Отговори
# 660
Момичета моля ви които от вас са ходили на ФМ при Марков и имате протокол с бланка от прегледа за втори/трети триместър може ли да видите след полето Фетална Ехокардиография има ли т.н Забележка: и каква е тя.
Не мога да разбера тя стандартна ли е или  newsm78.
Моля ви момичета Praynig.Ще чакам.

# 661
Здравейте девойки!
Еее, ма то стана интересно сега, последните новини са розови и може момичетата да настигнат момчетата и да ги надминат даже  Mr. Green.
Честито на всички разбрали!  Hug
Ани2002, и аз съм от пингвините, ма със синя пижама  Laughing
cveta80, браво на тебе че си отишла в България  Grinning. И аз искам, ама не става. Покрай празниците ми е най-тъжно,че съм далеч, но няма как...
ЕлиМели, лежи щом трябва. Пази се  Hug
Вяра, това е бебето, Пиле! Така се усеща. Виж,че и другите майчета са ти казали  Mr. Green
tansu, нормално е за втория триместър това с енергията. И аз минах в другата крайност. От лежане и мързелуване, сега не се спирам. После в последния триместър пак ще влезнем в мързеливата фаза.  Grinning

Хайде приятна вечер на всички от мен! Hug

# 662
Момичета моля ви които от вас са ходили на ФМ при Марков и имате протокол с бланка от прегледа за втори/трети триместър може ли да видите след полето Фетална Ехокардиография има ли т.н Забележка: и каква е тя.
Здравейте! Вчера бях на ФМ при д-р Марков. Първо искам да кажа, че наистина останах очарована от отношението му и от обстойния преглед.
Хъни - Бъни , забележката гласи : " По- обстоен преглед на феталното сърце налага изследване от специалис кардиолог", която според мен си е абсолютно стандартна, един вид да се презастрахова.
Д-р Марков потвърди за сините гащи, ама да са ми живи и здрави и тримата мъже.

# 663
lucky77 жива да си  Hug Hug Hug.Ох олекна ми.

# 664
Здравейте! Вчера бях на ФМ при д-р Марков. Първо искам да кажа, че наистина останах очарована от отношението му и от обстойния преглед.
Хъни - Бъни , забележката гласи : " По- обстоен преглед на феталното сърце налага изследване от специалис кардиолог", която според мен си е абсолютно стандартна, един вид да се презастрахова.
Д-р Марков потвърди за сините гащи, ама да са ми живи и здрави и тримата мъже.

И при мен пише същото, стандартно си е.

Аз пък от известно време имам нещо като неприятно усещане или много тъпа, лека болка дълбоко някъде в таза от дясната страна. Понякога в полулегнало състояние или в седнало се усеща и не ми е приятно. Случва се усещането да се предава по крака надолу. Предполагам, че може да е последица от разширяване на тазовите кости, но не съм напълно сигурна. Дано да не задълбава, че ще се чудя какво да правя.

# 665
  • София
Привет на априлските мами!
И аз днес бях на фетална морфология при доц. Томова. Всичко ни е на място и наред, нямаме забележки. Бих казала, че съм доволна от прегледа, въпреки че ми е трудно все още да асимилирам цялата информация. Доста е вълнуващо да наблюдаваш на високата резолюция, вижда се всяко прешленче на гръбнака, и на 4Д, което ни пуснаха за малко, за да видим личицето. Все пак щях да съм по-щастлива, ако бяха отпуснали малко повече време да се порадваме с таткото.

Ще помоля и на мен да добавите червена снежинка, имам потвърждение за МОМИЧЕ. Много съм радостна, такова си бях поръчала! Grinning
Поздрави и за всички мами, разбрали вече пола. Hug

По въпроса за движенията на бебоците да отбележа, че аз също не усетих нищо подобно на "пърхане на пеперуди". П-скоро бих го оприличила на трепкане на мускул или лек тик, а след седмица вече си ги усещах като потупвания, чак ритници не мога да ги нарека. Wink

Дано за всички от тук насетне да има само добри новини. Praynig
Лека вечер ви желая!

# 666
Привет и от нас  Hug Днес сте били доста активни  Peace
Ние бяхме при док и за пореден път девойката беше решила да си крие лицето - досега само с ръце, а днес беше вирнала и двата крака за по-сигурно. Отвреме навреме виждахме я нос, я уста, но упорито отказа да се покаже. Иначе заради вирнатите крака полът пак беше потвърден категорично  Joy
Док всеки път е много подробен в УЗ прегледа, все едно прави фетална морфология. Интересно е, а и успокояващо.
Даде ми някакви нови витамини, по американски лиценз. В единия флакон са витамините, а в другия - Омега 3,6 и 9 мастни киселини. Витамините се смучат - с вкус на шоколад са, а капусулите се пият. Подходящи са за деца, бременни и кърмачки. Май още ги няма в аптеките, но сигурно скоро ще се появят. Казват се Дева +. Това само информативно.
Иначе бях и на зъболекар и сега имам ужасен вкус в устата. Похвалиха ме за търпението, защото отказах упойка. Аз съм си стоик  Blush
Сдобих се с клеева тинктура - как точно се пие? Както пише на шишенцето ли?  newsm78
За килограмите - стартирах 53, сега съм 55. Но всъщност съм качила 4, а не два, защото през първите месеци бях отслабнала с 2кг. Основно на корем раста, но по бедрата гледам пропълзяващ целулит и хич не му се радвам  Tired
Цвета80, добре звърнала се! Почивай сега!
На всички разбрали пола - честито! baby_neutral Прегръдка и за тризнаците-девойки  Peace
Пърхането е по-ранното усещане (за мен от 15 седмица нататък), а потупването и т.н. са си усещания за сегашния етап на бременността. просто сте прескочили първите "балончета", "пеперуди" и т.н. Важното е всичко да е наред с бебоците! Praynig

# 667
  • София
qnikzp Hug
Вяраа, бебето е! Аз усещах същото в началото леко побутване, после се засилват и зачестяват ритничетата!
cveta80, добре дошла в БГ!
Звездичка, мерси,че каза за книжката, че аз този вестник не го купувам по принцип, но книжката ще си взема.
Оld Sport, радвам се, че всичко е наред с бебката! Тези витамини за пръв път ги чувам. А клеевата тинктура-да, като на шишенцето пия и аз /профилактичната доза/.
Честито на мамите видялите пола! milena 66 3 госпожици наведнъж-голямо щастие е това. Hug

Лека вечер на всички и си починете добре през уикенда! Laughing

# 668
Nefer, мерси! Hug Нови са витаминките, да. Но ми вдъхват доверие. Особено омега киселините...ако човек яде достатъчно риба, няма проблеми, но аз не съм от тях  Tired Още в началото се обърках коя риба е позволена и коя забранена и направо се отказах. То не, че тук има особен изобр, де.

# 669
  • София
О, и аз не ям често риба, затова пия рибено масло. Peace

# 670
Да, и това е вариант  Mr. Green

# 671
Здравейте и от мен!
Присъединявам се към клуба на Стрелците  Simple Smile Скоро почваме да черпим!
Също така съм част и от последните мохиканки, които все още не усещат бебето или поне не го различават от газове и други подръпвания в корема...  Confused Но следващата седмица съм на доки и на ФМ и ще видя бебето, та се надявам всичко да е наред с него...
Бяхте писали за контракции - имам такива - и доки ги видя на УЗИ, та пия но-шпа 3 х 2.

Грипната епидемия мина, но не трябва да се отпускаме, защото вирусът си съществува. Така че пазете се! Аз пък гледах по ТВ /освен другите съвети, вкл. фрешовете/, че много било полезно да се пие чаша топла вода сутрин. По този начин се повишавало кръвообращението в гърлото, устата и горните дихателни пътища и това стимулирало съпротивителните сили на организма в тези места. Не го възпроизведох баш като доктора дето го обясни по ТВ, ма се постарах  Simple Smile

Честито на всички, узнали пола! Много весело стана в нашата темичка с тези вълнения от истинските прегледи!

Единственото помрачаване е от загубите на някои от нас ... Много съжалявам и страдам заедно със Свобода и Дени  Cry От сърце ви пожелавам успех следващия път  Praynig

# 672
  • Бургас
Добро утро.

Снощи се върнах ме много късно от София и нямах сили да пиша.Сега на кратко да ви разкажа- отиваме в център "Фемина" почти веднага ни приемат лягам за преглед ,а сърцето ми ще изкочи от притеснение корема ми почна да мърда (като извънземните ще кажеш че нещо всеки момент ще изкочи от там) понеже коремчето ми е все още малко и като легна по гръб се очертава много добре.И така докторката каза да се успокоя и почна прегледа слава на Бог всичко ни е наред нося едно здраво бебче.Към края на прегледа ни попита иска ме ли да знаем пола и ние викаме да и тя вика "Ще имате МОМА"Аз се просълзих така ми олекна че всичко е наред(през последните 2 седмици почти не съм спала от притеснение) и че ще е момиче , а таткото като се разкача в кабинета като ми вика -казах ли ти , казах ли ти.Толкова щастлив беше, за него това е сбъдната мечта
Еми това и аз ще си имам дъщеря живот и здраве през  Април.., така че ще помоля и аз за една червена снежинка.

Аз рибка си хапвам редовно поне 2-3 пъти седмично. Peace
cveta80 добре завърнала се.Дано неразположенията ти отминат след като си починеш от пътя.

# 673
zlatоmira честота розова новина!
Аз не ям риба, или по-скоро много рядко, а с първата бременност въобще не съм яла, пък Калина си е нормална.
Аз преди време бях питала педито( за апетит за детето) и тя каза, че много преувеличават с полезните  качества на рибеното масло.
Нямало смисъл да го пие.
И аз пих,за да ми заздрави косата и ноктите, но така и нямаше ефект.
Е, няма да навреди ако се пие, но не очаквайте чудеса. Mr. Green
Лек ден

# 674
  • София
Добро утро дами!

Цвета 80, добра дошла у дома! При мама е най-добре, нищо че аз се карам с моята ежедневно, но ако не живееше на 500 м от нас щях да съм кауза пердута  Hug
Милена 66 в началото е трудно на различиш кое бебе те ритка, поне при мен беше така в Плами и Цвети, защото много се въртяха. Накрая вече различавах лакът, длан, крак и коляно и кое на коя е.  Mr. Green Коремът ми се местеше ту в ляво, ту в дясно и цялата фирма се изреждаше да го гледа. Викат аре почва битката при Ахелой или ела да гледаш Завръщанео на джедаите. Mr. Green
Ние днес сме на пъвия  р.д. на кумовете на голямата щерка, а утре на погача ... на малката им  Heart Eyes. След почти 10-годишна борба първото е ин витро, а второто съвсем спонтанно заченато. На седмото небе съм от кеф, защото вече има от онези особени искри в очите им. И двамата са невероятни хора.  Hug Hug Hug Hug В тяхна чест цял след обяд съм по разкрасителни процедури. Crazy Мъжото пък ще чисти блока - ни мога да повярвам, че съседите ни се организираха най-накрая.
Аз зарязах но-шпа то и пия само магнезий по 2 на ден. Ям огромни количества плодове (предимно цитруси). На децата давам клеевата, ама аз нещо не можах да й свикна. Още не съм почнала витамини, но по онова гестационното календарче, дето го връткат лекарите, пише че след 26-та седмица има увеличена нужда от желязо, та може би тогава ще почна.
Old sport, тези Дева + в БГ ли ти ги изписаха ? Аз се колебая между Пре натал и едни добавки на Хипп.
Слънчев ден ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт