Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 96

• 81 992
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
  • Canada
Леле леле!Тук е толкова красиво!Нагледах се на сърца и валентинки,замириса ми и на грозде,и винце домашно ми се препи...Обаче една малка бузанка ми грабна сърцето!Люба най-хубавата тортичка в темата е!Страхотна сладуранка! Heart Eyes

Направих и аз един опит за торта...само дето я завърших с един ден закъснение hahahaС моята скорост на костенурка....поне пробвах  каквото си бях решила.Цветовете бяха по-наситени,особенно по краищата на листенцата.Ах тези снимки,толкова отнемат #Cussing outЖълтата роза е с доста повече червено по листата,оранжевата също,но тък не си личи изобщо! Crossing Arms

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 05:30 от Panadila

# 721
  • Пловдив
Момичета, показали сте страхотни торти.  Hug

Бллагодаря на всяка една от вас за пожеланията.... подобрявам се с костенурски темпове. Хремата отшумява, но съм цялата схваната. И въпреки това направих торта за вчерашната 60-годишнина на милият ми татко.
В шестицата е рафаело в нулата моята любима карамелена.

и снимка без светкавица

# 722
  • гр.София
Panadilaр, розичките са невероятни - чак от снимката си личи/особено на жълтата/ изтънявянето на листенцата в края и нежния нюанс.
Iskrone, да ти е жива и здрава рожденничката - позагледах се в гумите - грайфер ли е това или отблясък - ШТ предполагам е шоколадово тесто, а ММФ какво е newsm78
Ето и в срез - изцяло плоската ми чиния беше заета и редих в една по-вдлъбната фруктиера и най-долния блат от огъването по формата в края ми стана по-къс от следващия. Отне ми около 2 часа - като крема го правих от подсладена сметана, първо нея я разбих и после стопения шоколад на MW на размразяване за около 2-3 мин. - но си отварям междинно на всяка минута, за да видя консистенция. Нямах ликьор и в крема сложих 2 пълнителчета ром - есенция, а в трюфелите едно и стана превъзходно. Заливката на трюфелите е от двуцветния течен шоколад. Отгоре шоколада го стъргах със страната за ябълки на рендето - става по-едро. Блатовете си ги пеках на силиконова подложка - там си има разчертани кръгчета.
Пепи - много красива и бяла – сподели бялото с какво е

# 723
Искроне, колата е станала много кокетна, а розовото перфектно!  bouquet
Пепи, с такава торта с кеф да станеш на 60  Mr. Green ЧРД на татенцето ти , чак сега видях, че е била за него   bouquet
Панадила, розите са невероятни   bouquet
Патрияни,  твоите торти винаги са затрупани с много фигурки, незнам откъде намираш толкова време да изработиш всеки детайл и торти в промишлено количество. и на всичкото отгоре да ти се случи нещо подобно е много гадна работа  #Cussing out , но щом никой не е разбрал и детенцето е щастливо, остава само лошия спомен   bouquet
Фреса, колко добре си я оплела тази кошница   bouquet
Краси, и при тебе голяма производителност е имало, влюбените зайчета са супер сладурски   bouquet
Иринака, много приказни ежковци, не разбрах само дали повода е рожден ден на малкото ти момченце, ако е така   bdbaloni  да е живо и здраво и мнооогоо да ви радва   bouquet

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 10:29 от svetlane

# 724
  • Габрово
Браво на всички!
Аз имам въпроси. Белтъци могат ли да се замразяват и ако могат след размразяване разбиват ли се хубаво? От белтъчни платки каква торта може да стане - с какъв крем, трябва ли да има и други блатове /напр.пандишпан/, а белтъчната платка да е в средата? Сигурно задавам тъпи въпроси, но наистина не знам какво да ги правя тези белтъци, които ми хартисват от витите торти. Правих с орехи и белтъци, но нямам много орехи.

# 725
Ванче, бре , къде ще ги съхраняваш тези 6 броя торти, то у вас колко хладилника има!
4 торти са във фризера от неделя. Оставих двете, които още са за дечица и не искам да са замразявани.
Дарилка - Нищо общо нямам с твоя мъж, мноУ ти сЪ мол`!!!
По тоя повод да поздравя Фиолетката, щото нейния мъж одъртява днес. Та, да не се спотайва а да вади играчките и да прави торта и да почерти по едно. Да ти е жив и здрав Бат`ти Даро и много да те слушка! А ти много да го пазиш : не му позволявай да те носи на ръце....  hahaha
Ванче оцелявай с тия торти че имаш семинар да организираш ...
Направила съм всичко което зависи от мен. Но, повечето го раздават наблюдатели и чакат АЗ да взема решения, на които нямам право. Както и да е. Познато ми е вече.
Ели - невероятна торта. Тия къдравките долу какви са????? А пеперудите са ..... нямам думи. Страхотно си ги изографисала.
Щастливо влюбената - Страхотен първи опит! Браво на теб.
Фреза - Много ми харесва кошницата, въпреки че така бяла е малко странна. Но пък е хубав контраст за розите.
bicho malo - нали по принцип сърцата се правят със счупени стрели. Не и се притеснявай. Следващия път опитай да промушиш един дебел спагет вътре. Ще ти се задържи по-добре.
Искроне - съчувствам ти. Знам какво е да си супер притеснен и като мине напрежението, да паднеш като пребит. След такива торти се чувствам че все едно съм копала царевицата на баба ми /не че баба ми е имала царевица или знам как се държи мотика, ама.../ Колата е станала много хубава. А девойката е като проектирана с компютър. Много красиво момиченце.
Panadila - невероятни рози!!!! И страхотно покрито сърце. Липсва ми малко зеленина, обаче.... Малко... 2-3 листа изпод розите....  Rolling Eyes
Пепи - Страхотна торта. Още един мъжки фен на червеното. Да ти е жив и здрав таткото. Пожелевам ти да му направиш торта и за следващия юбилей.
Ванче,ми то много хубаво се работело с това шоколадово тесто,бе...Покритието е ММФ и ШТ.Тъмните детайли са от черно ШТ,много го харесах,за първи път правя.
Последно Микеланджело ли си, или Колумб??? Щото гледам - откри Америка....  hahaha Аз защо мислиш не сменям тестото и не си правя експерименти??? Незнам защо ти кондензира бялото. Моите наблюдения са че кондензира черното. Или поне повече му личи.

# 726
  • гр.София
Белтъци могат ли да се замразяват и ако могат след размразяване разбиват ли се хубаво?
Намерих това

# 727
Момичета, имам въпрос, къде да си направя вафлена платка по моя картинка?
Много ви благодаря за отговорите, нямам време да изчета всичко  Embarassed

Става въпрос за София

# 728
МИШЕЛ на Кадемлия ще ти я принтнат на секундата  Peace

# 729
Благодаря ти мила! Да ти е жива и здрава бебата! Hug

А знаеш ли с каква резолюция трябва да ми е файла?

# 730
_Пепи_ ЧРД на татенцето, да ти е жив и здрав!!! А тортата е много изпипана. Peace

МИШЕЛ звънни им по телефона, те ще те ориентират. Peace

# 731
Шеметче,слончето не е мое дело. Бяхме на една сватба и младоженците подариха на всички гости по едно слонче с инициалите на младоженците. Ванче,мерси    bouquet! Радвам се да го чуя от майстор като теб.  Hug  Panadila,много нежни цветя си направила.  Grinning

# 732
Моля ви, помагайте, треска ме тресе, започвам тортата, за утре вечер, чаршафите и украсите ще са от маршмелоу тестото, пандишпановия блат на Наталина и пунигов крем, отгоре ще замажа с маслен крем, преди да метна чаршафа (Божкееее, колко лесно се изказвам, но ми е за пръв и кой знае какво ще сътворя  Tired). Питането ми е за втория етаж - нямам стойка да отделя от долния етаж, мисля да направя половин доза и да я сложа директно върху тортата. Ще пропадне ли, как мислите? Да не прецакам всичко в последния момент, ако изобщо имам напредък в нещо, ужасно се притеснявам, но все някога трябва да се започне  Blush От майсторене на фигурки се отказах, взела съм за най-отгоре една грамадна, бяла, рунтава и шоколадова овца, така че горния етаж ще е светло зелен с цветенца, които ще изрежа с формичките си за сладки. Долният - не знам - друг цвят някакъв, пак на сърчица, звездички и подобни, шаренки. Дайте съвет и кураж и благодаря от сърце  Heart Eyes

# 733
  • Пловдив
Блонди, изрежи си картонче, което е половин см. по-малко от диаметъра на горният етаж и го облечи с фолио за свежо съхранение. Като сглобяваш малката торта сложи тази подложчица под нея. След като покриеш и 2-та етажа забучи в долният 5-6 дървени шишчета - 1 в центъра и няколко малко по-навътрре от диаметъра на малката торта. След това пренеси малката торта върху голямата.

Дано обясних добре... ако имаш още въпроси- питай.

# 734
  • София/Сливен
Горния етаж го слагам върху картон, изрязан с половин см по-малък от него, за да не се вижда и облечен във фолио. После в долния забивам най-обикновени сламки за сок - отрязвам ги на нивото на долния етаж. Издържат горния, но ако е по-тежък, сложи повече сламки.
Съвсем спокойно поставям горния етаж. После с някаква лентичка от покритието се скрива мястото между двата етажа.

Общи условия

Активация на акаунт