. откакто се грижа сам за себе си, винаги ставам сутрин,правя гимнастика, гладя си дрехите и .т.н... " . та сега просто се сетих за този дядо,който сигурно щеше да припадне,ако беше заварил така къщата си. Wink

да си кажа сега,че не излизахме много,защото младежа беше болен и вечер му се вдигаше повече температурата и аз правих чайчета,давах му хапчета и на мен самата никъде не ми се ходеше,след като не се бяхме виждали толкова време. направихме си една разходка до Сити центъра, в събота ме води в Природонаучния музей (че аз много обичам животните и ми беше интересно да видя и техния-Софийския музей). той готвеше вечер. така се бях затъжила за манджичките му и за ориза... самото му присъствие ме правеше щастлива, да го гледам,как пуши, как готви, как се оправя да излиза,да си върши разни неща... ако имам по-щастливи моменти , може би това са били първите ни срещи. ние си имаме "ритуал",но това е силна дума де. след като пазаруваме доста, винаги аз подреждам в хладилника покупките и изпразвам торбите,той се захваща да си реже месото и двамата го слагаме в пакетчета и във фризера. сега знам,че звучи тъпо и ежедневно,но аз не живея с него и това,че имаме разни такива домакински навици ми харесва. а след като не го бях виждала толкова дълго, всичко,което сме правили преди заедно,сега ми се струваше просто прекрасно, че се случва пак.

# 93
Здравейте, момичета. И аз да се разпиша, че тия дни нямах време.

Днес пак бях цял ден навън, в 7 и нещо сутринта излязох и сега преди малко се прибрах. Най-накрая си предадох курсовата работа и чакам оценката. Днес са излезнали и резултатите от единия изпит по социално управление. Взела съм го с 1,7, което по българската система се равнява на 5,30 някъде  newsm44 Много се радвам наистина, защото не искам да повтарям, а и учих доста. Сега чакам оценките по психология. Ммм дано съм взела и него  Praynig

Другото, което е, сега пускат за нашия университет от една нова програма 160 стипендии. Ще кандидатствам, да видим какво ще стане. Честно казано не си давам много шанс, но да видим. Ще ми се отрази много добре по 300 евро на месец допълнително. Стискайте палци моля ви се! Иначе ще взимам креди за следващия семестър да плащам таксите.

Паулинка, много ти се радвам на постовете. Каквото и да пишеш си го представям всичко. Искам да кажа, че така пишеш, че все едно и аз съм била там Simple Smile  Hug Това за кочинката е много гадно наистина. А този съквартирант от каква националност е? Не, че има значение де.... Явно така е възпитаван от малък да не обръща внимание на такива неща.... Обаче е много изнервящо наистина. На ваше място, аз не бих чистила, а щях да му намекна деликатно, ако не разбере, тогава вече ще се караме, друг начин няма.

Делтичка, виждам, че и ти си тук! Много  Hug от мен

Хайде и другите като имат време да се разпишат.   bouquet

# 94
  • по пътеката
привет на вси4ки! н съм писала,4е съм по доктори, линда беше с грип ,2 нощи дежурна , тази нощ племенникът гореше още от следобеда в4ера и пак не сме спали! отделно ходя по доктори за себе си и сина ,и! откриха му заболяване на ръцете ,явно професионално и докторите казаха,4е ако не се поддаде на ле4ение ,4е се наложи операции на двете ръце, някаква атрофия и окъсяване на сухожилия и мускули следствие на хронифицирано възпалениеЧ пуснахме ревматоидни фактори и кръвна, вси4ко е в норми! отделно проблем му създадоха на работа, принуждават го да напусне, защото отива  на о4ни за 20 дни и 4астникът не търпи никой да ползва отпуски или да отсъства! 4е и с задна дата да пуснел предизвестието,4е да не  му се плати, много съм ядосана и ходих до инспекцията на труда, но като си познавам детето, той не иска проблеми! но поне е предупреден за капаните на работодателите и да не подписва нищо без да е питал някой по-компетентен! така с моята по4ивка! последно се приготвям за заминаване и ми е едно свито и сдухано ,4е не вси4ко в бг успях да оправя,ама то и можеш ли да предвидиш гадостите,които някой може да ти хакне по пътя!
стискайте палци -утре сме на доктор за ръцете, дано му измислят добро ле4ение!  Sad Praynig
паулинка ,познато за мъжкото съсловие, аз не успявам да сложа  мисленето какво ме 4ака  у дома ,като се прибера,но поне знам кого да тормозя и да пущисвам! #Cussing out #2gunfire
мин4е,браво, борбено дете си! дано и моите са такива и да се докажат! Peace

