Струват ли си жертвите и усилията, които полагаме за мъжете?

• 12 284
  • 211
  •   1
Отговори
# 30
Я чакай малко. Какво искаш да кажеш - че една жена прави тия неща, първо за да си хване мъж, и после - за да го задържи? И просто се изключва възможността да ги прави за себе си, чисто и просто защото тя самата се чувства по-добре от това? Не съм съгласна.

Я си представете за момент, че всички жени на света живеят на остров, където няма мъже. Няма, не е имало и не се очаква да се появят. (Само не ми се нахвърляйте с биологично- репродуктивни забележки, това е фикция). Е, при условие, че вие не харесвате сексуално останалите жени от острова, мислите ли че пак ще правите всичко това-ще се епилирате ежедневно, ще си правите прически, грим,  ще си купувате нови дрешки през ден, ще ходите на пилатес и йога, ще хрупате само зеленчуци и т.н.? Ако сте честни пред себе си и тук, във форума, най-вероятно е драстично да намалите тези грижи, дори без да го съзнавате. До голяма степен ние сме същества, които действат на подсъзнателно ниво. В грижите ни за външността и за всичко останало, ние се опитваме да се харесваме на околните, защото това ни прави обществено приемливи, приятни, търсени и т.н. А не защото ги " прави за себе си, чисто и просто защото тя самата се чувства по-добре от това".

# 31

Я си представете за момент, че ...

Естествено, че да. Метода на сравнението дори ражда и оформя собствения вкус, заедно с някакви заложби разбира се, защото при еднакви сравнително условия, хората имат различни вкусове. Като има конкуренция, се налагат и действия.
Но другите неща, които са написани
Цитат
да се правим че харесваме неговите приятели  , когато в действителност не ги понасяме, да поставяме мнението му на пиадестал и гласно да му признаваме колко е велик, да се радваме на успехите му в работата, когато той често не забелязва нашите, правите, защото аз съм от другата страна на барикадата. Дръпната, устата, вечната дрязга, която никой не понася. Но искам да питам всички осда спотаяваме често огорчението и  разочарованието, за да не съсипем "приказката"?
са напълно ненужни за тази цел и не биха донесли удовлетворение, което нали е основна цел на така търсената връзка. Все пак само с  театро колко ще изкара?

# 32
...
Ми, къде ли? За мен лично беше, когато ми съобщиха диагнозата ми. Ела да видиш как си рестартирах живота. И няма значение нито половинки, нито цели, нито възраст, нито професия, забавления...
И защо да е късно... Никога не е късно... Peace Peace Peace

Оооо, разбирам те перфектно. Минала съм няколко пъти такива моменти и в момента преживявам поредния катарзис.
Но жизнената ми философия е различна - винаги съм поставяла себе си на първо мясти и вероятно затова ми е трудно да проумея подобно себеотдаване (описаното от авторката).  Peace

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 16:23 от azaf

# 33
Drosophila, голяма част от нещата, които си описала се правят не заради мъжете, а заради обкръжението от жени. Забелязала съм, че най- общо казано съм по-внимателна към външния си вид когато съм заобиколена от жени, за които това е приоритет, и обратно в случаите когато колежки или приятелки около мен не се вълнуват толкова от тези неща и аз се отпускам.

# 34
Я чакай малко. Какво искаш да кажеш - че една жена прави тия неща, първо за да си хване мъж, и после - за да го задържи? И просто се изключва възможността да ги прави за себе си, чисто и просто защото тя самата се чувства по-добре от това? Не съм съгласна.
Я си представете за момент, че всички жени на света живеят на остров, където няма мъже. Няма, не е имало и не се очаква да се появят. (Само не ми се нахвърляйте с биологично- репродуктивни забележки, това е фикция). Е, при условие, че вие не харесвате сексуално останалите жени от острова, мислите ли че пак ще правите всичко това-ще се епилирате ежедневно, ще си правите прически, грим,  ще си купувате нови дрешки през ден, ще ходите на пилатес и йога, ще хрупате само зеленчуци и т.н.?

Разбира се, че да! Те жените веднага ще заформят групи тип *клюкарка* итн Няма как да се оставим ей така  Wink

Шегичките настрана- епилирам се, защото мразя косми, гримирам се, когато искам да се разкрася, не ям много зеленчуци, а тези, които ми харесват. Не харесвам йога, но ходя да бягам, когато ми се е насъбрало... и май няма какво да зависи от мъжа ми!  Wink

# 35
  • Варна
Я си представете за момент, че всички жени на света живеят на остров, където няма мъже. Няма, не е имало и не се очаква да се появят.
Оооо, още повече, още повече. Или мислиш лидерките ще се излъчат заради вътрешната им красота?!

