Веганството - да споделим опит

• 187 552
  • 3 248
  •   1
Отговори
# 30
  • GYM
Чета ви Heart Eyes
Вчера беше 1вият ми ден като веган Mr. Green
Малко ми се поду корема, предвид огромно Embarassedто количество плодове, които изядох...
Няма такъв кеф...За сега съм си дала срок от 21 дни, ще ви пиша всеки ден ( ако не възразявате)
и си мисля, че е възможно да направя завой във вашата посока Wink
Приятен ден Hug

# 31
bluelady♥D
предложенията от сайта, който даде Жени ли следваш?

# 32
  • GYM
Донякъде Wink
По-скоро се опитвам да слушам тялото си, тъй като дълго време го пренебрегвах Confused и исках от него само да е слабо и да тежи определени кг Embarassed
В момента ми се иска да му дам най-доброто и по-важно - това, от което има нужда Flutter
Иначе сайта е чудесен, има много рецепти и съвети Peace

# 33
Аз от известно време експериментирам с елдени кюфтета. Рецептата е проста - елда, залени и други подправки, лук, морков, зехтин, чесън.
Правила съм и сурови варинати от покълнала елда и сушени на 40С и съвсем стотвени от сварена елда и печени на 180С, ползвала съм и био, и обикновенна елда. Слагала съм мазнината и след печенето, и преди сушенето (само в този случай "позволявам" мазнината да е вътре!). Пробвала съм и с други зеленчузи вместо моркови, и накрая стигнах до вариант, който на мен най-много ми харесва - сочни, плътни, с коричка Simple Smile (Открих чудодейните свойства на моркова при печивата, когато бях на безглутенова диета, а коричките от царевица и ориз ми бяха омръзнали много и исках нещо, което поне да наподобява хляб. Ябълката има същите свойства, но за сладки печива.)

Елдата я оставям да престои във вода една нощ или да покълне леко, според както дойде. Проплаквам я, изсипвам я подховяща купа, добавям сушени зеленчуци, магданоз, чалко чесън, нарязан лук и 1 настърган морков (на около 150 гр. суха едла), ако искам да имат вкус на кюфтета, слагам и кимион, кориандър, черен пипер, а също и червен пипер, за да имитира цвета. Пасирам хубаво и добавям малко захтин. Пасирам отново и си правя малки плоски кюфтета като за скара. Суша ги на решетката на фурната, върху хартия за печене за 2 ч. на 40 С. и после ги обръщам и още 1 час да хванат коричка и от другата страна. Много бързо се приготвят - 15 мин., останалото е печене, за което имам таймер и просто мога да забравя за него. Само малко планиране изискват. В интерес на истината, ако нямам време, просто не слагам мазнината и ги пускам на 120С за 1 час общо, колкото да хванат коричка, и после си добавям мазнината, но с мазнината вътре стават по-добре Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 16:18 от Meg!

# 34
Вери, вие вкъщи взимате ли някакви добавки - Б12, омеги разни, други?
Не, нищо. Само мъжът ми за месец пи някои неща. Писах май някъде по-напред. Все още не съм се убедила, че трябва да пием добавки. Хич не съм им фен.
За омегите съм хвърлила око на това олио:
http://www.swansonvitamins.com/FL040/ItemDetail?n=4294967183%2b2457

Мъжът ми пи на тази марка ензимите.

Иначе купихме наскоро това:
http://www.ruthshempfoods.com/proteinpower.html
Последната кутия на страницата, коноп и мака на прах. Ако това се счита за добавка, значи е единственото нещо засега у нас под тази форма. Simple Smile

# 35
Хоп и аз тук. Мег, чудесна тема!
Вери, поздравления за страхотния сайт!

Аз не съм веган, но ще ми е интересно да ви чета. От няколко месеца спрях месото. Преди години  бях вегетарианка. Тогава не ядях почти никакви млечни. Може би сирене от време на време. Сега съм решила да оставя млечните в диетата си, защото забелязвам, че след известен период на неконсумиране на млечни, много ми се прияждат сирене или кисело мляко. Явно не се храня достатъчно разнообразно, защото организмът ми ги иска. Иначе се стремя да ям максимално необработена храна. Кълнове правя почти всеки ден.

# 36
  • У дома
Хайде и аз тук, макар че съм от несериозните. Трудно ще стана веган, но много искам да правя пречистването на Кели Фрестън, което си е веганизъм, поне няколко пъти в годината. Тя също има хубави рецепти в книгата си.

# 37

welcome на новодошлите!  Heart Eyes

Atalanta , ще разкажеш ли какво е това пречистване? Hug

В_и_В_и , относно "прияждането":

Това може да се счита за знак, че му липсва нещо на човек, само ако не му е дегенерирала храносмилателната система, а щом човек се храни "нормално" с готвена, изкуствена и невидова храна дълги години, това несъмнено се случва. В една книга четох изявлението на един патолог (ако не се лъжа newsm78 ), че в дългата му десетилетна практика не се е натъкнал на човек  със здраво дебело черво( така, както изглежда в учебника по анатомия).

Та какво исках да кажа: Този глад, това влечение към дадена храна може да се дължи на това, че изродените клетки вътре си "я искат" един вид, а не че ние имаме нужда. Вкусът ни също е тотално манипулиран.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 08:41 от СпирОлина

# 38
... жълтъкът, а белтъкът - под никаква форма

Лично аз считам, че природата е дала на човек всичко необходимо му на мястото, където живее...

Именно белтъкът е хипер полезен и безвреден.  Peace

А, мястото.... - аз съм в Брюксел. Или в София - какво полезно ми дават - нищо  Confused

# 39
СпирОлина, и аз мисля като теб - от една страна самото промеменено тяло маже да "иска" някои неща и затова лично аз харесвам гладуванията и дългите прочистващи периоди, понеже помаг на тялото да изчисти тези променени клетки.
На мен също от време на време ми се прияжда мялко или сирене, но то определено е от глезотия. Когато съм гладна, в ума ми е винаги растителна храна, понякога по-тежка (ядки, бобови), понякога съвсем лека - плодове, зелени неща. Но млечни понякога пробвам за удоволствие - т.е. не ги считам за храна - примерно както кафе пия 2-3 пъти в месеца, така и нещо млечно опитвам с тази честота и в същото минимално количество.
Дали мога без тях? Определено мога, особено, ако живея в по-благоприятна среда.

Аталанта, ще дадеш ли линк или да разкажеш малко повече за това прочистване?

ВивиGrinning

# 40
  • GYM
Включвам се днес да ви споделя, че се чувствам прекрасно Sunglasses Умората, която смятах за част от себе си се изпарява като роса на юнско слънце.  Wink Вчера не почувствах нужда да полегна следобед, а днес вече не се прозявам, както обикновено правя през целия ден! отдавам го на промененото хранене, а и усмивката на слиза от лицето ми Grinning Много съм радостна, прегръщам ви всичките Hug

# 41
Отскоро съм във форума и ви моля за линк или рецепти за природни сладки. Децата ми харесват следкото (кое ли дете не ги харесва?). За да заместим шоколада и другите "отровни" сладки у дома наблягаме на пресни и сушени плодове. Мед със сусамов тахан (или смлян суров сусам), смес от кайсиеви ядки, мед, сушени сини сливи оформена като топчета и оваляна в кокосови стърготини. Нуждата от разнообразие ме подтиква да ви помоля за други подобни открития Simple Smile

# 42
ЧОВЕК, welcome

Заповядай в тази тема!

А ето и два сайта, където ще намериш страхотни сладки здравословни изкушения! Heart Eyes

http://www.zemianazaem.com/?p=161

http://www.recipemagician.com/category/recepti/sladki-izkushenia/

... жълтъкът, а белтъкът - под никаква форма

Лично аз считам, че природата е дала на човек всичко необходимо му на мястото, където живее...

Именно белтъкът е хипер полезен и безвреден.  Peace

А, мястото.... - аз съм в Брюксел. Или в София - какво полезно ми дават - нищо  Confused

Блонди, защо така си мислиш за белтъка?  Ако ще броим яйцето за полезно въобще, аз съм чела положителни неща за жълтъка, не за белтъка. Ако се интересуваш, ще ти ги копирам. Но всичко това е много условно, защото тези, които  ги прокламират нямат голям избор. Живеят на такива места, че почти нищо не вирее там. Но пият жълтъка суров. (И имам причини, повече да вярвам на тези хорица, отколкото на разни измислени западни диетолози.)

Но ако имам  достъп до качествени плодове, зеленчуци и зърнени храни, за какъв дявол ще ми е да посягам към кокошите яйцеклетки? Не виждам смисъл просто. Rolling Eyes

А за мястото...Мисля, че Мег имаше предвид, че е важно да се ядат местни храни, а не вносни. Има достатъчно примери. Никак не е случайно, че са ни дадени определени храни. Защо например има банани в топлите страни? Защото охлаждат тялото. Пък ние зимата се спукваме да ядем банани. hahaha На едно място четох, че ако човек не знае, коя храна го охлажда и коя го загрява, ако не познава свойствата на храните, няма смисъл да яде въобще..Изобщо цяла наука е това.  Hug
За съжаление никой не ни учи на съществените неща в живота. Още от детската градина започват да ни замерват с лъжи и с булшит.
Между другото, радвам се да те видя тук. Hug

# 43
  За да заместим шоколада
Можеш да си направиш домашен такъв.  Wink С брашно от рожкови.

# 44
И аз да се присъединя Simple Smile
В другата тема откровено не издържах Confused
Опитвам се да мина на вегански-суровоядски режим, но все още има препъни камъчета, които са по-скоро на психологическа основа. А и вкъщи съм само аз с "алтернативния" режим и да не казвам колко е приятно постоянно да обясняваш защо не ядеш това и онова.
Продължавам да се информирам и ще ви чета. Виждам Аталанта, която до колкото си спомням пишеше в една друга тема за Хашимото и ще ми е интересно да сподели как се справя  Wink
една тема за суровоядствотоhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=416101.0, но нещо замря.
Хубаво е информацията от Да живеем в хармония със себе си се синтезира на едно място - за по-лесно.

Аз с пониците още не се справям. Нямам достатъчно търпение, уви.

Общи условия

Активация на акаунт