Пътят за отслабване е начертан - отслабваме бързо или бавно с Дюкан - 220

• 36 761
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте  Hug
Рядко се разписвам, сигурно и за това никой не отговори на въпроса ми.
Може ли все пак да ям рулца от раци.
И като допълнение още 1  Embarassed Laughing
Може ли в ПЗ да се яде туршийка или кисели зеленчуци, ако нямат захр, мед или други забранени неща в тях  newsm78

Вчера приключих с ударната. Резултата е -3кг. Не е зле.
Днес и утре карам ПЗ и от понеделник 4П/3ПЗ.  Hug

лек и отслабващ ден на всички   bouquet

# 301
Привет и от мен!  Hug

Да взема да се разпиша набързо докато си пия кафето, че после ме чака съботно-неделната домакинска "идилия" и време няма ни себе си да погледна, ни вас...  ooooh!
Тяна, честита ти първа Дюканска годинка!  newsm38 Бъди жива и здрава и все така мила и сериозна в начинанията си!   bouquet  Hug Питаш ме и за цигарите - линийката ми казва, че скоро ще станат 4 месеца ... и добре че е тя, защото аз вече дори и не се сещам за тях, колкото и странно да звучи...Много съм доволна, първоначалните усилия и дисkомфорт си заслужават наистина  yes

Честити месечинки на Мис Марпъл, Петенце, ТониБг и Валентина!   bouquet
Марпълче, изглеждаш просто чудесно!   Hands Clap  newsm51

Зориткоо, пиле шарено, мари мноО тА обичам  kiss Kissing Heart , постовете ти са като мехлем за душата... ей, да не зачезнеш пак, че тогава аз ще извадя тежката артилерия  box tooth
Петенце, talyy  - силно гуш и от мен  Hug  Hug  Heart Eyes
Светлат - хубаво е като ни навестяваш поне отвреме навреме  Hug
Браво на Мира, железна е! omm  На нея, както и на всички членове на подклуба - лека и безпроблеммна!  Hug
И накрая да ви нагушкам всички  Hug  Hug  Hug  Hug  Hug  Hug  Hug  Hug и да изчезвам, че скоро ще мръкне..  Crazy

EDIT:
Ивичка  Hug , пропуснали сме те в навалицата  ooooh! , виж отговорите отдолу

Може ли все пак да ям рулца от раци.
По принцип - да, макар че мненията са противоречиви, защото в тях има нишесте и други "екстри", така че прецени сама
Може ли в ПЗ да се яде туршийка или кисели зеленчуци, ако нямат захр, мед или други забранени неща в тях  newsm78
Да, но имай предвид, че ако са доста солени, от тях може да задържиш вода и показанията на кантара дa не те радват много..

happysmile, брех че сме бързачки и двете  Joy  Hug  Hug

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 12:38 от blumchen_fee

# 302
  • София
Ivi4ka   - рулцата от раци са многократно обсъждани, даже имаше спор с "у" или "о" се пишат(не сме скандалджийки, ама в спора се ражда истината Mr. Green Joy) Joy hahaha Joy Та - спорни са, някой задържат, други нямат проблем. Хапвайки, ама за разнообразие, а не като основно всеки ден.
За туршията - според мен е солена и трудно ще намериш без захар. Аз не бих яла често Crazy

# 303
Благодаря за бързите отговори.
За рулцата питам, защото си спомням че предния път си хапвах по малко, ама оня ден като си купих случайно погледнах съдържанието и видях не хубави неща.
Относно туршийката - имаме си домашна  Peace Изрично питах майка дали има захар или мед - НЕ  Mr. Green
Но щом е по-соленичка ще я хапвам по малко за разнообразие  Hug

# 304
Чета си тука и си мисля как всеки търси повече позволени неща - рулца от раци, кремчета, обезмаслено сирене, шунки и луканки без мазнини, сухо мляко и т.н. Обаче това е защото сме свикнали да се храним така, то и затова сме с тези кг. След известно време режимно хранене, се свиква на дюканска кухня и дори умишлено избягваме всичко, което сме търсили в началото. Ако преди сме си мислели "ето, на този сиренето не му е повлияло на свалянето" или "щом той яде/пие това и сваля, значи и при мен ще е така", то сега вече си казваме "ако се лиша от това, ще сваля по-бързо" или "ако го ям, може и да забавя свалянето"  Peace
Да ви кажа аз вече купувам само месо, дреболии, кисело мляко, зеленчуци и плодове (в олекотена съм).
Оказа се, че не ми е проблем да си правя всичко сама, а и колкото повече сготвени неща имам, толкова по-рядко се сещам за гореизброените глезотийки.

Ivi4ka , туршийката можеш да я поизмиеш малко от солта. Аз съм малко скептична обаче, защото за стерилизацията си трябва една чаена лъжичка захар (дори и да има аспирин). Не знам в консервните фабрики как е, но в домашни условия така се прави.
Тя и моята майка ми каза, че в туршиите не слага захар и олио, но тази есен аз ги правих и в рецептите имаше по мъъъъъничко захар, следователно - имало е.

РЕДАКТИРАМ: Вещи, това звучи супер  Peace  Другата есен ще те питам за рецептата и ще правя така.

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 13:28 от Gardenia

# 305
  • Пловдив
Гардения, това, че в рецептите пише захар не означава, че всички слагат. Свеки например захар не слага и съм напълно сигурна в това. Родителите ми - също. И аспирин не слагат. Правят от най-обикновената туршия, която едно време се правеше в каца, сега я правят в кофи или буркани и слагат само и единствено сол. Както правят и киселото зеле.

# 306
Аз лично не бих яла рулца от раци - то си е чисто нишесте това.
А за туршиите, наистина не всички хора слагат захар, само я изплакни малко, ако е много солена.
И помнете, че колкото повече неща със съмнителна режимност хапвате, толкова по - бавно ще става, а ние всички искаме да стане бързо нали.
И да ви споделя, вчера мъжа ми ми прави пилешки пържолки и така яко ги е осолил, че сега ям една хапка и пия половин шише и така  Tired
Поне ще направя 4 литра за деня.
И хапвайте редовно, аз изпусна ли хранене и после нямам минус - незнам при вас  така ли е  Thinking

# 307

И хапвайте редовно, аз изпусна ли хранене и после нямам минус - незнам при вас  така ли е  Thinking
При мен е така.  Close Ама пусто като не мога да закусвам  ooooh! Днес си изядох "закуската" чак към 12:30.
Само че като дойде вечер и ми се отваря слонски апетит  Embarassed Вечер си наваксвам пропуснатото  Embarassed

Относно туршийката - имаме доста видове, като повечето от тях са със захар или мед, ама мама изнамерила 1, за която е сигурна че няма нищо такова. Ест. че няма да и се нахвърля, ама ей тъй за гарнитурка.
Днес съм на ПЗ и за обяд си позволих само 5-6 колелца краставичка - стига ми толкоз  Laughing
И водата ми е малко проблемна - ей не ожаднявам през деня и туй-то. Насила я пия или понякога капвам малко степче да я подсладя, че иначе не върви  Confused

# 308
sunny_beach, хареса ми много поста ти. Пожелавам ти успех и съм сигурна че ще влезеш в крачка... За мъжо не се кахъри. Те наистина не разбират (и моя яде и е станал доста кг, но сега покрай мене смъкна 4-5). Ние за това сме тук, да се подкрепяме! Успех!

Stefimama, искам и аз 30 дена почивка! как става тая работа. Аз да се оплача днес е Събота и съм тук да изкарвам един проект на живоо ot 9:00....

Та аз да се похваля, вчера бях тръгнала на фитнес, пакетирахме анцунга, блузка, друга блузка, чорапи, картата за фитнеса... (забравих кърпа да зема и се обадих да ми я донесат)... Така се бях наточила... Но ми звъни мойта приятелка и ми вика: Трябва да ходя на обезкосмяане на триъгулник и само в 7 часа имат време... ще ходим след това.... имах и аз една проба да правя на 3-4 панталона дето искаха стесняване (Ураааааа) и викам айде... Та, то след обезкосмяването, аз реших да ми оскубят веждите докато чакам, пък и маникюр да си направя и после огладняхме, че 1 час в супермаркета... и така до фитнеса не стигнахме....
Надявам се днес да се замъкна като свърша тук... я да видим, ще докладвам после.

По повод кремчетата, и аз им се точех едно време, но видях нишестето и се отказах. За това си купувам желе без захар (http://www.jotis.gr/products_details.asp?p=4&id=53) и си го правя по рецепта с кисело мляко, и става супер кремче... но желирано. Също така тук (в Гърция) има крем карамел без захар (http://www.sweetandbalance.gr/product_details.asp?id=21453).

# 309
Здравейте, Дюканки Simple Smile
И аз от 2 дни съм режимна - 1.50 kg. Ндявам се да ме приемете сред вас  Simple Smile Преди 2 години бях правила диетата, но не успях да я завърша , а сега съм се мотивирала да стигна до край!
Успех на всички Simple Smile  bouquet

# 310
  • София
Относно "не мога да закусвам, свикнала съм да ям само 2 пъти на ден" и т.н. - и аз бях така, но бързо се научих и да закусвам, и да обядвам, и да вечерям, та и между тях да хапвам. В началото насила закусвах, но сега ако не си хапна тричавата закуска (което ми се случва мнооога рядко) и до обяда вече ми прилошава от глад. Вече ям по 4-5 пъти на ден. Така че малко се насилвайте в началото, но яжте.
Това за новичките беше. Wink
Мис Марпъл, Валентина, честити месечинки. И двете имате невероятни резултати.   bouquet

# 311
verche благодаря за съвета  Peace

Имам и още 1 питанка  Embarassed
Чета рецептите и в повечето от тях при запържване на даден продукт присъства капка-две олио.
Ниатина ли може до толкова  newsm78

# 312
По принцип не,но аз слагам една капка в тефлоновия тиган и после забърсвам със салфетка,По лесно се почиства после тигана,а и нищо не залепва по него
Въх каква линийка съм си направила newsm78И аз не мога да разбера какво искам да кажа с нея пък какво остава за другите

# 313
Мен все не ме пускат на компа, но аз се промъкнах, поне да благодаря за поздравленията и да честитя месечинките на "наборките"  Laughing Петенци, Тони, Валентина, Тяна, честито на всички ви и ви желая вече винаги да сте елегантни и със самочувствие!  Hug Ама наистина, що само аз показвам снимки, мммммм? Я се стягайте тука и ни се покажете  Laughing

# 314
Зоритка пак щях да те забравя   bouquet радвам се, че сте си изкарали добре въпреки ужасните събития наблизо  Hug
Zoranaaaa, Zoranaaaaaaaaaaa, не съм аз, ама искам да съм слаба като неяяяяяяяяяяяяяяяяя  hahaha hahaha

Зориткоо, пиле шарено, мари мноО тА обичам  kiss Kissing Heart , постовете ти са като мехлем за душата... ей, да не зачезнеш пак, че тогава аз ще извадя тежката артилерия  box
Mr. Green newsm47 smile3533 smile3534 newsm57 smile3540  Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт