Климатици DAIKIN?

• 93 380
  • 250
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
и ние заложихме на Дайкин (препоръчано от една съфорумка тук  Wink). Единствения ни кредит за жилището беше за паркета и въпросните климатици). При все, че ще го изплащаме 7 години не съжаляваме нито за миг за инвестицията. Чудесно е, че все пак сте ги поръчали. Мисля, че след време и вие ще ги препоръчвате тук!  Peace

# 16
Горещо ти препоръчвам Дайкин.

# 17
От няколко дни вече се отопляваме с тях Grinning. Много комфортно и тихо работят.  Hug

# 18
Честито  Grinning

# 19
И ние сме се насочили към тях,но лятото ще си купим,че
издишаме откъм парите.Имам въпрос.Работят ли добре и
топлят ли хубаво,ако навън е -10,-15 С?Като вземем
предвид,че изолацията и дограмата е супер.

# 20
  • София
Моя Дайкин го имам за първа зима. По технически характеристики, моделът работи на -15. Не знам дали температурите са падали толкова ниско тази година (последните дни-май да). Вечер го намалявам да отоплява до 16 градуса, сутрин като отида в офиса си работи нормално и стаята е топла. След това много бързо качва до 20 градуса (на толкова го настройвам).

# 21
Vivi,да разбирам,че си топли добре  независимо от градусите
навън...
Икономичен ли е,как са сметките ви за ток при непрекъсната
работа?

# 22
  • София
Да, работи нормално на -15. Миналата зима имаше период, когато температурите варираха в интервала -15, -19, нямаше проблеми. До момента не е замръзвал, денонощно включен е.
По показатели за шум и енергоспестяване, това е един от най-удачните избори. Разбира се, зависи и от модела, но повечето инверторни са с много добри параметри.

# 23
  • София
Да, топли добре.
Като вляза в стаята, имам усещане за "мека топлина".  Grinning
Сравнявам положението със стаята на колегата ми, който е със Самсунг. Там е просто ветрилник-това чудо не спира да вее и духа, но не топли. През едни декемврийски студени дни си пускаше и електрически радиатор, защото климатикът не смогваше да затопли.
За икономичен..... не знам, честно казано. Сътрудниците ни се занимават с плащането и никога не знам кога колко сме платили за ток, вода, телефон.....  Embarassed А и с тоя Самсунг, дето не спира нито за миг (за разлика от Дайкина и Панасоника -те се изключват, като достигнат указаната температура), сигурно ще плащаме даже повече.
Но уверенията на фирмата, от която го купих, бяха, че с Дайкина ще усетя намаление на сметката за електричество. Преди пак се отоплявахме на ток.

# 24
Vivi,прощавай,мислех,че у дома се топлите.
Последен въпрос.Наистина ли не прави течение,както
е усещането при другите климатици?

# 25
  • София
Не съм Виви, но ще отговоря. Силата на струята се регулира от 1 до 5, ако не се лъжа. Има тих, нощен и много мощен режим. Разбира се, ако навън е -15, а ти го включиш на нощен режим и на 30 градуса температура, няма да успее да затопли толкова. На степен 2, е относително тих и силата на струята не е силна. Щом вкъщи успяват 2ра година да виреят много цветя, точно около климатика, значи не успява да ги обдуха силно. Също така, някои от климатиците предлагат датчик за движение, така че струята да се измества в другата посока, когато има някой, седнал на дивана, например.

# 26
  • Пловдив
И ние имаме Дайкин в 2 стаи мултисплит.Много сме доволни сметката за ток ни беше 75 лв ,като имате предвид че готвя на ток,бойлер и пералня.

# 27
  • София
У дома или в офиса-няма особено значени, според мен. Аз, на практика, прекарвам повече време в офиса, отколкото в къщи.
И наистина-не усещам да прави течение. Аз писах по-горе-в стаята на колегата ми имам усещане за веещ вятър. При мен не е така.
Моят модел е с датчик за присъствие и струята се насочва в друга посока.

# 28
Благодаря за отговорите ви,момичета!  bouquet

# 29
  • Бургас
      И аз препоръчвам тази марка. Имам три броя от нея. В детската и кухня-трапезарията ми са някакви нормални инвертори, които ни препоръчаха от фирмата. Имам и уруру-сарара, най-голямата мощност, понеже помещението, в което е почти 38 квадрата, бяха две стаи, но съборихме стената между тях. Е няма такъв комфорт ви казвам. Говоря ви за стара къща, строена през първата половина на миналия век с тавани по 3.60 м. По препоръка на фирмата от есента до пролетта и трите климатика работят постоянно. Когато няма никой в помещението намалям на 16 градуса, а единия има опция и "home leave".
      Спираме ги само за около 3 часа два пъти в месеца да почистим филтрите и това е. През другото време, когато сме си у дома, а аз сега съм почти постоянно, си работят на 23 - 24 градуса. Сметките са ток са нормални, като зависи все пак какво е било времето.

Общи условия

Активация на акаунт