КОЕ Е ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ ДОМАШНОТО ИЛИ КУПЕШКОТО КИСЕЛО МЛЯКО?

• 14 270
  • 70
  •   1
Отговори
# 45
vesi2100 давай на бебето си АМ Peace
Ако има проблем с изхождането-говори с педиатъра на каква др. марка да минете; има и др варианти, като даване на пробиотик и пр..но първо се консултирай с педиатъра. Ползването на термометър прави лоша услуга на бебето-то свиква да се изхожда само така Confused

# 46
Здравейте.Нова съм тук и ще ми е много приятно да обменям съвети със вас.Аз имам бебе на 1 месец и за жалост нямам кърма.До сега давах адаптирано мляко,но от него веднага я запече и се изхожда само със търнометър.Реших да минем на домашно кисело мляко.Свекъ ми гледа крави и ни дава мляо,но маслеността му е голяма.Искам да ви попитам,то е ясно че е още малка за кисело мляко,но тези искуствени храни не ми вдъхват мноо доверие,дали масленноста е вредна и ще й стане ли нещо ако продължа да й давам.от три дни сме на кисело мляко и за сега е добре ,но незнам да не й стане нещо.на 21 съм и ми е първо дете и затова незнам какво да правя.Моля дайте ми съвет.
Киселото мляко се разрежда  за първия месец, ако даваш примерно по 60 мл. слагаш 30мл.вода и 30мл. кисело мляко
от 2-рия до 5-тия две части мляко една част вода или ако даваш 90мл. слагашп 60мл. кисело мляко и 30 мл. вода
 след края на 4 месец млякото се дава неразредено, а щом е от ваша крава е добре, само че първо сложи някъде на ръчичка или крае мляко  да видиш дали бебо няма да се изрине и ако всичко е нормално и си решила си давай мляко. и аз на дъщеря си и давах кисело мляко , защото беше все запечена и свекито ми носеше домашно мляко. щерка ми е на 4.7 и и няма нищо от киселото мляко.

# 47
Здравейте.Нова съм тук и ще ми е много приятно да обменям съвети със вас.Аз имам бебе на 1 месец и за жалост нямам кърма.До сега давах адаптирано мляко,но от него веднага я запече и се изхожда само със търнометър.Реших да минем на домашно кисело мляко.Свекъ ми гледа крави и ни дава мляо,но маслеността му е голяма.Искам да ви попитам,то е ясно че е още малка за кисело мляко,но тези искуствени храни не ми вдъхват мноо доверие,дали масленноста е вредна и ще й стане ли нещо ако продължа да й давам.от три дни сме на кисело мляко и за сега е добре ,но незнам да не й стане нещо.на 21 съм и ми е първо дете и затова незнам какво да правя.Моля дайте ми съвет.

В никакъв случай не давай кисело мляко, бебето ти е твърде малко! До 5- 6-и месец трябва да се храни само с кърма или АМ. Киселото мляко не е алтернатива на кърма/АМ, захранване с кисело мляко най-рано на 8 месеца и то само за разнообразяване на менюто.
Ето за четене и ограмотяване:
Защо Световната здравна организация препоръчва бебето да бъде само на кърма или АМ през първите 6 месеца

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 11:26 от Little wingels

# 48
Да,знам че се разрежда със вода но мислех че по бързо става докато стане само кисело мляко.по принцип педиатърката каза че от след 5-6 месец да почнем със киселото мляко но една приятелка също почна да дава на бебето си кис.мляко от края на първия месец,защото нямаше кърма,а от ам получи някаква алергия и постоянно го запичаше детето.според мен от домашното по хубаво няма пък и знаеш че е екологично чист продукт,а не като тези на пазара нишестета

# 49
Да,знам че се разрежда със вода но мислех че по бързо става докато стане само кисело мляко.по принцип педиатърката каза че от след 5-6 месец да почнем със киселото мляко но една приятелка също почна да дава на бебето си кис.мляко от края на първия месец,защото нямаше кърма,а от ам получи някаква алергия и постоянно го запичаше детето.според мен от домашното по хубаво няма пък и знаеш че е екологично чист продукт,а не като тези на пазара нишестета

vesi2100,
Не се обиждай, но постът ти горе показва единствено, че си абсолютно невежа по отношение на бебешкото хранене. Фактът, че си решила да не послушаш педиатърката си, а да гледаш от приятелката си, пък показва, че си безотговорна, защото:
1) защо изобщо ходиш при педиатър да търсиш съветите му, като не се съобразяваш с тях;
2) това, което се е случило с детето на приятелката ти няма нищо общо с твоето дете и теб - всяко дете е различно и индивидуално?!