# 95
Добро утро на всички!!!

Минче, моя човек живее с едно момче от Израел. но той си заминава задължително за лятото при семейството си. а приятеля им,дето така цапа също е от Израел,но той живее по принцип в Пловдив. олеее,чакайте да си призная нещо. този приятел е арабин-християнин. много странно ми прозвуча,когато ми каза и едва ли не невъзможно  Laughing . аз съм свикнала да свързвам автоматично арабин с мюсюлманин,а това за първи път го чувам,че има и араби християни. той ми обясни,че в Израел имало 200 000 като него. извинявам се за невежеството,но аз колкото и статии да съм прочела,явно не съм обърнала внимание,че има и араби християни. може би като пише,какво е религиозното процентно разпределение на дадена държава,аз съм приемала,че християните не са араби. и ей такива очи  Shocked опулих,като ми го каза. и само питах,дали спазва Рамадана,но веднага се усещах,че задавам глупав въпрос.

айде,лек ден от мен на всички и много положителни емоции!   bouquet

# 96
  • Varna
ФАРАШКИТЕ Hug
ПАУЛИНКА- това което си писала за вашия ритуал въобще не е звучи тъпо и ежедневно. Да подкрепя Минчето като ти четох поста все едно гледах филмче за това което ни описваш. Може да те разбере човек който много обича и за него дори тези ежедневни неща са нещо прекрасно. И са прекрасно защото го правите Двамата и Заедно!!! А аз се питах докато, четох дали това момче не оценява това което ти правиш за него, дали не усеща, че ти толкова много и всеотдайно го обичаш newsm78 Пак ти пожелавам мноко щастие и дано да си останете тука!!! И Паулинче има много араби християни. Незнам как не си знаела но човек се учи докато е жив. Миналата година във София арабин-христианин Владика води служба във Александър Невски. А най-стария христиански манастир във който все още се говори на езика на Христос се намира във Сирия. Там има много христиански светини за които се грижат много добре. Не съм ги виждала на живо-знанията ми са от Discolevery and National Giografic и от книгите които засягат тази тема. За Сирия може да говори от първа ръка Доня за тези неща . Главата на Св.Йоан е във Дамаск във една много красива джамия- за срамотиите сега само ми се върти името и във главата ми и немога да се сетя ама явно още ми е кофти- и аз бях болна тия 2,3 дена и немога да се освестя сутринта.
МИНЧЕ- душко, браво на момичето, браво. Много ти се радвам за постигнатите успехи и дано да може да се логнеш и за стипендиите. Що пък да нямаш късмет и да пипнеш стипендията. Хайде и на тебе късмет от сърце ти пожелавам. Дано всичките ми пожелания за вас момичета да хванат дикиш newsm10
МАРСЕЛИНК- май така и няма да може със тебе да се видим повече Sad Съжалявам много за тези големи проблеми които са ти се струпали. Съжалявам много и за момчето ти, толкова е млад а са се появили такива заболявания. Немога да си го обясня това . Дано поне всичко да се нареди преди отпътуването ти поне мъничко да си спокойна при тръгването ти. Линда как е днеска? А другите?  Просто от толкова притеснения незнам как се държиш за това ти пожелавам много, много кураж и сила Hug Hug Hug

# 97
  • Egypt
Привет! Като четох на Паулинка за ритуалите много милно ми стана. То май всички си имат по нещо такова. А за арабите- християни- има, доста и то, примерно на мъжа ми почти всичките колеги са християни, копти се наричат тук. А Делтича, дето говори за Сирия, за оригиналния език на Исус- моя приятелка беше женена за мъж от това село, ходи няколко пъти там при свекъра си, иначе си жиееха в Бг.
Минче, браво бе, кораво момиче си,  оня твоя преподавател хич не те е разконспирирал, никакъв психолог не е... Давай смело напред и да не се влияеш от тагива негативковци.
И Далка и тя се е появила, айде вече да се връщат всички, че голяма скууукаааа:)))

