За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 16

• 28 690
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Поли, Дияна март миналата година беше в подобно състояние.
Висока темп. и болки в гърлото. В спешното й бяха изписали локален АБ за гърлото. Но общо взето подобрение нямаше. Педиатърката се съмняваше за скарлатина.
Мисля, че имаше някакъв обрив, който изчезна за един ден.
След гърленият секрет все пак решиха, че е ангина. Две седмици беше ад - спешно, посещение на педиатърката няколко пъти, Токуда (по спешност), лаборатории...

Кристина, пробвай да мажеш с бебешко олио.
На Алекс крустите махах с крем на Мустела. Но мисля, че наскоро четох във форума, че нямало внос или нещо такова.
Иначе Мустела имат специален крем за крусти.

# 631
Поли, Ейнджъл ти е обяснявала за морбилния обрив, но аз влизам да ти кажа, че в отчетната ни тема имаше две деца, изкарали морбили с атипичен обрив.

# 632
За морбилите нищо не знам,но да кажа за скарлатината.Както го описваш Поли,на това ми прилича.Пъпчиците са много ситни и на моменти напълно незабележими.А когато се виждат изглеждат като настръхнало.Бузите за червени,а носа и веждите наистина образуват нещо като триъгълник блед,както е обяснила и Ейнжъл.Задължително протича със зачервено гърло и се лекува с антибиотик.
Дъщеря ми е карала скарлатина,та съм запозната със симптомите .

# 633
  • София
Другото което ми хрумва е реакция към ваксината за шарките...ако ее била поставяна в близкият месец...(понеже не каза на колко години е детето)...

# 634
Детето е на година и 3 месеца. Не било шарка. Алергия Rolling Eyes. Смятат, че не е от храни, а по-скоро от слънцето. Видях го днес детето. Има доста силно изразени зачервявания по бузките, но обрива там е изчезнал. Преди два дни го видях с очите си. Утре ще ходят на алерголог.
Честно да ви кажа, в тези "модерни" времена много се притеснявам, че лекарите се затрудняват в определянето на диагнозите. Така се изроди всичко ooooh!.......
Благодаря ви за мненията  bouquet! Ще пиша по-нататък как са се развили нещата.

# 635
  • София
E то алергията и на мен ми мина през ума...но Т от алергия...може ли?
А след като е на година и три месеца...май наистина скоро му е бита ваксината...

# 636
И на мен първо това ми хрумна, а за Т - не знам. Тя Т в случая е по-скоро от гърлото. Оф, не знам. Много е такова едно никакво положението, че майката се чуди какво се случва с детето и, и никой не може да и каже нищо със сигурност Sad. Все ми се иска да вярваме на лекарите, но....Днес от двама педиатри и един кожен - нищо. Само една камара мазила. За ваксина - най-вероятно е бита тази на 13 месеца. 2 месеца са минали със сигурност newsm78.

# 637
  • София
 ooooh! моя грешка извинявам се...вярно, че на 13 месеца беше...

т.е. алергия за обрива и гърло и Т от вирус...не че не е възможно...
Дано бързо да се оправя детето  и да не се повтаря...

# 638
....Дано бързо да се оправя детето  и да не се повтаря...

.....и да разберат какво е Confused.
Благодаря ти  bouquet!

# 639
  • София
Не съм чувала за Т при алергия. Възможно е да е слънчева алергия, но в момента слънцето не е толкова силно.
Дано бързо се оправи детето.

Я кажете къде трябва да направя изследване за алергия. Мама ме е водила, но бях малка. Естествено не помня Simple Smile
Бяхме на село за не повече от 12 часа, т.е. в събота към 7 бяхме там, спахме, и в неделя към 7 си бяхме у дома.
Дияна отново цялата е изпохапана. Този път не се била навирала при кокошките и гъските - "само до оградата бях". Може би не са бълхи, защото този път пъпките не са толкова възпалени. А и ние спахме в другата къща.

Седнала преди малко до мен и брои нещо, след малко казва "имам 21 пъпки".
Мисля, че имах Фенистил у дома, ще я намажа.

Та толкоз за алергиите. Писнало ми е.
Като малка имаше съмнение за слънчева. Един обрив, мина, не се е повтарял. После с тези посещения на село... не знам какво я хапе, но е страшно понякога.

# 640
  • София
Ми...при някой алерголог...
Аз не съм се замисляла, защото ако правя някога нашата педиатърка е алерголог и бих ги правила просто при нея.

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=alergii&Number=19 … ollapsed&sb=5 тук първите два са координати на алерголози... Мустаков даже и аз съм го чувала Simple Smile)

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 19:51 от Angel_Dust

# 641
Аз бях така както ти си описала винаги когато ходих на село. МАйка ми каза, че имало някакви гадинки - с бая крака са ама незнам как се казват и те ме хапят адски  Peace
Мисля,че може да е от това (дано)

# 642
  • София
Ами значи ще се консултирам с педиатърката, да ми препоръча алерголог.
Мама ме беше водила в някакъв диспансер, но беше доста отдавна. Върти ми се нещо в главата като в района на МА, но в момента си съчинявам. Моята алергия така и не я установиха от какво е. Освен медикаментозните.

# 643
  • София
Сега четох, че и цибалаб и биомед правят кръвни тестове за алергии... но не схванах, дали само за хранителни или и други може по този начин да се тестват и  за 40 алергена било около сто и нещо лева...

Но най-добре педито ви да ви насочи точно за какво, къде и как да тестваш.

Мустаков в Александровска работи, доколкото прочетох...

Университетски Клиничен център по алергология
http://www.kca.medfac-sofia.eu/bg_klinika.htm
може би тук те е водила?

# 644
  • София
Непременно ще се консултирам и ще видя какво можем да направим.
Аз все се заканвам, че на село няма да ходим Simple Smile Сега положението не е чак толкова страшно, но миналият път беше трагично. Водих я до спешното.
Ми то градско чедо, като отвързано. Ако й разреша сигурно и в кокошарника ще спи.

Ще погледна страницата на Цибалаб, макар, че нямам много добри впечатления от самата лаборатория.

Общи условия

Активация на акаунт