Не знам за какво хубаво домашно мляко говориш - израза "от домашното по-хубаво няма" е абсолютно клише, особено по отношение на хранене на новородено!  ooooh!
Ако домашното кисело мляко беше най-доброто за бебетата, всички педиатри и педиатрични и здравни организации по света щяха да препоръчват бебетата, новородените в частност като твоето, да пият домашно кисело мляко вместо кърма или АМ.  Crazy
На пазара на адаптирани млека НЯМА нишестета, не знам за какво изобщо говориш, но не си наясно изобщо с АМ, нито с причините за евентуалния запек на бебето ти (ако въобще има запек!).

Освен всичко гореизброено, съм длъжна да кажа, че искрено се възмущавам на нежеланието ти да се образоваш по темата бебешко хранене, много ли ти се струва да прочетеш няколко статии и/или някоя книга? Тази "цена" е нищо в сравнение със цената, която детето ти може да плаща за здравословни проблеми в по-късна възраст, защото това са последствията от хранене с кисело мляко на новородено! ooooh!

И последно, искам да те попитам, като посещаваш форум за детско хранене, направи ли си труда да прочетеш нещо от актуалните в момента теми или тези в библиотеката? В първия си пост пишеш, че си нова тук и ще ти бъде много приятно да обменяш съвети и че не знаеш какво да правиш?! Ами като не знаеш какво да правиш и явно не желаеш да слушаш съвети тук във форума, поне вземи да прочетеш нещо по въпроса!  Naughty         

# 50
niki21, не мога да не се обърна и към теб, като даваш такива "съвети" във форум за бебешко хранене, който четат много майки като vesi2100, които не знаят как да хранят бебетата си.

Откъде изобщо го измисли този "съвет", че киселото мляко се разрежда с вода за първия месец, а след края на четвъртия месец млякото се дава неразредено?!  ooooh!

Кисело мляко изобщо не се дава на бебе преди 8-ия месец под никаква форма!

Като раздаваш такива "съвети" толкова смело в интернет форум за бебешко хранене, бъди така добра да си ги вземеш назад и да прочетеш малко литература по въпроса преди да пишеш глупости. 

# 51
Киселото мляко се разрежда  за първия месец, ако даваш примерно по 60 мл. слагаш 30мл.вода и 30мл. кисело мляко
от 2-рия до 5-тия две части мляко една част вода или ако даваш 90мл. слагашп 60мл. кисело мляко и 30 мл. вода
 след края на 4 месец млякото се дава неразредено, а щом е от ваша крава е добре, само че първо сложи някъде на ръчичка или крае мляко  да видиш дали бебо няма да се изрине и ако всичко е нормално и си решила си давай мляко. и аз на дъщеря си и давах кисело мляко , защото беше все запечена и свекито ми носеше домашно мляко. щерка ми е на 4.7 и и няма нищо от киселото мляко.
Егати абсурдите  ooooh!

Но нали се сещате, че такива въпроси чакат точно тези отговори.. и дали изобщо ще погледнат и да им се даде да четат  Rolling Eyes Tired
Че в случая даже и "моментът с педиатъра" е прескочен  Crazy

# 52
  • София
vesi2100,
какво мляко си давала досега?
Опитай да смениш с друго АМ, преди да минеш на кисело.

# 53
[
Кисело мляко изобщо не се дава на бебе преди 8-ия месец под никаква форма!

ей това е истината Peace

# 54
ДОМАШНОТО със сигурност. Това си е 100% кисело мляко. Но, като му дойде времето. Ние и за нас си купуваме прясно и си го квасим, хем е по-качествено, хем по-евтино. Илко мнооого го яде и без захар даже! Joy

# 55
Little wingels mislia 4e tova e sait za mneniai saveti,a ne za kritiki.ne se znae ti vaob6te 6to za maika si ta si sednala da kritikuva6 drugite.i nedei da se pravi6 na vajna.az ne viarvam mnogo na napisnoto vav neta za6toto vseki moje da napi6e statia primerno za pravilno hranene na bebeta.

Little wingels мисля че това е сейт за мнения и съвети, а не за критики. не се знае ти въобще що за майка си та си седнала да критикуваш другите. и недей да се правиш на важна. аз не вярвам много на написаното в нета защото всеки може да напише статия примерно за правилно хранене на бебета.

Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 19:37 от Vivi

# 56
Little wingels mislia 4e tova e sait za mneniai saveti,a ne za kritiki.ne se znae ti vaob6te 6to za maika si ta si sednala da kritikuva6 drugite.i nedei da se pravi6 na vajna.az ne viarvam mnogo na napisnoto vav neta za6toto vseki moje da napi6e statia primerno za pravilno hranene na bebeta.

Little wingels мисля че това е сейт за мнения и съвети, а не за критики. не се знае ти въобще що за майка си та си седнала да критикуваш другите. и недей да се правиш на важна. аз не вярвам много на написаното в нета защото всеки може да напише статия примерно за правилно хранене на бебета.

newsm78 newsm78 newsm78
Ами ти питаш, бе миличка и искаш съвет!!!

Little wingels е абсолютно права в КОНСТАТАЦИИТЕ си, защо ти ги приемаш като обида? Да, критикува те, но не с идеята да се правиш на обидена, ами да се замислиш над нещата Peace

Аз също се дразня -не го крия, от майки, които не си правят труда да се ограмотят по повод отглеждането на собственото си дете, и пляскат ей тъй въпроси насам натам...пък после не вервали на написаното в нет-а Crazy
Еми поне се консултирай с педиатъра си...не може в едно изречение да казваш
"то е ясно че е още малка за кисело мляко" и после "ще й стане ли нещо ако продължа да й давам.от три дни сме на кисело мляко и за сега е добре ,но незнам да не й стане нещо"
Последно кое ти е ясно на теб?
Ако искаш да слушаш подобни абсурдни съвети като на niki21 -ок, ама с това не правиш услуга на бебето си..виж и следващите мнения...някой да ти казва нещо подобно?!

След като си поела отговорността да имаш дете-имай отговорността да го отгледаш както трябва...това не е шега а е човешки живот.

# 57
  • Монтана
Писна ми да чета мнения все едно сме в 19век. Да наистина домашното КМ е полезно но не и за бебе. Вярно е че аз съм отгледана на КМ и съм жива и здрава но тогава нито сме боледували толкова нито сме яли толкова нитрати нито сме дишали толкова вреден въздух. А сега бебета имат нужда от много витамини за да преодолеят всички тези неща а тях ги има единствено в АМ.

# 58

vesi2100, ти май сама не знаеш защо посещаваш този форум,а!  Laughing
Като не вярваш на написаното в нета, какво търсиш в специализиран форум за хранене на бебета и деца, а?!  Mr. Green

След като вярваш, че всеки може да напише статия за хранене на бебета в интернет, я вземи да публикуваш една такава за ползата от хранене с домашно кисело мляко на новородени и после задължително ела тука да се похвалиш със статията.  hahaha Joy

# 59
Не си правете експерименти с децата!Питайте ме мен,детето ми е с непоносимост към белтъка на житото,която се води попринцип наследствена болест,но е факт,че аз захраних рано с глутен,тогава нямах нет,а и педито беше ПРОПУСНАЛ да ме предупреди,а и не предполагах,че щом на купените каши пише след 4-тият месец,те може да са вредни за бебето и съм давала спокойно,от което съм възмутена страшно!По същият начин може да се сдобиете с алергия към белтъка на млякото,при рано захранване!АМ има даже до 3 годишна възраст.Ако знаете ,колко ми се иска да върна времето назад и да поправя грешката си(която е за цял живот),но ,не става Cry!

В нета има информация за всичко,просто трябва да се чете!Докторите все нямат време да ни обясняват....

о

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 10:46 от rozi-maxi

Общи условия

Активация на акаунт