Отглеждане на детето в друга стая..

• 11 493
  • 344
  •   1
Отговори
# 300
Е, Аманита, ти твоята теория с 'теорията и практиката' я обоснова, та я разцепи чак...
Примера, който си дала ми прилича на всичко друго, но не и на подигравка. Изглежда съвсем сериозен пост със сериозен съвет... С написаното и съвета и аз не съм съгласна както вече писах по-назад. Ама подигравка не е.
Не мисля, че се заяждам с теб нито тук, нито където и да било...
Изумявай се колкото искаш и от каквото искаш.. Каквото съм планирала съм го направила.. Не ми се струваш ти човека, на когото да обяснявам и не е тук мястото да го правя.

Ами лафим си, много ясно.. и с риск да се повторя ще кажа, че не е тук мястото за нашия лаф и няма смисъл да спамим повече.

# 301
  • София
Е, Аманита, ти твоята теория с 'теорията и практиката' я обоснова, та я разцепи чак...
Примера, който си дала ми прилича на всичко друго, но не и на подигравка. Изглежда съвсем сериозен пост със сериозен съвет... С написаното и съвета и аз не съм съгласна както вече писах по-назад. Ама подигравка не е.
Не мисля, че се заяждам с теб нито тук, нито където и да било...
Изумявай се колкото искаш и от каквото искаш.. Каквото съм планирала съм го направила.. Не ми се струваш ти човека, на когото да обяснявам и не е тук мястото да го правя.

Ами лафим си, много ясно.. и с риск да се повторя ще кажа, че не е тук мястото за нашия лаф и няма смисъл да спамим повече.

Мечке, що скачаш? Естествено, че бременната НЕ е майка. А бъдеща такава. Плюс това, за да бъдем съвсем пунктуални - Боби40 е бременна в 10-та гестационна седмица, когато за да се чувстваш майка трябва да имаш страОтно въображение  Mr. Green

# 302
Щото съм от тия със страОтното въображение, а ти май беше тая дето през цялото време ме убеждаваше, че още не съм майка, че то още не е точно бебе и ме дърпаше за крачолите да не летя в облаците (откъдето още не мога да сляза, ама просто съм щастлива к'во да правя   Mr. Green )... Ама аз си държах на това, че си е моето бебе и че аз съм му майка! Simple Smile  Hug

# 303
  • София
Щото съм от тия със страОтното въображение, а ти май беше тая дето през цялото време ме убеждаваше, че още не съм майка, че то още не е точно бебе и ме дърпаше за крачолите да не летя в облаците (откъдето още не мога да сляза, ама просто съм щастлива к'во да правя   Mr. Green )... Ама аз си държах на това, че си е моето бебе и че аз съм му майка! Simple Smile  Hug

Щастие е едно, тук говорим за друго  Wink

# 304
  • София
Всъщност има разлика в това да е цяла вечер само. Сигурна съм, че е коментирано на предходните страници, но малко хора четат наред, май Simple Smile

Спането с родителя според последните проучвания помага на бебета с апнея да си регулират дишането. И тъй като по-големия процент бебета имат т.нар. физиологична апнея, близостта на родител, предполагаемо майката, независимо дали в същото легло или в същата стая, има функция да предотврати по-силна апнея и спиране на дишането - модерно обясненото СВДС.

За буденето нощем, Галактическа принцесо, не знам защо да не се приема, че спяща майка може да храни спящо бебе Simple Smile Някои жени се разбуждат, като кърмят (особено ако не е в тяхното легло бебето), но други наистина си спят и сънят почти не се нарушава (а на бебето най-често дори никак).

Защото опасността от СВДС е доста пресилена, ако погледнем обективно статистиките, а опасността от задушаване на бебето насън си е съвсем реална и мислима.

ПП
Можеш и това да си сложиш в подписа.  Wink Спящата кърмеща майка може доста лесно да задуши спящото бозаещо новородено.

# 305
  • София
Всъщност има разлика в това да е цяла вечер само. Сигурна съм, че е коментирано на предходните страници, но малко хора четат наред, май Simple Smile

Спането с родителя според последните проучвания помага на бебета с апнея да си регулират дишането. И тъй като по-големия процент бебета имат т.нар. физиологична апнея, близостта на родител, предполагаемо майката, независимо дали в същото легло или в същата стая, има функция да предотврати по-силна апнея и спиране на дишането - модерно обясненото СВДС.

За буденето нощем, Галактическа принцесо, не знам защо да не се приема, че спяща майка може да храни спящо бебе Simple Smile Някои жени се разбуждат, като кърмят (особено ако не е в тяхното легло бебето), но други наистина си спят и сънят почти не се нарушава (а на бебето най-често дори никак).

Защото опасността от СВДС е доста пресилена, ако погледнем обективно статистиките, а опасността от задушаване на бебето насън си е съвсем реална и мислима.

ПП
Можеш и това да си сложиш в подписа.  Wink Спящата кърмеща майка може доста лесно да задуши спящото бозаещо новородено.

Особено ако е пияна или дрогирана, защото рядко има други варианти спяща майка да задуши бебето си. Предполагам, че подобна майка определено няма да се сети да кърми, а само ще спи. Laughing Ако имаш някъде статистики дай да сравним рисковете.

ПП Надявам се не се намесвам в разговор, който е могъл да се състои на лични.

# 306
Моето дете има отделна стая. В самото начало след раждането (ок. месец- месец и половина) при него спеше някой, но общо-взето като видяхме, че няма проблеми, го оставихме сам. Нещата бяха супер до към 5-6тия месец, проплакваше по 2-3 пъти нощем и просто го наглеждахме или се срещахме по 1-2 пъти на неутрална територия за по едно хапване  Grinning . След което обаче, от зъби ли, от темперамент ли, от що ли, започна да спи все по-неспокойно и сега е невъзможно да го оставим сам в стаята, защото трябва по цяла нощ да ставаме - той се мятка, говори (какво ли говори, като не може, ама...), става, сяда, сънува, реве, бори се...пълен екшън.
Но ако детето спи спокойно не виждам защо да не го оставиш самостоятелно. Аз си мечтая отново да дойде такъв ден (по-скоро нощ  Mr. Green )

# 307
  • До хладилника, който обичам

Няма такъв филм Simple Smile Проучванията показват, че е далеч по-малък шансът майката да задуши бебето си (освен ако не е на лекарства, наркотици или пияна, както отбелязва Бояна). Реалната статистика е, че 2 от 1000 бебета умират от СВДС. За България екстраполираната цифра е 15,035. Тя не е акуратна и може да е много по-малка, но при всички положения е притеснителна.

Последните изследвания показват още, че ако детето спи в стаята на родителя (независимо дали споделя леглото му или е в собствено), рискът от СВДС се намаля значително. Други неща също допринасят - да спи задължително по гръб, а не по корем или настрана (или последното - не без пряко наблюдение от страна на възрастен); да не е завито с много завивки; завивките да не са пухкави, матракът да е твърд и да няма пролуки, в които бебето или крайниците му да попаднат и т.н. и т.н. За родителите също има такива препоръки за безопасен сън.

Едно от последните неща за предпазване или намаляне от риска от СВДС, което проучванията показват, е че ако детето заспива с биберон, регулира дишането си. Респективно, ако заспива, сучейки (особено ако впоследствие спи в близост до възрастен). Това засега е малко спекулативно, защото има спорове по въпроса дали трябва да се научи едно бебе да смуче биберон, за да си регулира дишането, или да се остави да се учи само, спейки в близост до възрастен - защото не стои въпросът с кърмените бебета дали трябва да сучат, коментира се основно връзката на некърмените бебета с биберона. Това важи за първите 4 месеца, след което препоръчват тъй приученото към биберон бебе да се отучи заради всички други проблеми, които може да има.

Всеки сам ще си реши как да си гледа детето, горното са само цифри. (Аз не искам да съм между цифрите).

Лично аз и за двете си деца избрах първо съвместен сън в едно легло, последвано от собствено легло в същата стая (при каката на 2г, за бебето ще видим кога е готово), а след това - в собствена стая (каката на 5г, защото тогава се преместихме, бебето вероятно ще се присъедини към нея по-рано).

И двете съм кърмила нощем, като се разбуждах и бях много по-уморена в периода, в който ставах да кърмя голямото, докато още не спеше при нас. Сега бебето спи при мен от новородено - още от болницата - със спазени изисквания за безопасен сън, които са просто здрав разум, не ядрена физика. Наспивам се чудесно, също и тя.

П.п. не всичко от творчеството ти е бисер, не бъди алчна.

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 08:33 от Бу

# 308
Сигурна съм, че колкото и убедена да е една жена, че детето трябва да е в съседна стая, ако й се падне някое кисело, ревливо и зло човече като моето, почти веднага ще си преразгледа вижданията. В крайна сметка е важно децата да се чувстват сигурни и да им е добре, и ако става само ако спим в едно легло - веднага взимам бебето в спалнята, въпреки че 100 пъи предпочитам да си е в неговото легълце, което пак е в същата стая.
Мога да стана 3-4 пъти на нощ и да го взимам от леглото му, да го храня, дондуркам и веселя, обаче като се налага да го правя на всеки час, ми идва в повечко умората.

# 309
Аз не виждам за какво толкова се карате вече 21 страници, но относно спането и бебетата трябва да се ползва само малко здрав разум.
Друго не им трябва на горките.
Казвам горките, защото забелязвам мнения и практики, които са толкова вредни за бебето, че горкото оцелява не заради "грижата" на родителя, а въпреки нея.

Сигурно ще питате кои са тези практики. Ето един пример: да учи новородено на това и онова. По-безумно нещо няма на тоя свят.  #Cussing out

# 310

Еее, не така де.. четем си. Тук просто въпроса опира до това дали родителите са склонни да вярват на въпросната теория за СВДС или не. За спокойни, неревящи деца говоря. На мен обяснението ми се вижда разумно и затова избрах малката да спи в нашата спалня. За друг обаче, може да не е така.

# 311

Бояна, познавам жена, която така си задуши бебето- кърмила го в леглото и затиснала с гърдата. Беше на 20 дни.

# 312
  • София

Бояна, познавам жена, която така си задуши бебето- кърмила го в леглото и затиснала с гърдата. Беше на 20 дни.
Ужасно. Sad Не казвам, че е невъзможно, а че е много малко вероятно. За съжаление много ужасни неща са възможни. Sad

# 313
това беше едно от първите неща, които ме посъветваха - да внимавам да не го задуша докато кърмя, ако евентуално заспя  Peace

# 314
  • Canada
Честно казано вече ми писна да виждам че почти всяка тема се превръща в някакъв отвратителен спор с нападки, обиди и всякакви такива или пък в състезание коя е по-добра майка. Не може ли да се спазва някакъв разумен тон и човек просто да си дава мнението? Защо винаги някой се заяжда?
PS СВБС беше нещото, което ужасно ме плашеше като родих дъщеря ми. Но доколкото ми е известно, може да се случи и докато бебето е до майка си, без въобще тя да го усети - просто спира да диша.

Общи условия

Активация на акаунт