Отглеждане на детето в друга стая..

• 11 497
  • 344
  •   1
Отговори
# 240
Жалко наистина за хубавата тема... Вместо да се обменят мнения, хвърлят се хули и обвинения. Какви сте такива нервни, не търпите различни хора около вас- калъп за всички, шопския принцип Ви е влязъл под кожата и туй то! Жалко за младостта ви...

Ами ще си седя на "квадратите", щом казваш! Няма да мърдам, да не ти наруша душевния мир...

# 241
  • София
Жалко наистина за хубавата тема... Вместо да се обменят мнения, хвърлят се хули и обвинения.

Да, наистина жалко.

Защото това ти изречение "Ами жалко за детето ти, явно малко си чела и не си наясно какво му причиняваш." е всичко друго, но не и добронамерено мнение.
Ти да не си й в къщата, че да знаеш как се чувства детето й, пък й чак си взела да го съжаляваш.

Боби - най-добронамерено и аз ти казвам - роди първо и се опитай да приложиш психологическите си методи на живо, пък после пак ще си говорим.

# 242
  • Видин
Боби40, а смяташ ли за нормално до 35-годишна възраст да живееш при родителите си?  Rolling Eyes Ето тук аз виждам психологически проблем, без да съм психолог  Wink

# 243
  • София
Боби Прочетох постовете ти и намирам, че си била прекалено груба. Кажи кои психолози, кои теории твърдо застават зад спането на детето в отделна стая от първия ден? Бебето има нужда от присъствието на майка си в същата стая, майката също. Някои майки предпочитат бебето да е в друга стая, но това е въпрос на предпочитание, а не на правило, поне според моите скромни познания в областта.   новородените нямат представа за време, нямат въображение, нямат съзнание, а повече усещания и на тази база им е трудно да си представят, че са сами само за през нощта, че не са изоставени. С една част от казаното от теб съм съгласна. Родителите не е редно да правят секс в стаята с бебето- факт. Децата е хубаво да се приучват към самостоятелност, но има известни нюанси в това приучване.
хайде, разкажи по- подробно, без нерви, за да поговорим по темата. Става ли?

# 244
Бояна, за съжаление не виждам смисъл. Който се интересува - ще намери. Аудиторията тук не се интересува от мнения и теории, а от спорове, това ги поддържа живи, не науката. Затова още преди няколко дни споделих, че няма да им се намесвам в измислените и ненужни полемики, но четейки простотиите, издращени по мой адрес, сърце не ми даде да се лиша от подобаващ отговор.

Здраве и успех на всички, оставам със смесени чувства...къде ви е позитивизма, хора?

# 245
  • Видин
Боби40, а смяташ ли за нормално до 35-годишна възраст да живееш при родителите си?  Rolling Eyes Ето тук аз виждам психологически проблем, без да съм психолог  Wink
Пускам го пак, ако случайно не си го видяла  Tired

# 246
  • София
Бояна, за съжаление не виждам смисъл. Който се интересува - ще намери. Аудиторията тук не се интересува от мнения и теории, а от спорове, това ги поддържа живи, не науката. Затова още преди няколко дни споделих, че няма да им се намесвам в измислените и ненужни полемики, но четейки простотиите, издращени по мой адрес, сърце не ми даде да се лиша от подобаващ отговор.

Здраве и успех на всички, оставам със смесени чувства...къде ви е позитивизма, хора?
Ето, аз те питам, и то най- искрено. Дай име на автор, актуалност на теорията. Нещата, които съм учила в последните години са в друга посока, не в другата крайност, но именно възприемат отделянето от раждането като крайност, а не като правило.

# 247

Аудиторията тук е толкова разнообразна и разностранна, че сигурно са нужни няколко реда с епитети, за да се характеризира, но щом така мислиш, здраве и успех и на теб Laughing

# 248
Аз лично не бих оставила детето в другата стая.Чувствам се по-спокойна,когато е „на една ръка„ разстояние Peace

# 249
Аз също трябва да призная, че тук във форума ми е по-интересен и ценен опита на родителите , отколкото психолозите, доказателствата и сведенията от учебниците и книгите. Защото всеки може да изнамери литература и да чете, но практическите приложения могат само от личен опит да се споделят.
Също така в темата не намерих нито един пост на родител, оставил новороденото в самостоятелна стая. На по-късен етап - да, но не и от самото начало. Нищо че са така вълнуващи рекламите с детската светла и прекрасна стая, в средата на която има детско креватче с въртележка над главата и спящото спокойно няколко-месечно бебче...

# 250
  • София
Аз също трябва да призная, че тук във форума ми е по-интересен и ценен опита на родителите , отколкото психолозите, доказателствата и сведенията от учебниците и книгите. Защото всеки може да изнамери литература и да чете, но практическите приложения могат само от личен опит да се споделят.
Също така в темата не намерих нито един пост на родител, оставил новороденото в самостоятелна стая. На по-късен етап - да, но не и от самото начало. Нищо че са така вълнуващи рекламите с детската светла и прекрасна стая, в средата на която има детско креватче с въртележка над главата и спящото спокойно няколко-месечно бебче...

E, да, защото спящо спокойно няколкомесечно бебе е шестица от тотото  Mr. Green

# 251
  • Видин
На мен пък всеки път като отворя темата ми изниква рекламата на УНИЦЕФ - детето,което плаче.Майката влиза в стаята,пуска му музикалната лампа,бута биберона, гаси и излиза  Confused На това ми приличат някои коментари тук...

# 252

E, да, защото спящо спокойно няколкомесечно бебе е шестица от тотото  Mr. Green

Не само затова, моето също спеше от самото начало почти непробудно, но никога не ми е минавало през ум да го оставя в съседната стая, защото аз самата не го считам за редно.

# 253
  • София
Боби Прочетох постовете ти и намирам, че си била прекалено груба. Кажи кои психолози, кои теории твърдо застават зад спането на детето в отделна стая от първия ден? Бебето има нужда от присъствието на майка си в същата стая, майката също. Някои майки предпочитат бебето да е в друга стая, но това е въпрос на предпочитание, а не на правило, поне според моите скромни познания в областта.   новородените нямат представа за време, нямат въображение, нямат съзнание, а повече усещания и на тази база им е трудно да си представят, че са сами само за през нощта, че не са изоставени. С една част от казаното от теб съм съгласна. Родителите не е редно да правят секс в стаята с бебето- факт. Децата е хубаво да се приучват към самостоятелност, но има известни нюанси в това приучване.
хайде, разкажи по- подробно, без нерви, за да поговорим по темата. Става ли?

По никакъв начин не мога да се съглася - както навярно и всеки, който е имал контакт с новородени.
За протокола - не смятам, че новороденото непременно трябва да спи в собствена стая заради собственото си душевно здраве. По - скоро подозирам, че точно това е периода, в който то все още няма специални предпочитания - поради простата причина, че все още няма база за сравнение - и е удобно време да бъде приучено към единия или другия начин. Но това е мое лично мнение, не бих обвързала Психологията с него.
От друга страна, всички много добре знаем, че новороденото все пак ИМА желания. И сънища. Нещо повече, има ги още в утробата. Тези неща говорят за съзнание. Да се говори за новороденото като за безсъзнателно същество - нещо като амеба - амиии... идва ми малко в повече.
Бебетата ИМАТ въображение. Може би повече от всеки друг. Новородените - също. Те имат безкрайно малко фактическа информация - и всичко останало трябва да изградят... с въображение. Това, че въображението им е заето с формулирането на идеите за "цвят" и "форма" и обвързването им с някакви не особено конкретни - в дадения момент на развитие на зрението им - обекти, а не с екзистенциални мисли за Произхода на Живота, за Началото и Края не го прави по- малко ценно или по- ниско качествено въображение. И как така да нямат чувство за време!? Имат много по- точно чувство за време от мен! Те могат да огладняват по едно и също - до минути - време, или да се будят по- точно от часовник... или да се изморяват за час - или по- малко - с изключителна точност.
Много вероятно е времето - като субективно усещане - за тях да е "разтеглено". Много вероятно е една нощ да е много по- дълга от една нощ за възрастен. Казвам го просто мислейки за собственото си усещане за сезон, или година в ранното детство... ами, безкрайно дълги бяха. Но това не означава, че не съм имала усещане за време - а само, че субективното ми усещане за времето е било различно тогава и сега. И няма начин да се определи кое е по- вярно. Всъщност, глупаво е да се каже, че изобщо има вярно и погрешно чувство за време, стига да съвпада с часовника - което при новородените е много по- точно (съвпадението, де), отколкото при възрастните.

# 254
Също така в темата не намерих нито един пост на родител, оставил новороденото в самостоятелна стая.

Не се притеснявай - има и такива, за щастие!  Върни малко лентата и прегледай, ще видиш как съществува и този вариант. Въпрос на избор.

Общи условия

Активация на акаунт