# 36
Всичко, което правя, за себе си го правя. За никого другиго. И винаги е било така.

# 37
     Уф , не знам....Не ми се готви почти никога , но моите мъже винаги са гладни!Не мога да си позволя ресторанти , няма как , готвя.Това е компромис с мен, да, правя го.Или обикалям къщата да събирам хавлиите, чашите .....Изисквам от тях ,разбира се, не ми противоречат, но си карат по старому...
      Като ви чета, имам чувството , че живеем в различни светове  Tired

# 38
Браво мацка! Някой да каже нещо, което подкрепям. Мъжете винаги са били такива- имат ли тъпа руса кукла, която им угажда на всичко им е най-добре, само че има този недостатък- ОМРЪЗВА! И тогава започват да търсят уж "нещо по-добро". И когато "по-доброто нещо" се окаже доста по-добро и от тях полудяват. Мъжете не могат да търпят умни жени, които им затварят устата с две думи. Нормално е. А доколкото всички тея процедури и неща- бих ги правила ако и той прави същите за мен. Иначе да не се оплаква,моля  Naughty Аз съм наравно човек с него и когато не искам да изляза с приятелите му, няма да го направя, защото така или иначе не мога да търпя глупавото мъжко бръщолевене за мачове, пиене и машини. Никой не казва нищо смислено и ти се налага също и да се усмихваш на всичкото отгоре, мислейки си "Боже, как попаднах тука! Поне да кажат някоя смислена приказка, не че трябва да се говори за червила и козметика. Просто смислени неща... които влизат в употреба на човека."
Но такива са си мъжете за жалост. Какво да се прави. А ние все някога се примиряваме и ставаме домакини-работарки.А всяка си е мечтала, че евентуално не точно така ще премине живота й...  bowuu

# 39
За мен философията на любовта е друга!
Мисля, че човек не бива да пренебрегва себе си заради другият.
Истинската любов е истинска и стига до края тогава,когато партньорът ни ни приема такива каквито сме и ние го приемаме такъв,какъвто е!
Тогава и само тогава всичко ще е истинско и любовта ни ще просъществува....затова съм на мнение,че хората трябва да си приличат,да харесват нещата по един и същ начин,не съм съгласна ,че противоположностите се привличат!
Когато се приемате такива каквито сте,когато сте от "една партия" има най-голяма вероятност да сте щастливи докрай!

Тогава нещата си струват!!!
Тогава няма компромис,тогава има страстна борба,кой да направи другият по-щастлив!

# 40
Истинската любов е истинска и стига до края тогава,когато партньорът ни ни приема такива каквито сме и ние го приемаме такъв,какъвто е!
Тогава и само тогава всичко ще е истинско и любовта ни ще просъществува....затова съм на мнение,че хората трябва да си приличат,да харесват нещата по един и същ начин,не съм съгласна ,че противоположностите се привличат!
Когато се приемате такива каквито сте,когато сте от "една партия" има най-голяма вероятност да сте щастливи докрай!

Тогава няма компромис,тогава има страстна борба,кой да направи другият по-щастлив!

Напълно споделям това мнение. Hug

# 41

дам. за жалост си остава само философия....  Sunglasses в реалния живот не става така  Laughing

# 42
Никога не съм изпадала в крайностите, които описваш. Т.е. смятам, че не си струва.

Я си представете за момент, че всички жени на света живеят на остров, където няма мъже. Няма, не е имало и не се очаква да се появят. (Само не ми се нахвърляйте с биологично- репродуктивни забележки, това е фикция). Е, при условие, че вие не харесвате сексуално останалите жени от острова, мислите ли че пак ще правите всичко това-ще се епилирате ежедневно, ще си правите прически, грим,  ще си купувате нови дрешки през ден, ще ходите на пилатес и йога, ще хрупате само зеленчуци и т.н.? Ако сте честни пред себе си и тук, във форума, най-вероятно е драстично да намалите тези грижи, дори без да го съзнавате. До голяма степен ние сме същества, които действат на подсъзнателно ниво. В грижите ни за външността и за всичко останало, ние се опитваме да се харесваме на околните, защото това ни прави обществено приемливи, приятни, търсени и т.н. А не защото ги " прави за себе си, чисто и просто защото тя самата се чувства по-добре от това".

Глупости на търкалета. Ако зависи от мъжа ми такива неща като лакове, лакочистители, кремове, гелове и кремове за лице, лосиони и подобни, направо би ги забранил. Един бръзнач му стига, другото за него са ненужни боклуци, но въпреки това, с риск да го дразня ги ползвам - защото ми доставят удоволствие. Ако се опитвах да се харесвам на обществото, щях да съм 55 кила и с други дрехи. Но не искам, просто не ми пука за обществото  Wink

# 43

Но такива са си мъжете за жалост. Какво да се прави. А ние все някога се примиряваме и ставаме домакини-работарки.

Глупости! Ако това е твоя живот, пиши за себе си, но не обобщавай за останалите хора, ако обичаш.

# 44
  • София
Да, но не съвсем, тоест- не.
Ако искаше да кажеш "двама да гледат в една посока", бих се съгласила, да споделят основни житейски ценности- да, но в никакъв случай не мога да с съглася, че трябва да са еднакви и да си приличат, или да споделят еднакви хобита и прочие.
Категорично това не е вярно в чисто житейски план.

Общи условия

Активация на акаунт