моля дайте съвет и подкрепа

• 2 145
  • 19
  •   1
Отговори
ще ви разкажа за моя живот,след 4 год намерих сила да споделя...аз съм малтретирано дете.трябваха ми 2 год. за да си го призная пред себе си.в българия това е сериозен проблем, жертвите на дом.насилие се самообвиняват,приемаме че това е нормално отношение към нас и си търпим...малтретираха ме психически родителите ми,постоянно ми казваха че им харча парите безпричинно,майка ми:кога ще ни се махнеш от главата да си живеем живота с баща ти...в училище нищо не си научила, постоянно ми говориха че се пребиват за мен..аз бях много отворено дете,имах приятели,учителите ми ме обожаваха,много се трудех и вкъщи по цял ден помагах с домакинството тъй като гледаха и животни,почнах работа на 16 ,родителите ми ми даваха по 30 лв на месец,другите аз....проблема почна когато им казах че имам гадже на 26 и искам да отидем с наши познати на хижа, те изрично ми забраниха,трябвало да го забравя,че ще ми провали живота без въобще да знаят нищо за него,тогава започна ужаса,решили са да ми спукат самочувствието ,заплашваха ме че ще ме спрат от у4илище ,4е могат да правят с мен каквото си поискат,че ще ме пратят да работя в завода и тн, аз ги излъгах и продължих тайно да се срещам с него,учех в друг град, аз си млъкнах,изтърпях всичко,аз бях никоя и нямах право на мнение след като те ме издържат,така цяла година...за ваканцията се върнах и всичко за4ести с нова сила. аз се бях провинила защото имах по голям приятел и всички плюс баба дядо чичо си изкарваха всички моментни нещастни състояние на мен,а аз мълчах.. за тях аз бях неблагодарното момиче което се е възгордяло в големия град и което нямаше право на 17 да си има гадже особено ако е по голямо...аз обичах от сърце това момче и днес ние имаме чудесно семейство с малкото ни момиче... Grinning Wink Wink

# 1
  • Бургас
Доколкото разбирам си се омъжила за това момче така ли?
И по какъв начин са те малтретирали не разбрах? Като са ти забранявали да се виждаш с момчето? Че то това го правят много родители на 17-годишни момичета.

# 2
Ами аз лично виждам само един път, който ще те изведе от тази ситуация  Laughing
Просто си тръгни и не се връщай никога повече при родителите си...

# 3
Проява на лош вкус.
Моля, имайте малко уважение към интелекта ни.
Сами ще си отблъснете аудиторията, няма да има нужда от намесата на модератор, да не кажа администратор.

# 4
веднъж майка ми се прибра вкъщи и видя че няма вода(там се налива вода от улични чешми)и както е нормално всички си го изкарват на мен,аз гледах малката си братовчедка 5-6 год,майка ми започна да ме удря по главата с шишетата по главата...вече даже не помня какво ми е викала но е било нещо стандартно...аз на работа ходя за теб пари да имаш ти нищо не вършиш,....това вече преля и аз избягах..написах им писмо че не искам да им тежа, че съм на сигурно място, че скоро ставам на 18 и дори да ме търсят аз вече съм решила и да ме открият пак ще избягам след 18 тръгнах си и отидох при приятеля си....30 дена преди да стана на 18...нямах друг избор. нямах те не говориха с мен те ми заповядваха,след като те издържам ще се подчиняваш...искала съм хиляди пъти да им обясня че и съм на 18 и че мога да си имам гадже, че трябва да ме уважават нищо че не нося пари вкъки, знаех че родителите ми ще се притеснят за мен,бях рещила да дочакам ставането ми на 18,да ги запозна с него и да си тръгна поживо поздраво...те ме намериха ,биха ме пред полицая,много се били притеснили да не съм сектантка и да участвам в трафик на хора....прибраха ме за 20 дена...стоях на един стол,те ми намилаха и я реша да кажа нещо което не му хареса и бой....така в полицията се клеха как няма да ме удрят ,как са ми помагали цял живот и как винаги ще бъдат до мен, колко много се притесни за мен(аз съм си стояла в общежитието по 3 седмици и никой не ми е звънял да пита къде съм,учителите и възпитатлите не звънят когато някой го няма, работих до 12 4аса и тогава никой не се притесни че може да съм отвлечена),чувстваш се като животно,не като човек-друк рещава вместо теб,приятеля ти те подслонява,дори с риск да го осъдят 4е е с непълнолетна,ти казваш как само на него разчиташ,колко ти е помагал,всички виждат как се моли да се отнесът добре с теб и се притеснява за теб
) но закона е ясен дават те на родителите ти...и няма психолог който да си поговори с теби да провери дали не си жертва на дом насилие.....

