Отглеждане на детето в друга стая..

• 11 501
  • 344
  •   1
Отговори
# 225
Дъщеря ми се роди с дихателен проблем, спи в нашата стая - в кошарата си, дълго време долепена до нашето легло, на сантиметри от мен. Спала е и в леглото ни, спала е на корема ми, в ръцете ми, все още заспива гушната в мен и изобщо не ме интересува кой какво би си помислил, казал или умозаключил. Единственото, което е важно за мен, че детето ми е добре и заспива спокойно! По нататък ще си има нейна стая, нейно пространство..

# 226
  • София
А ако се буди по 54607503 пъти на нощ какво правиме? Crazy

То ако от началото е научено да спи само няма да се буди. Няма да има създаден навик за пиене на вода, хранене, игра и подобни занимания нощем. Съгласна съм, че има един малък процент деца дето каквото и да правят родителите пак ще се будят нощем. Но повярвай ми тези деца се броят на пръсти. Всички останали, ако бъдат научени да спят самички ще си спят без проблеми. Просто масова практика в българия е да се взимат децата при родителите.
т.е. според теб по подразбиране детето се ражда спящо по цяла нощ, а родителя зорлем го буди, за да го храни и пои и му създава такива навици...защото аз имам обратните наблюдения....
разбира се за някои решението е да го оставят още в невръстна възръст да се понареве яко и да се научи....тяхно право.

# 227
Колкото до моето дете - като поиска отделна стая ще я има.. Дотогава нека си спи в нашата.[/b][/color]
На същото мнение съм.
Алекс спеше на нашето легло, между мен и баща му,  от едномесечно бебе до към 2 години и няколко месеца.
Сега си спи в кошарата, но в нашата стая. Хич не бързам да го отделям. Така ми е доста по-спокойно.
Смятам, че след някоя и друга годинка - и при подходящи обяснения от наша страна, той сам ще пожелае.

# 228
  • Временно
Не е нужно да има деца, за да има мнение.

Но когато има деца мнението може да се промени. Wink
И аз имах мнения по много въпроси свързани с отглеждането на дете,които тотално се промениха след появата на новия човек!

А конкретно по темата - не мога да си представя да отделя само такова малко създание.Дъщеря ми спи в отделно креватче в нашата стая.До 3 месечна спеше при мен на спалнята,защото много се давеше и на моменти дори спираше да диша.Не пожелавам на никого да изпита това ужасно нещо!

# 229
  • Ню Йорк
Angel_Dust моето мнение по въпроса е че всеки сам си решава къде да спи детето му. Просто чисто статистически отчитам факта, че децата които спят сами спят по-непробудно и по-продължително.
По повод на това "да го оставим да се нареве",  моя дребосък никога не се е будил нощем да търси храна или вода, да иска мен или баща си. Не ми се е налагало да го оставям да се нареве. Продължавам да си мисля, че той не иска нищо от гореспоменатите неща просто защото не знае, че би могъл да ги получи нощем или пък може просто да съм получила такова бебе каквото съм си поръчала  Wink

# 230
Аз съм за това детето да спи в отделна стая и смятам че така и мама и бебчо спят по спокойно Peace

# 231
  • София
Галактическа принцеса - е, те там е ключът от палатката...няма как да се обясни на някой, на който детето никога не се е будило, че има деца, които го правят и то не по веднъж, а по сто пъти...и те не са така малко.
аз не знам моят кой го е научил, такъв си го прибрах от родилното...будещ се и със мн силни колики продължили до 6 месец....

Прекрасно е когато детенцето е спокойничко и спящо...има и такива...но не правило такива да са бебетата...а когато са от другите - или мама се разхожда, или се мести в стаята на бебето, или взима бебето в своята стая, или в леглото си, или го възпитава по правилата - да пореве, че да се научи на самостоятелност... който както си избере и го разбира за правилно.

Между другото...преди да родя бяхме направили бебешка стая отделно...ама не се получи...та не ми е било такава представата по принцип за предстоящето...но и не съжалявам...

Най-добрата ми приятелка има 2 деца...живеят...в една стая...толкова имат, нямат избор...първото дете беше като твоето, второто им е като моето....едно семейство, едно отношение, едни условия, един начин на гледане и възпитание. Бебетата не са по калъп обаче.

