Някоя готина рецепта със заек?

  • 81 757
  • 31
  •   1
Отговори
# 30
  • Някъде по Дунава
  • Мнения: 4 750
Най често у нас готвя заешко, защото гледаме зайци,а други животни нямаме. За гости може да се направи в глинен гювеч, съд от йенско стъкло или в обикновена тава с фолио.
Месото се нарязва на порции и се маринова в смес от олио, бяло вино, соев сос, сол, черен и червен пипер, къри, 2-3с.л. брашно Най хубаво е да престои няколко часа така. После леко го запържвам и шпиковам с чесън. На дъното на съда подреждам картофи, малки цели лукчета, малки цели гъбки, моркови, скилидки чесън, отгоре слагам месото, а върху него пак от зеленчуците. Подправките са по ваш вкус. Аз слагам дафинов лист, бахар, мащерка, изливам останалото от марината и преценявам дали да добавя течност вино и/или вода и олио. Пече се с капак или фолио около 2ч.
Вкусно става и само задушено месо с подправки без зеленчуци, но тогава трябва да се мисли някаква гарнитура.

# 31
  • Варна
  • Мнения: 3 943
Най често у нас готвя заешко, защото гледаме зайци,а други животни нямаме. За гости може да се направи в глинен гювеч, съд от йенско стъкло или в обикновена тава с фолио.
Месото се нарязва на порции и се маринова в смес от олио, бяло вино, соев сос, сол, черен и червен пипер, къри, 2-3с.л. брашно Най хубаво е да престои няколко часа така. После леко го запържвам и шпиковам с чесън. На дъното на съда подреждам картофи, малки цели лукчета, малки цели гъбки, моркови, скилидки чесън, отгоре слагам месото, а върху него пак от зеленчуците. Подправките са по ваш вкус. Аз слагам дафинов лист, бахар, мащерка, изливам останалото от марината и преценявам дали да добавя течност вино и/или вода и олио. Пече се с капак или фолио около 2ч.
Вкусно става и само задушено месо с подправки без зеленчуци, но тогава трябва да се мисли някаква гарнитура.

По същия начин само че цял заека го пълня със ориз с малко запържен лук и моркови , може и гъби и зашивам.

Общи условия

Активация на акаунт