дезинфекция на играчки

• 7 008
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
Електрониката в играчките със сигурност няма да се повреди, ако се "изперат" в етанол (той не е проводник, аз го ползвам за миене на компа си - направо наливам смело, бързо се изпарява, но съм включвала и на мокро, няма проблем).

Откъде се взима етанол - аптека ли, а и как ги переш в него (поливаш и търкаш или?)??

# 46
Плюшът не е подходящ за бебета. Не съм купувала, иначе за дезинфекция бих мислила най-много до 5-ия месец. Оттам нататък - да се сприятелява с микробите.

# 47
Е да, ама ми се ще през деня да му вадя играчките на леглото, да му ги показвам - той ги гледа, посяга, гука им (на 3 мес. е), но и ги пипа, а после - лапа ръчички  Sad

# 48
  • Русе
като се изцапат много - в пералнята или на ръка...ефекта върху музикалните еднакъв...някои пропяват пак няколко дни по-късно...други никога....нови играчки не съм прала...еле пък дезинфектирала....

И аз така.  Peace

# 49
Още една тема, която ме убеждава, че не всичките луди са в лудницата... Мислех, че след темата за миенето на плодове със сапун нищо не може да ме изненада, но не е така  Whistling

Защо си мислиш, че всеки, който мисли или прави нещо различно от теб е луд?

Иначе аз лично нямам против твоето дете да си играе с набъкани с прах плюшени играчки - аз на моето ще си му ги пера. Пък ти като искаш ме мисли за луда.  Peace

# 50
Още една тема, която ме убеждава, че не всичките луди са в лудницата... Мислех, че след темата за миенето на плодове със сапун нищо не може да ме изненада, но не е така  Whistling

Защо си мислиш, че всеки, който мисли или прави нещо различно от теб е луд?

Иначе аз лично нямам против твоето дете да си играе с набъкани с прах плюшени играчки - аз на моето ще си му ги пера. Пък ти като искаш ме мисли за луда.  Peace

Подкрепям последното мнение! Вярно, че има една част хора, държащи си децата голи и боси и в мръсотия, но определено не съм от тях!

# 51
  • София - Рим и обратно
никога дори не ми е хрумвало да пера плюшките.
Как пък се сетихте за това?  Thinking
Ами те посивяват от прахоляк и почват да смърдят ужасно Sick.

Виж - да сготвя 5 манджи или да мия плодовете със сапун, и на мен не би ми хрумнало. Но пък пера, де що видя или ми замирише зле Whistling

# 52
  • Mediterraneo
Вд, айде спри да вървиш след всяка моя публикация, плийз!

# 53
бебето ми е на 4 месеца и досега нито една плюшка  не съм и прала Simple Smile)) , ама тя не ги и цапа, ако се зацапат по натаък може би ще ги изпера в пералната... Flutter

# 54
Искам да ми кажете откъде имате толкова свободно време да се заяждате по форумите по цял ден?Гледам ви подписите,всички имате деца.Аз съм с едно дете,обаче не смогвам толкова често да пиша.И все си мисля,не може ли поне в една тема да се пише конкретно?Явно не и тук.

# 55
Вд, айде спри да вървиш след всяка моя публикация, плийз!

Че аз не вървя след всяка твоя публикация.  Joy Да виждаш да пиша след теб някъде извън тази тема?  Joy
Пиша по темата - имам това право.

# 56
Искам да ми кажете откъде имате толкова свободно време да се заяждате по форумите по цял ден?Гледам ви подписите,всички имате деца.Аз съм с едно дете,обаче не смогвам толкова често да пиша.И все си мисля,не може ли поне в една тема да се пише конкретно?Явно не и тук.

О, ти питаш защото в момента изобщо не си намерила време да се заяждаш...  Joy

# 57
v_d,повярвай ми,изобщо не се заяждам,а наистина се чудя.Ето примерно,моето дете сега спи,обаче това е не повече от 30мин.След това каквото и да правя,все е около него.А тук пишат жени и с по 2 деца,не знам те как смогват.
А и между другото съм на твоето мнение относно играчките,казала съм го и по-напред.Ама явно доста си загряла от спора с Тарталета,та всички те дразнят.

# 58
v_d,повярвай ми,изобщо не се заяждам,а наистина се чудя.Ето примерно,моето дете сега спи,обаче това е не повече от 30мин.След това каквото и да правя,все е около него.А тук пишат жени и с по 2 деца,не знам те как смогват.
А и между другото съм на твоето мнение относно играчките,казала съм го и по-напред.Ама явно доста си загряла от спора с Тарталета,та всички те дразнят.

Нищо лично към теб нямам.   bouquet Не съм искала да те обидя.  Peace
Моето дете в момента не спи, но предпочита да си играе само в кошарата за игра с така мразените от Тарталета плюшени играчки. Изправя се, пада, става и отново и отново... аз само му преча в тази игра и ме е отсвирил.  Joy
През другото време когато пиша - спи.  Peace

btw аз и към Тарталета нямам нищо лично, но се дразня когато някой като свекърва върви и ръси квалификации - "децата с това не трябвало да си играят...", "луди сме били, че перем играчките на децата..." Дразнещо е. Или поне мен ме дразни.  newsm78

# 59
Плюшковците е пералнята веднъж месечно -не си играе с тях! Пластмасови и дървени играчки до 1 година през ден с дезинфектиращ спрей ги забърсвах или с веро  вода и подсушавам;люлката,шезлонга,бебешката активна гимнастика и столче за кола плюс количката всичко се сваля поне на 3 месеца и пак в пералнята!

Общи условия

Активация на акаунт