Колкото сме по-красиви,МАЙчетата ще са по-щастливи. N8

• 21 422
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
Девилче,ти при кой гинеколог ходиш.Аз също се притеснявам от нашите лекари ,защото на едната ми приятелка са и отказали болничен а на другата са и дали,нооо срещу 10лв.Пиши моля как е минало,а за хормоните и аз четох,че през бременността е нормално да се разбъркат но после се нормализирали нещата.Само спокойно HugБургаски мами ще ходите ли на лекцията в сряда(на 9месеца).Уини дано всичко при вас да е наред,да се оправи бързо малката.Слънчева пожелавам ти и при теб всичко да е ок.Абе май ,май станахме много с проблемите на щитовидната жлеза,какво става .Пожелавам на всички много усмихната и положителна седмица и никакви ама никакви неразположения.  newsm51

# 121
Здравейте Simple Smile Сега се връщам - ходих да дам кръв за тироидните хормони+токсоплазмоза (антителата).

jasmin_veni, нали знаеш, че кръв за изследване на хормоните са дава на гладно и без да си пила никакви лекарства? Само питам, защото виждам, че скоро си пуснала поста си и чета, че сега се връщаш....
Девилче, височка ти е дозата, но важното е хормончетата да са в норма. Те сега и децата дърпат доста от хормончетата, така че е напълно нормално.....
shandi , не би трябвало да имате проблеми с получаването на болнични. Или поне аз така си мисля....

# 122
shandiАз съм при Гавазова.Като се върна ще кажа дали е дала.За лекциите на мен ми се ходи.Дайте да се организираме нещо.
Наистина си права че доста от нас имат проблем с щитовидната жлеза.Според мен трябва да пускат изследване на хормона при потвърдена бременност.Знам че  всички бебенца вече ги изследват след като се родят, което е похвално.

Слънчева дано всичко е ОК.

# 123
Лелеееее, кога изписахте 9 страници!  Laughing

Tinaina, чудна темичка!   bouquet

В старата тема бях обещала линк към английския Mothercare, където цените били драматично по-различни от тези в Бг клоновете им, но чак сега се сетих за това.  Blush

Не можах да си намеря палтенце и туй-то. Чак и в Пловдив изорах главната улица, но тц...  Tired В Capasca гледах палта за над 400 лв - ми горе-долу толкова ми е месечния лизинг за колата  Rolling Eyes, а и да нямах такъв разход, едва ли щях да скоча на такива цени. Иначе имам няколко неща от Capasca, които са много сполучливи и качествени.

Вчера ходихме в люлинския Арон да гледаме мебели за детска стая. Удивих се - продават бебешки аксесоари и дрехи за бременни, които изглеждаха страхотно, но на мен повече не ми се полагат...

# 124

Не можах да си намеря палтенце и туй-то. Чак и в Пловдив изорах главната улица, но тц...  Tired В Capasca гледах палта за над 400 лв - ми горе-долу толкова ми е месечния лизинг за колата  Rolling Eyes, а и да нямах такъв разход, едва ли щях да скоча на такива цени. Иначе имам няколко неща от Capasca, които са много сполучливи и качествени.

Бръмбазела, моето, което взех от Капаска струва 250 лв. Два дни се чудих дали да го взема, но втория път мъжът ми дойде с мен и много ме хареса и вече нямаше колебания Wink. Уж са една фирма и верига магазини, а защо така с цените.... newsm78

# 125
xybavelka На мен доки ми изписа няколко варианта, и да си избера един от тях. Едното е Ferrofolgammaq (ако не греша, защото чета го от рецептата, която нали се сещате колко красиво и четливо е написана), а останалите чесно казано изобщо не мога да разконспирирам.  newsm78

Lina_n_n И на мен ми се спи ужасно много. Още към 18-19ч вечер ми се доспива и то сериозно, а сутрин просто нямам събуждане. Нормално било. Даже моята кръсница, ката яко й се доспивало при първата й бременност. Работила е като ватманка, и когато след време започнала да позадремва на някой светофар, или да й се доспива много, решила да види да няма пак някое бебе и така разбрала и за второто бременеене Wink

# 126
Привет на всички, аз чак сега успявам да се включа в новата тема. Angelka, видях че си писала за маслото на HIPP, както и за витамините. Аз се мажа с маслото и ми харесва, засега мога да кажа само че е с хубава консистенция и попива бързо и има дискретен аромат, а на него пише че може да се използва и за бюст. За витамините не мога да се изкажа ласкаво, даже сега си допивам последното шише и смятам да ги сменям. Става ми лошо от този сироп на мене, чак ми се гади и ми иде да го върна а и в устата ми остава един металически и сякаш рибешки вкус, хич не ми понасят, надявам се на другите да ви понасят добре. Аз също имам хемоглобин под долната граница само дето немога да близна месо и риба, попринцип не ядях а сега само да ми замирише и  Sick, така че и аз карам на сушени плодове, защото ме е шубе от лекарствата, моята лекарка не ми предписа желязо именно защото много кила съм щяла да кача а на мене ми ги следят да не са повече от 10(въпреки че засега само свалям вече 4кг съм в минус, защото нищо ама буквално нищо не ми се яде) . Спирам се че стане много дълго, весел ден на всички засега

# 127
  • София
Здравейте!  Hug

Пак да използвам краткото време през което диването се е загледало в Мечо Пух и да драсна няколко реда.  Laughing

desex
- Стискам палци до края да нямаш никакви притеснения вече, а една много спокойна бременност! Hug

angelka - Ако искаш да си купуваш продукти на Веледа те съветвам от някой чуждестранен сайт да си поръчаш. Продуктите на Веледа, които аз си поръчах от този сайт - http://www.feelunique.com/ ми излезнаха точно два пъти по-евтино отколкото се продават в България , доставката е безплатна и пристигнаха за 2 дена. За сравнение - бях поръчала по същото време 2 книги от една българска онлайн книжарница, които пристигнаха за седмица.  ooooh! Този сайт го дадох за пример, защото там май не видях продуктите за бременни, но примерно от ибей или някои друг пак определено ще е по-евтино, отколкото се продават тук.  Peace

aniK - И аз благородно ви завидях за почивката!  Hug Относно магазинчето - аз доста дрешки си харесах от там, чак не можах да повярвам. Дано и на теб и на живо ти допаднат.  Peace За третата сливица - ще ми бъде интересно какъв е бил ефектът. Честно казано съм много съгласна да я махнем, ако лекарят ми предложи (не знам и дали София не е много малка още  Thinking). Ето сега вече 5 ден правим по 2 пъти на ден промивки със Стеримар по 5-6 сек. във всяка ноздра, детето много се измъчва, и двама с мъжа ми я държим, а тя пищи, слагаме капките, които ни предписа, бактробан, но все още има секрет назад, още кашля и се дави от него. Просто толкова упорита хрема, че  губя надежда, че ще се оправи без операция, а в момента само измъчваме детето.  Tired

Мимак
- Много по-оптимистично звучиш вече, дано бързо мине времето и вашия тати е отново при вас! Hug

Lina_n_n- И аз съм все още в отбора на поспаливите. Не знам кога ще мине този период, но се надявам да е скоро, защото не може така да продължава.  Rolling Eyes

Winnie
- Бързичко оправяне на малката принцеса, дано премине леко грипът!  Hug

Хубав ден!  Hug

# 128
  • Пловдив
Ивон, Кали е вече повече от година и половина така. При нея вече е хронично и всеки месец има нещо като криза. Преди няколко месеца ни казаха, че е за махане, аз още се ослушвам...

Десекс, стискам ти палци повече да не се притесняваш  Praynig

Бръмбазелке, що не се обади като си в Пловдив  Hug Я вземи да дойдеш тая събота - кърмаческата среща на ЛЛЛ ще е вкъщи на кекс  и чай  Mr. Green
Палтенце аз имам от миналата година от Ларедут един модел подобно на това
http://www.laredoute.fr/vente-manteau-deperlant-fille.aspx?produ … &numberpage=1, само че моето е малко по-късо

# 129
... За третата сливица - ще ми бъде интересно какъв е бил ефектът. Честно казано съм много съгласна да я махнем, ако лекарят ми предложи (не знам и дали София не е много малка още  Thinking). Ето сега вече 5 ден правим по 2 пъти на ден промивки със Стеримар по 5-6 сек. във всяка ноздра, детето много се измъчва, и двама с мъжа ми я държим, а тя пищи, слагаме капките, които ни предписа, бактробан, но все още има секрет назад, още кашля и се дави от него. Просто толкова упорита хрема, че  губя надежда, че ще се оправи без операция, а в момента само измъчваме детето.  Tired...

Ивон, предполагам сте ходили на УНГ специалист. Мога да ти дам контакт на един доцент, който се справя чудесно с деца (щом моя ревльо питаше кога пак ще ходим при него). От разговорите ми с него оставам с впечатление, че премахването на трета сливица е драстична мярка и лично той търси алтернативни решения. Не изписва тежки лекарства, не се презастрахова както повече лекари. Ако кажеш, ще ти пусна тел. на лични...

Winnie, колегата е изкарал свински грип миналата седмица докато съм била в отпуска. На косъм съм била и аз изглежда. Лекувал се е с Тамифлу и каза, че освен високата температура, друго неразположение не е имал и въобще не можело да се сравни със сезонния грип. Дано Кари да се оправя бързо!  Praynig

Бръмбазела, моето, което взех от Капаска струва 250 лв. Два дни се чудих дали да го взема, но втория път мъжът ми дойде с мен и много ме хареса и вече нямаше колебания Wink. Уж са една фирма и верига магазини, а защо така с цените.... newsm78

Хм... може в София да не е имало този модел, знам ли. В Пловдивския "Елизабет", например, ми се стори, че имаше много повече палта, отколкото в нашия.  newsm78 И ботушки трябва да си купувам пък, че вече не се побирам в любимите ми.  Sad

Бръмбазелке, що не се обади като си в Пловдив  Hug Я вземи да дойдеш тая събота - кърмаческата среща на ЛЛЛ ще е вкъщи на кекс  и чай  Mr. Green
Палтенце аз имам от миналата година от Ларедут един модел подобно на това
http://www.laredoute.fr/vente-manteau-deperlant-fille.aspx?produ … &numberpage=1, само че моето е малко по-късо

Ми аз се обадих на Бу, но тя предателски предпочете да отиде на село вместо да ме види.  Crossing Arms Пък и ние съвсем без да искаме долетяхме - буквално мъжи ни отвлече след консултацията в Шейново. Ние разбрахме, че отиваме в Пловдив чак като пристигнахме.  Laughing

А точно такова палтенце си търся пък, само че дебеличко! Това ми прилича на шлифер.  newsm78

И брех, май само аз не пия витамини... Flutter И какъв огромен пост сътворих!

# 130
Здравейте пак!

Благодаря за хубавите думи  Hug Детенце е добре и сега спи. Температурата й е ту нагоре, ту надолу и кашлицата й се засилва много бързо. Вече започнах да й давам Тамифлу, което изписаха. Дано се размине леко  Praynig

За козметика виждам, че си говорите. В предната темичка някой беше споменал за домашно приготвен крем за стрии - звучи ми страхотно с там всичките масла  Grinning Така поне знаете, че няма консерванти и т.н.  Peace

Ох, аз съм на вълна детско обзавеждане. Такива красоти гледах вчера - италиански мебели, но нямаше цени на сайтовете и им пратих имейл, но още не са отговорили. Предполагам, че цените ще се космически и едва ли ще може да си ги позволим, но до тогава ще си мечтая  Grinning

Реших се най-накрая на варианта да вземем количка за бебето. Много съм си харесала Бъгабу-то, но пък цените са малко...в Ибей може да се намерят за към 150-200 паунда, но това ми се струва скъпо. Повече от 100тина паунда не мисля да давам за количка ( 1 паунд = 2.4лв ). Сега съм си харесала iCandy. Просто са супер и може да се намерят на малко над 100 паунда с бебешкия кош и столчето за кола от Ибей. Виждала съм ги на живо  Peace Ето количка с бебешки кош
Единствения недостатък е, че са само в черно, но мен лично това не ме притеснява  Peace Особено както ми се иска да вземем от рано количката, та няма да се притеснявам за пола

# 131
Днес е ден на християнското семейство. Ето ви една статийка, ако ви е скучно  Wink

http://ludimladi.bg/index.php?p=view&aid=607

# 132
  • Пловдив
Уини, много е хубава количката - лека ли е? 100 паунда за нова или малко ползвана в ибей  Laughing Иначе е 1 към 1 с тази на Мамас и Папас, която харесах като модел  Hug Hug

Бръмбазелка, моето е от дебел вълнен плат, ама го няма сега... Може в ибей да има - ако искаш да се поровя, ама дай размер  Peace

# 133
  • T"A
Змейковица, шезлонгът изглежда много добре, а и аз имам слабост към тази марка  Grinning
Аз обаче си мислих, че не е нещо практично, ами примерно, че мога да държа бебето в кошчето за кола...  Thinking Бебето заема почти същата поза в него, както в шезлонга... За сега ще отложа тази покупка, пък след раждането ще помисля отново (може и като подарък да получим някой шезлонг, знае ли човек...  Whistling). Но в твоя случай - на тази цена не бих се колебала  Peace

Кака Лара, щом темата за смешното раждане ти е харесала, бих ти препоръчала още една, която за мен е най-добрата тема в целия форум и се разплаквам от вълнение, когато я чета, много добре ме подготвя психически за раждане  thumbsup
 Two Hearts Flowers BouquetКонкурс на тема "Моето прекрасно раждане": http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=171195.0
Има и допълнитилен линк с истории вътре в темата  Peace

Креманакс
, за името как сте го обмисляли - да е испанско, международно или държиш на нещо, което и в България ще се котира?
На мен изборът на име за момиче ми беше по-лесен, бяхме се спряли на 3 - Ади, Ема, Ния (първото е израелско, второто - международно, но върви и в двете държави, а третото - българско). Сега, като знаем, че ще имаме момче, сме затруднени да му измислим име  Confused

Уини, бързо оздравяване на Кари   bouquet
Аз също мислих да се имунизирам, но май прекарах точно свински грип, та сега ми се струва излишно...
А количката изглежда много добре - компактна, с приложението на столче за кола, и като дизайн е красива  bowuu

Бюти, вчера си получих платките, но... са ми големи все още  Blush Мъжът ми ги е взел от ибей  Peace

Линна, как ти се кара мъжът ти?  Naughty По време на бременността умората и поспаливостта са нормални състояния, и нищо да не правиш, обмяната на веществата е друга, организмът ти работи с друго темпо  Peace Аз спя почти по 10 часа на ден  Embarassed (когато мога)

Милкинис, хапчетата желязо предизвикват запек, бъди готова за това, ако ги почваш. Ако не обичаш месо (както и аз), от растителни източници можеш да си набавиш желязо, но тъй като то е по-трудно усвояемо, го взимай с витамин С и избягвай мляко и млечни продукти в едно ядене с източника на желязо  Peace Всичко ще е наред, дано се възстановиш по-бързичко  Hug Към списъка на другите момичета допълвам и червеното цвекло Simple Smile

Съжалявам за дългия пост  Blush Желая прекрасен ден на всички ви   bouquet

# 134
  • Под кленовите дървета
Здравейте Simple Smile Сега се връщам - ходих да дам кръв за тироидните хормони+токсоплазмоза (антителата).

jasmin_veni, нали знаеш, че кръв за изследване на хормоните са дава на гладно и без да си пила никакви лекарства? Само питам, защото виждам, че скоро си пуснала поста си и чета, че сега се връщаш....

Слънче, за това специално попитах - казаха, че трябва да са минали най-малко 3 часа от последното ядене, защото мазнините и захарите в храната действат на не-знам-какво си- което-действа- на хормоните. Така или иначе си отидох на гладно Simple Smile Но за лекарствата си знам Simple Smile

П.С. От вчера вече дънките не мога да ги закопчавам Embarassed Расте ми коремчето бавно, но сигурно Simple Smile  

Общи условия

Активация на акаунт