Машина за хляб - 20 част

• 44 133
  • 775
  •   1
Отговори
# 240
  • Географският център на България-Габрово
Моята хлебопекарна е ЕТА Siesta, с хоризонтален контейнер, около 100-120лв (вече може и по-малко да струват). Доволна съм, хлябът стана със страхотна коричка, идеално изпечен от вътре.

Искам да попитам, винаги ли трябва да подгрявам машината и да я оставям да изстине преди да започна да пека нещо, или това беше само преди първото ползване? Питам, защото в инструкцията е написано много неразбираемо...

Това важи само преди първото печене,да може да се отмирише от производствените миризми.

# 241
  • Географският център на България-Габрово

А за SEVERIN какви са отзивите?

Моята хлебопекарта е CLATRONIC BBA 2865,много съм доволна от нея.Северин е почти същата само с по различен дизайн и различно име.Но като програми и капацитет на контейнера е същата.Моят съвет е когато купуваш такава машина гледай да е с хоризонтален контейнер и с 2 бъркалки.При мене поне е така и си върши отлично работата машинката

# 242
 Simple Smile ето и един козунак от мене за лека нощ, току що го извадих,
правена е по рецептата на Танита, и е преобразувана за близо 950 грама(макар че е900г, пекох го със настройка за 750г размер и на най светла кора , резултатът е отличен, следващия път даже ще опитам и със комбинацията малък размер/средна кора или голям размер/светла кора)

sory за лошото качество на снимката, снимана е със телефон

edit: да допълня, козунака е правен със обикновена и суха мая, това е 2 ми опит, 1 беше със хляб на бърза(1:58ч/2програма) и той много успешен, от днес нататък ще забравям вече  за instant суха мая, само със обикновена или със прясна или със закваска Simple Smile

А за SEVERIN какви са отзивите?

аз от март09 насам ползвам SEVERIN 3986, засега съм доволен

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 07:19 от Ердинч

# 243
elfi4ka,мъжо ми подари Северин като на Ердинч.И аз съм доволна -обикновено гафовете са мои ,не на машината:lol:

# 244
Направих козуначени кифлички. Много хубави станаха и бухнаха  Grinning
За съжеление не помня от кой съм преписала рецептата, но със сигурност е от тук някъде  Grinning

Проблема ми беше че незнам как се прави формата на кифлите и експериментирахме - плитка, сърце, охлюв... кой каквото се сети.

# 245
Elfi4ka, виж това предложение 
http://www.laredoute.fr/vente-machine-a-pain-500-a-750-g.aspx?pr … &numberpage=1

Моя дружка си взе от тук и е много доволна.

Тъкмо съм се сетила да вметна :два хляба по-назад реших да изпробвам написаното в   моята книжка - да се прибавя към продуктите оцет - 1,5 или 2 с.л в зависимост от грамажа хляб, за да не мирише на мая. Сетих се за Ердинч  bouquet, който беше препоръчал пресен лимонов сок.
За да се запази по-дълго време пресен хлябът (че кой ли ще го пази Mr. Green), да се добавя сварен намачкан картоф.
Вчера опитах да нарежа тестото с нагрят нож и да го намажа със жълтък, но много трудно бе...или аз съм с две леви newsm78 Но не се получи шапка, а леко вълниста повърхност  Embarassed

# 246

Ердинч, да те питам...На мен сега не ми е до това....но ми е любопитно ти до къде стигна.......Продължаваш ли да експериментираш със закваската? Нещо интересно да споделиш на тази тема в кратце.....

# 247
  • София
Аз пък лично съм много доволна от кратката програма. Много пъти съм правил хляб и няма неуспехи с нея...И в 90% от случаите хляба става с "шапка" - показателя за хубав хляб. Правя го по рецептата от машинката - Мулинекс 5000

# 248
  • София
Аз пък лично съм много доволна от кратката програма. Много пъти съм правил хляб и няма неуспехи с нея...И в 90% от случаите хляба става с "шапка" - показателя за хубав хляб. Правя го по рецептата от машинката - Мулинекс 5000
аз май само рецептата от книжката не съм пробвала, но другите ми опити не се харесаха. Crazy Виж, снощи нямах никакво време да чакам 3 часа да стане хляба и обикновено в такъв случай правя пърленката на Пина. Този път обаче и фурната ми беше заета и я изпекох в машинката. Много вкусна стана. Simple Smile

# 249
  • София
Да се разпиша с една Медена погача на конци Heart Eyes

Аз съм с Мулинекс 2000 и нямам забележки Rolling Eyes Горната коричка обаче не ми става хрупкава ConfusedТрябва ли да хрупка newsm78
Забелязала съм,че хляба с прясно мляко, става с по-хрупкава кора от този със сухо мляко.Има ли логика Thinking

# 250
  • София
Аз също съм доволна от експресния хляб.Правя главно него.Не съм имала гафове до този момент Simple Smile

# 251

Ердинч, да те питам...На мен сега не ми е до това....но ми е любопитно ти до къде стигна.......Продължаваш ли да експериментираш със закваската? Нещо интересно да споделиш на тази тема в кратце.....

Hug

да, но за съжаление експериментите ми бяха до преди 4 месеца, в момента имам във фризера готова starter закваска за АкКъз и Френска, мисля да почвам пак( но зачестиха ми се командировките, за това може би след месец чак)

със закваска във машина за хляб непременно трябва да има подкрепа от количество суха instant мая, иначе хляба е провал, или за хляб само със закваска трябват супер машини със custom програма(Brewille-AU, Zojirushi-USA, Arcelik-TR и подобни), в коята програма контрола е напълно във вас, вие определяте времената, температурите и тем подобни.

smile3525

# 252
  • София
тази натурална закваска като кваса ли е? Майка ми си пази един в изсъхнало състояние и през няколко години го подбърква, но има специфичен кисел вкус, който май на почти никой не допада в днешно време. Thinking

# 253
Ердинч, благодаря ти! Замря темата за закваската, умря и закваската ми......Но труда си заслужаваше определено, и по-точно търпението....Да се успокоя един вид,че несериозницата не съм само аз.....А за машинката.....аз в момента нямам такава, издаде багажа, меся на ръка....И да си призная - хем съжалявам, хем не съжалявам......Явно си е до навик.....А и сега съм си в къщи, имам време и не ми е проблем да съм известно време в брашното...Е, не че не плача за моята машинка от време на време, но......

И определено като видя Батков  се сещам за теб.......И честно - приликата ви е голяма! Трябва да участваш в конкурс за двойници!

Петя, хляба ми нямаше кисел вкус с тази закваска...На първа страница има линк към темата за натурална закваска...Ако имаш търпение - прочети я, да видиш как издирвахме най-добрата закваска отбор ентусиасти от форума, но е факт,че имаше един период от време, в който аз мая не ползвах въобще.....Закваската ми стигаше!

# 254
  • София
Чета тука, че има недоволни от коричката (които сте с Мулинекси).
Ще споделя аз как процедирам, като поясня, че основно правя хлаб на бързата програма. Да не кажа, че само на нея правя  Laughing
Та ... след като програмата приключи и се чуят трите сигнала за края, оставете хляба вътре. Просто не го вадете още поне половин час. То и без това си предлага екстрата "поддържане на топъл хляб", но барабар с тази подръжка, коричката се опича допълнително. Колкото по-дълго оставите хляба, толкова повече покафенява коричката (отгоре). Става чудесна!!! Опитайте!

Машината ми е Мулинекс 5000

Общи условия

Активация на акаунт