Който свари, той товари, скоро идва ФЕВРУАРИ (39)

• 18 935
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Рали   и на мен много ми харесват въртележките,даже съм си харесала една,но ми обясняват как отначало когато матрачето е на по-високото ниво им били съвсем до главата,ако пък искаш да ги вземеш от леглото се удряли в тях такива неща.Ако пък я сложа не над главата му няма да може да я вийда добре,та взех да изпадам в чуденка.На братовчедката ми педиатърката пък и казала след 3месечна възраст да я ползва и до 6 месеца само,което също ми се видя чудно.

# 376
  • София
Хелоу!   bouquet

И аз вчера нямах форум, много странно  Thinking Даже нещо (естествено жизненоважно) исках да напиша, ама забравих вече какво  Crazy

Честито на Бръмби! Бързо да ги изписват и да си ходят вкъщи да се гушкат!

Съчувствам искрено на болежките ви, момичета. Няма страшно - малко остана  Hug

Много ме кефят тези лампи, аз се чудех как да измисля някаква приглушена светлина в стаята (че с плътните пердета е направо като в рог), обаче картинките не ми харесват. Може да измисля нещо компромисно - звездички например.  Thinking

Относно отопляването - ние сме на централно парно и повече ме притеснява охлаждането и сухия въздух като цяло. Специален овлажнител не възнамерявам да купувам.  Peace

И последно - въртележките. Ние сме с преносима кошарка и тия пластмасовите не могат да се закрепят (а и не ми харесват нещо... Crazy), но ще сложим една такава играчка като тези за колички и столчета, дето представлява една плюшена арка и закачени разни дебилни играчки на нея (не знам дали ме разбрахте). Даже си имаме вече такава, страшно съм доволна, че могат да се подменят въпросните дебилни играчки, че да не НИ омръзнат (под НАС имам предвид мен и мъжа ми, нека си го кажем, тия неща са повече за нас Mr. Green)

# 377
Не разбрах само защо 3-6месеца само да се използват въртележките,ама хайде.Те нали по това време точно започват по-активно да се заглеждат и да подпипват повечко,а има и такива ,на които самите играчки са дрънкащи.Засега няма да окачвам нищо на леглото,ама като започне вече да се поочовечава младежа и да се заглежда ще му бацна поне нещо такова.Мойта приятелка е купила на нейния син въртележка с лампа отгоре  на Фишър Прайс,като лампата свети на звездички,въртележката освен,че се върти и пее и играчките са плюшени дрънкалки.Много ми хареса,та мисля към нещо такова да се ориентирам и аз.
Мии ми се губи днес!Чакам да разкаже как е минала погачата вчера!

# 378
Здравейте момичета!

Най-напред, честит празник на всички имащи повод днес! Най-вече здраве, щастие и любов им пожелавам!  bouquet

Пух, ние с теб така и не се видяхме, но ти пожелавам спокойни дни при мама и тате, и "безаварийно" раждане Laughing Ако все пак се докопаш до комп и интернет, драсвай по два реда, да знаем, че всичко е ОК Hug

Rufinka, и аз съм от Казанлък, в момента съм на кръстопът, къде точно да раждам. newsm12 При всички случаи ще  е в Ст. Загора, или в Ниамед или в Иван Рилски. Получавам много противоречиви мнения и за двете клиники, незнам коя от двете е по-добрия избор  newsm78

Ради, съчувствам ти за обрива, Hug мисля, че може да се ползва ELOCOM, на малкия го бяха изписали, едва когато беше на няколко месеца, т.к. имаше обрив по бузките.

Ника, много интересен разказ  newsm10 Аз която толкова се страхувам от възможността да ме накарат да даждам секцио, сега се поуспокоих, че не е толкова страшно Joy

И моя мъж нещо се ослушва с ремонта на детската  #Cussing out Малкия, който вече е голям, хаха, как само се изказах, още спи при нас в спалнята, заради нашето спокойствие. Проблемут му е, че за него леглото е такова само докато заспи, после го намирам в най-различни пози по земята, отвит и т.н., та затова си го държахме при нас, ама вече е време, да се мести, че няма място за 4ма  Mr. Green
Mr. Green Mr. Green
За климатика в спалнята имам абсолютно негативно мнение, при нас поне създаваше едно микро течение, което пък създаваше усещане за хлад и дискомфорт. За лятото е удобен. Температура през деня - до 22 градуса, през нощта до 20 през първите месеци.
Сина си съм гледала при подобни температури, редовно проветрение и разходки на чист въздух, с една идея по-леко облечен от мен, не боледуваше, преди да тръгне на детска градина, а тогава започна всеки месец през зимата да прави спастични бронхити. Та така и до сега.

Ами засега толкоз. Хубав ден от мен. После може пак да се включа.

P.S. Имам да пиша един доклад, който все отлагам, но утре ми е крайния срок да го приключа, та явно ще го подхващам... Така или иначе, мене чака...като не успях да си свърша работата навреме..сега ще се мъча  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #2gunfire

# 379
  • София
За въртележките да споделя - много хубаво нещо са. Не се слага точно над главата на бебето, а по-скоро над крачетата. Не пречи при взимането и оставянето на беб. Ползват се след първия месец, тогава сами ще видите, че започват да се заглеждат и да следят.
Наистина се ползват до 6-ия месец, причината е, че от 6-ия месец е нужно бебето да се стимулира да се върти и да се оглежда около себе си, а не само нагоре.  Peace Аз разкачих играчките и му ги слагах в леглото, пак много се забавляваше и се опитваше да се върти и да ги докопа.  Laughing
Понеже с времете се погубиха играчките /остана само пръчката и механизма, ако не съм ги изхвърлила и тях/, сега ще купуваме нова въртележка, но съм твърдо ЗА.

Анджи, разсмя ме, голямо прелъстяване си представям с този корем - то ще е пъшкане, нагаждане, нагласяване  Crazy Crazy Crazy оле-мале! Joy

# 380
Моля ви, недейте да говорите за *екс  Praynig! Както нямах никакво желание, от две нощи сънувам еротични сънища. Опитвам се да го прилъжа мъжа ми, ама той упорито спазва лекарската забрана и ми бяга. С този огромен корем дори не мога да го прелъстя  ooooh!. Луда работа..........
Даже снощи го заплаших, че ще се оплача от него във форума и той много се смя Simple Smile

Andjy, умрях от смях  hahaha Joy

Аз мисля да изкрънкам някой за въртележка за леглото.Така и така ще ме питат роднините от какво имам нуджа(поне моите де),така че започвам да си избирам на кой какво да поръчвам.

Бобиш, това е много добра идея. Май ще се възползвам от нея.
А за срока за ползване, мога да кажа следното: децата не могат непрекъснато, по цял ден вниманието им да е обсебено от дадена играчка. Поне на моето чаве всичко му омръзваше много бързо. Точно такава въртележка не съм купувала, но си спомням, че имаше т.нар. активна гимнастика. Викам си да се заиграва по-дълго време сам, ама то на детето му писва само да лежа или полулежи. Да не говорим, че има деца, които оставиш ли ги по гърб, зейват едни усти и рев до небесата. Има по-будни деца, които не искат да лежат, което е съвсем нормално.

# 381
S.newa  сега не можахме да се видим,но се надявам след месец-месец и половина при първото хубаво време да направим една среща с количките Wink ето и Rufinka  може да се включи ако иска Hug
Колкото до болниците-шефката ми роди миналта седмица в АГ-то в Ст.Загора и е много доволна.
А вчера нали така хубаво ни оправиха аварията,че днес пак нямаме вода Close

# 382
Привет на всички Hug
Искам и аз такава лампа - много ми хареса Mr. Green Даже исках и светещи звездички да си налепя по тавана Blush, но тази ми идея застраши крехкия семеен мир, така че няма Cry
Не че е късно за изненади де Mr. Green
За памперсите - ето от тук пазаруват мамите към темата за пазар от Англия:
http://www.boots.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?R … 9&st=category Дано на някой му е полезно Hug
Ради,
Стискам палци скоро да премине и дат и е по-спокойно Hug
ohlalaa ,
Хубаво си почини и не му мисли много - когато, тогава Hug Само да си бодра и в кондиция Heart Eyes
Andjy,
Душо! Тъй добре да те разбирам !Направо искам да го утрепам моя! Гушкам му се, че вече хич не ми се чака, а и сърце лъвско толкоз  много да го обича Heart Eyes ( може и да са хормони Mr. Green),
хиената му нйедна ме погушка малко,колкото да се залъжа  и после вика "само още мъничко - 2-3 седмици остават" #2gunfire И един такъв грижовен - все едно съм малко дете!

# 383
  • София
Забравих за температурата да кажа - не ползвам термометър (ама смятам да туря един стаен за ориентация, че не се знае какви топли/студени вълни ще ме заливат) и не знам колко градуса е тук... Парното си работи, но пък има и "естествено проветрение" от дограмата, така че мисля е нормално към топло. Смятам да пусна в действие принципа - щом на мама й е добре, значи и на бебето ще е добре  Peace, включително и по въпроса за дрешките. Не знам вече кой ми каза (или майка ми, или свекървата ще да е било), че новородените първо се обличали с 3 ката дрехи, а след някой друг месец - 2. И да не съм била забравяла дебелите одеалца  Naughty (мисля, че Ника сподели как педиатър й е скършил ентусиазма да си претопли детето).

Та така де, май по-скоро бебето ще се съобразява с нас, отколкото ние с бебето.  bowuu
Само съм отънала да мисля как ще преживее хъркането на баща си  Thinking Аз хубаво се оправям в най-критичните моменти с тапи, обаче напоследък се будя нощем с ритници в областта на корема и усещам как таткото е пуснал дъскорезницата (докато аз блажено спя в покой  Blush). Това се случва рядко, де (все още  Twisted Evil).

А за играчките над леглото и на мен това ми е идеята - да си повисят известно време над леглото, после ги откачам (особено има 2 по-едри, дето са с бонус звукови ефекти) и ги слагам в леглото.  bowuu

# 384
  • София
Пухич, ще ми липсваш и на мен, ще чакаме с нетърпение да се върнеш при нас!

Бени, не боли поставянето на катетера, нито махането. Да, първоначално има дискомфорт и с изненада установяваш, че ужасно много ти се пишка, а акушерките те информират, че ти вече пишакаш.  Laughing Чуждо тяло е все пак, но спираш да го усещаш след 10-15 минути. На другия ден не исках да ми го свалят, голямо удобство.

Мегелинка, мен от никаква упойка не ме е страх - и от пълната излизам много лесно, вече съм преживяла три. Обаче някак не искам да пропускам нищо, много съм любопитна.  Crazy

# 385
  • Бургас
Бобишанке,тя Мий писа ,че са я взели в болницата да я следят за високото кръвно.
Mismall как е Албенка? слуша ли?
Кристинчето не е писала май откакто са се прибрали с Калоянчо ,надявам се всичко да е наред !  Hug
Moя болничен най-после е преведен ,за ноември месец.
Ника,при теб как са нещата,като стана дума за болнични? Надявам се да са ок вече...  Hug
Отивам да проверя хладилника  newsm22

# 386
  • София
Съни скай, няма нищо финикийско на хоризонта, общо взето преди март и не очаквам. Последният ми платен болничен е този от август, от септември - мълчание.  Mr. Green
Ю-хууу, баш на мен ми секна ентусиазма да си уморя детето от жега. Лоша педиатърка, лоша.  Laughing Дори ме посъветва да поискам помощ от по-възрастна жена /някоя от бабите/, много страшно и се е видяло на жената.  Joy hahaha
За обличането иначе след този случай, го обличах през зимата с два ката - едно боди и ританки бельо и отгоре вече каквото реша. Завивах само с олекотено, каква трагедия.  Joy

# 387
Дайте идея за някаква ползотворна дейност ( без чистене&готвене, много моля Mr. Green). От утреще съм "Сам вкъщи" и от сега се чудя какво ще правя по цял ден newsm78
Велв,
Купи си едно готино списание и се отдай на мързел  newsm53
Много скоро ще има да вършиш ползотворна дейност 24/7  Joy
Или пък ми ела на гости Wink

На кой му се гнездеше - май Ника беше чистила - може да заповядаш и у нас, че въобщее не ми се занимава  Blush

Ради, дано се оправи обрива или пък да родиш бързо и безболезнено - тогава ще изчезне със сигурност  Hug

Аз днес ходих на кардиолог. Съни скай, "мен не ме харесаха и не ме взеха в болница"  hahaha
Е, направиха ми кардиограма и лекарката мъдро заключи : Ще се ражда   Joy Joy Joy
Ама как познава само тая жена. Вземете и вие да отидете  hahaha
Майтапа настрана, ама според нея кръвното ми било на такива висоти, защото раждането било много близо  Rolling Eyes
Предписа ми нифедипин, за който на листовката изрично пише, че е опасен за бременни. Звънях пак на гинеколога - каза да съм го пиела, кардиоложката си разбирала от работата, пък и съм била на финала - нищо не можело да стане.
Пих първата доза, малко ми е притеснено... НЯкой друг пие ли нифедипин?

Иначе, не знам дали да се похваля , ама вече не ми отичат краката като преди
За всяко нещо си мисля, че значи, че ще раждам - такава параноя ме гони...   Crazy
Ама днеска наистина едвам довървях до спирката - то едни ритници, то едни контракции  Joy
Купих храна за вкъщи - готвена, за да не готвя и сега ще се отдам на едно списанийце в леглото - мммм  Crazy

Зарибихте ме много с тия лампи, ей  Wink Сега се сещам, че бях видяла при една приятелка и страшно ми беше харесала - имаше и различни звуци - като бълбукане, класическа музика или пък някакви звуци от природата  CrazyЩе поръчам на приятелите ни да ни купят - те без това вече питат  Wink

За въртележките - бях на една лекция преди време, където една бебешка психоложка казваше, че не е добре бебетата да имат толкова близо пред погледа си такива предмети, защото не могат да ги фокусират, а се опитват горките  Laughing, та е опасно да не станат кривогледи - така че - най-добре след 3-тия месец, когато почват по-да виждат. До тогава всъщност никакви играчки не са нужни.

Иначе моят мъж вчера взел самосиндикално решение и купил диванче за кухнята. Цветовете хич не ни се връзват, но беше много горд, че го е взел. Малко се поскарахме. Сега мисля варианти как да го претапицирам, обаче не отричам, че е страшно удобно - вече мога да се излежавам и в кухнята  Joy

# 388

Mismall как е Албенка? слуша ли?

Слушка, Съни, благодаря  Hug Само чакаме да се пооправи времето и да хукнем по улиците

# 389
Здравейте най-после и от мен!
Сега се завърнахме от лекар, ама не за мен , ми за малката ми сладуранка.Миналата седмица изпихме един антибиотик и едно шише сироп за кашлица, ама ефекта е нулев и тя си кашля като змей и затова ни изписаха втори антибиотик.Направо вече ми писна от лекарства и сиропи - в хладилника е като аптека като го отвориш.
Иначе ние с бебо сме добре. Като ви чета повечето си имат контракции и болки, а при мен нищо , нито една контракция.Екстрите ми са само киселини и безсъние, ама какво да се прави.
За климатиците - споко. Алекс съм я гледала само на климатици, денем ги нагласяхме на 21 градуса и на нея си й беше супер.

Общи условия

Активация на акаунт