Новата година вече е факт и през нея ще съм мама - няма как! еп.XI

• 18 929
  • 729
  •   1
Отговори
# 675
Не мога да не се включа в темата относно интервютата за работа  ooooh!
Днес за втори път ми се случи да не ме искат на работа понеже не съм семейна, а съм на 28 и съм щяла да започна работа и да съм забременеела и после трябвало да тарсят друг човек  #2gunfire #2gunfire #2gunfire  Оставам без коментар просто няма какво да кажа    afwitch
Така и така писах поне да ви разкажа как е при мен. То не че има много за разказване, но като съм тръгнала да се оплаквам............... Милото пак го няма  Close Ще си идва след седмица за малко и пак ще пътува............. т.е. месеца на любовта няма да е нашия. По- лошото е, че и март няма да е, щото като замине сега средата на феруари ще си дойде средата на март  smile3514 Ей това е положението при нас  Laughing Надявам се април да се засечем за повече  luvbed
Стискам палци за всички и ви  Hug
  mrstraetz

# 676
Не мога да не се включа в темата относно интервютата за работа  ooooh!
Днес за втори път ми се случи да не ме искат на работа понеже не съм семейна, а съм на 28 и съм щяла да започна работа и да съм забременеела и после трябвало да тарсят друг човек  #2gunfire #2gunfire #2gunfire  Оставам без коментар просто няма какво да кажа    

Ти защо казваш? Не го пиши в сиви-то.
А ако те питат на колко години си и дали си омъжена, можеш да отговориш, че не виждаш каква е връзката с работата, иначе си е чиста дискриминация.

# 677
Поли, Дианка, Плана, Каритасче, Ивапче, Кучо, благодаря за подкрепата, милички  remybussi  remybussi!

Каритасче, ще дойда Grinning. Съгласна съм да обсъждаме и образование, и каквото кажеш Hug! Вече нямам търпение до срещата!
Кучо, не си злобна. И мен ме е хващало яд на вече бивши колеги. Споделяла съм аналогични случаи. Една от шефките ми и нейното протеже бяха от Перник. Заради трафика пристигаха на работа между 9 и 14 часа (при начало на работното време 8.30) и си тръгваха първи. Но смееш ли да се оплачеш щом именно шефът ти дава този пример. На мен ми е било неудобно и продължава да ми е неудобно да закъснявам. Ако закъснея за лекция примерно не влизам - смятам го за неуважение към преподавателя и към колегите. Откъде накъде ще ги прекъсвам, защото не съм успяла да се организирам като хората, ще им прекъсвам мисълта и т.н.
Писанка, стискам палци за положителен тест fingerscrossed!
Етичка, ще те сънувам, да знаеш! Не спирам да мисля и да се моля за положителни новини Praynig!
Теди, първо моите поздравления  bouquet! Стискам палци зацапването да остане само такова и то за кратко Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover!
А как само позна за часа JoyHug
За специалността - ще избутат приетите вече випуски и после няма да съществува. Днес бях в департамента преди изпита, бяха луднали всички, подреждат нови програми, модули.
Нашите дипломи се признават в чужбина (поне от нашата настояща и бившата програма Blush), но ние далеч не сме всички.
Относно БАН за мен са абсолютно ненужни. Не си спомням дали и не съм писала някъде напред в темите, когато проблемът им нашумя, но с риск да досадя ще си го кажа Blush. Нищо не работят!!! Българска академия на науките, установена като такава е длъжна да предоставя безплатно разработките си на държавата. А те какво правят!? Щипят се. Някои по-кадърни работят по чужди проекти, пътуват, развиват се, получават и чужди пари, но на нас не дават нищо. Заплатите на 8000 (преди) работника идват от нашите джобове, цялата поддръжка на безумния им сградов фонд, на всичко! И после седнали да мрънкат умните глави, че в държавата няма пари. Ами как да има като подкрепят лежачи. Доста аналогично на проблема с малките болници, за които доста хора скачат, без да познават проблема отвътре. Но поне с болниците си мислят, че е хуманно да останат работещи (дори наскоро четох във форума колко хубаво било, че сега са се съвзели и наемали професори в малките градове на работа... ех, ако знаеха за какво и кой наемат ooooh!. Но да не се отплесвам). А с БАН какво е - хуманно ли!? С ръка на сърцето си казвам, че на мен за Академия на науките в България не ми пука, въпреки, че искам академично, научно развитие. Нищо не е такова, каквото трябва да е и за това няма и причина да ми пука.
Единственото умно нещо, което чух откакто се говори за промени в образованието е закриването на ВАК. Крайно време е да се отцепим от този руски - единствен и неповторим, стандарт за вземане на на научни титли и звания. Но пък това го докараха до под кривата круша Mr. Green. Започват нещо, вдигат шум, нанесат разруха тук-там, и доволно се потупат.
Криво е и защото нито БАН, нито СУ имат материална база за наука. Бога ми, те пари отоплението си да платят нямат, какво остава за това. Още като ученичка имах часове в Биологическия и Химическия... дупки. Отделно и от предлаганата база + някои доста... не на мястото си преподаватели на втория излезе име, че ако си изпуснеш снимката пред него ще си я видиш на студентска книжка. Явно факт, предвид продължили мои връзки в тази посока.
Единици са и хората с желание за знания, а не за диплома. Но на никой не му пука за тях.
И са смешни, едно нещо да им беше като хората от социалната политика щях да замълча. Образованието - никакво; здравеопазването... Tired. Сещаха се преди време, че ще останем без сестри и вместо да направят нещо какво стана - случи се! Сещат ли се сега, че до 20 години няма да има специалисти!? Доста страшно, но какво от това. Няма да седна да плача... Докато действително не станем държавата без нито един педиатър за децата ни, нито един анестезиолог, нито един рентгенолог, ендокринолог, патоанатом...
Ох... Май наистина е по-добре на живо да си го говорим, защото усещам, че мога да пиша цяла нощ "съкратен" вариант на мнението си Laughing.
Нас, съчувствам ти искрено! Аз имам своята идея за развитие от първите си курсове като студентка. Още тогава - млада и зелена, бях уведомена, че семейни с поне едно дете по-лесно намират мястото си. Не, че заради това дерзая Laughing. Бях забравила за случая, но сега ми го припомни. Според мен е глупаво. И преди всичко дискриминиращо жените, което е много грозно в 21 век. Кога ли ще запитат мъж дали е женен и с деца на интервю за работа Crazy.

Пак се олях Embarassed. Извинявам се.

# 678
Аз не съм си подавала CV. Просто познати ми казаха, че могат да уредят, но шефа веднага потал дали съм семейна  Rolling Eyes А миналата година за първи път реших да се запиша на трудова борса и жената която ми приемаше документите и тя започна да ми развива теории, че ми било време за семейство ............... дъра бъра  #2gunfire  Аз  тогава въобще не бяхме планували още бебе и ми стана много тъпо, щото ми трябваше работа  Crossing Arms
Сигурно после ще ме питат и колко ми е голямо дете и има ли кой да го гледа, че неискат да вземат и млади майки понеже вземали често болнични

# 679
  • Gone with the wind
Визибълче, за БАН те подкрепям на 100%. За жалост не е само там това. За пример ще дам случай отпреди 2-3 седмици.
Голямата ми сестра работи в посолство в чужбина. Та получават те преди 2 седмици едно писмо от  МВнР, което ги изкарва извън нерви. Като говорихме по телефона - хем беснееше, хем ревеше. Беше й много обидно от некадърността и отношението на колегите й.
Случаят е следният: починала жена в държавата, където им е посолството. Съпругът на починалата уведомява посолството и те правят каквото е необходимо - помагат му с документите, организират репатриране на тялото, и тн. Та след един месец от министерството им препращат писмо на сина на тази жена и им искат обяснение. В писмото въпросният господин иска някой да поеме вината за това, че посолството не го е уведомило за смъртта на майка му (тук пак да напомня, че съпругът е уведомил посолството). Баща му се чудел как да убие майка му заради апартамента, а пък посолството му помагало и видиш ли - били скрили тялото, за да го продадат за органи. И още много от този род!
Отговорът на сестра ми е бил доста остър - първо, как посолството нито знае какви са семейните им отношения, нито е могло да предполага, че бащата няма да каже на сина за кончината на майката, да не говорим пък, че уведомяване на роднини извън държавата, където е починала жената, не е работа на конкретното посолство. После подхванала  и психическото състояние на жалващият се (тук да вметна, че посланикът иска да го съди за клевета и уронване на престиж), а после добре е насолила и искащите обяснение от външно. Първо, че във външно знаят за всички мерки, предприети по случая, второ, че ако били поне малко компетентни, щели да знаят, че посолството си е изпълнило всички задължения, че и отгоре.
Та от този й отговор насам освен заядливи ноти, искащи обяснение за щяло и нещяло, друго не получават.   Rolling Eyes

Сори, че се отплеснах. Май и много объркано се получи, при това рано, рано сутринта

Нас, това е ................ (на мястото на многоточието има ред нецензурни словоизлияния). И това в 21 век в ЕС  Confused Байганьовци сме и байганьовци ще си останем  Close

# 680
Добро утро! Темата за работата е много актуална и за мен към този момент. Помня навремето когато кандидатствах за сегашната ми работа как ме бяха поставили на второ място единствено поради факта, че тогава бях майка на едногодишно дете. Бяха предпочели неомъжена пред мен, защото нямала да има отговорности и да отсъства. Така се случи, че са имали необходимост от още един човек и затова са ме взели и мен, иначе просто нямаше да се класирам. След години, когато вече аз бях в комисия ми направи впечатление, че във въпросниците задължително фигурираше този момент - омъжена ли си, дете имаш ли, кой ще го гледа и т.н. Всеки си го тълкува различно - едни предпочитат женени, други не, едни с деца, други без, но това задължително се гледа. Дори ми направи впечатление, когато избирахме една колежка как всички се вторачиха в сивито й, защото била на 37 години, женена, но без дете - аджеба защо пък да е без дете - значи нещо гнило има тук.... Сега когато мисля за второ дете, въпреки че искам да си сменя работата по ред причини  - не го правя, защото на сегашното ми място съм се утвърдила, знам че ще ми плащат както трябва - и на официалната заплата и другата докато съм в майчинство /дано да бъда Praynig/ Въобще ние жените винаги сме и ще бъдем онеправдани в това отношение - само защото сме жени.

# 681
  • Gone with the wind
Хайде да разведря малко обстановката с кафенце

и закуска

# 682
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Тук съм! Следя ви!  Mr. Green

През 2 мин минавам да видя какво става и силно стискам палци за Етигра! Не съм вярвала, че толкова ще се вълнувам за някой друг!  Hug

Относно работата и при мен е същото - като разберат, че съм самотна майка и айде довиждане, но пък вече изобщо не ми пука.

# 683
  • София
Ети, много силно ти стискам палци, дано да се появиш с хубави новини днес!

# 684
  • Gone with the wind
Не съм, преди години бях о пер в Холандия и синът ти ужасно много прилича на едно от децата, които гледах. Всеки път като видя аватара и подписа ти се усмихвам - толкова мили спомени ми носят.

пп - и аз само надничам за новини от Ети. Изчистя си някое кътче и хоп- на компа, да видя има ли нещо

# 685
  • Бургас
Ети и Теди, стискам палци!!!
Момичета, аз като кандидатствах за настоящата си работа, изискването за възраст беше - жена до 30год. Аз бях точно на 30. На самото интервю мисля, че не забелязаха егн - то ми и чак след около месец, шефката ми възкликна, ама ти 76-ти набор ли си ??? Изглеждам доста по-малка и явно не толкова възрастта има значение, а това да поставят някакви граници, условия и пр., за да имат причина да отказват позициите - веднъж, защото си с дете, втори път, защото искат по-млада (по-зряла) и т. н. А сега в тази криза за обикновен разносвач на салами по магазините поставят изисквания от сорта на две висши, три чужди езика, комуникативност и шофьорска книжка с няколко категории, поне с такова впечатление оставам от обявите в jobs.
Хайде, съкровища, лек ден !!!

# 686
момичета прокървих сега се връщам от доки пия утрогестан но мисля че просто лелката бавно и славно идва newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 щастието ми беше за кратко явно newsm45 newsm45 newsm45дано греша

# 687
puffleta наистина ли Sad неееееее  no

# 688
Ох голяма съм поспалана днес, ама имах натрупана умора.
Това за възрастта при кандидатстване на работа наистина е много кофти изискване.
Преди да започна тази ми работа имам случай на интервю да ме питат директно : " Имаш ли намерение скоро да раждаш?" Е кажете ми какво да отговоря на този въпрос  ooooh!
А на сегашната ми работа най-интрересното беше, че шефа нито попита на колко години съм, дали съм семейна, имам ли сериозен приятел (защото и това се е случвало да ме питат) и т.н. Но тук може основният момент да е, че той не е българин  newsm78

И аз чакам новини от Ети.
Пуфлетче недей така, нищо не е загубено. Не бързай с изводите, пий си утрогестана и всичко ще е наред, вярвай го. До колкото си спомням Мама Инка и тя беше така, ама виж, че всичко се нареди. Между впрочем къде е тя, не се е вясвала отдавна.

# 689
puffleta , зацапването какъв цвят е?Стискам палци вече да не го видиш и всичко да е наред Praynig
Ети, и за теб силно ги стискам Hug
Мама Инка е добре, има много работа и за това не пише Hug

Общи условия

Активация на акаунт