147 DE> Адвент, след Адвент отминава, среща с подаръците наближава

• 30 912
  • 764
  •   1
Отговори
# 690
Тоничка, аz си вадих скоро книжка. Нищо не съм превеждала, това което си спомням като документи бяха книжка, документ в който пише от кога си в Германия  (взема се от Einwohneramt и струва 5?), снимка и 35?.

последното 450 Евро за отопление включва ли наема или си е отделно още 450 ,че разходите все още са ми тъмна Индия.. Embarassed
включва и наема и отоплението и водата , отделно трябва да се плаща само токът.

# 691
Благодаря Ви!  bouquet   .И за отговорите и за линковете!Прекрасна работа ми свърши информацията вътре  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 13:59 от Elica.

# 692
В тази връзка, какво правите на рожденните дни с деца на тази възраст?  newsm78

Ходим в Плеймобил.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

На рожденния ден на ситната след седмица ще са и родителите - къде по един, къде и двамата. Първо, защото не ми стиска да поема отговорност за толкова много 4-годишни деца и второ, защото с всичките ни е приятно да се виждаме и поне миналата година беше много приятен празник и за децата и за нас. Peace
В нашата детска също държат на здравословната закуска(черен хляб, шунка, сирене, плодове и зеленчуци), но за рождени дни или някакви празници нямат нищо против един кекс или мъфини. Аз съм носила и плодови "шишчета" с малко шоколад отгоре - все пак е някакъв празник.  Rolling Eyes

# 693
  • Германия
Гея, не, на 4тия вече не. Идват да ти оставят децата и се боравиш сама докато си ги прибират обратно.

В тази връзка, какво правите на рожденните дни с деца на тази възраст?  newsm78
Мен би ме било страх, щото все пак поемам отговорност и за чужди дЯца Thinking

# 694
Ами както, виждам всеки град си има различни изисквания, това е при нас в Nürnberg

# 695
Ами не знам, Милена е била канена на 2 РДта на госпожици по 4 години и беше без родители, но едната мама ми каза че ако се притеснявам мога да остана.

# 696
Ясно, много благодаря Heart Eyes

# 697
В нашата детска също държат на здравословната закуска(черен хляб, шунка, сирене, плодове и зеленчуци),

И при нас така, въпреки че съм виждала шоко-кроасан или парче торта, останала от предни дни от рожден ден  Crazy Носят си и фрухтцверге или актимели  Confused

# 698
А бе честно казано мен много по-малко ме тревожи един фрухтцверг или актимел, отколкото 3-4 парчета бейбибел Rolling Eyes.

# 699
О да, и при на бейбибел-а беше мания за известно време ...ама сега не иска да ги погледне Crazy

# 700
Какво е лошото на бейбибел ? Аз специално не го обичам, ама една приятелка дава на 1годишното си дете.

# 701
И Милена ги обожава  Crazy

# 702
В градината на Марина също държат на здравословната закуска. Аз ѝ слагам пълнозърнест или черен хляб, сирене или някакъв салам, плод, понякога морков, натурално кисело мляко. За рожденни дни носим мъфини, сладкиши, сандвичи, сладоледи. Все пак е празник.  Grinning
Рожденни дни сме празнували два - на 5 и на 6. Бяхме вкъщи, дойдоха само децата, а миналата година и майките, защото тъкмо бяхме пристигнали и не познавахме никой. Мъжът ми беше организирал своите колежки да доведат децата си. Стана много весело, макар че Марина не говореше немски. Измислихме няколко игри, които да запълнят трите часа, а после мъжът ми ги закара по къщите. Направих торта, шницели, картофи, картофено пюре, салата, соленки. Важно е да има някакъв план, че трудно се усмиряват 5-6 деца, ако не им е интересно.

# 703
Ванче, прекалено е мазен - 1 парченце няма проблем, но въпросът е, че доста родители дават неограничено количество, а същевремено правят драма за нещо, което едва ли съдържа и 4 грама захар Rolling Eyes . А бе в интерес на истината всичко в нормални количества е ОК - тялото на едно малко дете има нужда и от въглехидрати, и от мазнини и от белтъци.

# 704
Бубе, ти си майка за пример, бря. Как успяваш да огрееш всичките тия активитети? Laughing Аз бих се поозъбила на директорката във вашия случай - определено.
В момента не работя и мога да отделя време, и желание не ми липсва.
В нашата детска не знам колко държат на здравословното хранене. Аз слагам сандвич със салам, кашкавал, сирене... и някакъв плод или зеленчук.

Общи условия

Активация на акаунт