ВЗЕХ СИ ДЕЦАТА СТРЕСИРАНИ И В КРЪВ ОТ ГРАДИНАТА

• 57 936
  • 928
  •   1
Отговори
# 750
  • софия
Ще помоля модератор,да заключи темата-мисля,че всичко,което имаше да се каже-се каза.Не виждам смисъл да продължаваме-така ще спорим до безкрай.Развитие няма,сигурно няма и да има.

Мисля, че вече не те устройва посоката на спора !  Сигурно има развитие и май не е в твоя полза,

ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА Всички !!!!!!!!!!!!!!!!

# 751
Е, щом децата не говорят така като останалите и изоставали в развитието си - значи не е имало инцидент  ooooh!

Къде го прочете това?
След като горе беше цитиран неин пост, в който споделя именно това и последваше коментар ...
Не зная защо се ровите в старите й мнения, кво е тва разследване на Ели дали е добър родител и какво е мислела за градината, при положение, че за мен лично двете неща не са задължително обвързани!

Разберете, това е майка, която е преживяла нещо, заедно с децата си. Права е да се бори, да негодува, да обвинавя, това е естествената реакция на родител. Дали вече преувеличава и раздухва - друг въпрос. Но защо така я нападате не разбирам...

# 752
Защото преди твърденията и за малтретирането на децата, има една година "задочен спор" /предшестващ инцидента/ със същия адресант, което е показателно, и подронва достоверността на настоящата тема. Размисли разумно. Peace

# 753
Е, щом децата не говорят така като останалите и изоставали в развитието си - значи не е имало инцидент  ooooh!

Къде го прочете това?
След като горе беше цитиран неин пост, в който споделя именно това и последваше коментар ...

Аз цитирах и коментара беше мой, но никъде не съм написала подобно нещо, нито дори съм си го помислила и не знам ти как си направи този извод.
Това което исках да кажа е че децата имат нужда от логопед много преди да тръгнат на градина и този техен проблем не идва от случаката в градината.И понеже моя много близка приятелка имаха същият проблем с неговорене, от нея знам, че работа с психолози и логопеди започва след 3-тата година, тоест, точно на колкото са близнаците в момента.С две думи не вярвам, че работата със специалисти е свързана с инцидента.

И "ровенето" в стари мнения и търсене на доказателсва е толкова свързано с темата, че няма повече накъде.Защото всъщност показва, че гръмкото заглавие на темата няма нищо общо с действителността.

# 754
Ето, пак заключи - децата имат нужда от логопед от преди, не заради инцидента. Дори така да е - не мислиш ли, че инцидента - дано поне него не отричате - е достатъчно допринесъл?
Гръмкото заглавие ... стресирани и в кръв - кое не е вярно всъщност?

Аз не искам да защитавам Ели, но не мисля, че тя лъже. И не мисля, че е нормално да я нападат и обвинават, тя си има нейната истина.

# 755
  • София

Аз не искам да защитавам Ели, но не мисля, че тя лъже. И не мисля, че е нормално да я нападат и обвинават, тя си има нейната истина.
Аз не прочетох досега някой да я обвинява в лъжа!
Нито пък я обвиняват или нападат.Просто споделят мнение,и то е различно от масовото в темата!
Нормално е сега всички "защитнички" да скочат и отново да запеят "старата песен на нов глас"...

# 756
                  Как бихте постъпили на мястото на Ели?
   Какво бихте предприели ,ако вашето дете беше пострадало така ,както нейните?
   Интересно ми е да разбера каква щеше да бъде вашата реакция?
   И не забравяйте поговорката:-  " Сто тояги на чужд гръб са малко"

# 757
Абе, вие сте много смешни хора някои - на първата страница пише, че децата не могат да говорят и затова Елито не зная какво е станало. Много сложо да се сети човек.  Whistling

И, ако попрочетете постовете й в други теми, ще видите, че Елито например не се е разправяла със сестрата, която заявила, че децата не може да са с панталони на градина (а с анцузи), после, когато са й казали за памперсите, също не е направила скандал. Какъв ви е проблемът - ми в яслата децата не говорят често - и какво, това значи, че там инциденти не могат да стават и са виновни родителите.

Много деца не се оправят с памперсите на тази възраст. А Елито, както виждате, се е грижила - води децата на логопед (знаете ли колко хора преди 3-4 годинки изобщо не се сещат за това, въпреки проблемите на децата), води големия на очен. С две думи - грижи се за тях. Поне гова личи от предните постове. Естествено, че всеки в яда си, споделяки тук, ще напише "ще направя еди какво си на тази лекарка... има си емотикони за целта и т.н., но едва ли някой го е направил, нали така".

Тази тема трябваше отдавна да се заключи и евентуално модератор да прецени дали да я отключи, ако Елито има нови документи по случая. Но да се разтягат локуми, да се раздават присъди и да се сменя модата от "да защитим авторката" на "стана скучно, дай да я оплюем" - нещо, което е твърде често срещано във форума - е загуба на време.

Evа, защо се правиш на неразбрала? Очевидно е, че я обвиняват в лъжа. Е, да, не сочат с пръст и с главни болдирани думи, но е напълно ясно.

# 758
  • София
gergandi,ми,не мога да съм сигурна в нещо,което не съм видяла с очите си или не познавам хората,
за които става въпрос.Затова и избягвам категорично да съдя кой крив-кой-прав.А и нямам това право!
И е естествено,че монетата има 2 страни и не може да се стигне до съгласие между тези две страни!
Спорът тук е безсмислен просто...

По отношение на това кой как би реагирал в подобно ситуация,също не се наемам да разсъждавам,защото е едно
да се бием в гърдите,видите ли,как ще направим всеки провинил се на пух и прах!Съвсем друго е в реалността!
И именно тук поговорката "На чужд гръб и 100 тояги са малко" е много уместна!

# 759
Абе, вие сте много смешни хора някои - на първата страница пише, че децата не могат да говорят и затова Елито не зная какво е станало. Много сложо да се сети човек.  Whistling

И, ако попрочетете постовете й в други теми, ще видите, че Елито например не се е разправяла със сестрата, която заявила, че децата не може да са с панталони на градина (а с анцузи), после, когато са й казали за памперсите, също не е направила скандал. Какъв ви е проблемът - ми в яслата децата не говорят често - и какво, това значи, че там инциденти не могат да стават и са виновни родителите.

Много деца не се оправят с памперсите на тази възраст. А Елито, както виждате, се е грижила - води децата на логопед (знаете ли колко хора преди 3-4 годинки изобщо не се сещат за това, въпреки проблемите на децата), води големия на очен. С две думи - грижи се за тях. Поне гова личи от предните постове. Естествено, че всеки в яда си, споделяки тук, ще напише "ще направя еди какво си на тази лекарка... има си емотикони за целта и т.н., но едва ли някой го е направил, нали така".

Тази тема трябваше отдавна да се заключи и евентуално модератор да прецени дали да я отключи, ако Елито има нови документи по случая. Но да се разтягат локуми, да се раздават присъди и да се сменя модата от "да защитим авторката" на "стана скучно, дай да я оплюем" - нещо, което е твърде често срещано във форума - е загуба на време.

Evа, защо се правиш на неразбрала? Очевидно е, че я обвиняват в лъжа. Е, да, не сочат с пръст и с главни болдирани думи, но е напълно ясно.
Смешни са хора, които раздават квалификации на хора, който не познават. Ако не бяха смешни отдавна да бях казала на viliko какво мисля за хилядите и компетентни постове във всички теми. Ева, ме е разбрала абсолютно правилно, никого не обвинявам в лъжа, а просто ми е интересно каква е истината. И не виждам нищо естествено в това да оплюеш някого по форумите само защото теб не те кефи дадения човек.

# 760
Смешни са хора, които раздават квалификации на хора, който не познават. Ако не бяха смешни отдавна да бях казала на viliko какво мисля за хилядите и компетентни постове във всички теми. Ева, ме е разбрала абсолютно правилно, никого не обвинявам в лъжа, а просто ми е интересно каква е истината. И не виждам нищо естествено в това да оплюеш някого по форумите само защото теб не те кефи дадения човек.

Ами ти нали си по четенето на постове и разконспирирането. Виж, че се опитвам да не квалифицирам кой крив, кой прав, просто показвам, че тълкуването е неуместно и е смешно - може с еднаква вероятност да се тълкуват различни неща от едни и същи постове, стига да ги изреже човек, както трябва. Който прави смешни неща, е смешен.
Именно - тук никой никого не познава и всеки раздава квалификации.

Не, не я вярно, че не обвиняваш в лъжа. Може да не е директно, но е косвено. И престани да отричаш. Не, че ме вълнува особено.
Ако просто те интересуваше истината, щеше да си мълчиш и да чакаш някой да публикува документи. От гадаене и ровичкане истина няма да излезе - това е форум.

# 761
Ако просто те интересуваше истината, щеше да си мълчиш и да чакаш някой да публикува документи. От гадаене и ровичкане истина няма да излезе - това е форум.

Документа Ели го е постнала 2 страници по-напред.Заключението от проверката на закрила на детето.
"След проучване на обстоятелствата ,посочени във Вашата жалба ,не се установи нарушаване на правото на детето на закрила срещу насилие ,регламентирано в чл.19 ,т.1 от Конвенцията на ООН за правата на детето ,както и правото на детето на закрила , регламентирано в чл. 11,ал.2 от Закона за закрила на детето."

Това заключение обаче не се хареса, много ясно.Кратичко било и не било по същество.Ако беше дълго, щяхте да кажете че разтягат локуми.

# 762
Момичета, дано на никоя от вас не се случи това, което Ели преживява, само това ще кажа, evoto - на теб най вече  Peace
Права, крива, раздухва или не - повече от видно е, че тя страда, децата също.

# 763
Щях да се съглася с теб ако това  беше само една тема във форума.
Обаче то бяха репортажи, телевизии, статии...
И директорка на която в ефир и звънят от Нова телевизия и жената не може да си поеме въздух да говори и обяснява.
Така че недей да казваш "Оставете я Ели и я разберете дори да преувеличава".
Не знам децата как точно са се ударили, обаче съм убедена, че стреса, който преживяха след това е по-голям.
Пирогов, снимки, съдебна медицина ( и това 2  дни след "случката" между другото) , телевизии, репортажи на улицата, свидетели на разказите на разтревожените си родители, проверки в дома им, психолози, логопеди ...
Така че за мен голяма част от това което преживява Ели си го направи сама.Но отдавна нещата се задълбочиха прекалено и връщане назад няма, така че си пее песента.

# 764
      Здравейте всички писали или следяли тази тема.
     Аз съм една от мед. сестри грижили се за децата на Елена в ,,добрата,, ясла миналата година .
     Следях темата но не се включвах , защото каквото и да кажех щеше да се тълкува тенденциозно. Отношението ви към гостите беше унищожително . За всички,които познаваме  Елена  беше ясно ,че ще дойде момент когато истината за преекспонирането на случая ще дойде.
Сами стигнахте до много изводи и ако се върнете на гостите ще разберете ,къде е проблема на самата майка. Не съм се сетила и аз като много други да погледна профила и ,но снощи прочетох всичко. Въпреки ,че я познавам добре ,ПОВЯРВАЙТЕ МИ , след това на мен ми се виеше свят и ми се гадеше от всичко написано за нас и за градината . Не можех ,а може би и не ми се искаше да ПОВЯРВАМ НА НАПИСАНОТО. Такова унизително отношение  ,аз поне не съм срещала за 32 год. работа с деца . Та Елена е чакала от нас ,,кварталните слугини,, да научиме децата и на всичко!
А,къде е нейната роля като майка ? Гледането на децата в ясла е взаимен процес между семейство и градина . Винаги когато сме искали нещо да научат децата и сме го споделяли с нея. Тя или е отказвала или е казвала за много неща ,че и в къщи са същите.
     Елена, как не те срам от себе си ,другите не те познават, да ни виниш и да казваш ,че ние сме били ,,длъжни,, и виновни за помперсите ,които толкова много се коментираха от много знаещите майки .
     Около Великден ти предложих да започнеме постепенно да сваляме памперсите ,а отговора ти беше ,че не бързаш . Лятото за 2 дни ще им ги свалиш. За много други неща отговорите ти са били подобни.Защо тогава ни заливаш с такава помия ,защо?
         За всяко нещо сме споделяли и информирали майката .Всеки ден са издавани и е получавала информация .Сега разбирам ,че това не и е било приятно. Съжалявам само за едно .Колко много съм дала от себе си за двете деца ,а те все още нищо не са усвоили и научили.Сега вече разбрах защо .Яслата е виновна Отвратена съм от поведението и, но това си е мое усещане .Радвам се ,че съм се се разминала с боя поне, но нищо не се знае  !
  Много неща съм видяла и аз като всички познати . Имам свое мнение за Елена, децата и конфликтите ,но от етична гледна точка не  коментирам. Децата са сладури, но е необходимо много работа и любов за  да могат да настигнат другите . Аз вярвам ,че един ден това ще се случи ,но това зависи само от Елена и помоща на всички останали .
       Елена ,целувки на децата, особено на мойта слабост Тони .Признавам си го !

Общи условия

Активация на акаунт