Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 813
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Аз имам ръждясали ренде, белачка за картофи и тел за яйца. Отдавам го на факта, че най-често мия с прах на Калгонит (който е по-агресивен) и може би на не много високото качество на материала, с който са направени джаджите. С чашите нямам никакви проблеми, а голяма част от тях са от масовия тип, нищо особено като качество.

# 376
Аз пък го отдавам на некачествения материал, откойто е направено рендето! Grinning

Абе да ви кажа нещо  - вече два месеца има откакто си купих миялката.Солта ми е на максималната 5-степен и още не ми е светнал индикатора за сол.Светва ми едно слънце, но това е индикатора за гланц.Онзи ден отворих миялната, отворих капака на резервоара за сол и изтеглих около 10 спринцовки вода.След това изсипах сол, докато нивото се вдигне догоре и разбърках разтвора около 2-3 мин., за да се поразтвори солта.Заредих машината и я пуснах...ми ефекта беше съвсем друг - петната почти ги нямаше,а на следващото миене изчезнаха.Сега чакам да ми свършат продуктите и да ги сменя с други.Сигурен съм, че петната по съдовете и капките вода ще изчезнат!Отвратен съм от продуктите на "ДМ"!Още един месец мъки! Praynig

Дедо или Вени Виролан - мисля тези дни да махна напълно разтвора  от резервоара за сол и да включа миялната.Така мисля да проверя дали бачка индикатора за сол.Вие какво ще кажете? newsm78Тези петна не ми дават мир и покой, понеже съм перфекционист и имам мания за чистота.Започнах да намалям солта, да не би да идва много, после гланца...намалих и дозирането на миещия препарат, но така и не се получаваше.

# 377
Свекъре - не знам от кой град си - ( не съм чел цялата тема )ама не за всяка вода трябва сол!

# 378
Лилита, чашите побеляват, защото нищо не е вечно. Препаратите, които ползваме винаги в някаква степен са агресивни и при по-некачествено стъкло се получава надиране, което по-късно става съвсем видимо - чашите побеляват.
За приборите - ползвам такива на Икеа, понякога, но рядко съм виждала ръждиви петънца по тях, които със следващото измиване пак са си блестящи. Би могла с гъба и веро да премахнеш ръждата и без нея да ги измиеш отново машинно, за да видиш резултата.
А рендета, белачки и пр. прибори много често ръждясват при машинно миене, просто защото са направени от тенекия, ламарина или както щете го наречете - все некачествен материал, който бързо се прецаква.

Свекъра
- стига с тез адски мъки, заради препаратите на DM Wink.
Не съм ги ползвала, нямам мнение за тях, няма и да купя, но препарат като не ми хареса не се мъча. Веднага го шитвам като армаган на нуждаещ се.

GAB67, софийската е мека - да, може и без сол, ама какво са някакви си 7-8 лева на фона на неработещ йонообменник...

# 379
Съвсем спокойно мога да се пенсионирам и да се радвам на старини и благини.
Sourcherry ,
ти ме отменяй в таз трудна, но форумоугодна просветителска дейност. bowuu

# 380
А, не Naughty!
Категорично!!!
Без теб всички тук сме за никъде, наистина Hug.
Това не е комплимент, а самата гола истина.

# 381
...верно е това за йоните ( не разбирам )  - ама кажете как да разбера кога се е прецарал тоя обменник - щото от има нема 5 години не съм сипвал сол -

# 382
Отишъл е вече, гаранция.
Ама нали си мие машинката... Като и тя замине - нова.

# 383
Отишъл е вече, гаранция.
Ама нали си мие машинката... Като и тя замине - нова.

Абе аз в началото и слгах - ама и тогава и сега - няма никаква разлика -а като я гледам - май аз ще си замина преди нея ---

# 384
Тц, давай го по-оптимистично Grinning.

# 385
Аз имам ръждиви петна по скъпи кухненски ножове  Crossing Arms , евтините прибори от ИКЕА не са мръднали, блестят  Tired ! Белачката редовно лети към  боклука, много бързо ръждясва .....

# 386
Аз имам ръждиви петна по скъпи кухненски ножове  Crossing Arms , евтините прибори от ИКЕА не са мръднали, блестят  Tired ! Белачката редовно лети към  боклука, много бързо ръждясва .....

Това че са скъпи - не значи че не са менте:) -в икеа имат строг контрол за качество ( те за това са и милиардери )а за белачката - ами бившата ми съпруга почти всеки път я изхвърляше с обелките - независимо от модела:)

# 387
  • Варна
Здравейте, имам нужда от помощ  Praynig. Днес някак си се закачиха горната кошница и кошницата за прибори и в опитите да ги отделя, накрая се измъкна горната перка. Сега не мога да сложа обратно. Моля, помагайте  Praynig Благодаря на всички, които се включат   bouquet.
Моделът е зануси здт 5052, за вграждане, ако има значение.

# 388
Очаква се и аз в близко бъдеще да започна използването на миялна машина и със сигурност ще възникнат  какви ли не чуденици и маеници. Та в тази връзка искам да кажа едно голямо "мерси" на Дедо и Sourcherry, страхотни сте   bouquet, никога не ни изоставяйте  Praynig  И на всички останали, разбира се, за полезното инфо, което давате всеки ден  Hug

# 389
  • София
Здравейте, имам нужда от помощ  Praynig. Днес някак си се закачиха горната кошница и кошницата за прибори и в опитите да ги отделя, накрая се измъкна горната перка. Сега не мога да сложа обратно. Моля, помагайте  Praynig Благодаря на всички, които се включат   bouquet.
Моделът е зануси здт 5052, за вграждане, ако има значение.
Перката се завива на един накрайник, разположен на дъното на горната кошница. Опипай внимателно, или ако можеш извади самата кошница, за да ти е по-удобно да я разгледаш и да видиш къде трябва да пъхнеш перката. Не се притеснявай, едва ли се е счупила, по-скоро се е развила и като си закачила нещо, се е измъкнала.

Общи условия

Активация на акаунт