телевизия в детските градини- нормално ли е?

• 18 863
  • 458
  •   1
Отговори
# 300
Гледат детски филмчета, но не всеки ден. Дъщеря ми ми казва кога и какво са гледали.
Най-често им пускат след 16.30 ч., когато времето е лошо и не могат да излязат навън. Нямам нищо против това.
Какво е това лошо време?! Няма лошо време има лоши дрехи. А вместо да висят и да затъпяват пред телевизора има къде къде по - полезни занимания, с които да им се запълва времето може да им се чете, може да бъдат заведени да разгледат музей, могат да бъдат заведени на детски театър, на открит урок напр. в операта и пр. 

Писала съм след 16.30. След този час започват да ги взимат децата едно по едно.
И всеки път като времето не позволява да се излезе трябва да ги водят в музей или на опера, така ли? Само и само да не им пуснат едно детско филмче да изгледат, че ще вземе да им стане нещо от него.

# 301
Телевизор в детската градина ползва единствено учителките. Нито едно дете няма да спечели нищо от това, че е гледало филмче в градината. Няма дидактически материали за градинска възраст, които да изискват непременно безусловно наличие на телевизор. По лесно е да сложиш децата пред телевизора, вместо да ги занимаваш и контролираш през цялото време, но това е работното време на учителките, и следва да са концентрирани в задълженията си, както аз съм в моите през моя работен ден. Лошото е, че е пълно със странни родители, които съдействат децата им вградината да се занимават с това абсолютно ненужно нещо от криворазбрано незнам и аз какво. И защо гледането на филмче се разглежда като нещо необходимо за запълване на време? Свършиха ли се нещата които децата могат да правят в групата, или какво?Да, не съм убедена че на детето нещо ще му стане, но реално за какво му е? Да освободим време на учителката, или за какво всъщност? По добре децата в градината да се занимават с други неща, та дори и само да си играят помежду си. А като искате да му пуснете филмче, направете го в къщи - така ще си освободите време вие. В предишната ни градина една майка плащаше кабелна телевизия - да и имам и дарението. Е това е за мене безмозъчна жена.

# 302
Е, ти си от кОлтурните, дето Обиждат  Tired
Никои не казва, че е полезно /въпреки че може да се поспори - например за поуките, които се вадят от доста филмчета и обогатяват детския свят, ама.../, но не го намирам лично аз за вредно, при положение, че става за малко и то не всеки ден.

# 303
Но Вилико, не става въпрос дали е вредно, а дали е нужно. Не смятам, че телевизията по принцип е вредна, нито филмчетата - но не и е мястото в детската градина просто. Защо ще гледат децата там филмчета - нима толкова няма какво друго да се прави? Ами нека просто да си играят помежду си, ако учителката не може да ги занимава толкова време. Защо трябва да се пуска филмче,  та дори и след 16,30 - ами учителката е втора смяна и децата до преди един час са спали, толкова се е уморила ли, какво? Защо да не намери с какво да ги занимава. Обиждам не обиждам, пет пари не давам - жена, която плаща на детска градина кабелна телевизия и мисли, че това е голямо дарение според мен не мисли въобще, айде да не е без мозък, но явно не го ползва много. Не е въпроса, отново казвам вредно ли е и за колко време, а необходимо ли е и кого ползва това - детето да иде в група със себеподобните си и да седне да зяпне филмче. Защо? Каквото и друго да правят, все ще е по-добре. Филмчетата с поуките им ще ги гледа вкъщи. И понеже не сме пъдари да следим за малко ли е, всеки ден ли е, по-добре е в групата просто да няма телевизор.

# 304
Защо трябва да се пуска филмче,  та дори и след 16,30 - ами учителката е втора смяна и децата до преди един час са спали, толкова се е уморила ли, какво?

Е, да ама това не е ежедневие. Какъв е проблема чак толкова?

# 305
Проблема е, че не можете точно да знаете всекидневие ли е, колко точно и какво е. Аз не искам да се затормозявам с толкова ненужно нещо, като следенето колко точно гледа детето ми телевизия в детската градина. Като няма телевизор, просто няма да им пускат и дивотии по кабелната, нито пък някой да се изкуши да си гледа сериалите - каквито случаи има. Има и майки, които и на това казват - какъв е толкова проблема.

