Объркана

• 8 844
  • 171
  •   1
Отговори
# 120
Аз също бих те посъветвала да направиш аборт. Детето се нуждае от семейство, което значи баща и майка. Ако го оставиш - още преди да се е родило го обричаш да е без единия родител. Ако очакваш, че нещо ще се промени - тоест мъжа ще напусне неговото семейство, за да създаде ново с теб - това е подло и грозно.
Не е най-доброто за неговото семейство - а за теб!!!

# 121
Ама много глупости прочетох ....Самотна майка....тралала....Самотна майка по неволя - ДА, ама по избор - това е ЕГОИЗЪМ, бе хора. Искам си детето, ще си го гледам самичка..... doh.... Защо да се обричат двама души....което най-вероятно ще стане.
Нека кажат хората, расли без баща или без майка.....
особено ако е момче....има моменти ,  в които нито една майка, колкото и да е свястна, не може да замести бащата - и обратното също. Тази, която си мисли, че може, жестоко се лъже! Е, на самотните родители им се налага, но това не значи, че е на 100 процента по-добре!

# 122
Прегледай темите, в които се обсъждат сложните отношения с доведени, заварени деца, бивши, настоящи и прочее каши.Може би ще разбереш какво ви чака занапред( теб и детето), и че някои фактори се лепват за теб за цял живот. Може би тези теми ще ти помогнат да прецениш би ли издържала в такива сложни релации и тогава да вземеш решение...
 То, сигурно решението вече е взето, де- сега виждам, че темата не е много прясна...

# 123
Решението е взето, и никога няма да спра да мисля и да съжалявам за това

# 124
  • София - Рим и обратно
Прегледай темите, в които се обсъждат сложните отношения с доведени, заварени деца, бивши, настоящи и прочее каши.Може би ще разбереш какво ви чака занапред( теб и детето), и че някои фактори се лепват за теб за цял живот. Може би тези теми ще ти помогнат да прецениш би ли издържала в такива сложни релации и тогава да вземеш решение...
 То, сигурно решението вече е взето, де- сега виждам, че темата не е много прясна...
Ама много глупости прочетох ....Самотна майка....тралала....Самотна майка по неволя - ДА, ама по избор - това е ЕГОИЗЪМ, бе хора. Искам си детето, ще си го гледам самичка..... doh.... Защо да се обричат двама души....което най-вероятно ще стане.
Нека кажат хората, расли без баща или без майка.....
особено ако е момче....има моменти ,  в които нито една майка, колкото и да е свястна, не може да замести бащата - и обратното също. Тази, която си мисли, че може, жестоко се лъже! Е, на самотните родители им се налага, но това не значи, че е на 100 процента по-добре!
ooooh! ooooh! ooooh!
Лелееее аз пък толкова закостенели идиотизми не бях чела и чула никога  Shocked Само съм чувала, че в затънтени провинции, някъде по ориента и през миналия век, лелките са разсъждавали така и са сочели с пръст самотните /каква ужасна дума/ майки. Извинете ме, ама наистина съм втрещена и отвратена от ограничеността, която слава Богу не съм срещала в обкръжението си никога Praynig
Значи аз съм ЕГОИСТКА, понеже съм родила дете, така ли??? Дали биологичния му създател  ще е наоколо или не, е от първостепенна важност? И според всички вас, за тази жена повече НЕ съществува възможност да създаде нормално семейство??? Дори може би, по-добро от много от вашите семейства, където всичко е било "по план"??? По вашия план, ама дали дядо Господ ще се съобрази с него....е Божа работа, нали???
Абе отвратена съм, нямам думи Tired Добре, че когато трябваше да взема моето решение преди 10 години, не съм попаднала на някоя от вас...  ooooh!

