ПЪРВОКЛАСНИ страсти - тема 3

• 30 519
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
  • В офиса
Александра, за мат. състезанията, точно за Коледното аз няма да я агитирам да се записва. Ако сама реши, покрай други деца от класа - ОК, ако не - пак ОК. Точно за първи клас задачите на Коледното са хем страшно лесни, хем пък с неясни условия, нали нямат текст (с тези картинки понякога си е зор човек (а какво остава за дете без никакъв опит) да се сети какво аджеба се иска да се направи, макар че самото нещо е елементарно)

# 451
Александра, за мат. състезанията, точно за Коледното аз няма да я агитирам да се записва. Ако сама реши, покрай други деца от класа - ОК, ако не - пак ОК. Точно за първи клас задачите на Коледното са хем страшно лесни, хем пък с неясни условия, нали нямат текст (с тези картинки понякога си е зор човек (а какво остава за дете без никакъв опит) да се сети какво аджеба се иска да се направи, макар че самото нещо е елементарно)

Аз все си мисля, че някой ще им чете условията на задачите. Нама да им тупнат листовете и да им кажат - хайде, решавайте.

# 452
  • В офиса
Ще им ги тупнат. Никой не чете, никой няма задължение да обяснява. Квесторите не са математици. По принцип те не трябва да коментират, или обясняват, но някои все пак го правят. Което често е и мечешка услуга, защото често те самите не са разбрали условието и могат да подведат децата.

# 453
Ще им ги тупнат. Никой не чете, никой няма задължение да обяснява. Квесторите не са математици. По принцип те не трябва да коментират, или обясняват, но някои все пак го правят. Което често е и мечешка услуга, защото често те самите не са разбрали условието и могат да подведат децата.

Лошоооо, много лошооо. В такъв случай май и аз ще се откажа, защото един провал още в началото ще я съсипе. Като се научи да чете - тогава... Още ще мисля де

# 454
Берина, дано пръстчето вече не го боли толкова!  Hug Аз съм слагала смачкан кромид лук на подобна травма. Избегнах посиняването и болката отшумя за минути, но нокътът си падна.
При нас домашните са по 1-2 страници по математика и още толкова по писане. Но рядко стигаме до 4 страници общо. Вече преписват уроците от Буквара, четат. Правят диктовки. Много му е трудно на моето хлапе с тия диктовки.  У дома правим, но явно диктувам по-бавно, защото се справя добре. Рядко изпуска някоя буква. Докато в училище - последната диктовка е от 4 реда - първият ред и първата дума от втория ред са безупречни, дори красиво изписани. Но после става ужас - няма нищо вярно. Явно е изпуснал нишката. Той твърди, че учителката много бързо диктувала.  Говорих с още две майки - същата работа са и техните диктовки. Не знам обаче има ли деца, които се справят. Ще питам утре учителката, че днес не го взимам аз и няма да я видя. Confused
Разгледах тетрадка номер 3 по БЕЛ и изпаднах в ужас. В края на учебната година от децата ни ще се очаква да пишат преразкази и съчинения. Shocked

# 455
  • дядовата ръкавичка
Разгледах тетрадка номер 3 по БЕЛ и изпаднах в ужас. В края на учебната година от децата ни ще се очаква да пишат преразкази и съчинения. Shocked

Хм, преразкази и съчинения синът ми започна да пише от втори клас, и то не от самото начало. Явно зависи на кое издателство са учебниците.
Диктовки правят и при нас, още откакто взеха гласните. Т.е. диктуваха им някакво съчетание от букви.  Димана се справя сравнително  добре, само дето си била "развалила почерка"  Mr. Green според класната.

# 456
Благодаря ви момичета Hug.....но пръстчето нещо не се подобрява.....все още е подуто мноооого,но нокъта не е паднал още......кога трябва да падне горе долу,ако ще пада де Thinking.....а днес... след малко ще го заведа при педи да го види,защото този оток ме притеснява и като го пипна пулсира...... Rolling Eyes

# 457
Благодаря ви момичета Hug.....но пръстчето нещо не се подобрява.....все още е подуто мноооого,но нокъта не е паднал още......кога трябва да падне горе долу,ако ще пада де Thinking.....а днес... след малко ще го заведа при педи да го види,защото този оток ме притеснява и като го пипна пулсира...... Rolling Eyes
Много съжалявам за пристчето, а щом и пулсира ... Кажи какво ти предписа педи. Ние имахме инцидент с палеца на кара миналата година. Нокътчето падна след един месец. Едва ходеше, нищо не можеше да обуе - добре, че беше лято, та сандалите и джапанките спасиха положението. Правихме компреси с йодасепт и риванол - редувахме ги и всяка вечер и сутрин топихме крачето в калиев перманганат - бледо розов ми казаха, ама аз малко по-силничък й го правих.

Успех

# 458
berina, не сме имали такива проблеми и не бих могла да съм ти от полза. Бързо оздравяване ви пожелавам!!

Момичета миля ви, ако някоя запише хлапето си на Коледното състезание по математика да каже къде и трябва ли някакви документи. Нашата класна е питала математиците в училището и те са я отсвирили. Сигурно е споменала, че мисли да праща целия си клас.  Laughing Е те си заслужават децата. Но информация в училището не получих.
Аз смятам да го пратя синът ми, не толкова, за да спечели, а за да разбере, че всичко се постига с мноого труд и човек не винаги печели. Днес говорих с класната и тя каза, че най-големия му проблем в момента е, че преживява дълбоко всяка загуба. Лошото е, че това не го стимулира да се развива, а само да реве и да се тръшка. За това мисля, че ходейки по състезания независимо математика или шах, ще разбере, че който се подготвя, той има по-големи шансове да спечели.
В неделя щяло да има турнир по шах от клуба на ЦСК и нашия се тръшка, че искал да ходи. Много се чудя, не е седнал да прочете нищо, а има детска книга за шаха, но пък на турнир иска... А трябва да си платя и такса от 8 лева. Не разбрах турнирите веднъж месечно ли са или всяка неделя. На някоя от вас детето ходеше на шах към същия клуб, може да се видим на турнира. Wink

Имам и един въпрос. Вашите деца късат ли си дрехите и обувките? Вече съм изпаднала в ужас. Днес поглеждам в автобуса едната обувка на синът ми и там зее огромна дупка. Кожата е измъкната от подметката.  Shocked Питам го, какво се е случило, а той "ми бягах много и падах.." Предишния месец съдра маратонките си, като им отлепи подметките така, че е не могат да се залепят повече. В момента е без обувки. Утре ще ходим да купуваме, но се питам ако на месец и половина купувам нови къде ще му излезе края? А за дънките да не говорим, всички са с протрити колена, а едините вече са с дупка. Почти всеки ден се сменят, защото обикновено изглеждат като на клошар. Ще се разоря ако продължава така, а не хваща от дума... Мъжът ми вика "и аз съм бил така", макар, че се съмнявам свеки да е купувала обувки всеки месец.

# 459
Записването е в 119 СОУ. Тече в момента. Състезанието е на 12.12.2009г. от 10.00 ч. Такса - 6 лв.
http://www.119sou.com/bro/15kl.jpg

# 460
Александра, в канцеларията ли е записването и трябва ли да се носят някакви удостоверения в кое училище учи? Благодаря!!

# 461
migito, дъщеря ми ходи на шах към същия клуб. Вече е била на турнир там, в събота пак ще ходи.
За Коледното състезание точно днес я питах иска ли да ходи - искала. Ще я запиша вероятно.
За диктовките я питах дали като им прочетат думите после ги диктуват буква по буква. Каза, че не. Само за имената каза, че учителката непрекъснато ги питала името с каква буква трябва да се напише т.е. за момента подсказват, че името е с главна буква.

# 462
Александра, в канцеларията ли е записването и трябва ли да се носят някакви удостоверения в кое училище учи? Благодаря!!
Виж чак такива подробности не питах. Звънни им по телефона

# 463
Виж чак такива подробности не питах. Звънни им по телефона
Благодаря, ще се обадя.

# 464
  • най-шареното място
chanel 5,  на 12-ти е в Славейков

Общи условия

Активация на акаунт