# 98
е,значи не ви е прозвучало тъпо за нашите оправяния на покупките. Simple Smile)

Файма, разказвай ни повече и за твоето ежедневие. аз много се радвам,когато пишеш тук.
Минче, много късмет и да се похвалиш с хубави новини скоро!
Делтич, ти си такава добра душа! все хубави пожелания отправяш и много ми се иска някой ден да те видя и на живо!!!  Heart Eyes

Къде са всички останали?
Белла, къде се загуби?
Шакира, идвай вече,стига с тези почивки! Wink имаш много да разказваш,за толкова дълго отсъствие!  Naughty няма да ти се размине!

в събота съм на сватба на един мой братовчед. преди 1 седмица бях измислила,какво ще обличам,каква прическа ще си правя,какъв маникюр... обаче взех пак да ям! Sad не че гладувах,но пак се отпуснах малко,а на мен бързо ми проличават своеволията  и не знам, как ще изглеждам до събота в дрехите ми. днес си купих пак диабетичен шоколад. а снощи,преди да си легна се намазах с един лосион на Ейвън,уж за цялото тяло със златни частици. ОБАЧЕ никъде не пишеше,че е за изкуствен тен и сутринта станах с оранжеви длани (дето съм се мазала). самите крака не ми бяха така ужасни,но пръстите на краката са ми като мръсни!!! ужас!!!  Joy и как да ходя така на работа?! като не се бях намазала хубаво,а оставих лосиона ей така,сега покрай ноктите на краката ми е станало тъмно кафяво, като мръсно! абе като циганка съм,ако ме загледа някой! сега не стига,че веждите ми рижавеят,ами и дланите и пръстите на краката са ми с такъв оттенък и съм си циганка не само в душата,ами и на външен вид!  Joy а на всичкото отгоре през деня,когато го получих, си намазах едната ръка и нищо не стана-нито златни частици,нито оранжеви ефекти и дефекти. обаче сега имам златни точки по краката де. голям майтап напоследък с моите "разкрасителни" процедури. добре че не се ядосвам,а ми става весело!

казах ли ви,че любимия ми донесе една много хубава гривна с черни сърца (че аз съм си по черното). много си я харесвам и днес си поръчах на Сваровски един черен камък. мисля да си направя за сватбата френски маникюр с черни камъчета и перли! дано да стане яко,макар че на сватба едва ли някой ще ме оглежда мен,нали най-важна е булката! Wink

така и така съм се разприказвала, да взема да си попиша още малко,а?  newsm78
та преди 3 години ходих лятото на 4 сватби ( и едно погребение-честно!) , но първата сватба беше най-важната,защото на нея беше и един мой бивш приятел. всичките му познати (т.е. на цялата сватба мъжете знаеха,че сме имали връзка) и знаех,че ще ме гледат и оглеждат,за това реших,че трябва да събера очите в точка. не че съм голяма красавица де,но доста се постарах. ние с тогавашния ми приятел разбрахме за сватбата 4 дни преди това и аз за 4 дни станах черна като цигане. ходих на солариум на обяд и след работа. буквално в последния момент си купих бял костюм (сако и пола с цепка) , черен потник с голяяямо деколте и много елегантни обувки. аз така се бях отчаяла,че няма да си намеря хубави дрехи,защот вече бях започнала да напълнявам доста и до последно бях казала,че ако не си намеря нещо много хубаво,няма да ходя,и без това младоженците щяха да ме разберат,че ще ми е неудобно да съм на едно място с бившия ми приятел,а той с неговата приятелка... и всички общи познати... обаче имах доста време сутринта,да отида на фризьор, на маникюр, да се гримирам... и когато отидох на сватбата, (вече всичко беше започнало), явно целта беше постигната! Wink този бивш приятел ме гледаше много,чак си заряза масата и се домъкна на нашата,която беше в отделна зала (много предвидливо ни бяха разделили в отделни зали с него), приятелката му снимаше с камера и непрекъснато снимаше към мен и усещах,че хората ме коментират,но хич не ми пукаше! а аз сега и да я видя булката,едва ли бих я познала. като някоя "нарцис-ка" бях онзи ден!  Joy най-важната си бях аз за себе си.
а следващите сватби бяха много хубави,много изпипани, дадоха ми идеи за някой ден,ако реши някой да ме излъже и мен!  Laughing

Последна редакция: вт, 01 сеп 2009, 19:19 от PAULA_PAULINA

# 99
  • Varna
ПАУЛИНЧЕ- Hug
ми нали идваш насам към Варната бе Душа, удари един телефон и шЪ мЪ Фидиш Hug

# 100
  • по пътеката
делти4, то и аз се каня да ти бипна за кафе!ама като завися от хората най-съм в едно необрано лозе и си 4акам да се организират другите- най-4есто се проваля плана  и става лудницата! та се надявам да не съм нон стоп гледа4! Whistling Tired
паулинке, ти към варна ли се подвизаващ и не се обади ,зна4и!  newsm78 Laughing
отивам пак по зада4и,ако не ми писне и отида на кафе! bowuu

лек ден!  bouquet

# 101
  • Varna
Марселинка Hug
Тъз камилка много ми АресФа. Много добре си е полегнала на пясЪкОТ Wink
И много успехи, каквито и задачи да си тръгнала да вършиш, че ти имаш нужда а нямаш необходимото време.  Hug Hug Hug

# 102
привет и от мен  bouquet

Паулинче-приятно изкарване на сватбата
хи-хи..абе то на  5 много сватби ще има-и мама ще е на такава една във Велико търново-военна сватба...иска ми се и на мен да отида,но ще реша в последния момент

Сложихме бреки на дъщерята.Детето много страда...не ни е до общественни събития.
от силната болка чак главичката е заболява и предпочита все да си лежи.казват че е нормално-то и в това е ефекта..да прибере, да размести правилно и да подреди зъбките.но ,ако скобите на тони могат да се махат и така детето да си почива-то тези бреки нямат махане.... ooooh!

РАЯН е добре-прекара варицела за три-четири дни.вдигна температура до 38.5 ,избиха му водни пъпчици по крачета и ръчички-но много бързо завехнаха и всичко мина и отмина
много съм доволна от българското му джипи-аз не знаех че че като дете-българче има право да се лекува и тук безплатно.миналата година го Водих  в един частен медицински център,докъто една приятелка тази година не ме светна.Попълних една бланка и избрах бг. педиатър и на третия ден вече и Раянчо си имаше синя здравна книжка.Иначе във  френския му карнет до санте не знам защо но докторите дори отказваха да му пишат прегледите и изписаните лекарства-като панадолче,мукосолван...а все-пак ми е странно защото е здравен картон на детето от самото му раждане и няма значение къде е детето-но както и да е-вече си имаме и бг.джипи.  bouquet и книжка

Обожавам Пловдив. Hugможе да ми се смеете но го поставям по красотоа след Париж и Лондон
Страхотни намаления има и тук Party Само...на няколко пъти се ядосах много от поведението на големите-въздрастните спрямо децата.
например -влизаме в централни хали..и раян започва да си пее-той често си пее...вика и извиза гласа и накрая все на Аляяяя го дава.нарежда -да-да -да...дадайдааа .той е в количката си и ния се мотаме из витрините.изведнъж пристига Охраната на халите и ми казва да си изведа детето навън...че много викало. В първия момент даже се стреснах...после се ядосах-все пак това не е болница или музей...това е Шопинг център и детето ми не чупи и блъска ...а е едно бебе което си пеее.но се оказа че нервозни продавачки се оплакали....
питам се ,ако видят магазините в париж как се мерят дрехи и след това дори не се закачат по закачалки -а се оставят настрана и децата тичат из щендерите и се крият...а обслужващите не смеят дори да ги пипнат.само се усмихват...а в частните магазини веднага тичат да им носят близалки...само и само да не излезеш от магазина,да ти задържат вниманието още и още..та дано купиш нещо.сетих се и за чаршията в истамбул-където пък и чай ти предлагат...само да те намушат в  дюкяна си.
и какво накрая-нашите лъскави витрини и.....недоволството на ПРОДАВАЧКИТЕ че.....детето ти ,настанено в собственната си количка ВИКА Joy hahaha
Много претенции усещам,много фасони и гордолюбие...и като няма как де се изсипи върху възрастен...се излива върху децата.Всяка втора дума е -НЕ..това,Не -онова...

Приятна седмица ви желая
  bouquet
както и да е

# 103
  • Varna
ДАЛЧЕ Hug
Права си да се нервиш. Вместо да се радват на детенце те като неадекватни, че детето пеело. Ама и мойтУ така пееше- по точно ръмжеше. Той със много дебел глас беше като малък-като малко меченце. Бая си мислех, че музикантин шЪ става.  Joy  Не сме любезни бе Душа и това е, не сме #Cussing outНе можем да печелим клиенти, не се уважаваме едни други.
Пресен пример-отивам на преглед аз при моята гинеколожка и влезам във чакалнята и усмихната както винаги поздравявам чакащите жени- бяха 4 броя. Ами тези четири броя във едно ме погледнаха толкова учудено и толкова неадекватно, че аз без да ми пука им казах- Дааа казах Добър ден и ви се усмихнат на Вас не на стените и си седнах пак широко усмихната. Можеш ли д си представиш, бяха учудени, че някой е любезен и им се усмихва!!!        От друга страна след малко разбирам, че моят час дублиран и тая която имаше моят час стана едва ли не да ме напляска. И това жени!. Обачеее идва и почти реда и във тоя момент и  звъни телефона и и тя излиза и почва да говорииии, лекарката я чака, чака и накрая вика-Мими влизай немога да чакам скандалжджийката. И после във кабинета ми каза, че всички тези жени от години ходят при нея но винаги правят скандали ако не със някоя жена като мене то задължително със нея като и се карали, че не преглеждала и събота и неделя. Абе ко да ти кажа бе Далка. И аз съм страшно разочарована. Нали жените възпитаваме, а във действителност какво става. newsm78 Само да беше ги видяла по столовете наредени със такова голямо самочувствие а във същото време се гледаха една друга сякаш ей сега ще станат и ще си оскубят косите.
Радвам се, че Българчето Раян си има и българско ДЖП-и Wink newsm10 Много хубаво се е получило. Поне от това да си останала доволна и от добрата докторка.  Хубаво, че е изкарал варицела, защото на тази възраст те я преболедуват по леко.
А за Пловдив какво да ти кажа, и аз много го харесвам-това си е един град със много специален дух.

# 104
Eх, Делтичка Hug мерси за разбирането....
Мен пък мама ме засече че един вид съм забравила как е и то затова пък на тези в чужбина като се върнели тук се Надували.

Днес пък една жена в градската градина извади раян пред очите ми от количката ,където стоеше .такава количка-в която пускаш монета и тя се клати известно време...та  докъто се обърна да видя тони,че му се скъса каишката на сандала ....жената извадила Раян -пуснала го на земята...той поел за секунди ......право СРЕЩУ люлките...а тя на неговото място СПОКОЙНО си сложила нейното дете.Никога..ама никога не би ми хрумнало да извадя нечие дете от количка ,където има две места и да го пусна на земята,без да потърся кой е с него,кой го наблядава. как така ще го хвана и ще го извадя  #Crazy -ами ,ако не бива да ходи,ами ако ....просто хиляди Ако-ще попитам за родителя ,ще помоля да го извади-а ако има място ,както в случая
просто бих пуснала и моето и чуждото дете-едно до друго да се люшкат.....

много неща не осмисляме Делтичка...много ни липсва наистина понякога ,за да сме като западняците. А най-най очеизвадно е точно взаимоотношенията и отношението ни към децата и животните.....Нещо ужасно е това отношение НЕ при младежтта,а при възрастните хора
младите са по-весели ,по -доброжелателни...но възрастните не спират да се оплакват от Демокрацията ,да се жалват от липсата на средства...и ....ескалира едно вечно недоволство и неприязън към Всичко и Всички
Намирам -моя си град със всяка година по-хубав и благоустроен,по-модернизиран ,чист и красив
Има промяна...и то към добро Hug  bouquet

делтичка-виждам че си онлайн още...ще пусна малко снимки тук
http://dala.snimka.bg/culture/kdkdk.417735
няма да ги държа много обаче

Общи условия

Активация на акаунт