Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво беше състоянието на вашите деца при осиновяването?
Как да се подготвя за осиновяване на дете на 2 години и 1 месец?
Какво се случи на делото за осиновяване?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво беше състоянието на вашите деца при осиновяването?
Различните майки споделят своите преживявания при осиновяване на деца с различни здравословни и развитийни характеристики. Някои от тях споделят, че техните деца са били с ниско тегло и ръст, със слабо развита психомоторика, но с времето са наваксали и са се развили нормално. Други майки споделят, че техните деца са били здрави и с нормално развитие. Важно е да се отбележи, че всички деца в институциите са различни и развитието им може да варира значително.
-
Как да се подготвя за осиновяване на дете на 2 години и 1 месец?
-
Какво се случи на делото за осиновяване?
-
Каква е процедурата след получаване на съдебно решение за осиновяване?
-
Какви са причините за резервите на биологичния родител към осиновяването?
/ сме в гр.М. Както си е по процедура ни запознаха с досието на Вики - родена 2 600 кг, 46 см, има братче и сестриче на 10 и 5г. отглеждани се от самотна майка, която е подписала декларация за отказ от нея веднага след раждането, но поради установен шум на сърцето едва сега я предлагат за осиновяване. После отидохме в дома и я видяхме - ококорени черни очички, тъмна букла на челцето и едно дребничко личице, но така специфично оформено, че сякаш гледаш зрял човек в кожата на бебок. Много крехка, изплашена, гушка се в леличката. Обясниха ни, че са я събудили, пък била и малко хремава. Дадоха ми да я подържа, а тя като ревна...ама как от това мъничко телце изкара този пронизителен писък... Жените ме гледат въпросително и аз, ни в клин ни в ръкав, знаете ли какво изтърсих - ми тя не е мургава
/ Дори ме оставиха насаме с нея, без мъжа ми защото се плаши от мъже, но за мой срам аз бях такова дърво, че не можах да скалъпя едно читаво изречение, спомням си, че и говорех как имаме кученце и котенце вкъщи. Тъкмо успявах да я залъжа за минутка и мъжа ми надникваше през вратата, Вики надаваше вой и...ох, пак отначало. След това ми се присмя, как през сълзи съм и казала - моля ти се не плачи защото се чувствам така безпомощна. Не че той не плака, още там ни свършиха кърпичките… 
ААААххххх каква радост най- голяма е тя за мама.