Някак, криво- ляво, със сестра ми пораснахме и си поехме пътя. Майка ни продължаваше да търпи побоищата и не го напусна, колкото и да я увещавахме и да й декларирахме подкрепата си. В крайна сметка, след една ексцесия, я изведох от дома им , когато бях на 25. След месец тя се поддаде на молбите и обещанията му и се върна. Продължи да живее в ада още пет години, когато , с помощта на ММ, пак я изведох от дома им, след като я беше замерял с ножове. Той отново се домъкна с крокодилски сълзи и обещания- не го допуснах до нея.
Две седмици след това той се самоуби. Беше на 49 години- все още силен, прав и здрав мъж. И всички роднини вкупом ни обвиниха-мен, майка ми и сестра ми, за неговата смърт. Изоставили сме го били, той затова го направил :ooh: А къде бяха те, когато той ни убиваше бавно с години? Що за майка беше майка ни, че допусна двете й дъщери да живеят в този ад? Никога няма да й го простя.
Сега и аз, и сестра ми сме насилници по характер. Боря се много с тая своя черта, но успявам да я овладея единствено по отношение на детето. Майка ми се посъвзе психически, но година след смъртта му заболя от диабет, после получи бъбречни усложнения, има проблеми с кръвното, с вестибуларния апарат. Развалина е.
Аз често изпадам в депресии, в емоционални пикове и кризи, чувствам постоянна неувереност, съмнявам се в преценките си, избухвам, трудно контролирам гнева си.
Така че, мили дами, ако някоя от вас е решила, че може да се примири да бъде боксова круша, нека погледне в очите на децата си. Истината и правилното решение е там.
Силен човек си и факта, че осъзнаваш слабостите си, говори точно каква сила притежаваш.
+ 1

Баща ми е биел майка ми, но тя се е развела, когато съм била на две години. Брат му и до ден днешен бие жена си, синовете му също бият жените си. Имам страшна непоносимост към насилието, не съм удряна, нито от майка ми, която ме е отгледала, нито от мъжа ми. За щастие мъжът ми не е склонен към насилие, за 12 години не си е позволил и децата да пошляпне даже по дупетата, какво остава да ги удари както трябва. Но пък около мен има семейства, които си живеят на принципа "бий ме, обичам те".