Survivor 20 Heroes vs Villains

• 17 222
  • 298
  •   1
Отговори
# 30
  • в морето до колене
Относно прогнозата за следващата серия - смятам да кандидатствам за бонус  Simple Smile, защото и аз предвиждам ПАК обща игра за награда и имунитет.
Съдейки по промото, играта е доста тежка и дава възможност за много кръгове, така че може да се сметне за достатъчна да запълни екранното време.

Искам да помоля за уточнение по прогнозата на the_watcher - правилно ли съм разбрала, че предвиждаш ДВЕ отделни игри и ДВЕ победи за Героите?

# 31
Тогава нямах предвид че е обща макар че така е най-вероятно. Така че ги брой за 2 айде Simple Smile

# 32
Сървайвър винаги започва от кастинга.
За кастинга си мислех и аз тези дни, и когато mia4ik написа, че "нещо странно се случва с геройското и злодейското начало", и когато след последния епизод пак съжалих, че Сири е при Героите, и когато прочетох думите на Джеф, че може би догодина ще вземат хора, които играят "a little more “old-school” Survivor" .
Ще започна отзад напред - според мен това е вече невъзможно.  Може да се намерят такива хора, но вече не може да се очаква, че цял сезон ще протече по стария стил. Още повече се съмнявам в това и след като ни предлагат сега Сири при Героите. (Аз подозирам, че са го направили, за да предпазят Роб и Ръсел от нея поне до обединението, но това си е мое мнение.)  И не на последно място - един и същи играч може да е герой в един сезон, а почти злодей в друг в зависимост от обстоятелствата. Може да е почти незабележим в един сезон, а в друг да изглежда голям стратег и майстор. Мисля, че вече сме виждали такива примери. 

Цитат на: tatatata
Разликата между Роб и останалите четирима смешници (участвали в сезони 17-19) е направо неописуема. Като цяло племето се крепи на Роб и в чисто битов аспект, и като игри.

Тук не съм много съгласна.  Това, че Роб говори, че е така, не означава, че е истина.  Предлагам да погледаме още малко, рано е още за такива изводи.  Признавам, че е способен, но в All Stars например се чудех как не го заболя дупето да седи по камъните с Амбър... И Coach работеше в Tocantins, и Ръсел не се спря в Самоа, нищо, че приказваше, че не е длъжен да изхранва другите.

На последния племенен съвет само Том и Колби се проявиха като ИСТИНСКИ МЪЖЕ.
С това съм напълно съгласна, и аз си го помислих, но го пропуснах в моя постинг.

А последното нещо ме разсмя:
И едно нещо само ме притеснява - дали Колби все пак не е гей. Защото и в неговия си сезон след като Джери го подгони той много бързо охладня към нея. Сега същото се случи и с Шугър. Направо бяга от жените като вампир от чесън.
Laughing
Е, хайде сега... Не са неговият тип  Simple Smile.

# 33
Я и аз да си дам прогнозата за следващия епизод, докато не съм изтървала срока.
Също съм на мнение, че ще има обща игра за имунитет и награда.
1. Злодеи
2. Злодеи
3. Сири (стрелям абсолютно напосоки).

# 34
Аз искам да проверя едно нещо и ще го направя чрез прогнозирането Wink
Играта за награда - не ме касае в момента
Играта за имунитет - победа за героите
3-ти изгонен - Tyson

# 35
  • До морето
моля ви, помогнете ми. Нещо не мога да изтегля предишните сезони от сайта, които е даден на първа страница. Реших да си деъпна 17, 18, и 19 сезон и да си ги изгледам с кеф пак (19 ще го гледам за първи път), обаче не става. Cry Cry Cry Успях да дръпна само 2ри и 3ти епизод на 17ти сезон. Свалям с u-torrent.Може би аз не правя нещо както трябва  newsm78. В момента, в който натисна ОК, епизодът веднага отива в "СВАЛЯЩИ СЕ", но стрелкичката отпред става червена и сочи надолу ooooh! и вече два дни нищо не се случва.Не знам дали го обясних, както трябва  Embarassed Ако на някой му се занимава с моите проблеми, ще му бъда мн благодарна да ми обясни какво да направя.
Ще се радвам, ако някой ми каже и други места от където мога да тегля Сървайвър (по-простичко, ако може! Grinning)

# 36
  • в морето до колене
Цитат на: idealno_loshata
Ако на някой му се занимава с моите проблеми, ще му бъда мн благодарна да ми обясни какво да направя.
Ще се радвам, ако някой ми каже и други места от където мога да тегля Сървайвър (по-простичко, ако може! Grinning)

Айде аз ще се пробвам да помогна...
Наистина като пусна да се тегли от eztv.it сезон 17 и 18 и стрелкичките са червени, а скоростта е убийствено ниска... вероятно е така, защото почти няма сийд. Но бавно и славно може и да стане - поне сезон 18.

А иначе мога да препоръчам един торент за пълна колекция от С01 до С17 включително. Общият обем е почти 95Gb, но не е задължително да теглиш всичко. Може да си избереш само този сезон, който ти трябва. Аз пуснах С17 за проба и скоростта е доста добра, сийд има.
Ето линка:
https://DMCA-removal-from-Google/torrent_details/96439173/surviv … anama?tab=summary

Отделно има колекция на С18, но почти всички файли са HD и разширението не е .avi, а .mkv.
Обаче на мен с BSPlayer такива файли ми вървят нормално. Не знам ти какъв плейър ползваш...
Ето и този линк за всеки случай:
https://DMCA-removal-from-Google/torrent_details/101075817/survi … ntins?tab=summary

Можеш да опиташ да теглиш отделни епизоди и от http://search.monova.org/search.php?term=survivor+S19, като е важно да не използваш списъка с High-Speed Downloads, който излиза в началото на страницата, а този списък, който е по-надолу... и да си избираш тези, които са маркирани в зелено и имат повечко сийд... Повечето читави торенти са пак от eztv, но има и от други uploader-и, така че може и да имаш повече късмет.

Успех! Дано съм помогнала...

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 14:01 от mia4ik

# 37
  • До морето
mia4ik , благодаря ти   bouquet, дано да стане

Сега сядам да гледам 2ри епизод от 20ти сезон и после ще изчета какво сте написали  Laughing

# 38
  • в морето до колене
Добре де, ясно е, че днес нещо не ми се работи, та поне да драсна още нещо...
Последните мнения на tatatata (добре дошъл/дошла, между другото и да! страхотен ник  Simple Smile) и Katie ме накараха да се замисля за прословутата "стара школа". В С16 като че ли никой не говореше за стара-нова школа... а сега всички като са подхванали този рефрен...
Аз се опитах да направя някакво разграничение за себе си и не постигнах особено много, честно казано.
ОК - в другия форум правих преглед на старите сезони и стигнах до Палау... като че ли именно Палау за мен е нещо като граница между двете "школи", е може би С11 е някак преходен също, но вероятно от С12 вече новият стил на игра се налага. ИМХО

Една от основните характеристики на играчите от старата школа за мен е отношението към "робинзоновския" елемент на играта, към самото оцеляване. И айде пак чрез Роб да го илюстрирам (докато Katie още ме търпи  Laughing). Май писах вече някъде, че Роб е единственият от тези 20 души, който и в двата си предишни сезона е започвал от 0, от едно мачете и една тенджера... Вероятно досега му "държи влага" спомена... Освен това той е строител по професия, в С08 доколкото си спомням Амбър започна да се влюбва в него точно, когато строеше къщата на тяхното племе в играта за награда. А вие спомняте ли си откога не е имало такива игри - да си построим клозет, примерно? В последните сезони почти не ни показват как се строи, как се готви, какво се яде... ОЦЕЛЯВАНЕТО отиде на заден план в акцентите при монтажа, сценарните решения вече не само не се крепят на него, а дори и не го забелязват. Освен ако не се случи нещо извънредно, като Шамбо и кокошките  Laughing

После идва прословутият "отборен дух". Вярно е, че Р. Хач "изобрети" алиансите още в сезон 1, но все пак в началото "племенните" връзки все пак имаха значение, май. И стремежът да се стигне до обединението с колкото се може повече хора от "своето" племе беше напълно разбираем и оправдан, защото it's all about numbers! После нещата се промениха коренно - размествания, острови, идоли... всякакви щуротии, които имат една основна цел - забрави за отбора! мисли за своята си кожа! И хората се приспособиха към новата мода. Като нямаш гаранции, че ще изкараш в това племе повече от 5-10 дни, защо да се стремиш да запазиш неговата цялост... По-добре да си създадеш алианс от 2-3-4 и да се държиш за него. Вероятността за оцеляване ТАКА се оказа по-голяма. Племето загуби смисъл.
В реалния свят вече не е толкова важно къде живееш, какъв си по националност - напред по важност излиза къде работиш, с кого общуваш, разни микро-общества, за които не ти е нужен дори личния контакт, защото комуникациите ти позволяват да си постоянно на разположение за хората от своя тесен кръг. В играта също вече не е важно толкова племето, колкото коалицията - стига се до там да се губят игри, дори да се саботира оцеляването на племето в името на стратегията за личното оцеляване! Сървайвър се "глобализира", ако мога да направя такава асоциация... И също така се индивидуализира... И връх на индивидуалното за мен е "островът". На пръв поглед може би това е предназначението на "идолите", но видяхме, че те могат да са както инструмент за лична защита, така и обменна монета в социалната игра. Докато островът изолира играча от останалите, затруднява контакта, "отчуждава" го.

Затова аз лично се радвам, че напоследък няма "острови", а "идолите" се въвеждат по такъв начин в играта, че да създават предпоставки за съюзяване, а не просто да са за лична защита.
Според мен това е вече ТРЕТИ етап - бих могла да го нарека "най-нова" школа  Mr. Green

Е, не знам дали ще се съгласите или не с това, което съм написала, но наистина ми е любопитно и вашето мнение по въпроса за противопоставянето на СТАРАТА и НОВАТА школа в играта.

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 15:15 от mia4ik

# 39
  • До морето
И аз да се включа, защото виждам, че някои неща не се казват. Сървайвър винаги започва от кастинга. В този смисъл 20-и сезон е доста рехав. Почти една трета от участниците са от предните три сървайвъра, които от своя страна се отличаваха с безобразно слаб кастинг. Това всъщност е тенденция още от Сървайвър 15. Не може да обявиш, че честваш 10 години от старта на формата и да нямаш представител от първото издание. Да не би само Ричард да е достоен? И много по-справедливо би било да се вземе по един участник от всеки реален сезон плюс още трима най-ярки. Така ще се елиминират максимално предварителните връзки, които съществуват между играчите и които както се вижда само пречат.
Не знам защо никой не пише за отчайващо широката пропаст зейнала между участниците от да кажем първите 11-12-13 сезона и следващите. Това се вижда с пълна сила в племето на злодеите особено при мъжете. Разликата между Роб и останалите четирима смешници (участвали в сезони 17-19) е направо неописуема. Като цяло племето се крепи на Роб и в чисто битов аспект, и като игри. Със сигурност ще му отрежат обаче главата при първа възможност просто защото той е от друга класа и ще ги размаже ако се добере до финала. А трябва да се има предвид, че аз не съм, меко казано, от най-ревностните почитатели на Роб и не вярвах, че ще напиша някога подобно нещо за него. Но на общия лигав фон от играчи дошли САМО да играят играта той просто изпъква. На този фон дори Джери изглежда прилично и всъщност стои най-добре от всички жени в племето на злодеите. А от кой ли сезон е тя? И по отношение на кастинга - какво по дяволите правят в това юбилейно уж all stars издание такива хора като Даниел и Кандис. Даже все още ми е трудно да им запомня имената. Пълно недоразумение!
По отношение на племето на героите - там купона е пълен. Двама човека вече са за освидетелстване - Джеймс и Рупърт. Така че не бъдете прекалено строги към тях. Много хора явно се пречупват психически в Сървайвър. Пък и трето участие вече не е малко. Все пак не е лошо и да ги извадят максимално бързо от играта, защото психическите травми са много по-страшни от физическите такива. Те могат да повлияят и на други хора. Ясно е, че съюзът на потенциално добрите върви към упадък - останаха само Том и Колби. Не съжалявам за Стефани но тя им беше съюзник. А всъщност най-лошият ход на това племе беше изгонването на Шугър. Тя щеше да им бъде съвестта. И съм сигурен кого би подкрепила като оформящ се съюз. На последния племенен съвет само Том и Колби се проявиха като ИСТИНСКИ МЪЖЕ. Защото защитиха Стефани, която беше нападната напълно неоснователно и изцяло по някакви изсмукани лични подбуди (лош късмет и други подобни глупости) от Джеймс. То от другите не може и да се очаква много. Жалко единствено за JT, който показва, че все още е момченце и има много път да извърви докато стане МЪЖ. Да се надяваме, че ще го извърви. Сигурен съм, че Шугър също щеше да защити Стефани ако беше на този съвет. И едно нещо само ме притеснява - дали Колби все пак не е гей. Защото и в неговия си сезон след като Джери го подгони той много бързо охладня към нея. Сега същото се случи и с Шугър. Направо бяга от жените като вампир от чесън.
АБСОЛЮТНО подкрепям всяка дума, която си написал/а!!!!!!!!

# 40
  • До морето
[quote author=mia4ik link=topic=472647.msg14303961#msg14303961 date=1267103120като че ли именно Палау за мен е нещо като граница между двете "школи", е може би С11 е някак преходен също, но вероятно от С12 вече новият стил на игра се налага. Вероятно досега му "държи влага" спомена... Освен това той е строител по професия, в С08 доколкото си спомням Амбър започна да се влюбва в него точно, когато строеше къщата на тяхното племе в играта за награда. А вие спомняте ли си откога не е имало такива игри - да си построим клозет, примерно? В последните сезони почти не ни показват как се строи, как се готви, какво се яде... ОЦЕЛЯВАНЕТО отиде на заден план в акцентите при монтажа, сценарните решения вече не само не се крепят на него, а дори и не го забелязват. Освен ако не се случи нещо извънредно, като Шамбо и кокошките  Laughing
[/quote]

И аз слагам границата м/у старата и новата школа някъде около 11ти сезон. Оттам нататък всичко ми се размива - отборен дух и отборна игра няма именно заради  ужасния кастинг.С малки изключения в последните 8-9 сезона, просто няма ярки лица.Как да има отборен дух като навсякъде щъкат мижитурки.Мижитурки играят, мижитурки печелят (само като се сетя за онзи недорасляк Тод и лошо ми става).
Да не говорим пук колко ми писна да гледам физиономиите на Сири и онова флегматично нещо, наречено Аманда ooooh! Искаше ми се да гледам играчи от по-стари сезони или поне не тези дето са участвали в предните два.

# 41
[quote author=mia4ik link=topic=472647.msg14303961#msg14303961 date=1267103120като че ли именно Палау за мен е нещо като граница между двете "школи", е може би С11 е някак преходен също, но вероятно от С12 вече новият стил на игра се налага. Вероятно досега му "държи влага" спомена... Освен това той е строител по професия, в С08 доколкото си спомням Амбър започна да се влюбва в него точно, когато строеше къщата на тяхното племе в играта за награда. А вие спомняте ли си откога не е имало такива игри - да си построим клозет, примерно? В последните сезони почти не ни показват как се строи, как се готви, какво се яде... ОЦЕЛЯВАНЕТО отиде на заден план в акцентите при монтажа, сценарните решения вече не само не се крепят на него, а дори и не го забелязват. Освен ако не се случи нещо извънредно, като Шамбо и кокошките  Laughing

И аз слагам границата м/у старата и новата школа някъде около 11ти сезон. Оттам нататък всичко ми се размива - отборен дух и отборна игра няма именно заради  ужасния кастинг.С малки изключения в последните 8-9 сезона, просто няма ярки лица.Как да има отборен дух като навсякъде щъкат мижитурки.Мижитурки играят, мижитурки печелят (само като се сетя за онзи недорасляк Тод и лошо ми става).
Да не говорим пук колко ми писна да гледам физиономиите на Сири и онова флегматично нещо, наречено Аманда ooooh! Искаше ми се да гледам играчи от по-стари сезони или поне не тези дето са участвали в предните два.
[/quote]
За какъв лош кастинг говориш и за какви мижитурки?!Слаби кастинги се оказаха 17-ти и 18-ти сезон и донякъде 19-ти.За какви мижитурки говориш изобщо.Това "флегматичното нещо" Аманда,както я наричаш според мен е доста добър играч и с риск да прозвуча малко налудничаво ще кажа,че тя е една от най-доброте жени в Сървайвър.Така,че твоя коментар относно Аманда ще се направя,че не съм го прочел,но все пак всеки има право на мнение.Дай един пример преди 16-ти сезон за слаб кастинг с мижитурки...
Иначе за водораздела също съм съгласен,че 11-ти сезон служи като такъв.Признавам,че в старите сезони има играчи,които заслужават да играят пак,но съгласи се,че те са малко позабравени за сметка на тези от новата генерация.idealno losha какъв е твоя пример за ярки лица,дай един такъв да видим....Последните 8-9 сезона така,като го смятам излиза някъде до 11-ти сезон....
За мен Сървайвър си остава Сървайвър,каквото и да направят,ще продължавам да съм фен на шоуто.Именно тия подобрения,които спомена по-горе mia4ik раздвижиха доста играта и мисля,че тепърва може още да се развива.

# 42
  • в морето до колене
Ето я и табличката със залозите за 3 серия.
Моля прегледайте, дали вашата прогноза е отразена вярно.

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 21:31 от mia4ik

# 43
  • До морето
Jonny Fairplay , аз не искам да влизам в конфликт с никои тук, просто попитаха за мнение и си го казах! Ако искаш примери, вземи името от твоя ник Naughty. Моя е грешката, че не изключих 16ти сезон.Това наистина е един от най- добрите сезони, които съм гледала. Но именно защото ВЕЧЕ гледах и Аманда, и Сири, и Джеймс (на когото м/у другото бях до предния епизод бях фен), ми идва в повече тяхното размотаване.А, че Аманда е флегматична, ми флегматична ми е Crossing Arms. До Микронезия и симпатизирах, но когато свърши и си пуснах отново Китай и я видях колко малоумно гледа, докато някой й обяснява играта и лошо ми стана. Имаше няколко ключови момента, в които можеше да обърне играта в двата си сезона, но....Факт е, че два пъти стигна до финал, факт е обаче, че и двата пъти не спечели!!! Това, ако не е лош късмет, тогава е нещо, което зрителите не забелязваме, но участниците знаят и никой не й дава наградата. Самият факт, че загуби от Тод ( ooooh! ) и от Парвати (чиято елементарна стратегия беше ясна на всички) говори за качествата й като човек. Аз така си мисля, може и да греша и наистина да е лоша карма, ама тогава по желязната "логика" на Джеймс, Аманда трябваше да изхвърчи на последния съвет, а не Стефани  Naughty

Чакам с нетърпение новия епизод Wink

# 44
  • в морето до колене
Нали никой не се възпротиви, че в петък вече може да се пише за новия епизод  Wink - ето тогава...
Не съм гледала още, но проверих дали залогът ми печели и имам повод да се самоцитирам: "Според мен това е вече ТРЕТИ етап - бих могла да го нарека "най-нова" школа" ... и тук става дума вече за модата на ОБЕДИНЕНИТЕ ИГРИ.
Почитателите на "игровия" елемент на формата сигурно са в траур вече втори сезон  Peace
Но на мен ми се струва съвсем резонно - победителите все пак си получават житейските придобивки, нали.
А една-единствена игра в епизода позволява две сценарни решения, които за мен са напълно ОК.
1. може да се направи дъъъълга игра - много кръгове, много етапи, много препятствия
или (което ме радва още повече!)
2. остава повече време да ни покажат "лагерния живот", да чуем разговори и интервюта, да схванем стратегиите, такива ми ти работи...
Та как ви се струва - дали такива игри все пак са изключения? или вече ще се превърнат в правило? - както резонно пита моят приказлив приятел Далтън Рос  Wink

А, да - и да не забравя - трима печеливши от събитието  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт