Струват ли си жертвите и усилията, които полагаме за мъжете?

• 12 286
  • 211
  •   1
Отговори
# 45
За мен философията на любовта е друга!
Мисля, че човек не бива да пренебрегва себе си заради другият.
Истинската любов е истинска и стига до края тогава,когато партньорът ни ни приема такива каквито сме и ние го приемаме такъв,какъвто е!
Тогава и само тогава всичко ще е истинско и любовта ни ще просъществува....затова съм на мнение,че хората трябва да си приличат,да харесват нещата по един и същ начин,не съм съгласна ,че противоположностите се привличат!
Когато се приемате такива каквито сте,когато сте от "една партия" има най-голяма вероятност да сте щастливи докрай!

Тогава нещата си струват!!!
Тогава няма компромис,тогава има страстна борба,кой да направи другият по-щастлив!

За моя житейски план е вярно Simple Smile

# 46
....

Абсолютно! Хората трябва да са с еднаква или сходна ценностна система... душевността им трябва да е еднаква, общите им цели за които се борят да са общи - не аз искам да избягам и живея в Испания, а неговата мечта да си остане за цял живот в България; Аз да не искам деца, а той да иска 3-ри; Аз да искам да имаме дом, а за него по важно е да си купи джип...е тогава и колкото и да се обичаме, колкото и компромиси да правим един с друг големия взрив ще настъпи рано или късно... въпрос на време....

# 47
  • София, център
....

Абсолютно! Хората трябва да са с еднаква или сходна ценностна система... душевността им трябва да е еднаква, общите им цели за които се борят да са общи - не аз искам да избягам и живея в Испания, а неговата мечта да си остане за цял живот в България; Аз да не искам деца, а той да иска 3-ри; Аз да искам да имаме дом, а за него по важно е да си купи джип...е тогава и колкото и да се обичаме, колкото и компромиси да правим един с друг големия взрив ще настъпи рано или късно... въпрос на време....

Примерите в различията, които си посочила са твърде фрапиращи.

И далеч по-дребни различия могат да обърнат колата.

За съжаление.

# 48
Примерите в различията, които си посочила са твърде фрапиращи. И далеч по-дребни различия могат да обърнат колата.
За съжаление.

За жалост наистина е така, но има и такива случаи...аз бях едно време с такъв човек, с които тотално се разминавахме и съответно не просъществувахме дълго време - слава на бога!

# 49
Всичко,което докато го правиш се чувстваш добре си струва,останалото не.

# 50
Категорично - не.
Само две-три ракии правят чудеса с мъжа - от всяка парцалеса става принцеса.
Ще го разберете, ама профуканите пари, нерви и илюзии няма кой да ви върне.  Peace

ПП Наскоро чух за една сравнителна статистика между честотата на сексуалните контакти на клошарките и тези на бизнес-дамите. Познайте от три пъти кои водят...  Mr. Green

# 51

Но такива са си мъжете за жалост. Какво да се прави. А ние все някога се примиряваме и ставаме домакини-работарки.

Глупости! Ако това е твоя живот, пиши за себе си, но не обобщавай за останалите хора, ако обичаш.

1.-Кое точно от нещата ти се видя глупост, които съм написала ?  Mr. Green
2.- Къде точно видя обощението ми, че това се случва на АБСОЛЮТНО ВСЯКА ЖЕНА,за да влезне и в обръщение думата "обобщавам" ? hahaha

# 52
Ами зависи от мъжа. За Брад Пит всичко си струва да направиш Laughing Иначе не, не мисля че трябва да се полагат прекомерни усилия. Все ще се намери някой, който да те харесва каквато си, без да изисква радикални промени  Peace Все пак половината население са мъже, нали  Laughing

# 53
Когато моя ме ядоса - аз кряскам винаги, че не заслужава нищо  Joy

# 54
  • София
Повечето жени казват на мъжете, че всичко е заради тях (без мъжете да са го искали), само за да ги шантажират, а всъщност правят всичко, защото така им е кеф.  Laughing
 Hug

# 55
А моят , когато ме ядоса , аз винаги му казвам , че е трябвало да си намери жена като етървата  hahaha - по цял ден да лежи , да не работи нищо , да не пипва нищо в къщи , да не говорим за готвене ... обаче претенции и самочувствие - до небето ...
Истината е , че аз мисля , че мъжът ми е положил много повече усилия за мен , отколкото аз за него ... "Жертви" ми е прекалено силна дума и в нашия случай не е уместно да я употребя .

# 56
Понякога си мисля, че наистина няма смисъл и не си струва, друг път си казвам , че си стува, а съм стигала до там да си мисля , че е недостатъчно товакоето правя за него. В крайна сметка , за да искаме от някой добро отношение и всичко останало трябва и ние да даваме нещо от себе си, или по- точно първо ние да дадем нещо и после вече да се надяваме да ни отвърнат със същото.

# 57
Аз мисля, че не е важно кой колко и какво е жертвал и това не трябва никога да се натяква или да е въпрос на спор. Когато обичаш - тия неща ги правиш от чувства, от сърцето си и не трябва да се търси отплата.

# 58
Дядо ми има една приказка: "За да получиш. първо трябва да дадеш."

Първо трябва да се уточни какво точно се има предвид под жертва, защото компромиси и даване винаги има, но то не значи, че това е жертва.  Peace

Зависи от хората, "жертвите" и жертвите.  Peace

А усилията (защото някои домакински задължения и т. н. за мен са усилия) - да, в моя конкретен случай си заслужават, защото и той прави много за мен, детенце и семейството ни като цяло.  Peace

# 59
Дядо ми има една приказка: "За да получиш. първо трябва да дадеш."

Ми. За да получиш трябва първо да си поискаш  Joy

Общи условия

Активация на акаунт