# 125
  • София
Както винаги, тук гъмжи от моралистки.
Аз не бих махнала дете, от мъж когото обичам. На 24 си, не на 16. На тази възраст повечето жени са достатъчно разумни и отговорни. Повечето, казвам, но като чета твоите публикации ми се струва, че си достатъчно отговорна.
Няма по-хубаво и по-смислено нещо в живота на една жена от децата. Ще ти е трудно, да, но на кого не е трудно? Няма гаранция за нищо в този живот. За нищо.
Като те чета - ти искаш детето. Не си малка, даваш си сметка за всичко. На твоята възраст имах вече две деца + завършвах магистратура. Когато човек има желание, нищо не може да го спре.
Не съм привърженик на това да се чака най-подходящия момент за най-подходящото събитие. Всичко се случва в живота тогава, когато трябва. За жалост имам достатъчно примери, в които жените чакат най-прекрасния принц на бял кон, с най-подходящата заплата и в най-подходящото емоционално положение - готов за семейство и деца. Резултатът - когато всички фактори се наредят, просто вече е страшно трудно или невъзможно да имат дете. Не бих жертвала нищо в живота си С децата, за да чакам подходящи обстоятелства, за да се случат.

# 126
Излиза , че мъжът е част от реда "работа, жилище, финанси....." #Crazy
Разбира се, че едно семейство, създадено от майка и дете, може да е много по-стойностно от семейство с повече членове. Но това се случва рядко.
Кафе с мед, много ми е интересно когато детето ти те пита къде е баща му какво му отговаряш- "Ми, мамо, той реши, че не иска да живее с мен (или от този сорт) и аз реших пък да те родя..."
Що за модел ще му дадеш за възпитание Tired Модел, в който то ще знае, че като порасне, може да оставя деца след себе си, само защото цял живот е виждало, че другият може да се справя сам ли Rolling Eyes.
Пак подчертавам - самотен родител по неволя - ДА, другото е егоизъм!

Слава богу, че болшинството хора от затънтените провинции и ориента имат някакви ценностти все още, иначе не знам докъде ще стигнем с "широкоскроените"..... Praynig

Факт е, че решението е взето. Ако потънеш в съжаление, нищо няма да постигнеш, но знам, че отстрани е много лесно да се приказва. Времето лекува всичко.....

# 127
  • София
Мечка Малинарка , недей да бъдеш толкова цинична.
Имам преки наблюдения върху семейство, създадено с любов, детето дойде след две години и бащата си би шута след първата годинка на детето. Това дете, вече 13 години живее без баща. Какво мислиш му обяснява майка му?
Не бъдете цинични.
В живота има всякакви ситуации.
Не знам как ви се стрива по-морално аборт на дете, родено в любов, макар и не законна, отколкото дете родено от самотна майка. За мен е абсолютно алогично.

# 128
Цинична съм, защото животът е суров и съм минала през какво ли не....
Няма гаранция, че родителите ще останат заедно. Примерът, който ми даваш е за самотна майка "по неволя" - то термин стана Tired Но ето, в такава ситуация ще обвиним мъжа, че е напуснал, нали. А в другия вариант, в който жената решава да роди, без дори мъжът да е съгласен... или да му пука... кой е виновен, че няма баща според вас...защото едно дете винаги ще пита къде е баща му?......

Против другия вариант съм.....раждането само заради това, че искам детето, въпреки че знам, че мъжът няма да е с мен.
За мен няма законна и незаконна любов...абсолютно на всеки може да се случи да се влюби в обвързан, семеен човек. Дори на мен, и на мъжа ми, на всички нас....Въпросът е какво ще си позволим.
Защо не раждаме деца от изнасилили ни цигани?!?! Знаете ли колко са много?

# 129
  • София
Знаеш ли, за детето е все едно, мисля си. Няма баща, това е. На 2, на 5, на 8 годинки...мислиш ли, че за детето има значение???Отчита факта, че просто има само мама...А мислиш ли, че "самотната майака по неволя" не се чувства виновна, че е избрала този човек за баща на детето си??? Даже много повече...
Всъщност момичето написа, че бащата ще я подкрепи, каквото ид а реши, а не че не иска детето.

# 130
Клеми, не знам какво е да си самотен родител, но съм виждала дечица, дори в нашата компания.....Когато нашите хлапета, особено момчетата, говорят - "Тати това, тати онова, купи ми, даде ми.....показа ми...." и те мълчат като рибенца горките. А пък по-големите директно го приемат като нападка и започват да говорят за мама....Още по-големите го и показват, липсва им усещането за нещо, защото те не знаят какво е да имат баща.
Не мисля, че самотните майки (неволните) трябва да се обвиняват за избора на мъжа. те са дали каквото са могли от себе си, заченали са децата си с любов и надежда за добър живот. Другото вече е съдба!

# 131
  • София
До някъде си права. Но, както казах, живота ни предоставя всякакви изненади.
Моят баща е починал, когато съм била на 2 годинки. Винаги съм чувствала липсата му и тя е все една и съща, просто го е нямало. Факт.
Ако пък това е съдбата на това момиче, на това дете - да се намерят един друг в този живот? Може след година да срещне невероятен мъж и да го отгледат заедно. Може и да го махне и никога повече да няма шнас да стане майка. Никой не знае. Важното е както чувства тя.

# 132
Имам колежка, самотна майка по неволя. Много я обичам, и нея, и сина й. Баща му го взима веднъж в годината.
Тя - (той е на 7 години), имаше две дълги, но несполучливи връзки с мъже. Мартин свикваше бавно с всеки един от двамата, и когато се разделяха, болката се четеше в очите му.....
Пак казвам, искат се много жертви и компромиси от страна и на двамата партньори, но и късметът си е късмет, да му се не види Tired
Но ако тя разсъждава така, това ще я побърка.....защото "може би" и "ако" водят много черни мисли със себе си....

Клеми, съжалявам за баща ти. Hug Сигурно не го помниш

# 133
  • София
Помня откъси, но не помня какво е да имаш баща.
Но за мен щеше да е все едно, дали е оставил майка ми. Все нямаше да е до мен....Искам да кажа, че за детето е почти все едно. Иначе да, никога сповед мен едно дете не може да преме втори родител. По дифолт си анти. Този човек е Враг Номер 1. Факт.
искам само да кажа, че ако майката иска детето си, и наистина чувсвта че трябва да го роди, предрасъдъци не би трябвало да я спират. Разбира се, трябва да се отчиатат фактите, дали може да се справи сама, дали има помощ. Но ако среща помощ и иска детето - само заради измислен морал да го махне е много, много лицемерно.

# 134
  • София - Рим и обратно
Мечка, детето ми никога не ме е питало къде е баща му, защото много добре знае къде е и никога не е била лишена нито от присъствието му, когато е имала нужда от него, нито се е чувствала по-долу от тия, дето: "тате ми купи нещо, тате ме заведе еди-къде си", защото и от това не е била лишена. В момента има още един родител, който изпълнява ролята на действащ баща и който се грижи за нея, повече от роден. Живее в стабилно семейство, спокоен и нормален живот с двама родители и малка сестричка. Щеше да е по-добре да не се беше раждала ли? Щях да съм по-щастлива, ако я бях убила ли? Че да ми е лесничко и да не съм егоистка?  ooooh!

и аз реших пък да те родя..."
Що за модел ще му дадеш за възпитание Tired Модел, в който то ще знае, че като порасне, може да оставя деца след себе си, само защото цял живот е виждало, че другият може да се справя сам ли Rolling Eyes.
Пак подчертавам - самотен родител по неволя - ДА, другото е егоизъм!

Времето лекува всичко.....
Нямам думи просто  Sick

Ами 1000 пъти да се върне времето назад, пак ще бъда щастлива, че нося под сърцето си голямото си, хубаво дете и ще му кажа "Ами аз пък реших да те родя". И не, не съм се чувствала като изнасилена от циганин. Дъщеря ми е създадена с много любов и от двете страни. И майка й  и баща й я обичат, има си семейство, за което /пак повтарям/, много от вас, моралистките биха завидели, какво повече? Никога не съм си помисляла, че без нея ще съм по-щастлива.
Самотна майка по неволя  Joy Аз пък тогава съм самотна майка - за щастие, понеже ако не бях - никога нямаше да срещна сегашния си мъж, който е в пъти по-добър за баща на децата ми - и двете.
А това с неприемането на 2ри родител е само в началото. Ела сега да видиш каква партия са - него го слуша повече от мен, предпочита неговата компания, отколкото да излезе да се види с баща си...така че спрете да абслоютизирате. Да му се догади на човек от предразсъдъци Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 23:47 от 'Кафе с мед'

Общи условия

Активация на акаунт