# 306
А, не искаш да следиш Тв-то, но следиш с какво точно се занимават  Wink
Има много неща, които на мен не ми се нравят в градината, но понеже повече от тях ми се харесват - та съм пуснала детето си там. Толкова.

# 307
А, не искаш да следиш Тв-то, но следиш с какво точно се занимават  Wink
Има много неща, които на мен не ми се нравят в градината, но понеже повече от тях ми се харесват - та съм пуснала детето си там. Толкова.

Е как няма да следя с какво точно се занимават. Ти не следиш ли? Нали съм я пуснала там да е със себеподобни, да общува и се учи на разни неща. На мен също повечето неща ми харесват. Телевизора в детската градина да не би да е необходимото зло? Аз не мисля така. В много групи нямат телевизор или имат само в салона. Мисля, че добрите учителки винаги намират с какво да занимават децата, вместо да им пускат филмче. Нима толкова няма какво да правят децата?

# 308
А аз съм го пуснала и защото трябва да работя.
ТВто за мен е малкото зло, действително.

# 309
Проблема е, че не можете точно да знаете всекидневие ли е, колко точно и какво е.

Напротив, знам.

# 310
Така е, но не мисля, че нямаме право на изисквания - като например да занимават децата, вместо да ги курдисват пред телевизора.

Проблема е, че не можете точно да знаете всекидневие ли е, колко точно и какво е.

Напротив, знам.

Ами хубаво е, че сте толкова сигурна. Всеки има право на преценка дали за неговото дете е по-добре да използва времето в градината пред телевизора или да играе с другите. Или каквото и да е. А какво прави учителката, докато децата гледат следобед телевизия? Чака с нетърпение да ги вземат сигурно... Не визирам точно вашата градина, то е чест случай.

# 311
Разбира се, че чака с нетърпение да вземат децата, че да си тръгне и тя. Дори ми се е случвало да взема дъщеря си последна в 17.30 и учителката да чака облечена и обута, потропваща от очакване да дойда.
Положението не е цветущо, но това да са проблемите там.

# 312
Проблемите в едно детско заведение зависят от контрола, който се упражнява в него. Ако директорката на градината следи и държи учителката да се спазва работното време, няма да потропва с крак в 17.30.

# 313
  • Нови искър
Разбира се, че чака с нетърпение да вземат децата, че да си тръгне и тя. Дори ми се е случвало да взема дъщеря си последна в 17.30 и учителката да чака облечена и обута, потропваща от очакване да дойда.
Положението не е цветущо, но това да са проблемите там.
Не се притеснявай навсякъде са така. Моето раб. време е до 17/30 и посмъртно няма какда стигна преди 18/45 в градината и съм ги заварвала дори и да седят на стълбите да ме чакат което е още по гадно. и да обясняват на дъщеря ми че ако мама или тате не дойдат ще я водят на гости в тяхната къща. Sad

# 314
A явно е практика в 17:30 да се обличат и да чакат демонстративно мама във фоаето, а госпожата да потропва с крак..
Моето дете  беше  на сборна група след 17:30 за 1-2 седмици.. Първия път като го намерих там и госпожата да потропва с крак в прав текст попитах до колко и е работното време и нормална практика ли е сборната група да е в коридора, децата да са обути и облечени.
Отговора беше НЕ, отдадох го на отсъствието на директорката точно в нея седмица, на следващата сборните групи бяха в нормални условия..
Госпожата ме е запомнила и ме гледа на кръв, обаче слабо ме интересува.. Само оставаше да им бяха казали, че майките им са гаднярки и са ги забравили.
Интересно ако не успявах да стигна в 18, а успявах чак в 19 дали щеше да се поти час и половина с яке и ботуши в коридора на ДГ ooooh!
Това им влиза в работното време и им се заплаща. В правото сме си да искаме децата да ни изчакват в нормални условия, а не строени като войници в коридора. Sick #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт