Мами-домакини и работещи мами - изборът

• 25 777
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Аха, и несамостоятелно, и сме майки-орлици, не даваме на децата си да дишат, изоставаме безвъзвратно в професията (въпреки че стотици хиляди жени работят като продавачки, чистачки, по заводите на поточната линия и прочее професии, в които се постигат невероятни висини), не умеем да се организираме...

Да знаеш, Анадриел, тези жени, които работят в заводи и на поточни линии, съвсем нарочно са направили този избор да зарежат децата си на градини, гледачки или занимални, и да ходят да изкарват пари, за да имат какво да ядат децата им  Crazy

Малко ти се изплъзва тънката линия между "кариера" или професионално развитие и крещяща необходимост. Сравненията ти са абсолютно неуместни.  Tired

# 601
  • София
Разбирам сега. И мисля, че си съвсем права.
Благодаря ти за разясненията.   bouquet
Знаете ли, аз мисля, че повече трябва да се говори по темата.
За саможертвата, депресията и депресивните състояния, чувството за вина и егоизма.

важно да съм до децата си преди да станат пубери.

Най-накрая получих отговор на въпроса си - Андариел  ще тръгне на работа след 3 или 4 години, когато двете й деца са вече в пубертета. Това е идеалният избор - стойте в къщи с децата си докато станат тийнейджъри  bowuu

Идеалният избор, както казахме е този, който прави една жена удовлетворена и щастлива.
Тя, ако се чувства добре и комфортно, може и до пенсия да си остане в къщи и за нея това ще е идеалният избор.
А по мое скромно мнение, Андариел е от жените, които не трябва да се връщат на работа.

# 602
Идеалният избор, както казахме е този, който прави една жена удовлетворена и щастлива.
Тя, ако се чувства добре и комфортно, може и до пенсия да си остане в къщи и за нея това ще е идеалният избор.

Мен пък ме интересува въпросът за еманципацията. Защо всичко трябва да зависи от "щастието" и "изборът" на жената. Защо бащата няма равни права и задължения в отглеждането, а жената в изкарването на средствата за прехрана ? Защо още има субективен фактор - "щастието" и "изборът" на жената, като това може да е обратното ?

# 603
Аха, и несамостоятелно, и сме майки-орлици, не даваме на децата си да дишат, изоставаме безвъзвратно в професията (въпреки че стотици хиляди жени работят като продавачки, чистачки, по заводите на поточната линия и прочее професии, в които се постигат невероятни висини), не умеем да се организираме...

Да знаеш, Анадриел, тези жени, които работят в заводи и на поточни линии, съвсем нарочно са направили този избор да зарежат децата си на градини, гледачки или занимални, и да ходят да изкарват пари, за да имат какво да ядат децата им  Crazy

Малко ти се изплъзва тънката линия между "кариера" или професионално развитие и крещяща необходимост. Сравненията ти са абсолютно неуместни.  Tired

Точно щях да го наяиша, и грийн ланд ме го взе от клавиатурата Simple Smile

# 604
За саможертвата, депресията и депресивните състояния, чувството за вина и егоизма.

И на мен ми се иска да отворим тема за горното, но може би трябва са са отделни теми: за саможертвата, за депресията, за егозима и чувството на вина. Има ли смелчаги?  Thinking

# 605
Много искам да съм домакиня, но се налага да работя. Предпочитам да си стоя у дома, даже обещавам да се науча как се включва прахосмукачката  Joy. Не ми се става сутрин за работа в 5.00 и да се прибирам в 20.00 часа. Искам у дома, но положението е такова, че трябва да работя. Но ще ви кажа нещо смешно, от една седмица съпругът ми е командировка извън града и аз така трябва да си мия чиниите и счупих една чаша на пода и трябваше да изчистя с прахосмукачката. Извадих я аз , ами то тя някаква нова и модерна, 5 минути се чудих как се включва  Blush. За това е виновно само милото, защото той се занимава с хигиената у дома, аз само готвя, пера и гладя. След тази случка се посмях малко и се обадих и на мама да и разкажа да се посмее и тя. Joy Joy Joy

# 606
  • София
Ами работят на поточни линии, да, за да можем после ние (с престижната работа или щастливите домакини) да отидем и да си купим нови дрешки, играчки за децата, хляб...
Недейте да обиждате хората, гадно е.
Пък и дет' се вика никой от нищо не е застрахован в този живот.

# 607
  • София

И на мен ми се иска да отворим тема за горното, но може би трябва са са отделни теми: за саможертвата, за депресията, за егозима и чувството на вина. Има ли смелчаги?  Thinking
Дали някой е готов да отвори тема или дали някой ще пише в нея? Кое от двете искаш да знаеш?

# 608
Ами работят на поточни линии, да, за да можем после ние (с престижната работа или щастливите домакини) да отидем и да си купим нови дрешки, играчки за децата, хляб...
Абе и аз това си помислих,  някой хора сами се поставят по-високо от другите, и сами си ръкопляскат, и лошото е , че много си вярват.

# 609
Човек никога не трябва да е прекалено самодоволен от себе си и това, което е постигнал...

# 610

Малко не го разбрах горното. Хората, които работят на поточна линия какъв принос имат в живота на работещата или домакинята, че чак пък и благодарение на тях си купуваме новите дрешки?

# 611
  • София

Малко не го разбрах горното. Хората, които работят на поточна линия какъв принос имат в живота на работещата или домакинята, че чак пък и благодарение на тях си купуваме новите дрешки?

Ти сериозно ли?

# 612
  • София
Еден младеж беше казал - като гледам себе си се притеснявам, като гледам другите и се успокоявам. Предполагам по тази схема идва и  доволството получавано в сравненията и тук, и на други места.

# 613

Дали някой е готов да отвори тема или дали някой ще пише в нея? Кое от двете искаш да знаеш?

Дали някой би отворил вмесето мен, аз малко се притеснявам да съм автор на тема .

# 614

Ти сериозно ли?

Абсолютно сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт