Спор - за излизането, сополите, снега, и т.н.

• 5 816
  • 88
  •   1
Отговори
# 60
Много често, почти винаги никненето на зъби е придружено с досадните сополи. Confused
Добрите педиатри отричат подобна връзка и определят това като мит. При никненето на зъби може да падне имунитета на детето и да хване вирус с хрема, но тя е заразна и трябва да се лекува.
Много интересно тогава как винаги като и никнеха зъби и имаше сополи,след поникването на зъба сопола спираше от самосебе си,без да лекувам,без дори витамин С да дам. Аз пък не съм убедена колко въобще добри педиатри има и до колко са "добри" като отричат това...Това,че има деца,на които им никнат зъбите без сополи,не значи,че трябва да се отрича това нещо...че съществува.
А не е ли нормално когато растат няколко зъба наведнъж както беше при дъщеря ми да има някаква реакция в организма? Я някой да си представи на него да му никнат 2-3 зъба наведнъж, как ще се чувства? Не Т ще вдигне,ами и ще се наака с извинение...Това е чисто логично просто, ама било много отричано... Както и да е-изместихме темата-не,абсолютно не смятам,че от 20 минути навън ще стане нещо на детето-най-вероятно или е пипнало нещо навън,като е било без ръкавици и си е лапнало ръката после или баткото го е заразил...

# 61
  • София
Много често, почти винаги никненето на зъби е придружено с досадните сополи. Confused
Добрите педиатри отричат подобна връзка и определят това като мит. При никненето на зъби може да падне имунитета на детето и да хване вирус с хрема, но тя е заразна и трябва да се лекува.
Много интересно тогава как винаги като и никнеха зъби и имаше сополи,след поникването на зъба сопола спираше от самосебе си,без да лекувам,без дори витамин С да дам. Аз пък не съм убедена колко въобще добри педиатри има и до колко са "добри" като отричат това...Това,че има деца,на които им никнат зъбите без сополи,не значи,че трябва да се отрича това нещо...че съществува.
А не е ли нормално когато растат няколко зъба наведнъж както беше при дъщеря ми да има някаква реакция в организма? Я някой да си представи на него да му никнат 2-3 зъба наведнъж, как ще се чувства? Не Т ще вдигне,ами и ще се наака с извинение...Това е чисто логично просто, ама било много отричано... Както и да е-изместихме темата-не,абсолютно не смятам,че от 20 минути навън ще стане нещо на детето-най-вероятно или е пипнало нещо навън,като е било без ръкавици и си е лапнало ръката после или баткото го е заразил...
Вече казах, че според въпросните педиатри имунитета на детето пада по време на растеж на зъби и е по- вероятно да се зарази с вирус или ако има бактерии в носа те да се активизира, а в резултата се получава хрема. Ако тази хрема продължи повече от 10 дни е редно да се вземе носен секрет, за да се отхвърли вероятността да има бактерии, а и да се лекува по- сериозно, за да не се  получи синузит и други усложнения. Температурата не се отрича като следствие от растеж на зъби, но въпреки това при температура без видима причина е редно да се направи преглед, някакво изследване поне.
Възможно е да не одобряваш това мнение, но аз не съм лекар, за да си позволя да навлизам в подробности и задълбочени спорове. Само от любопитство един въпрос- щом детето ти е имало хрема при растежа на всички зъби това означава по мои сметки, че е било с хрема в продължение на почти две години. Взимали ли сте секрет, приемало ли е някакви медикаменти през този период по повод други заболявания?

# 62
Ние не сме излизали от петък и днес се събуди със хрема.

# 63
миналата седмица съм ги извеждала по час и половина следобед, особено след като падна снега, то беше игра, то беше чудо... големият се въргаляше в снега, тича много, а бебето само стоеше на едно място и наблюдаваше как брат му вилнее.. съответно като се прибирахме, големият беше с топли крака и ръце и зачервени бузки, а малкият с ледени крачета... в събота, противно на моите очаквания, големият имаше сополи, като си мислех, че съм простудила бебето...

т.е. искам да кажа  Laughing че разходките навън не са свързани със сополите, по-скоро си е вирусче от градината, донесено вкъщи и във вашия случай скочило и към малкото  Peace

събота и неделя не съм ги извеждала, много студено ми се видя   cold

# 64
  • София
Ох,момичета и аз мисля като вас,че непрекъснато трябва да се излиза въпреки отрицателните температури,но вече 2 пъти съжалявам за това.Единият беше на няколко месеца и я оставих с количката на терасата и даже не бяха отриц. темп.,а и вчера я изведохме само за 30-40 минути и и се загуби гласа и ми каза,че и гърлото я боли.Вече не знам какво да мисля! newsm78И аз съм за закаляването,ама няма болни покрай нас и зъбите отдавна са изникнали.

# 65
Когато е в София му се появява отвреме навреме кашлица, когато е на планина никога, независимо от минусовите температури........... Не мисля, че сополите и болестите идват от снега и студа. Те каляват.

Точно така е !
Миналата седмица на моето дете замалко да започне хрема. Запуши му се носа. За щастие бяхме планирали този уикенд за 3 дни да отидем на Боровец. Температурите бяха от-13 до -18, веднага му се отпуши носа и се пресече хремата. Не търпи шал и никога не съм му слагала. Вечерта на пистите температурите бяха ужасно ниски и се убедих че настиване от студ няма. Движението и чистия въздух правят чудеса. Не мръдна цяла нощ, нямаше и следа от запушения нос.

# 66
  • София
Със сополи или без - винаги си излизаме (сега на мен не ми се излиза, че ми е адски студено)  Peace
Не отдавам сополите на разходките. И не драматизирам излишно.

# 67
  • гр.София
Моята дъщеря е на година и половина и всеки ден я извеждам навън, включително и последните няколко много студени дни. Обличам я добре-с грейка, с шапка, шал /само около вратлето, не през устата/ и ръкавици, поне един час прекарваме на въздух. Миналата година, когато беше на 5-6 месеца, имаше няколко снежни дни, в които не можех да движа количката навън и я изкарвах по час-час и половина да спи на терасата. Досега е настивала само веднъж и то в топлото време есента - баща й я зарази. Не е пила и антибиотик, с изключение на дните след раждането й в болницата

# 68
Сополите са от вирус. Някой е донесъл вирус, тя не се е преборила с него и има сополи. Дали иzлиzа или не е все тая . Настинка не съществува. По скоро първо хващаш вируса и после имаш нужда от почивка, нямаш сили и чувстваш студа по осеzателно.

# 69
Винаги, когато имам възможност ги извеждам независимо колко е студено.
Дари спа навън по 1 и половина в рекордните студове от миналите дни.
Марти горкия в градината е малко като затворник... забрави да ги изведат там...
В общи линии винаги в такива дни аз съм по-премръзнала от децата, въпреки че като опъна крачката в парка нямам проблем.

# 70
И аз да се включа, макар че май всичко е казано по темата  Simple Smile

Също не мисля, че за 20 минути( че и за повече) може да се хване хрема. Ние също сме всеки ден навън, днес пропуснахме само, нещо не успях. Вчера също 2 пъти излизахме. Нещо каката напоследък се дърпа и вика, че и било студено и е изморена след у-ще и я оставям за 30 мин. сама вкъщи, за да излезнем с малката. Иначе и с двете сме били във всякакво време навън.

И на мен ми е странно къде изчезна цялата навалица от парка Св.Троица. Лятото не можеш да се разминеш от колички, а сега си обикаляме само няколко познати физиономии.Факт е, че децата ги зазимяват и после ги изкарват чак нАпролет, дет се вика  Mr. Green. Какво ги правят вкъщи цяла зима и на мен ми е чудно  newsm78 После що били болни...

# 71
  • София
Настинка не съществува. По скоро първо хващаш вируса и после имаш нужда от почивка, нямаш сили и чувстваш студа по осеzателно.
Това и аз съм го чела в книга от бг педиатър и съм напълно съгласна. Peace
Същото се отнася и за сополите,уж от зъби.Доц. стоматолог обясни в Часът на мама преди години,че сополите се дължат на вируси и бактерии,които детето приема като слага в устата различни замърсени предмети.

# 72
Със сополи или без - винаги си излизаме (сега на мен не ми се излиза, че ми е адски студено)  Peace
Не отдавам сополите на разходките. И не драматизирам излишно.

PeaceАз баткото когато беше на 7-8 месеца съм го извеждала зимата всеки ден, с изключение когато температурата е под -4 градуса, вали дъжд или има мъгла. И с температура съм го извеждала, с хрема, кашлица.
Малката не извеждам когато е студено, защото тя заспива още щом излезем. И въпреки това сега за 3-ти път тази зима има хрема!!!

# 73
  • Има много детски смях.
И с двете си деца процедирам еднакво. Всеки ден навън, стига да не е под -15, да не вали силно (когато ръми или пък вали сняг не е проблем), да няма мъгла или мнооого силен студен вятър.
Бебето в момента е на 8 месеца и тези дни все сме били навън. За по 20- 30 минути, но сме излизали.
Дъщеря ми пък обикновено в градината ги извеждат също, от което съм изключително доволна.

# 74
Ето една интересна статия по въпроса http://www.lekar.bg/news-13/info-3729/%D0%A1%D1%82%D1%83%D0%B4%D … 0%BD%D0%BE.%D0%B5!.%D0%9A%D0%B0%D0%BA.%D0%B4%D0%B0.%D1%81%D0%B5.%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BC.%D0%BE%D1%82.%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0?/

Общи условия

Активация на акаунт