А за продължителността на сънят...с това не сме имали проблем никога...винаги е спал часово дългичко, въпреки разбужданията...

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 23:00 от Angel_Dust

# 232
  • В заешката дупка
Всъщност не е само въпрос на школи, разбирания, предварителна нагласа и избор (без кръчмаря), но въпрос и на реална практика. Защото понякога може предварително да си настроен за едно, а да се окаже, че ще ви е най-добре съвсем друго, след време пък да се наложи трето и т.н. и т.н.
Категорично не съм съгласна с това  Naughty  Бях твърдо решила... Е получи се.

Това, че при теб се е получило (засега, защото ти е още малко детето и не се знае какво те чака в бъдеще), не означава, че и при всички останали се получава. Категоричност да заявяваш на базата само на собствения си опит е абсурдно. Всички новородени се будят нощем отначало. Ако това продължава дълго време и майката се чувства изморена и недоспала от  нощните бродения от стая в стая, естественото решение е да го вземе по-близо до себе си. А ако спят заедно даже може да го кърми и почти без да се събужда. Така всички могат да се наспиват пълноценно.

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 23:35 от ЧеКа

# 233
Всъщност не е само въпрос на школи, разбирания, предварителна нагласа и избор (без кръчмаря), но въпрос и на реална практика. Защото понякога може предварително да си настроен за едно, а да се окаже, че ще ви е най-добре съвсем друго, след време пък да се наложи трето и т.н. и т.н.

Категорично не съм съгласна с това  Naughty  Бях твърдо решила, че детето ми ще спи само още когато разбрах че съм бременна. Тогава пак купища познати, включително и от форума, ми обясняваха как нямало да ми се получи. Е получи се. Сина ми не само, че никога не спал на нашето легло, но дори и не подозира за такава опция. Или по-точно казано, едно бебе знае това на което сме го научили. Когато го свикнеш да спи с компания - ще си я търси, когато го свикнеш че ноща е време за сън - ще го слагаш в кревата и ще заспива.

А какво трябва да се направи когато детето до 3 години си е знаело само опцията собствено легло и заспиване само, а от 3 години вземе че реши, че вече не иска да спи само и тая опция вече не му харесва?Къш, къш от леглото на мама и тати, че опцията ти е друга?

# 234
  • София

Категорично не съм съгласна с това  Naughty  Бях твърдо решила, че детето ми ще спи само още когато разбрах че съм бременна. Тогава пак купища познати, включително и от форума, ми обясняваха как нямало да ми се получи. Е получи се. Сина ми не само, че никога не спал на нашето легло, но дори и не подозира за такава опция. Или по-точно казано, едно бебе знае това на което сме го научили. Когато го свикнеш да спи с компания - ще си я търси, когато го свикнеш че ноща е време за сън - ще го слагаш в кревата и ще заспива.

А какво трябва да се направи когато детето до 3 години си е знаело само опцията собствено легло и заспиване само, а от 3 години вземе че реши, че вече не иска да спи само и тая опция вече не му харесва?Къш, къш от леглото на мама и тати, че опцията ти е друга?

Много точен въпрос. Моят син от новороден спеше само в леглото си, вярно в нашата стая, но в своето легло. От три- четири месечен заспиваше сам в стаята на загасена лампа /не  сме го учили посредством рев до посиняване, а стана по мирен начин Wink/. Спеше непробудно цяла нощ /цяла бебешка нощ- в началото 6-7 часа, а после и повече/ От няколко седмици заспива в леглото си, но след час- два, три или пет се буди и идва при нас. понякога и ние спим и го намирам сутрин в леглото без да помня кога е дошъл. Понякога съм още будна и се опитвам да го върна в леглото му, но той изпада в истерия. предполагам, че е някакъв период, но е факт. И да беше спал в друга стая и сега да спеше в друга стая не виждам какво щеше да се промени и да го спре да митарства нощем из апартамента.

# 235
Чудех се, защо ми излиза тази тема в Нови публикации, а то защото са слели две теми- за бебето и за детето.

Много точен въпрос. Моят син от новороден спеше само в леглото си, вярно в нашата стая, но в своето легло. От три- четири месечен заспиваше сам в стаята на загасена лампа /не  сме го учили посредством рев до посиняване, а стана по мирен начин Wink/. Спеше непробудно цяла нощ /цяла бебешка нощ- в началото 6-7 часа, а после и повече/ От няколко седмици заспива в леглото си, но след час- два, три или пет се буди и идва при нас. понякога и ние спим и го намирам сутрин в леглото без да помня кога е дошъл. Понякога съм още будна и се опитвам да го върна в леглото му, но той изпада в истерия. предполагам, че е някакъв период, но е факт. И да беше спал в друга стая и сега да спеше в друга стая не виждам какво щеше да се промени и да го спре да митарства нощем из апартамента.

Ситуацията при нас е 1 към 1 с тази. От бебе спи непробудно, от 4 месечен заспива сам на тъмно, не се будеше от никакви шумове около него. Сега пак заспива по същия начин, но към 4 сутринта пристига. Понякога сам се връща в леглото си, ако нещо не му е удобно или му е прекалено топло, но повечето пъти си остава при нас до сутринта.  И през ум не ми минава да го разстройвам по нощите като му кажа "Марш обратно в леглото си" Laughing  Предстои да му се прави детска стая, и си мисля, че като се премести нощните посещения ще спрат от самосебе си. Не се тормозя излишно от сега.

# 236
Аз не бих го оставила в друга стая, макар че ние сме в твърде нестандартно жилище и понятието "стая" е абстрактно. Мислех да е при нас до  година. Сега първо не мога да си представя да спи сама и после тя се отвива почти постоянно. Трябва цяла нощ да обикалям. Не че няма справяне с проблема,но не ми се иска да спи детенце отделно. Те са малки за толкова кратко време...

# 237
Аз съм за това детето да спи в отделна стая и смятам че така и мама и бебчо спят по спокойно Peace
Изобщо не бих спала спокойно,ако бебето не е до мен!

# 238
Явно никой не чете какво пишат хората тук. Жалко, затова са безмислени споровете!

Ами естествено , че всеки си избира според детето. Всеки тук си е споделил мнението, собственото мнение според собствените си разбирания и възможности!

Но за грубите нападки "свободен ден" няма. Нанче, прочети и после пиши глупости-не съм генерализирала за всички - писала съм за момичето Ангел_дъст - тя ще има проблем с детето си при това държане (изчети постовете и ако си и ти психолог ще ти стане ясно). И аз като теб не живея в Париж, и аз като теб съм чела. За удобствата - също и живяла до 35 годишна на 41 квадрата с родителите си, така че не се пъчи, важното е човек да е в мир със себе си, няма нужда да изглежда герой в очите на другите! Сега съм на 88 квадрата, да се гръмна ли че ти не си? Че да ти олекне! Има време за всичко в този живот, оценете , че сме за кратко тук и престанете да хулите хората с различни мнения! Това е форум - прочетете какво означава, от къде произхожда думата и за какво служи!   

# 239
  • София
Но за грубите нападки "свободен ден" няма. Нанче, прочети и после пиши глупости-не съм генерализирала за всички - писала съм за момичето Ангел_дъст - тя ще има проблем с детето си при това държане (изчети постовете и ако си и ти психолог ще ти стане ясно). И аз като теб не живея в Париж, и аз като теб съм чела. За удобствата - също и живяла до 35 годишна на 41 квадрата с родителите си, така че не се пъчи, важното е човек да е в мир със себе си, няма нужда да изглежда герой в очите на другите! Сега съм на 88 квадрата, да се гръмна ли че ти не си? Че да ти олекне! Има време за всичко в този живот, оценете , че сме за кратко тук и престанете да хулите хората с различни мнения! Това е форум - прочетете какво означава, от къде произхожда думата и за какво служи!   

Мда, глупости са, я. Не се гърми, не е нужно, ама звученето ти не е добро. Всеки прави това, което смята, че е най-правилно за детето му. И не е нужно някой, който не му знае гайлето да раздава неприложими съвети.
Живей си в 88-те квадрата, но недей да забравяш, че не всички са така. Аз съм в тотален мир със себе си и моето дете спи при мен, защото така искам и смятам за правилно. Освен битовизмите. Но не съм тръгнала да се правя на психолог и да съветвам хората къде да си слагат децата да спят.

Общи условия

Активация на акаунт