За малки и големи одежди плетем

• 63 609
  • 749
  •   1
Отговори
# 180

Друго нещо, за Хоби, да кажа на Пуфи, да не очаква чудеса. Разочароваха ме точно по 3 параграфа за 5 артикула /300гр един вид прежда, 200гр друг, и 3 аксесоара за плетене/. Питах ги една седмица преди поръчката дали доставят по пощата. Отговорът беше "ДА!". Правя поръчката аз, по мейл, и си пиша адрес по лична карта, за да си ги взема без проблем от клона. Получавам отговор, че пращат само с куриер и разликата в цената била минимална. Добре, сменям адреса, с действителния. Получавам мейл с описаната поръчка и виждам че липсва едната прежда, а доставката 6лв за стойност на поръчката 13лв.

Е като яхнах метлата, и им написах че няма да отворя на куриера, защото не стига че ми липсва едната прежда, ами и доставката е наполовина на поръчката, се извиниха че склададжията сбъркал и казаха че ще поемат доставката.

До тук добре, но заплеса е голям. На другия ден куриера отива на първия адрес, този който бях посочила за доставка по пощата.

Въобще хиляди писма по мейлите за тоя дето клати гората.

Да, Маци. Това ми е втората поръчка оттам. С първата не съм имала проблем, но тия дни ме втрещиха. Ако не бяха съфорумките, с които направихе КООП таксито, щях да приключа още в петък с поръчката. Значи ме съветваш, като дойде куриера да чекна цялата поръчка?! Разумява се! Само дано ме целне в офиса, да не плати друг вместо мен, че ...

Gabie, добре дошла. И аз не бях плела отдавна, ама на ... зарибиха ме маметата.  Joy Ти кои прежди поръча? Да споделиш мнение.  Heart Eyes

# 181
  • София
Само да Ви подсетя, че днес е прИмоцията вторнишка тук. Heart Eyes

Голям мерак ми е за руфлито, ама... няма как да си направя банкова сметка специално по случая...

# 182
  • София
Въпросът е пропорционално ли се вдига? Можеш ли да пресметнеш цената за доставка на 1 пакет и после на 3? Първата точно 1/3 ли е от втората или доста повече?

Стейс, за един пакет е 6,90$. За два 11,80$. За три - 16,70$. Четири 21,60 $.

Ми значи доста по- евтино излиза повече пакети наведнъж...

# 183
  • София

ааааааааа,че аз взех да се замислям с тея лицевите бримки..... newsm78

Зависи как плетеш и как се взима лицевата бримка.Аз не плета на врат и когато плета английски ластик си го плета само с лицеви - една лицева,една наметка с прехвърлена лицева,втория ред - лицевата с наметката се изплита като лицева , а другата лицева се прехвърля с наметка и си се получава.И ми е по-лесно само с лицеви.

аааааааа,сори тогава.
аз лицево плета по-бавно и ми е по-удобно опаково.
ти като не плетеш на врат не става ли по-бавно?като ги гледам как плетат в ютуба,ми се вижда по-трудно като не се плете на врат.
а аз нали се уча сама да плета на 1 кука и съм си намерила чалъм да плета на 1 кука на врат..... hahahaмайка ми си завърташе конеца на показалеца си,ама на мен така не ми е удобно и си го прекарвам през врата и ми става по-бързичко така....

И аз на 2 игли на врат плета - че е по- лесно и бързо, но за кука намерих как се омотава о/о ръката и накрая - и пръста, без да се навива постоянно и да си върви гладко... няма нужда да минава през врата, щото тогава винаги се взема от показалец, а не както на 2 игли - опаковите бримки през палец...

Много ви благодаря!
Сега ще смятам Simple Smile
А за колко време идват с пощата...
Миналата година една моя пратка до Истамбул пътува 3 седмици...

ПС как плетете на врат.... конеца през врата в ръката? Не е ли супер неудобно?

на 2 игли - прекарваш преждата покрай врата отляво на дясно (демек, свободния край - кълбото - ти е в дясно), прекарваш го през дясната ръка (т.е. прекарваш далечния край през средния пръст на дясната ръка, за да даде опора), а с лявата свободно боравиш с конеца, който водиш, за да образуваш бримките - за лицеви бримки просто го повдигаш на показалеца на лявата ръка и бъркаш с него в дясната, а за опакови го захващаш с палец и намяташ о/о иглата, без да го замотаваш о/о самия палец, разбира се.
Много по- лесно и бързо е от всеки друг начин - и много по- лесно се плетат комбинации от опакови, лицеви и всякакви други (наметнати, изпуснати, превити и... каквито ви хрумне) бримки, без промяна в захвата.

# 184
  • най-шареното място
И аз тъкмо смятам, но се чудя ако се купят повече от 4 пакета... става много обемно. Дали пак ще е gift... И няма ли да мине вече колет ако е с БГ пощи...
Питам като дете, но ако има някой да ми обясни ще е чудно Simple Smile
Иначе пратката с DHL е по 3-5 лв на 100гр

# 185
Да, Кати, ама кой ще се наеме?!  newsm78

# 186
Само дано ме целне в офиса, да не плати друг вместо мен, че ...

Какво толкова ще се изкяри една поръчка, някоя колежка ще те почерпи Wink

# 187
може и да има други но си правя проста сметка с калкулатора. долара сега е около 1,40. дне с на моята банка е 1,42. и прежда мохер ми излиза около 3,55лв/100гр. (това е цената на преждата + доставката разпределена на чилетата ).според мен е изгодно.  #Crazy всеки сам да си направи калкулация и колко му струва подобна прежда в магазина, от който най-често купува.

според брат ми в epay.co.uk имало също изгодни прежди,но трябвало търсене и ровене и наддаване или пък следене. но аз купувам на момента,ако имам пари.
Всъщност мислех на теб и май мернах още една две мами от Плевен, да ви предложа да си направим някой път кооперация. Разбира се ако успеем всички в един момент да имаме намерения за пазар на прежда. Определено се зарибих и аз! Peace Ще почета още да добия предства отстрани за заявката в този турски сайт и за доставката от по-опитните. Heart Eyes Рових един час из нета произволно и попадах все на английски, амеракански и канадски сайтове - цифрите им са уникални и освен това имат минимален лимит за заявка... Tired

# 188
  • София
Didia, направо ме озадачи!  Shocked Не съм срещала схема, на която да пише, че важи при плетене на врат или обратно. Знаците си имат конкретно значение и не би трябвало да се влияят от това кой как плете.
Аз плета на врат. И ми е удобно.  Wink

Аз също.
Бримките на врат или изплетени в "континентален стил" - т.е. намятани с лява ръка - са "огледални" на бримките, намятани в 'английски стил " - т.е. с дясна ръка. Не са обратните бримки (т.е. опакова за лицева и обратно), а ... ами, огледални. В единия случай по- предния конец (този, който върви първи) е предния (по- близо до плетящия), а в другия - задния (от към другата страна на плетката). Винаги се бърка в предно- вървящия конец - но той е различен. И някои плетки, показвани от "обратно- плетящи", особено включващи наметки, се оказват.. ами, различни. Пр. когато "английско- плетящите" правят наметка ЗАД лицевата бримка, "континенталните" би следвало да направят наметката "ПРЕДИ бримката - и обратно.

# 189
  • най-шареното място
Кати, аз май точно така плета но без врат. Баба ми плете с конеца на врата, но аз винаги съм плела на ръка и удобно Simple Smile Туй с континентален и не континентален. Континенатлано на ръка плета Simple Smile

Много моля някой да каже как стои въпроса с големите пакети от турския сайт!
, тука се каним да поръчаме повече от 4 и нали е за първи път....

За коопериране - лесно е по градове.
Иначе ще има още разходи.

# 190
  • София
Да, Кати, ама кой ще се наеме?!  newsm78

Това беше само констатация...

Кати, аз май точно така плета но без врат. Баба ми плете с конеца на врата, но аз винаги съм плела на ръка и удобно Simple Smile Туй с континентален и не континентален. Континенатлано на ръка плета Simple Smile

Много моля някой да каже как стои въпроса с големите пакети от турския сайт!
, тука се каним да поръчаме повече от 4 и нали е за първи път....

Не трябва ли да смениш захвата, като правиш преход от лицеви към опакови?.. newsm78

# 191
Чак днес разбрах коментарите ви относно видовете обръчи. Досега плетях с няколко стари, от майка ми. Днес си купих един нов, по-голям номер, че съм започнала да плета Ангора рам в два ката и нямах подходящ. Ами този, новия е повече от ужасен. Направо се боря с него. Накрая натопих кордата в гореща вода, както бяхте писали, та долу-горе се пооправи.
Иначе и аз плета през врат.
Да ви покажа най-новите си творения - пуловер за щерката http://meriana.snimka.bg/hobby/moite-pletiva.431918.17111405.big и ръкавички без пръсти към него http://meriana.snimka.bg/hobby/moite-pletiva.431918.17111410.big

# 192
  • най-шареното място
не

# 193
Много моля някой да каже как стои въпроса с големите пакети от турския сайт![/b], тука се каним да поръчаме повече от 4 и нали е за първи път....

Нали ти казах, пише GIFT! 100 кг. ли ще поръчате? Ще Ви разделят пратките на по 2 кг. Нали Цануша поръча, ако ги е получила да каже на колко пратки са ги разделили?!

# 194

Аз също.
Бримките на врат или изплетени в "континентален стил" - т.е. намятани с лява ръка - са "огледални" на бримките, намятани в 'английски стил " - т.е. с дясна ръка. Не са обратните бримки (т.е. опакова за лицева и обратно), а ... ами, огледални. В единия случай по- предния конец (този, който върви първи) е предния (по- близо до плетящия), а в другия - задния (от към другата страна на плетката). Винаги се бърка в предно- вървящия конец - но той е различен. И някои плетки, показвани от "обратно- плетящи", особено включващи наметки, се оказват.. ами, различни. Пр. когато "английско- плетящите" правят наметка ЗАД лицевата бримка, "континенталните" би следвало да направят наметката "ПРЕДИ бримката - и обратно.

Кати, английско плетящи или континентално все тая.На мен просто ми изглеждаха по-различни и все ми вървяха наопаки  Laughing та за това си ги кръстих опакови.Те по начина на плетене на врат са си лицеви,ама на мен са ми нещо обратни. Laughing Та си ги кръстих опакови и хич и дори не проследих от къде точно минава конеца. Laughing Важното е плетката да стане. Peace
                     Аз винаги съм плела с немски обръчи.Преди години имаше само такива на пазара и когато скоро ми се счупи един и купих нов бях ужасена....ами и конеца се закача и направо ужас.Сега ще търся марката ,която препоръчвате! Peace Трябват ми от № 6 нагоре.

Общи условия

Активация на акаунт