За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 13

• 27 982
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
В такъв случай ако усетиш напрежение, просто поизцеждай малко, колкото да намалее напрежението. Ако слагаш бебето да суче, ще стимулира образуване на още кърма, което ти не искаш Rolling Eyes.

# 271
  • София
Здравейте мами! Имам нужда от съвет.... бебка е на 6 месеца и е само на кърма, започнах захранване със зеленчукови пюрета преди 20 -тина дни и тогава я тръшна вирус със разстройство. Спрях захранването и давах смекта и хидрасек и кърмене. Разстройството обаче не минаваше и по препоръка на педиатърката започнах лечебна хумана вместо кърма. След 5 дена хумана и прахчетата тя се оправи, започнах пак да кърмя и разстройството пак започна, сега пак ми каза да спра да я кърмя и да давам хумана 2-3 дена, а след това 10 дена НАН сензитив. Според нея аз имам вируса ( имах разстройство само един ден и то преди няколко дни) и тя затова не се оправя. Незнам , но вие как мислите дали е възможно да е от кърмата? Досега не сме имали такива проблеми, а мн вече продължава това разстройство. Със сигурност е вирус, защото доста деца го минаха около нас, но пробема да е в кърменето....знам ли
Извинявайте за дългият пост, но се цедя а кърмата ми намалява, това е мн време без кърмене вече..и се притеснявам да не се отбие...

# 272
Дано лекарят ви е прав. В смисъл дано му имаш доверие и да го бива. А да не би нещо, което ти ядеш, да се отразява на бебето и да води до разстройството? Само можем да предполагаме тук всъщност. Гледай да се оправи малкото, пък кърменето - ами важно е, но по-важно е детето да е здраво Peace.

# 273
Моето дете от няколко седмици (от както му растат зъби) много често иска да заспива вече в мен и не може да заспи, ако не го вземе- не винаги, но се случва честичко. Не иска да го разнасям или да го люшкам, а просто да е в мен(а и в мъжа ми), просто да е прегърнат??? newsm78 newsm78 Мъжът ми си мисли ,че така ще го разглезя... но пък все още си заспива и в леглото доста от пътите , в които спи.Сутрин като се събуди за мляко напр. непременно трябва да го взема(той ставяа и си подава ръцете) и да минат 10 мин и като заспи го мятам в леглото(буквално го мятам,че ми е малко неудобно през тия решетки) и си заспива като пънче.

# 274
Аз съм чувала, друга глупост, че ако прескочи 2-3 дни да не е сукало, и после суче, ще урочасва после детето другите хора  Laughing Дивотии, това си го измислят майки не искащи да кърмят, според мен newsm78
Минесота, сега наистина има грип с разстройство и сополки, може да го е хванало пак бебето, то губи имунитета си, като не е кърмено. Аз знам, чела съм де, че като имаш разстройство или грип трябва да кърмиш, детето от кърмата си изгражда анти тела. Като беше малката на 1 месец, бях с разстройство и се чудих дали да кърмя и попрочетох тук там Wink
Надявам се всичко да се оправи и ти пак да кърмиш спокойно, защото от кърмата по- хубаво няма за едно бебенце.
Хриси не се отказвай да кърмиш, може веднъж на ден да суче, но пак не е изцяло на АМ. Но все пак ти си знаеш де Simple Smile

# 275
ЗДРАВЕЙТЕ ,предстои ми захранване с месо бебето е почти на  7 м. ,избрала съм пюре от тиква и пуешко на хип,колко да дам от него трябва ли да се водя по стандарт 5 л. само или мога да давам половината ,след сато съдържанието на месо е 8 % Общо в пюрето

# 276
ЗДРАВЕЙТЕ ,предстои ми захранване с месо бебето е почти на  7 м. ,избрала съм пюре от тиква и пуешко на хип,колко да дам от него трябва ли да се водя по стандарт 5 л. само или мога да давам половината ,след сато съдържанието на месо е 8 % Общо в пюрето

1-2 лъжички даваш първият ден, а в следващите дни увеличаваш с по лъжичка.

# 277
в това пюре има много малко месо, според мен можеш и половин бурканче да дадеш.Ето една тема, която ще ти е от полза:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=427786.new;topicseen#new

# 278
в това пюре има много малко месо, според мен можеш и половин бурканче да дадеш.Ето една тема, която ще ти е от полза:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=427786.new;topicseen#new

То количеството на месото в пюрето няма значение. Говорим за нова храна. Аз лично не се втелясвам много по темата, но има чувствителни дечица, тъй че всеки да си преценява за своето.

# 279
благодаря ,дадох общо 40гр. от пюрето 1/5 от пюрето с мляко АМ лактана ,тъй като самостоятелно вкуса не и хареса ,утре вече половината ,ако всичко е наред  Peace

# 280
И понеже както казах вече месото тук е много малко, твърдението на Полин за по внимателно даване на новата храна пак доказва,че можеш и половин бурканче да дадеш....това пюре даже и не мирише на месо.

# 281
Повечето бебета не харесват този тип пюрета - месните и зеленчуковите. Затова на моят син най-редовно му ги смесвах с някакво плодово и всичко си изяждаше.

# 282
Моето дете от няколко седмици (от както му растат зъби) много често иска да заспива вече в мен и не може да заспи, ако не го вземе- не винаги, но се случва честичко. Не иска да го разнасям или да го люшкам, а просто да е в мен(а и в мъжа ми), просто да е прегърнат??? newsm78 newsm78 Мъжът ми си мисли ,че така ще го разглезя... но пък все още си заспива и в леглото доста от пътите , в които спи.Сутрин като се събуди за мляко напр. непременно трябва да го взема(той ставяа и си подава ръцете) и да минат 10 мин и като заспи го мятам в леглото(буквално го мятам,че ми е малко неудобно през тия решетки) и си заспива като пънче.
Моля за мненията ви???

# 283
...и като заспи го мятам в леглото(буквално го мятам,че ми е малко неудобно през тия решетки) и си заспива като пънче.

Еми щом си заспива, какъв е проблема? Няма да го разглезиш, споко. Има да се променя...

# 284
Моля за мненията ви???
От както ни никнат горните зъбета(с долните нямахме грижи) е ад,Мая никога не ми е висяла по ръцете,а сега заспива само така.Детето има нужда да бъде гушкано и аз не бих го лишавала от това,и какво значи да се разглези,ми те децата така или иначе трябва да бъдат целувани,мачкани и прегръщани HugАз до ден днешен имам нуждата да легна в на майка ми леглото и да си говорим и гушкаме,но това не ме прави глезла Grinningгушкай си наволя,а милото ти като иска него да гушнеш му кажи че много се е разлигавил и не моиже така Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт