Чуденки

• 15 102
  • 267
  •   1
Отговори
# 165
  • пак там
Ето така:

# 166
Преди време гледам във форума тема "Номинации за Муньо" и се зачетох. Попрочетох една-две страници и ми стана някак си гадно ...  Таа ....  се чудя как едно просто и елементарно оплюване на мъжете може да вдъхнови тоолкова много жени, че да изпишат тоолкова теми с тоолкова много страници. Това какво значи: че са имали много муньовци или, че оплюването на мъже ги кефи  Thinking. И аз съм имала неудачи, но да се "гордея" с тях по такъв начин, и доставяйки си така удоволствие...  де да знам Tired
пп: пак казвам, от N-те теми с по N-страници съм прочела само една-две страници и то отдавна, ама предпочитам да си се чудя, отколкото да се гмурна в кокошата тема ...
пп: ... в други кокоши теми си се чувствам добре ...

# 167
  Чудя се "лошите хора" лоши ли се раждат и стават такива или всички се раждаме добри? Има ли изобщо лоши, а добри?
    Чудя се, защо има хора /и то не малко/, които не правят разлика между И и Й?
     Кой измисли зодиите? Кокошката ли е първа или яйцето?

# 168
 Чудя се "лошите хора" лоши ли се раждат и стават такива или всички се раждаме добри? Има ли изобщо лоши, а добри?

и моята дъщеря постоянно ми задава този въпрос - значи сте две в чуденката Laughing

# 169

Това е японска Peace А те имат азбука, буквите са изобразени на клавишите.

# 170
# 171
Е, явно са смесени и двете - отгоре са японските букви, отдолу - китайските йероглифи. Интересно е.

# 172
 Mr. Green  Чудя се, защо съм гладен в 16.38.

# 173
  • София
Mr. Green  Чудя се, защо съм гладен в 16.38.
Бременен ли си?

# 174
Не, друг път по това време си миех ръцете за вечеря. Върнаха часовника с 1 час назад.

# 175
Е, явно са смесени и двете - отгоре са японските букви, отдолу - китайските йероглифи. Интересно е.

Чудя се как изглежда китайска клавиатура или джи ес ем?Нали, имат 500 йероглифа? newsm78 И пишат ли на латиница? newsm78

Добре образован китаец разпознава около и над 8 000 йероглифа (а цялото богатство на китайските знаци достига 40 000). Съществуват няколко различни метода за въвеждане и разпознаване на знаците в мобилни телефони, компютри и т.н. Ето защо няма причина в Китай да пишат на латиница. Wink

Посочената от Рися клавиатура не е японска, а е една от няколкото вида китайски клавиатури. Конкретно тази комбинира 3 различни метода за въвеждане на йероглифи.
В японския език освен йероглифи (канджи) има и две сричкови азбуки. Японската клавиатура е различна от китайските и изглежда ето така.

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 17:43 от Hanabi

# 176
                               Когато някой кихне е учтиво да отвърнеш с 'Наздраве'. Чудя се защо това се прави винаги вкъщи и на работа, но на обществени места никой не те поздравява.

Чудя се как ли изглеждат китайските кръстословици.

# 177
  • забравих си мисълта...

Когато някой кихне е учтиво да отвърнеш с 'Наздраве'. Чудя се защо това се прави винаги вкъщи и на работа, но на обществени места никой не те поздравява.  
.....в Горна Австрия те позрдавяват. Ще е не знам какво изключение никой да не го направи . За другаде не знам, не съм обърнала внимание. Веднаж поздравих в автобус в Пловдив, гледаха ме като извънземно и от тогава не го правя повече.

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 23:30 от Venetta

# 178

Малко офф: Аз в такива моменти сама си казвам наздраве, мерси, моля. Обикновено ме поглеждат странно и се намира по някой, който подсмихвайки се да ми каже "Наздраве"  Laughing

И в тази връзка чудя се защо като вляза в някоя институция /че и магазин дори/ и поздравя с "Добър ден" или "Довиждане, лек ден" ме гледат или учудено или сърдито

# 179
...Веднаж поздравих в автобус в Пловдив, гледаха ме като извънземно и от тогава не го правя повече...
                             Мен затова и ме тормози този въпрос: когато кихне някой на улицата или друго място ми идва отвътре да го поздравя... Всеки път ми коства усилия да се въздържам, защото си давам сметка, че ще изглежда странно.

Общи условия

Активация на акаунт