0

# 5
пиша  на части защото малката се събуди
то стана много дълго

# 6
В кой град / село/ се случват тези събития  ooooh!

# 7
Аз не мога да разбера ти всъщност от какъв съвет имаш нужда  newsm78
Пуснала си темата просто за да си изплачеш мъката или .............????
На колко години си сега, че имаш такъв изказ?

# 8
абе само , Thinkingаз ли не схващам за кво иде реч

# 9
ще го донапиша по късно сега не могаизвинявам се не съобразих

# 10
абе само , Thinkingаз ли не схващам за кво иде реч
и аз

# 11
Какво разбрах аз:ти си на 18,вашите не дават да имаш гадже,но вече имаш дете?Или това са разкази за неща,случили се преди години?Ако е така,тогава каква е целта на темата?
Оф.сега почнах да схващам малко по малко... ooooh! Laughing

# 12
  • Бургас
веднъж майка ми се прибра вкъщи и видя че няма вода(там се налива вода от улични чешми)и както е нормално всички си го изкарват на мен,аз гледах малката си братовчедка 5-6 год,майка ми започна да ме удря по главата с шишетата по главата...вече даже не помня какво ми е викала но е било нещо стандартно...аз на работа ходя за теб пари да имаш ти нищо не вършиш,....това вече преля и аз избягах..написах им писмо че не искам да им тежа, че съм на сигурно място, че скоро ставам на 18 и дори да ме търсят аз вече съм решила и да ме открият пак ще избягам след 18 тръгнах си и отидох при приятеля си....30 дена преди да стана на 18...нямах друг избор. нямах те не говориха с мен те ми заповядваха,след като те издържам ще се подчиняваш...искала съм хиляди пъти да им обясня че и съм на 18 и че мога да си имам гадже, че трябва да ме уважават нищо че не нося пари вкъки, знаех че родителите ми ще се притеснят за мен,бях рещила да дочакам ставането ми на 18,да ги запозна с него и да си тръгна поживо поздраво...те ме намериха ,биха ме пред полицая,много се били притеснили да не съм сектантка и да участвам в трафик на хора....прибраха ме за 20 дена...стоях на един стол,те ми намилаха и я реша да кажа нещо което не му хареса и бой....така в полицията се клеха как няма да ме удрят ,как са ми помагали цял живот и как винаги ще бъдат до мен, колко много се притесни за мен(аз съм си стояла в общежитието по 3 седмици и никой не ми е звънял да пита къде съм,учителите и възпитатлите не звънят когато някой го няма, работих до 12 4аса и тогава никой не се притесни че може да съм отвлечена),чувстваш се като животно,не като човек-друк рещава вместо теб,приятеля ти те подслонява,дори с риск да го осъдят 4е е с непълнолетна,ти казваш как само на него разчиташ,колко ти е помагал,всички виждат как се моли да се отнесът добре с теб и се притеснява за теб
) но закона е ясен дават те на родителите ти...и няма психолог който да си поговори с теби да провери дали не си жертва на дом насилие.....

0

Нищо не разбрах.  newsm78 Може и да си на 18, но пишеш като второкласничка.

# 13
Толкова е простичко било:момичето е на 21(още в началото пише,че след 4 години мълчание споделя за тези проблеми) и просто пише какво се е случвало.

Къде живеете сега с дечко и мъжа ти?Вашите ,надявам се,са достатъчно далеч от вас. Confused

# 14
Гледай си живота и не ги мисли много (родителите ти де)
Ако случайно се появят пак, се отнасяй с уважение, но стой далече от тях. Simple Smile
Много хора не са доволни от родителите си. Постарай се ти да не копиташ тяхното поведение при твоите деца и това е .

Общи условия

Активация на акаунт