Машина за хляб - 20 част

• 44 066
  • 775
  •   1
Отговори
# 360
- купили сте си хляб с малко като процент пълнозърнесто брашно - това си е някаква модификация на нормалния бял хляб;
- купили сте си нормален хляб с боя (не ви лъжа наистина го правят така).

Бухнал черен хляб е пълна измама.

или
- купили сте си хляб надут благодарение на много химикали   Thinking

newsm78 тука пък един "умен" "фурнаджия" открил  растение което придава на хляба миризмата на истински хляб

прибавяте само около щипка в казана за тесто и ако ще както през 2та световна от стърготини/дървесина хляб да приготвите , в резултат пак ще си имате хляб който ухае на пресен селски Mr. Green

Хлебопекарната служи само за месене, втасване и печене на тестени изделия и не може да готви (нито ориз, нито картофи, дори и боб не може да готви).

newsm78 можее може   Peace

освен мармелад, конфитюр може и:
супи
ориз
кисело мляко

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 00:29 от Ердинч

# 361
Моля имам въпрос някой който има Мулинекс OW5003 правил ли е нещо от книжката и кое става?До сега което съм пробвала става чудесно,но не от тази книжка.Благодаря.
Доволна съм от тестото за пица, но, със сигурност мога да ти кажа,че при мен НЕ станаха багетите със сусам и житните багети...или поне, не с грамажа,който е даден там, освен това не са и вкусни, лимоновият кейк изобщо не е пухкав и въздушен като на снимката, а тежък и длетав /може би от огромното количество захар по рецепта/,козунакът е сладък хляб, но не и козунак. Спрях да опитвам, понеже само се ядосвам, карам с рецептите от форума и съм страшно доволна

По принцип не обичам да слагам снимки на кулинарните си произведения ,но за да не бъда голословна, ето един хляб правен в Мулинекс 5003 по рецепта от книжката.Стана сполучлив и много вкусен:

http://media.snimka.bg/4767/015788506.jpg

Що се отнася до рецептата на козунака и аз не бих я пробвала. Peace
А и на снимката точно този козунак има вид на хляб.

Има една рецепта  от въпросната книжка за  машината-компот от ябълки и ревен, която мисля да пробвам.
Може ли някой да ми каже къде мога да намеря ревен?

# 362
  • София
хайде да се отчета с шоколадовия кекс докато не е свършил  Crazy

Бях я качила, но защо не се виждаше, не знам  newsm78

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 12:04 от petia_tag

# 363
  • София
...
Хлебопекарната служи само за месене, втасване и печене на тестени изделия и не може да готви (нито ориз, нито картофи, дори и боб не може да готви).

newsm78 можее може   Peace

освен мармелад, конфитюр може и:
супи
ориз
кисело мляко

А таратор може ли ?  Grinning

Тя програмата да печене всичко може, обаче се чудя после бъркалките какво ще могат след време.

# 364
хайде да се отчета с шоколадовия кекс докато не е свършил  Crazy

Не виждам снимка.

# 365
  • гр.Сливница
момичета здравейте,и аз вече имам такава машина у дома.Пробвах хлебчетата от книжката, които са описани ,чудни стават искам и кексове да стават в машината,четох ви ,четох и намерих рецептите,за което много благодаря.Пробвах и стана,чудесен кекс на вкус,обаче на вид май не стана.Моя нямаше дупка ,както казва мадамата в средата ,изпече се хубаво и равномерно.Да уточня, мойта машина няма програма за кексове.
 Да ви питам кекса до горе ли трябва да изпълни формата или не,гледам шоколадовия на дамата е станал горе-долу като моя и си мисля дали пък не трябва да си е такъв.Въобще има ли кекс който до горе изпълва формата.Да не би пък да ми е малка дозата или...Помагайте ,начинаеща съм ,а съм фенка на вашите рецепти.Благодаря ви.

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 12:24 от desata

# 366
Петя, супер кексче Peace.
desata, малка е дозата просто. Иначе каква дупка търсиш newsm78? Ако има дупка, вярвай ми, не е добре Laughing.

# 367
  • гр.Сливница
Благодаря ти polin_a ,а значи ли че ако удвоя дозата,ще се изпълни формата-голяма форма имам, дълбока по-точно.А за дупката така просто казах знам,че не е редно да има.

# 368
Може да не се опече ако е двойна доза.

# 369
  Последният ми хляб е истински шедьовър по отношение на вкуса (и много здравословен:bowuu:) 

# 370
Наистина ,много добре изглежда.Би ли приложила рецептата и програмата на която си го правила(евентуално продължителност, защото моята машинка е друга марка).

# 371
Петя, страхотен изглежда кекса! А коя е рецептата?

# 372
Наистина ,много добре изглежда.Би ли приложила рецептата и програмата на която си го правила(евентуално продължителност, защото моята машинка е друга марка).

300 мл. хладка вода
1 с.л. оцет
1 с.л. мед
200 гр. брашно грахам на мелница Арчар
300 гр. бяло брашно
2 с.л. сухо обезмаслено мляко
2 с.л. пшеничен грис
1.5 ч.л. суха мая
1 ч. л. сол
самардала
след сигнала - счукано ленено семе, тиквени и слънчогледови семки
програма основен хляб - 3:00 часа
след изпичане - още 5 минути в машината, после увит в месал на скара
забележка: брашното е пресято

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 15:03 от petu6ka63

# 373
Здравейте,
Знам, че с тази дупка станах за смях ама на мен направо ми се плачеше. Имам свеки, която за 30 години дето живея с нея за нищо което съм направила не е казала, че харесва. Като видя машината за хляба каза - още един кютук. Както и да е. Аз обърнах кекса с дъното нагоре и го поръсих с пудра захар и тя не го видя. Не яде от него защото е диабетичка.
Мъжа ми много го хареса на вкус.

# 374
Благодаря за бързия отговор.Утре ще го пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт